pieczenie - 19054 przepisów (strona:677/1271)

Rumowe Tiramisu 173

Któż nie zna tego pysznego deseru ! Przepisów na tiramisu jest co niemiara ! Może on przyjmować rożne kształty i rozmiary.  Osobiście znałam taki, do którego koniecznie

Taste Therapy
Ule kokosowe z masa kajmakową 215

Przepyszne ciasteczka, bez pieczenia, wymagają jednak specjalnej foremki w kształcie ula ;) Łatwe do zrobienia, niezbyt pracochłonne. Na blogu znajdziecie już orzechową wersję tych ciasteczek, te, które pokazuję Wam dzisiaj są kokosowe, z karmelowym nadzieniem i odrobiną alkoholu. Smakują wybornie! Polecam :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw

Domowa cukiernia Ewy
ŁOSOŚ W ORZECHOWEJ PANIERCE 115

Dziś przybywam do Was z nowym, wypróbowanym na moich domownikach, przepisem na pieczonego łososia. Tym razem uszlachetniłam jego smak panierką orzechową, dzięki czemu jeszcze bardziej zyskał na smaku. Na Wigilijnym stole na pewno zrobi furorę ;) Składniki: 500 g łososia filet sól,pieprz 3 łyżki musztardy miodowej pół kostki masła 1 łyzka soku z cytryny 1 łyżka miodu 5 łyżek bułki(...)mieszamy. Rybę zanurzamy w tak przygotowanej marynacie na min pół godziny. Orzechy siekamy na mniejsze kawałeczki, mieszamy z bułką tartą. W takiej panierce obtaczamy kawałki ryby, układamy na blasze, pieczemy ok 10 minut

Z Majeczką w kuchni
Ciasto pijak 198

Składniki: biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 3/4 szklanki mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 1 budyń waniliowy + 1,5 szklanki mleka 1 … Czytaj dalej Ciasto pijak

czarrna od kuchni
PIERNIK BERNARDYŃSKI 213

pierniki co roku rosną jak na drożdżach.Wyrastają zawsze ponad miarę i możliwości blaszek.Oto ten , musiałam podzielić na pół bo wyrosnął potężnie, weź tu człowieku piecz , jak ci wyrastają kolosy.Jednak smak tego piernika jest niesamowity, i o dziwo nie trzeba czekać , aby zmiękł.Jest od razu gotowy .Bez masy może leżeć zapakowany i czekać do dnia , w którym go przełożyć(...)dodac sodę ,przyprawy,orzechy i smażona skórkę pomarańczową.Wlać śmietanę i wsypać tyle przesianej mąki pszennej ,aby ciasto był gęste,wymieszać ,po czym ciasto wylać na blachę wysmarowaną masłem.Pieczemy ok.1 godziny w piekarniku o temperaturze 180 stopni.Podajemy go  bez  przekładania lub przełożyć powidłami śliwkowymi i masą jak ja ,a najlepszy jest podany do kawy.Smacznego. Masa

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zapiekany makaron z miodowo-bakaliowym jabłuszkiem 142

Uwielbiam makaron. Ileż on daje kulinarnych możliwości. Dziś zapraszam Was na jego słodką wersję. Zapiekany makaron z miodowo-bakaliowym jabłuszkiem, to idealna propozycja zarówno na drugie

Słodkie okruszki
Piernikowe LOVE - do jedzenia i dekoracji jednocześnie! (z komentarzem) 311

Tradycji pieczenia pierniczków (ani pierników) u mnie w domu nie było... Dopiero ja się tym zajęłam jako już dorosła osoba. W tym zestawieniu przedstawiam moje przepisy i pomysły na jadalne udekorowanie domu - domek z piernika, pierniczki na choinkę, oraz piernik na ostatnią chwilę, pierniczki bez leżakowania i nadziewane marmoladą! Wszystko pyyyszneeee! :) A ten zapach roznoszący się po całym domu

Kolorowy Przepisownik
Torcik kapuściany 162

groch z kapustą w eleganckim wydaniu, czyli pomieszanie z poplątaniem w formie torcika warzywnego. Danie jest trochę pracochłonne, bo trzeba gotować, sparzać, smażyć i piec. Gotowy torcik bardzo ładnie się kroi, ma zwartą, ale delikatną konsystencję, pachnie przyprawami i smakuje kapuściano. Można go podawać na obiad, kolację, eleganckie przyjęcie lub wigilię. Jako(...)wyłożyć na dnie i bokach liśćmi kapusty włoskiej. Do środka nałożyć masę kapuścianą i przykryć liśćmi kapusty. Na wierzch położyć folię aluminiową. – Piec w nagrzanym do 200 st.C piekarniku przez 40 minut

To co kocham
Kulinarne inspiracje na Boże Narodzenie 454

oraz świąteczne słodkości. Barszcz wigilijny bez zakwasu Wigilijna zupa grzybowa Paszteciki z pieczarkami Pierogi z kapustą i grzybami Łosoś w czarnym pieprzu i cytrynie Ryba po grecku Sałatka z pieczonych buraków z rukolą i pomarańczą Sałatka z kaszą kus kus, łososiem i granatem Babeczki makowe - mini makowce Keks - najlepszy! Makowiec drożdżowy - gwiazda Makowiec świąteczny Chlebek bananowy Miodownik pszczelowolski - piernik Ciasteczka(...)chce się wtedy stać przy kuchni i gotować? Proponuję kilka niezawodnych dań, które nie wymagają wiele pracy i wysiłku! Schab w sosie śliwkowym Kurczak w glazurze pomarańczowo-imbirowej Pieczone udka z kurczaka Sałatka ziemniaczana Kurczak a la Stroganow Polędwiczki z suszonymi pomidorami i serem feta Kurczak w sosie karmelowym z nerkowcami Wołowina w pomarańczach

Kulinarne Inspiracje
Świąteczne miękkie pierniczki 182

Wiele razy piekłam pierniczki, ale po upieczeniu były miękkie, a gdy ostygły twardniały, teraz znalazłam na internecie, przepis idealny, żródło Pierniczki po upieczeniu były miękkie, a im dłużej leżą, tym bardziej smakują. Udekorowałam pierniki dzięki firmie  http://www.cukieteria.pl/ , od której otrzymałam barwniki spożywcze i konfetti gwiazdki kolorowe. Kilka pierniczków, zapakowałam w śliczne pudełko od  Opakowania cukiernicze.pl(...)lodówki. Następnie wyjąć ciasto z lodówki, podsypując nie za dużo mąką, jeszcze raz przegnieść. Rozwałkować i wycinać foremkami różne wzory z ciasta. Blachę wysmarować tłuszczem, układać na blasze pierniczki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop.przez 10 minut. Lukier królewski Do miski wsypać cukier puder, dodać białka jaj i sok z cytryny, utrzeć mikserem. Lukier przełożyć do kilku miseczek

Kuchnia Danusi
Pstrąg tęczowy łososiowy pod szpinakową kołderką 195

jeśli ktoś chce to także solą, ale uważać bo parmezan jest wystarczająco -dla mnie- słony. Wszystko razem dokładnie miksujemy i rozsmarowujemy na rybach. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 180st C piekarnika na 20 minut. Po wyciągnięciu upieczonych filetów raz jeszcze delikatnie oprószamy je tartym parmezanem

Kuchnia w czekoladzie
Rolada czekoladowa z kremem waniliowym 466

posypałam sproszkowaną lukrecją, która nadała je lekko słony i anyżowy smak. Z czekoladą lukrecja smakuje mi najbardziej. Rolada czekoladowa Składniki: 100 g cukru 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao 50 g czekolady, 70% kakao 100 g pszennej mąki Krem waniliowy 250 g serka mascarpone 50 g masła, miękkiego 50 cukru pudru 200 ml śmietanki kremówki

codojedzenia
Czekoladowe gwiazdki 125

około 3 - 4 mm. Podczas wałkowania, blat i ciasto posypywać cukrem pudrem. Po rozwałkowaniu, znowu zostawić na chwilę ciasto. Następnie wycinać ciasteczka. Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 90 stopni na około 80 - 90 minut. Do ciemnych gwiazdek można dodać szczyptę ostrej papryczki lub goździków, do jasnych szczyptę cynamonu

królestwo garów
KAWA BROWNIE Z BITĄ ŚMIETANĄ I WIŚNIAMI NA GORĄCO 157

takie dni kiedy mam niesamowitą ochotę na czekoladowe brownie ( ojj często takie są! ). Co wtedy robię? Zwykle piekę! A gdy nie chce mi się piec, sięgam do kuchennej szafki i robię fanatyczną kawę o smaku tego ciacha. Dziś mam dla Was przepis na obłędną w smaku Kawę Brownie z bitą śmietaną i wiśniami na gorąco. Smakuje genialnie i jest świetnym

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania