pieczona kaczka - 1171 przepisów (strona:31/79)

Odkrywamy kalifornijskie wina 132

grillowanej kaczki, udźca baraniego, żeberek jagnięcych, sarniny, polędwicy wołowej.   Pinot Noir   Do grillowanego dzikiego łososia, pieczonych nóżek cielęcych, dań z boczku wędzonego, pieczonego lub grillowanego drobiu (kurczak, kaczka, indyk, bażant, przepiórka).   Syrah   Do dań z czarną fasolą, chili z wieprzowiny, wołowiny.   Sangiovese   Do kiełbasy z karmelizowaną cebulą.   Zinfandel   Do potraw(...)Selection Chardonnay, California 2013 Smażone piersi kurczaka z risotto z borowikami, truflami, pancetta i młodą cebulką. Backhouse Chardonnay, Sonoma 2012 Wente Chardonnay Livermore 2013 Zrazy zawijane z wołowiny, z pieczonymi bakłażanami i pieczonym pomidorkiem koktajlowym. Leaping Horse Merlot, California 2013 Gnarly Head Old Zin, Lodi 2012   Deser z czekolady Valhrona* Branzin Old Vine Zinfandel, Lodi 2012 Degustowaliśmy

królestwo garów
Smażone piersi z kaczki 70

świat należy, pierś z kaczki została poddana próbie, z której wyszła zwycięsko – była miękka i soczysta, a jeżeli nie lubicie krwistego mięsa smażone piersi z kaczki trzymajcie trochę dłużej na patelni” . Udostępnij Składniki na smażone piersi z kaczki 2 piersi z kaczki ze skórą sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Piersi z kaczki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem(...)patelni, pozostawić na talerzu przez ok. 5 minut, aby mięso odpoczęło. Jeśli chcemy, aby mięso było bardziej wysmażone, należy piersi kaczki smażyć minutę dłużej z każdej strony. Smażone piersi z kaczki wybornie smakują z kluskami śląskimi lub pieczonymi ziemniakami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Smażone piersi z kaczki pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Puree z batatów 88

odmiany zamiast polskich ziemniaków przygotowaliśmy sobie puree z batatów . Kaczka już się piekła, więc wystarczyło słodkie ziemniaki z dodatkiem oliwy i rozmarynu zawinąć w folię i o odpowiedniej porze włożyć do piekarnika. Po upieczeniu zblendowaliśmy bataty, uzyskując kremowe puree o wyrazistym kolorze i wspaniałym smaku, ale można je tylko rozgnieść widelcem. Puree z pieczonych batatów jest dobrym dodatkiem

niecodziennikpary
Kaczka konfitowana z ziołami 137

olej), Kaczkę oczyścić z pozostałości piór - pęsetą lub szczypcami, opalając nad ogniem. Odciąć końcówki skrzydeł, kuperek – zawsze go odcinam. Dno garnka z grubym dnem wyłożyć papierem do pieczenia (dzięki temu, kaczka nie przywrze do dna), włożyć kaczkę, przyprawy, zalać tłuszczem. Kaczka ma być cała przykryta tłuszczem. Gotować do miękkości, około 2 – 2,5 godziny. Podałam z kluskami kładzionymi ziemniaczanymi . zastawa

królestwo garów
Sałatka z kaczą piersią i czosnkowym dressingiem 194

Prosta sałatka z miksem sałat, pieczonym filetem z kaczki, suszonymi wiśniami i dość ostrym dressingiem czosnkowym z dodatkiem naturalnego czosnkowego koncentratu bez konserwantów od Proeco Polska   całość komponuje się idealnie. Polecam. Składniki: 1 opakowanie lodowych sałat 1 pieczona pierś kacza 1 marchewka 1 cebula 2 łyżki suszonych wiśni Dressing: 6 łyżek oleju lnianego 2 ząbki czosnku

Wanilia i Kardamon
Kacze udka w pomarańczach 97

Kaczka w połączeniu z pomarańczami marzyła nam się już od bardzo dawna. Przyszedł więc czas na eksperyment, który wyszedł nam na prawdę smacznie, ale żeby to sprawdzić musicie wypróbować nasz przepis.   Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)przyprawy (rozmaryn, sól, kminek) - odrobina oleju Młode ziemniaczki dokładnie myjemy i kroimy na niewielkie kawałki, następnie mieszamy je z przyprawami i olejem. Całość przerzucamy na brytfankę. Ziemniaki i kaczkę w rękawie pieczemy ok 1 godziny w 200 C, co jakiś czas obracając rękaw. Ok 20 minut przed końcem pieczenia, rozcinamy rękaw aby udka się przypiekły. Czas przygotowania: około 1 godzina

Związek na patelni
Pasztet z kaczki z bakaliami 155

Bardzo często piekę różne pasztety, tym razem upiekłam z mięsa kaczki oraz z dodatkiem suszonej śliwki i żurawiny. Wyszedł bardzo smaczny i aromatyczny, ma lekki słodki posmak suszonych owoców. Domowy pasztet smakuje zupełnie inaczej niż ten ze sklepu, do pasztetu użyłam zestawu od firmy Tradismak .  Składniki: 1 kaczka o wadze ok. 2 kilogramów 300 gram wątróbki indyczej 2 marchewki(...)się zeszkli. Na tłuszczu po smażeniu cebuli podsmażamy wątróbkę, pozostawiamy do ostudzenia. Ostudzone mięso z kaczki oddzielamy od skóry i kości, kajzerki namaczamy w wodzie , odciskamy. Mięso z kaczki, podsmażoną cebulę i wątróbkę, marchewki, selera, pietruszkę i namoczoną bułkę mielimy na sitku o drobnych oczkach. Wszystko przekładamy do miski, wbijamy jajka, wlewamy wywar z mięsa, doprawiamy do smaku solą, pieprzem

Bajeczna Kuchnia
Klopsiki z kaczki w orientalnym stylu 85

bazą do zrobienia planowanego dania. Tak więc po dodaniu odpowiednich przypraw i sosów stworzyliśmy klopsiki z kaczki w orientalnym stylu – bardzo naturalne i smakowite danie obiadowe, #inspirowanenatura. Udostępnij Składniki na klopsiki z kaczki w orientalnym stylu Klopsiki z kaczki: 2 uda z kaczki (ok. 600 g) 2 1 / 2 łyżeczki Vegety Natur 1 mała cebula 1 ząbek czosnku czubek(...)wsypać bułkę tartą i ponownie wyrobić masę. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, odkładać je na dużą blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 200 o C ( z termoobiegiem ), wsunąć blachę i piec klopsiki z kaczki przez 20 minut . Sos orientalny: W tym czasie przygotować składniki sosu. Czosnek, cebulę i imbir obrać, bardzo drobno posiekać. Drobno posiekać także

niecodziennikpary
Kaczka w musztardzie 138

kaczki były wysmarowane dipem na bazie musztardy francuskiej i sarepskiej z dodatkiem ziaren kolendry i przypraw takich jak kardamon i imbir. Kaczka wyszła pyszna. Miałam porcję na dwa dni. W pierwszy kaczkę zaserwowałam z ryżem i buraczkami, zaś w drugi dzień z tłuczonymi ziemniakami i buraczkami. Z kaczki można przygotować również sos. Wystarczy odlać z gotowej kaczki nieco tłuszczu(...)piekarnika. Piec przez 1,5 godziny obracając kaczkę w połowie czasu (powinna znajdować się w sosie pod jabłkami i cebulami). Następnie ponownie obrócić udka z kaczki, tak aby skóra była z wierzchu, ułożyć ja na jabłkach i cebuli (wierzch kaczki musi wystawać z sosu), posypać wierzch odrobiną słodkiej papryki i piec jeszcze 30 minut. Podawać od razu z wybranymi dodatkami

Passions hobbies life
PIERŚ KACZKI Z SOSEM ŚLIWKOWYM 121

gęstym sosem śliwkowym. Przygotowane według sprawdzonej i niezawodnej metody. Najpierw długo smażone od strony skórki, a następnie krótko pieczone w wysokiej temperaturze. Po upieczeniu odstawione na kilka minut, aby mięso odpoczęło i wchłonęło soki. Tak przyrządzone piersi kaczki są mięciutkie i delikatne w środku, z cieniutką, chrupiącą skórką na zewnątrz. Możemy je podać z dowolnymi dodatkami: ziemniakami lub ryżem(...)nagrzewamy do 200℃, z włączoną funkcją góra/dół bez termoobiegu.  SOS ŚLIWKOWY : wszystkie składniki mieszamy w rondelku i zagotowujemy. Odstawiamy z ognia. Przed samym podaniem podgrzewamy. PIERSI KACZKI nacinamy od strony skórki w kratkę, uważając, aby nie przeciąć mięsa. Nacieramy solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Kładziemy na zimnej patelni (najlepiej takiej, którą później będziemy mogli wstawić

cool and minty
Kaczka faszerowana zapiekana w cieście 158

złotej, części warszawskiego Ursynowa, skąd na piechotę wracaliśmy do centrum, by nieco zdążyć strawić przed domniemanymi tańcami . Te jednak przemilczmy zupełnie. Ich faszerowana kaczka zapiekana w kruchym cieście podana w towarzystwie purée buraczanego i pieczonego czosnku jako danie główne po najpyszniejszej na świecie zupie cebulowej, a tuż przed deserem, zwaliła wszystkich z nóg. Spróbujcie sobie zrobić coś podobnego(...)kaczkę grubą nicią kuchenną, zwracają szczególną uwagę na okolice szyi i kupra (jeśli nadzienia jest tak dużo, że utrudnia zaszycie kaczki, należy część wyciągnąć). Zaszytą kaczkę owinąć kilkakrotnie nicią, tak aby utrzymała kształt podczas pieczenia. 6. Wyjąć ciasto z lodówki. Rozwałkować ⅔ ciasta na owal na posypanej mąką stolnicy. Umieścić kaczkę na wierzchu ciasta, oblepić brzegi ciasta wokół kaczki i docisnąć

GRUBY WAŁEK
Pieczone piersi z kaczki z brzoskwiniami 197

Pewnie każdy z nas zna pieczone piersi z kaczki z jabłkami. Dzisiaj dla urozmaicenia potrawy zamiast jabłek – brzoskwinie. Niedawno trafiłam na promocję w sklepie piersi z kaczki. Niezmiernie się ucieszyłam. Bo kto ich nie lubi. Pycha. Składniki: Piersi z kaczki dowolna ilość Kilka brzoskwiń Sól Pieprz Majeranek Wykonanie: Skórę na kaczych piersiach lekko nacinamy. Całość nacieramy solą, przyprawiamy pieprzem

Smaki Ewy
Kaczka nadziewana po chłopsku – kuchnia podkarpacka 182

farszem stanowią kompletny posiłek, a po upieczeniu mięso pozostaje miękkie i soczyste. Jest też bardzo aromatyczne dzięki przyprawom, którymi naciera się drób poprzedniego dnia. Farsz do kaczki jest prosty, ale bardzo smaczny. Podczas pieczenia zaparzona kasza i surowa wątróbka nabierają objętości i ładnie wypełniają kaczkę. Po upieczeniu farsz jest miękki i lekko sypki. Bardzo pasuje do niego sos żurawinowy(...)wlewamy na dno trochę gorącej wody (około  0,5 cm ). Brytfankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C (grzałka góra-dół). Pieczemy do 2 godzin. W tym czasie kilka razy powstałym sosem polewamy kaczkę. Mięso wyciągamy z piekarnika, czekamy 10 minut i kroimy. Kaczka nadziewana po chłopsku - kuchnia podkarpacka Inne przepisy na dania KUCHNI PODKARPACKIEJ

Trzeci talerz
Czy warto kupić piekarnik parowy 101

przyrządzania potraw ma kilka tysięcy lat historii. Najprawdopodobniej prekursorami tej metody byli Chińczycy. Około XVIII wieku zyskała ona  popularność w Europie. W XX wieku profesjonalne piekarniki parowe (tzw. piece konwekcyjno-parowe) zaczęto wykorzystywać w restauracjach. Obecnie na rynku dostępne są modele przeznaczone do użytku domowego. Piekarnik parowy jest bardzo wszechstronnym urządzeniem, które łączy w sobie zalety tradycyjnego piekarnika(...)skórkę. Piekarnik parowy, dzięki temu że nie wysusza potraw idealnie nadaje się także do ich podgrzewania, zastępując kuchenkę mikrofalową i nie powodując utraty smaku i konsystencji podgrzewanych dań. Kaczka w ziołach pieczona na parze - przepis Zalety i wady piekarników parowych na przykładzie modelu Electrolux SteamCrisp przygotowywanie posiłków z użyciem pary pozwala zachować więcej wartości odżywczych,  witamin i minerałów

Cztery Fajery
Co zrobić z resztek jedzenia ze Świąt 134

warzywna „święta trójca”. LASAGNE BEZ MAKARONU – Z CUKINII I PIECZONEGO KURCZAKA Wyjątkowe, pomysłowe danie – lasagne bez makaronu. Patent na to, jak wykorzystać resztki pieczonego kurczaka. Smaczne, proste i atrakcyjne z wyglądu. MAROKAŃSKI GULASZ Z RESZTEK KURCZAKA Niesamowicie pachnąca, pożywna i zdrowa potrawka warzywna z kurczakiem pieczonym lub gotowanym. Można zjeść od razu, ale świetnie smakuje też(...)doskonały patent jak wykorzystać pozostałości z wczorajszego obiadu: resztki gotowanych ziemniaków. KURCZAK, KTÓRY WRÓCIŁ DO GARNKA Łatwy przepis na wykorzystanie tego co zostało ze świątecznej, czy niedzielnej pieczeni, albo kurczaka, kaczki. Mięso przesmażone w woku lub rondlu z warzywami, zyskuje zupełnie nowy smak. CO MOŻNA ZROBIĆ Z RESZTEK KURCZAKA – PRZEPIS NA ZUPĘ PHO Co można zrobić z resztek kurczaka

Niedzielny kucharz