pieczenia - 22046 przepisów (strona:677/1470)

Kęski drobiowe z piekarnika 299

Dodać ajvar i wymieszać tak, aby rozprowadzić równomiernie przyprawy. Zmielone płatki wymieszać z bułką tartą. Paski mięsa obtaczać w panierce, następnie układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni, do zrumienienia ( około 30 minut

Praktyczna pl
Napoleonka 283

tego, czy mleko, którego użyjemy, jest słodzone) Przygotowanie:      Arkusz ciasta francuskiego kroimy na pół. Obie połówki obficie nakłuwamy widelcem i obie pieczemy w piekarniku zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. W trakcie pieczenia, gdy zobaczymy, że ciasto urosło, możemy je delikatnie przygnieść widelcem. To samo robimy po upieczeniu. Ugniatamy i nieznacznie nakłuwamy, aby było jak najbardziej płaskie

Weganizm infantylny
Ciasto śliwkowe z truflami i orzechami 258

Plum cake with truffles and walnuts Składniki. Ciasto. 5 jaj 5 łyżek mąki pszennej 5 łyżek cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z pomarańczy Masa śliwkowo-truflowa. 30 dag masła 125 ml mleka 30 dag czekoladek truflowych 10 dag śliwek suszonych 2 łyżki spirytusu Polewa. 1 tabliczka czekolady z orzechami(...)łyżka masła 50 ml kremówki Wykonanie. Śliwki pokroić i zalać spirytusem. Jajka ubić z cukrem, dosypać mąkę z proszkiem i skórką pomarańczową, wymieszać. Ciasto przelać do formy 28cmx24cm. Piec w temp.160 stop. 25 minut. Masa. Mleko zagotować i rozpuścić w nim trufle. Wystudzić. Utrzeć masło i połączyć z masą truflową i śliwkami osączonymi ze spirytusu.Jeżeli możemy to dodajmy spirytus

Kulinarny karnet Christophera
Piernik z herbatą 162

litra mleka 1 niepełna szklana cukru 1 kostka masła sok  z połowy cytryny WYKONANIE Wszystkie składniki na ciasto połączyć i wyrobić.. Piec na blaszce wyłożonej pergaminem. powinno nam wystarczyć na 3 placki. Temperatura pieczenia 150 stopni-  termoobieg ok 15 min każdy placek. Szklankę mleka zagotować z cukrem. pozostałe mleko  mieszamy z kaszą manną i wlewamy

W kuchennym oknie Ewy
Mini-bagietki korzenne 204

. Nagrzałam piekarnik do 230 stopni (na dolny poziom wstawiłam naczynie z wodą). Odstawiłam bułki na pół godziny do podrośnięcia. Na każdej bagietce ostrym nożem zrobiłam kilka nacięć. Bułki piekłam przez 10 minut w 230 stopniach i kolejne 15 minut w 210. Gotowe bagietki studziłam na kratce

Kulinarny Pamiętnik
Tort czekoladowo kokosowy z bitą śmietaną. 179

mąkę, kakao i czekoladę. Delikatnie wmieszać do ciasta szpatułką, by piana nie osiadła. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia , nie smarować boków. Delikatnie przełożyć ciasto. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika,(i tu zaczynamy nowy rozdział swojego życia i zamiast mięsem werbalnie

Malinowe Pocałunki
GOFRY NAJLEPSZE Z NAJLEPSZYCH! 150

insertCookd("14d181ae407181ddb00551a46e9b7ec0"); Gofry wg Michela Roux.... najlepsze z możliwych, bez dodatku proszku do pieczenia...Nawet moja stara gofrownica dała sobie z nimi radę. Chrupiące i pyszne. Przepis z MW. 160 g mąki pszennej 15 g drobnego cukru szczypta soli 50 g stopionego masła 2 jajka, żółtka i białka oddzielnie 270 ml mleka kilka kropel esencji waniliowej lub pomarańczowej(...)ulubiony aromat, odstawić na 5-10 minut. W tym czasie rozgrzać gofrownicę i ubić białka z odrobiną soli na gęstą pianę. Za pomocą trzepaczki delikatnie wymieszać pianę z ciastem. Piec gofry

Malinowe Pocałunki
Parówki w cieście drożdżowym. 152

Parówki podziel na dwie połówki. Każdą z nich owiń paskiem ciasta zaczynając oklejanie od części przeciętej. Zostawiamy kawałek ciasta na oczy i łapki. Parówki ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, zachowujemy spore odstępy, bo będą mocno rosły. Kiedy parówki są gotowe,  z pozostawionego ciasta uformuj małe kuleczki, zamocz je w białku i przyklej jako oczy. Przygotuj odnóża(...)również zamocz w białku i przyklej. Wierzch ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem, wtedy po upieczniu będą miały piękny kolor i będą się błyszczeć. Piekarnik nagrzej do 170 stopni. Parówki piecz około 25 minut – do zrumienienia.Najlepsze są na ciepło

Malinowe Pocałunki
Mega babeczki ze snikersem, bitą śmietaną i karmelem. 248

Mega smaczne, mega urocze i mega..... Przepis  Dorotki z MW . (...)Składniki - 225 g mąki pszennej - 100 g drobnego cukru do wypieków - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 1 jajko - 150 ml mleka - 50 ml oleju słonecznikowego - trochę zapachu waniliowego - 2 batoniki snikers (58 g każdy, posiekane na kawałki) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do naczynia(...)zapachem. Połączyć  oba naczynia, wymieszać widelcem tylko do połączenia się składników. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Wyłożyć do nich ciasto do połowy wysokości papilotek i wpychać kawałki snikersów.* Piec w temperaturze 190ºC przez około 20 - 23 minuty, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć i wystudzić. - 1,5 - 2 batoniki snikers (58 g każdy, posiekane na kawałki - 500 ml śmietany kremówki

Malinowe Pocałunki
Ciasto malinowy pocałunek. 170

Bardzo delikatnie mieszając najlepiej szpatułką, łyżka po łyżce. Powstanie nam puszysta, kakaowa masa. Formę o średnicy 21 - 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej masę, wyrównać. Piec w temperaturze 180ºC przez około 30 - 40 minut. Natychmiast wyjąć z piekarnika. Ciasto urośnie, po przestudzeniu lekko opadnie. Pozostawić je zapięte w tortownicy. Do przygotowania musu truskawkowego potrzebujemy:   400g

Malinowe Pocałunki
Nutellowe babeczki 227

łyżki cukru 2 jajka 2 łyżki mleka 2-3 łyżki Nutelli szczypta proszku do pieczenia.  Wszystko umieszczamy w  misce, mieszamy  i wlewamy do  foremek. Pieczemy  20 min w 180 stopniach. Gotowe i pysznie czekoladowe. Polecam.  Smacznego

Malinowe Pocałunki
Ladyfingers 122

łyżce i ubijamy nadal. Dodajemy żółtka, zapach i ubijamy tylko do połączenia. Wsypujemy powoli  przesianą mąkę i bardzo delikatnie mieszamy już nie mikserem. Blachę należy wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto delikatnie nakładamy do rękawa cukierniczego. Powinno to się robić  grubą okrągłą nasadką, ale ja odcięłam tylko róg bo takiej jeszcze nie posiadam i wyciskamy na blachę biszkopty(...)między nimi. Teraz musimy je oprószyć dość solidnie cukrem pudrem i zostawić na ok5 minut, aby przeschły. Przed  włożeniem blach do piekarnika ponownie trzeba je oprószyć cukrem pudrem. Pieczemy je w temperaturze 180ºC przez około 14 minut, aż będą lekko złote.  Jak się upieką należy chwilkę odczekać aby je zdjąć z papier. Najlepiej by było je zdjąć

Malinowe Pocałunki
Kokosowa panna cotta z musem ananasowym na kakaowym biszkopcie 151

miksujemy. Mąkę, kakao  przesiewamy i delikatnie za pomocą łyżki mieszamy z masą jajeczną. Dno tortownicy o średnicy ok. 26cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać przygotowane ciasto. Pieczemy w 180ºC przez ok. 20 minut. Po upieczeniu wyjmujemy i upuszczamy na podłogę w wysokości ok 60 cm. Wstawiamy do uchylonego piekarnika do całkowitego wystudzenia. Wyjmujemy ananasy z puszki kroimy

Malinowe Pocałunki
Cytrynowo - limonkowa tarta z bitą śmietaną i borówkami. 149

cieniej starczyłaby mi 1 porcja. Jednak na wzgląd formy silikonowej wolałam dać nieco grubiej ciasta kruchego.) Nakłuwamy ciasto widelcem w kilku miejscach i układamy na nie papier do pieczenia. Na papier wysypujemy kulki ceramiczne lub np ryż. Zapiekamy ciasto w 180 st ok 15 min. Zdejmujemy papier(...)obciążeniem i zapiekamy kolejne 5 min do delikatnego zezłocenia ciasta. Wszystkie składniki na masę cytrynowo - limonkową mieszamy razem do połączenia się składników i wylewamy na podpieczony spód tarty. Pieczemy 30 min w 180 stopniach. Masa musi być ścięta. Wyjmujemy. Czekamy, aż wystygnie i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Śmietanę ubijamy pod koniec ubijania dodajemy cukier i cukier waniliowy. Dekorujemy

Malinowe Pocałunki
Makowa Panienka. 1228

jajecznej i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Dwie tortownice 28 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na pół i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Pieczemy 20 minut. Odlewamy pół szklanki mleka, a resztę zagotowujemy z cukrem. Z odlanym mlekiem mieszamy budynie i żółtka. Wlewamy na gotujące się mleko i przygotowujemy budyń intensywnie mieszając. Miękką margarynę

Malinowe Pocałunki