pieczenie - 19054 przepisów (strona:692/1271)

Fasolowe babeczki z kremem szpinakowym i owocami 148

dojrzały banan (najlepiej z czarną skórką, wtedy będzie słodszy) 1 łyżka miodu 2 małe jajka 50 ml maślanki 30 g mąki gryczanej łyżeczka cynamonu 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia   mały banan pół dojrzałego mango 0/5 pomarańczy nektarynka 120 g młodego szpinaku   dowolne sezonowe owoce np. poziomki, truskawki, maliny, jeżyny i jagody opcjonalnie mięta do ozdoby Fasolę

Mienta blog
Gołąbki z koperkiem w sosie pomidorowym 188

zawijaj w podgotowane liście, ja te twarde kłyki wycinam. Gołąbki układaj na pozostałych liściach i nimi też przykryj ruloniki, aby się nie spaliły. Zalej wszystko połową szklanką wody. Piecz przez 1 godzinę w 180­°C. Po tym czasie, zalej je sosem pomidorowym, przygotowanym w/g tego przepisu . Piecz jeszcze około 30 minut. Podawaj z pieczywem lub ziemniakami. Smacznego. CMOK

Pasje Jolki
Kurczak szpinakiem otulony w naleśniku podany 261

oraz pieprzem, wymieszać.  Wykonanie: Na każdy naleśnik wyłożyć porcję farszu szpinakowego oraz porcję kurczaka, zawinąć w rulon, boki podwijając pod spód, ułożyć w naczyniu żaroodpornym (wyłożonym papierem do pieczenia).  Sos beszamelowy: 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki  2 łyżki masła  100 g żółtego sera sól do smaku  pieprz do smaku  gałka muszkatołowa

Krakowskie smaki Ani
Pancakesy owsiano-bananowe z gorzką czekoladą 204

boskie pancakesy, idealne na śniadanie czy podwieczorek) Pancakesy owsiano-bananowe z gorzką czekoladą Składniki na około 8 pancakesów: 2 bardzo dojrzałe banany 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego 6 łyżek mielonych migdałów 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego( może być również słonecznikowy) 200 ml mleczka kokosowego lub sojowego/ryzowego/lub mleka 1 szklanka płatkow owisanych

Mia Cucina Sofieta
Grillowane białe szparagi w ostrym cieście francuskim 184

tniemy paski o grubości ok. 2 cm. Każdego szparaga owijamy ciastem. Tak przygotowane szparagi układamy na rożnie z pokrywą i grillujemy w 200°C ok. 15 min. w czasie pieczenia odwracamy, żeby równomiernie się zrumieniły. Jeśli nie macie grilla z pokrywą, takie szparagi można śmiało przygotować w piekarniku. Przekąska ta idealnie smakuje zarówno na zimno jak i ciepło

Moniki Smakołyki
Sernik truskawkowy z parowaru 154

zaczynamy miksować, powoli dodajemy twaróg. Cały czas miksując dodajemy kawałki truskawek i budyń. Ubijamy białka i przekładamy je do reszty składników delikatnie mieszając. Pojemnik na ryż wykładamy folią do pieczenia. Łamiemy na małe kawałki herbatniki kakaowe i połowę układamy na folię, tak żeby przykryły całą powierzchnie. Następnie wlewamy na nie masę i na górę układamy resztę pokruszonych na kawałki

Parowar Faceta
Wytrawne drożdżówki z jabłkiem, cebulą i gorgonzolą 186

przykrywamy i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Następnie ciasto dzielimy na około 10-12 części, formujemy bułeczki i odstawiamy na 15 minut. Wyrośnięte układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy pokrojone w plasterki jabłko i cebulę. Posypujemy odrobiną gorgonzoli i pieprzem. Odstawiamy do wyrośnięcia na 45 minut. Jajko roztrzepujemy z mlekiem, smarujemy bułeczki i na każdej

Mienta blog
Torcik z Kremem Patissiere Toffee i Musem Malinowym 185

koniec wlewamy roztopione i wystudzone masło. Wszystko mieszamy delikatnie i dokładnie. Masę wykładamy do tortownicy o średnicy 18 cm. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut. Upieczone ciasto studzimy. KREM PATISSIERE TOFFEE: 350 ml mleka 250 ml likieru Toffee Canari 6 żółtek 80 g cukru 40 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej Mleko zagotować. Doprowadzić(...)mrożonych, które rozmroziłam na ręczniku papierowym rurki mleczne, białe mikro krople mix wachlarzyki białe WYKONANIE: Biszkopt przekroiłam na dwa równe blaty. Jeden blat ułożyłam w tortownicy, w której się piekł, zapięłam obręcz. Wylałam na niego warstwę musu z żelatyną, wstawiłam do lodówki do całkowitego stężenia. W tym czasie zajęłam się przygotowaniem kremu patissiere Toffee. Kiedy mus stężał wyłożyłam na niego

Blondynka Gotuje
Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych 241

filety z kurczaka, które najczęściej spotyka się w domowych szaszłykach nie zastąpią wieprzowiny. Najsmaczniejsze są z polędwiczkami, tak jak tutaj, bo mięso jest miękkie, kruche i nie wymaga długiego pieczenia czy grillowania. Aromat białego wina niewątpliwie dodaje im wyjątkowości i smaku. Polecam spróbować. :-) 400g polędwiczek wieprzowych 12 pieczarek średniej wielkości 8 pomidorków koktajlowych  2 czerwone cebule  250ml

Szefowa kuchni
Tarta z advocaatem, białą czekoladą i czarną porzeczką 260

ciasto i dociskamy do formy, dopiero teraz ściągamy folie). Brzegi zakładamy go środka i dociskamy. Ciasto w formie wkładamy do lodówki na 60 minut. Po tym czasie wyjmujemy i pieczemy 5 minut w 200*C, a następnie obniżamy temperaturę do 190*C i pieczemy jeszcze 15 minut. Wyjmujemy i odstawiamy. Nadzienie : 250 g serka mascarpone 100 ml advocatu

Chocolate Muffin Blog
Chleb na otrębach z sezamem 138

swoją objętość. 3.  Formę wysmaruj olejem , boki i spód posyp sezamem, przełóż ciasto i odstaw w ciepłe miejsce do ponownego wyrośnięcia. Piekarnik rozgrzej do 200 C,  czas pieczenia 55 minut. Upieczony chleb przełóż na kratkę kuchenną aby odparował

Apetyczna babeczka
DROŻDŻOWE CIASTO Z RABARBAREM, ŻURAWINĄ, PŁATKAMI MIGDAŁÓW I MAŚLANĄ KRUSZONKĄ 159

chrupiące płatki migdałów i pachnąca masłem kruszonka ...  cóż chcieć więcej?  Składniki wspaniale się komponują i dają nam ciasto o niebiańskim wprost smaku ...  W sezonie na rabarbar piekę je często, bo ... niestety sezon nie trwa wiecznie ... :)) Składniki: 1/2 kg maki 1/2 szkl. cukru 2 jaja + 2 żółtka 5 dkg drożdży 12.5 dkg masła (margaryny) 1/2 szkl. mleka aromat(...)wyłożyć odsączony na sicie rabarbar. Posypać wierzch kruszonką wymieszaną z płatkami migdałów, a kruszonkę delikatnie cukrem waniliowym. Ponownie odstawić w ciepłe miejsce na ok 15 -20 min. Piec ok.45 minut. w temp.175st

Walijskie Pichcenie
Pieczona szynka na kanapki 140

pionowe rowki i umieszczamy w nim pokrojone kawałeczki czosnku. Odstawiamy w zamkniętym pojemniku na 12 godzin do lodówki. Po tym czasie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy oliwą i pieczemy w 175*C przez 2 godziny.  Przez pierwsze 1,5 godzimy szynkę pieczemy pod przykryciem, kolejne trzydzieści minut bez. Po upieczeniu wyjmujemy szynkę na deskę i czekamy jak delikatnie

VioletoweKucharzenie
Kurczak po toskańsku 255

cukier, oregano i koncentrat pomidorowy. Dusimy, aż sos zgęstnieje. Na koniec doprawiamy do smaku. Kurczaka obsmażamy na patelni, a następnie umieszczamy w naczyniu żaroodpornym lub blasze. Zalewamy sosem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 30 minut, pod przykryciem (np. pod folią aluminiową). 10 minut przed końcem, zdejmujemy folię, na każdej części kurczaka kładziemy plasterek mozzarelli. Pieczemy

Czerwona Porzeczka
Bezglutenowe placuszki z truskawkami 154

użyłam zsiadłego mleka z Krasnegostawu, bo nie ma w nim mleka w proszku dwie łyżki jogurtu naturalnego szklankę musu z truskawek dwa jajka 1,5 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia (można pominąć – placki wyjdą płaskie) mąka kukurydziana – miałam opakowanie 400g, weszło prawie całe pół łyżeczki soli dwie łyżki cukru brązowego dwie łyżki oleju Wszystkie składniki oprócz mąki

ladykitchen

Proponowane wyszukiwania