pieczenie - 19054 przepisów (strona:359/1271)

Ciasto drożdżowe z serem i kremem budyniowym 205

dłoni. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 40 minut (musi podwoić swoją objętość). Jeżeli użyliśmy suchych drożdży ciasto nie musi rosnąc, jest gotowe do pieczenia. Ser przekładamy do miski, dodajemy cukier, jajko, budyń i aromat. Dokładanie mieszamy i odstawiamy do lodówki.    Budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, tylko używając mniejszej ilości mleka(...)wierzch kruszonką. Ustawiamy piekarnik na 180 stopni. Wkładamy placek do piekarnika. W czasie kiedy będzie się nagrzewał ciasto będzie miało szanse jeszcze urosnąć. Pieczemy około 30-40 minut, do suchego patyczka. Jeśli wierzch ciasta podczas pieczenia za bardzo się zarumieni wyłączamy górną grzałkę

Mania Gotowania
Najlepsze ciasteczka piwne 145

pracy J Gorąco polecam!!! Najlepsze ciasteczka piwne         Składniki 250g margaryny lub masła 2,5 szklanki mąki 0,5 szklanki piwa 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki aromatu waniliowego marmolada różana lub wieloowocowa Przygotowanie: Margarynę kroimy w mniejsze kosteczki. Mąkę przesiewamy i dodajemy do niej margarynę oraz piwo. Zagniatamy ciasto do uzyskania jednolitej masy. Ciasto dzielimy(...)kwadracik nakładamy niewielką ilość marmolady i zawijamy boki ciasteczek do środka. Możemy również złapać i skleić ze sobą tylko dwa boki, uzyskując kształt rombu. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy ciasteczka, zachowując niewielkie odstępy. Pieczemy przez około 10- 12minut w temperaturze 180 stopni. Uważamy, aby ciasteczka się nie spiekły, gdyż najlepsze są kiedy wyciągniemy je bardzo leciutko zarumienione

Mania Gotowania
Sernik limonkowy na mleku skondensowanym 151

Bardzo smaczny, orzeźwiający i puszysty   sernik. Do przygotowania w kilka minut.   Jeśli nie piekliście jeszcze sernika z dodatkiem mleka skondensowanego to gorąco polecam. Sernik limonkowy na mleku skondensowanym     Składniki: 500 g twarogu mielonego 5 jajek (osobno białka i żółtka) 350 ml mleka skondenso wanego 3/4 szklanki cukru 1/2 opakowania skórki pomarańczowej 3 łyżki budyniu waniliowego(...)temperaturze pokojowej. Umieszczamy w misce wszystkie składniki, z wyjątkiem białek, cukru pudru i skórki z limonki, miksujemy przez około minuty, tylko do połączenia się składników. Formę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy masę.  Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez około 50 minut, umieszczając w piekarniku poniżej naczynie z wrzącą wodą. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy powoli, partiami

Mania Gotowania
Sernik Tiramisu 167

Ostatnio opanowała mnie mania sernikowa. Piekę już 3 sernik pod rząd i jakoś nie mogę się nimi znudzić. Ciągle w głowie pojawiają się nowe pomysły. Ten konkretny upiekłam specjalnie dla mojej ukochanej mamy z okazji urodzin. Ponieważ lubi tiramisu postanowiłam przygotować jej ulubiony deser w nieco innej formie. Szczerze mówiąc nie spodziewałam się, że będzie aż tak bardzo przypominał(...)dobrej jakości kakao   Przygotowanie: Masło roztapiamy. Ciasteczka mielimy w blenderze. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Tortownice o średnicy 23 - 25 cm lub średniej wielkości blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka łączymy z masłem, kawą rozpuszczalną i likierem. Wykładamy nimi dokładnie dno blaszki. Wkładamy do lodówki na około 30 minut. Przygotowujemy masę serową. Sery przekładamy do misy miksera. Miksujemy

Mania Gotowania
Migdałowa szarlotka sypana 124

Doprawiamy cynamonem. Mąkę, cukier, kaszę, aromat i proszek mieszamy w misce i dzielimy na 3 części. Do ostatniej dodajemy płatki migdałowe. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy masłem. Na dno formy wysypujemy jedną część suchych składników, na nie rozkładamy połowę jabłek. Następnie wysypujemy drugą część suchych składników i pozostałe jabłka. Na wierzch wysypujemy(...)porcję suchych składników z migdałami. Masło ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy nim wierzch ciasta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 60 minut

Mania Gotowania
Cupcakes potrójnie kokosowe ala pinacolada na Halloween 175

łyżki serka mascarpone 2 łyżki wiórków kokosowych ekstrakt lub aromat kokosowy barwnik zielony Dodatkowo: ½ gorzkiej czekolady cukierki M&M halloweenowe ozdoby Przygotowanie: W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia oraz wiórki kokosowe. Jajka ubijamy z cukrem, aż powstanie jasna, kremowa masa. Dodajemy miękkie masło, likier oraz mleko. Miksujemy do momentu połączenia się składników. Łączymy suche składniki z mokrymi(...)budyniu aromat, likier oraz wiórki. Dokładnie mieszamy. Napełniamy papilotki do ok 1/3 ich wysokości ciastem, następnie na ciasto kładziemy łyżkę budyniu i dopełniamy papilotkę ciastem, tak aby przykryło budyń. Pieczemy 20-25   minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gotowe babeczki studzimy. W międzyczasie przygotowujemy krem. Masło ubijamy na puch, następnie dodajemy cukier i dalej miksujemy do powstanie gładkiej

Mania Gotowania
Podsumowanie akcji "Krówkowe Wariacje" 204

Bułeczki czekoladowe z żurawiną i sosem kajmakowym autorka: anusia181 | blog: ania-gotuje Sernik kajmakowy na kakaowym kruchym cieście autorka: anusia181 | blog: ania-gotuje Kostka alpejska autorka: lucyna | blog: Pyszna piecze... 455. Saturday / słodka rozpusta w wersji XXL - wspólne gotowanie! autorka: whiness | blog: Relish it Rogaliki drożdżowe z masą krówkową autorka: magma | blog: ciastkarnia na kruchym spodzie Panna cotta(...)autorka: anekbu | blog: Mania Gotowania Ile flottante - bezy pływająca wyspa autorka: magdaczekoladka | blog: Z miłości do słodkości Sernik kajmakowy autorka: sqaqanqa | blog: sqaqanqa gotuje ciasto maxi king II (bez pieczenia) autorka: 6niebo | blog: szóste niebo sernik "snikers" autorka: 6niebo | blog: szóste niebo Ciasto tortowe autorka: Aneta S | blog: Sprawdzone Przepisy Misiaczka Torcik Śmietankowy Snickers autorka: VerySweetPage | blog: Piernikowa Chata

Mania Gotowania
Krajanka musli z płatkami owsianymi i owocami 207

Wyrabiamy ciasto, tak aby składniki się połączyły. Śliwki pozbawiamy pestek i kroimy na małe kawałki. Jeśli używamy śliwek suszonych dodajemy je razem z pozostałymi bakaliami. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy blaszkę ciastem. Ciasto(...)powinno mieć grubość około 3 cm. Na wierzch wysypujemy śliwki i dociskamy je delikatnie do ciasta. Pieczemy w temperaturze 150stopni   przez około 50 minut. Co jakiś czas kontrolujemy ciasto, aby się nie przypiekło. W razie czego możemy je przykryć papierem do pieczenia

Mania Gotowania
Rolady z kurczaka z pistacjami w panierce z płatków owsianych 175

użyciem piekarnika. Roladki są wtedy bardziej chrupiące i nie wchłoną tyle tłuszczu. Aby mięso nie było Zyt suche w połowie czasu pieczenia możecie nakryć je papierem do pieczenia. Pieczemy roladki w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem przez około 20-25 minut w 200 stopniach.     insertCookd("0374823561173cf2cb8062e2ff4a6747

Mania Gotowania
Cupcakes różane z białą czekoladą 148

obniżamy palnik do minimum. Mieszamy co jakiś czas, do momentu, aż czekolada i masło całkowicie się roztopią. Mąkę przesiewamy, dodajemy do niej pozostałe suche składniki: mielone migdały, proszek do pieczenia i sól. Wszystko mieszamy. Do ubitych jajek wlewamy przestudzoną czekoladę, mieszamy na małych obrotach miksera. Maślankę łączymy z marmoladą różana. Następnie, cały czas miksując, dodajemy partiami na zmianę suche(...)muffinki wykładamy papilotkami. Gotowym ciastem napełniamy papilotki do ¾ wysokości. Jeśli chcemy babeczki nadziać marmoladą, to najpierw papilotki napełniamy do połowy, następnie nakładamy po łyżeczce marmolady. Nadzienie zakrywamy pozostałym ciastem. Pieczemy około 16-18 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. W międzyczasie przygotowujemy krem. Serek mascarpone ubić z cukrem i ekstraktem waniliowym. Schłodzić w lodówce przez około 20 minut. Przełożyć

Mania Gotowania
Sernik waniliowy z wiśniami w czekoladzie 174

Serniki chyba nigdy mi się nie znudzą. Uwielbiam je w każdej postaci. Za każdym razem kiedy piekę sernik staram się eksperymentować i wymyślić coś nowego. Tak właśnie powstało to ciasto. Uwielbiam wiśnie, więc sernik bardzo przypadł mi do gustu, jest pyszny, prosty i szybki w przygotowaniu. Ps. Polecam Wam Twaróg Delikatny z firmy President, obecnie mój faworyt jeśli chodzi(...)gorzkiej około 2 szklanki wiśni z kompotu 1 kieliszek wiśniówki Przygotowanie: Masło roztapiamy. Ciasteczka mielimy w blenderze. Tortownice o średnicy 23 cm lub średniej wielkości blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka łączymy z masłem i wykładamy nimi dokładnie dno blaszki. Wkładamy do lodówki na około 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni. Przygotowujemy masę serową. Sery przekładamy do misy

Mania Gotowania
Owsiane ciasteczka orzechowe 163

łyżki miodu lub innego słodzika kilka kropel aromatu migdałowego 4 łyżki odtłuszczonego masła orzechowego (można użyć również standardowego) 30 g czekolady 1/5 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody 1 jajko Przygotowanie: Płatki owsiane mielimy na mączkę. Nie muszą być idealnie zmielone, jednak większość powinna być rozdrobniona. Wszystkie suche składniki mieszamy w misce. Orzechy siekamy na mniejsze(...)małą kosteczkę. Orzechy oraz czekoladę dodajemy do suchych składników. Do miski dodajemy miód, jajko, olej, aromat i masło orzechowe.  Zagniatamy dokładnie masę. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. Z masy formujemy ciasteczka i układamy na blaszce. Najlepiej nieco zmoczyć dłonie, gdyż masa jest dość klejąca. Pieczemy około 20 minut, aż ciasteczka się zarumienią

Mania Gotowania
Babka łaciatka z oranżadą 133

szklanka oranżady 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 cukier waniliowy Przygotowanie: Ubijamy pianę z jaj i cukru, dodajemy partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy olej, oranżadę i cukier waniliowy. Ciasto dzielimy na połowę. Do jednej części dodajemy kakao, miksujemy do połączenia się składników. Białe ciasto przekładamy do formy na babkę(...)keksówki, następnie przykrywamy je ciastem kakaowym. Pieczemy 1 godzinę w 150 stopniach

Mania Gotowania
Placek owocowy z marcepanem 202

samym końcu marcepan , chwilkę mieszamy, tylko tak aby lekko się wszystko połączyło . (Produkty powinny być w tej samej temperaturze, krem się nie zważy). Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia dodajemy porcjami do masy i wyrabiamy gładkie ciasto. Na tortownicy, lub w formie do tarty, wyłożonej papierem/natłuszczonej i wysypanej bułką tartą, rozsmarowujemy równo ciasto. Umyte i przebrane owoce(wiśnie(...)wydrylowane) wykładamy na ciasto. Placek wstawiamy do nagrzanego (180 stopni) piekarnika i pieczemy 35-40 min. Przed podaniem , wystudzony placek można udekorować świeżymi owocami i posypać cukrem pudrem. Smacznego!! Lubicie takie mocno owocowe ciasta

Farmażony

Proponowane wyszukiwania