pieczenia - 22046 przepisów (strona:876/1470)

Pierogi z ciasta francuskiego ze szpinakiem polane sosem koperkowym 292

pół po skosie i dociskamy brzegi widelcem. Wstawiamy do piekarnika na około 15 minut na 200 stopni Celsjusza. Kiedy ciasto z wierzchu zacznie się rumienić wyciągamy. W czasie pieczenia pierogów przygotowujemy sos koperkowy lub czosnkowy. Podajemy od razu po wyjęciu z piekarnika wraz z ulubionym sosem

Kolizje Smaków
Rolada ze schabu z nadzieniem szpinakowym 167

szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami. Szybka i prosta w przygotowaniu. Idealna na rodzinny obiad w gronie najbliższych :)   Ilość porcji: 6   Czas przygotowania: 15 minut + 60 minut pieczenia   Składniki: 1 kg schabu w kawałku 120g mrożonego szpinaku  60g fety 60g suszonych pomidorów w oleju Cebula Czosnek Sól, pieprz, majeranek Dodatkowo potrzebna będzie nitka oraz folia

Kolizje Smaków
Ostatni weekend przed świętami. 146

stężeją i będą idealne do podania. Szykujemy rybę po grecku . Potrzebuje ona około jednego dnia, aby wszystkie smaki idealnie się przegryzły. Jeśli mamy jeszcze siły to przygotowujmy sałatkę jarzynową. Pieczemy muffinki np. pierniczkowe lub marchewkowe Wtorek Ubieramy choinkę wraz z całą rodziną. Ozdabiamy również upieczone muffinki np. w renifery . Pieczemy pijaka , rochera czy brzdąca. Możemy również upiec jakiś tort

Kolizje Smaków
Torcik lekko kokosowy 177

drugiej trochę mniej. W ten sposób biszkopty będą miały   różne odcienie brązu. Na koniec masę przekładamy do dwóch wcześniej przygotowanych foremek (nasze były kwadratowe) i pieczemy 35 min w 170 stopniach Celsjusza (ciasto umieszczamy we wcześniej nagrzanym piekarnik). Kiedy biszkopt jest już gotowy odstawiamy go do wystygnięcia. My nasze biszkopty przecięłyśmy jeszcze na pół. Jeśli ktoś zdecyduje się piec

Kolizje Smaków
CHRUŚCIKI 115

przygotowania ok 1,5 h Ilość : w zależności od wielkości chruścików, ok 2 pełnych misek Składniki: 2 szklanki mąki 5 żółtek 7 łyżeczek śmietany 12 % 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 1 margaryna 250g 1 łyżka spirytusu/octu np. jabłkowego olej cukier puder do posypania Wszystkie składniki wykładamy na blat i wyrabiamy z nich jednolitą masę

Kolizje Smaków
Racuchy z jabłkami 296

pomocny, ale są to wspaniałe chwile wspólnie spędzonego czasu, które niezwykle cenie :) Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 2-3 osoby Składniki: Szklanka mąki Szklanka mleka Łyżeczka proszku do pieczenia Łyżeczka cukru waniliowego 3-4 jabłka Olej do smażenia Cukier puder do posypania racuchów Suche składniki wraz z mlekiem mieszamy przy pomocy miksera. Powstaje nam masa, która konsystencją powinna

Kolizje Smaków
Roladki z kurczaka 239

typowego miecha z frytkami. Dodatkowo roladka wygląda uroczo i nawet moje nie jedzące zazwyczaj mięso dziecko pokusiło się na kilka kęsów. Czas przygotowania: 45 minut (w tym 25 minut pieczenia) Ilość porcji: 3 Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1 marchewka 1 pietruszka ¼ selera Kawałek białego pora 1 cytryna 2 ząbki czosnku Klika plastrów szynki długodojrzewającej Kilka gałązek tymianku

Kolizje Smaków
Kopiec kreta 165

sztuki) 330ml śmietany kremówki 70g masła 170g serka mascarpone 5 bananów 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Małą formę do tortów wykładamy papierem do pieczenia. Około 300g ciasteczek rozgniatamy wraz z masłem. Powstaje nam lepka, plastyczna masa. Wówczas rozprowadzamy ją w tortownicy mocno dociskając i pozostawiając nieco wyższe brzegi. Ciasto umieszczamy w zamrażalniku. W czasie kiedy

Kolizje Smaków
Zapiekanka z kurczakiem i szpinakiem 432

tego przepyszny szpinak i chrupiący kurczak, a wszystko zanurzone w przepysznej serowo-jajecznej masie. Czegoż chcieć więcej? : ) Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 50 minut (  w tym 20 minut pieczenia) Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 300g szpinaku mrożonego 200g makaronu 100g żółtego sera 100g sera pleśniowego 3 jajka 1 szklanka śmietany 18% 1 cebula 2 ząbki czosnku

Kolizje Smaków
Domowe Bounty 212

jeśli będziemy mocno ściskać to damy rade. Następnie odstawiamy kuleczki na godzinę do lodówki. Następnie topimy czekoladę w kąpieli wodnej lub mikrofali i zanurzamy kuleczki. Wyciągamy na papier do pieczenia i ponownie odstawiamy do lodówki. Czekamy aż czekolada zastygnie (jakieś pół godzinki) i możemy zajadać! Smacznego

Kolizje Smaków
Racuchy z bananami 166

Szklanka mleka ·                      Łyżeczka proszku do pieczenia ·                      Łyżeczka cukru waniliowego

Kolizje Smaków
Bounty - sernik na zimno 2006

mieszamy. Do podgrzanej żelatyny dodajemy po łyżce masy kokosowej, ciągle mieszając. Po 3,4 łyżkach wlewamy żelatynę do masy kokosowej i mieszamy. Małą formę do tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę kokosową. Potrząsamy by się równo rozprowadziła. Sernik umieszczamy na 30 minut w zamrażalniku, a potem przekładamy do lodówki. Możemy od razu umieścić w lodówce, ale wówczas będzie

Kolizje Smaków
Pizza ze szparagami i mozzarellą 138

wałkujemy w pożądany kształt. Smarujemy sosem i układamy szparagi. Rozsypujemy parówkę oraz rozkładamy plastry mozzarelli. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 220 stopni na około 15 minut. Pod koniec pieczenia dodajemy na pizzę kilka listków bazylii

Kolizje Smaków
Ciastka z ciasta francuskiego z bitą śmietaną i truskawkami 207

blacie zawijaniem do góry i wałkujemy w okrągły plaster. Formę do muffinek smarujemy masłem przy pomocy pędzelka. W każdym otworze umieszczamy plasterek ciasta i obciążamy np. grochem czy fasolą*. Pieczemy około 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, do zarumienienia brzegów. Następnie ściągamy obciążenie i pieczemy jeszcze kilka minut. Wyjmujemy całość z piekarnika, a ciastka z foremki. Jeśli

Kolizje Smaków
Ciasto z truskawkami na ciemnym biszkopcie. 218

miksując, aż do powstania lśniącej piany. Następnie ciągle miksując dodajemy żółtka. Później przesiewamy mąkę pszenną, ziemniaczaną i dodajemy kakao mieszając ręcznie by powstająca masa była bardziej puszysta. Blachę do pieczenia wykładamy papierem i nakładamy powstałą masę. Wstawiamy do nagrzanego na 170 stopni piekarnika na około 20 minut. Po upieczeniu zostawiamy do ochłodzenia. Żelatynę odmierzamy do kubka i dolewamy wody

Kolizje Smaków