środku ryby. Do środka ryby dajemy duuuuuuużą wiązankę ziół. Podstawa to natka pietruszki i bazylia. Możemy dodać też trochę rozmarynu, tymianku, szałwii... Rybkę zawijamy w folię aluminiową i pieczemy około 30 minut w 190 stopniach C. Po upieczeniu możemy rybkę posmarować masłem ziołowo - czosnkowym własnej roboty. Rybkę skrapiamy cytryną, jemy ze świeżym chlebem. Nadzienie z ziół jest najlepsze
Bon Appetit Małgorzatyszklankach wody. 4. W naczyniu żaroodpornym wyłożyć połowę ryżu, na to usmażone mięso, potem res zta ryżu. Całość zalewamy bulion em. 5. Naczynie przykrywamy pokrywką i pieczemy w 180-200 st. C przez około 1 godzinę. 6. Ryż i mięso podajemy z surówkami. I pyszne danie zrobione. Zachwyci niejednego smakosza :) Smacznego
Kuchnia domowa AniNaczynie żaroodporne wysmarować olejem. Wyłożyć część ce buli i czosnku. Na to ułożyć ponakłuwane wykałaczką pętka kiełbasy. Obłożyć pozostałą cebulą i czosnkiem. 4. Wstawić do nagrzanego piekar nika i piec 30-40 minut w 180 st. C , aż kiełbasa się ładnie przyrumieni. 5 . Smakuje na ciepło i na z i mno. Smacznego!!! Źródło: We dwoje
Kuchnia domowa Anioliwę, sok z cytryny mieszamy. Masę koperkową nakładamy na porcje ryby. 4. Na folię aluminiową kładziemy kilka plasterków masła, na to kładziemy rybę i folię zawijamy w kieszonkę. Rybę pieczemy w 180 st. C przez 20-25 minut. 5. Taką rybę podałam z warzywami na patelnię. *przy karmieniu piersią czosnek omijamy Smacznego
Kuchnia domowa Anizmiażdżonymi ząbkami czosnku i olejem. 7. Warzywa i mięso wymieszać ze sobą, dodać bulion, tymianek i świeży rozmaryn. Wyłożyć wszystko do dużego naczynia żaroodpornego lub na blachę i piec w 190 st. C do momentu, aż ziemniaki będą miękkie. Smacznego
Kuchnia domowa Aniroztapiamy, uważamy, aby go nie przypalić. Zdejmujemy z ognia i dodajemy sok z cytryny, koperek i solimy do smaku. 3. W naczyniu żaroodpornym układamy ryby, polewamy masłem z przyprawami, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. przez 20-30 minut bez przykrycia. Smakuje bardzo bardzo dobrze! Smacznego!!! Źródło: Passionfruit
Kuchnia domowa Anikolację już macie zaplanowane. Ale trzeba też pomyśleć co podać na obiad w pierwszy czy drugi dzień Świąt. Może namówię Was na upieczenie pysznej kaczki z pomarańczami ? Długo pieczona jest mięciutka a słodkie cytrusy i przyprawy dodają jej mnóstwo aromatu i smaku. Polecam serdecznie bo jest cudowna i niezwykła ! Zobacz też przepis na Kaczkę faszerowaną z jabłkami i grzybami ROZWIŃ
Smaczna Pyzamałym ogniu podsmażamy pierś, skórą do patelni. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Do naczynia żaroodpornego wkładamy gęś, ziemniaki, ćwiartki jabłek. Układamy plasterki pomarańczy bez skórki na gęsi. Pieczemy ok. godziny w 180 stopniach
Aga w kuchnidrugiego, jeśli nie posiadamy tak dużego. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (termoobieg) na ok. 30 minut. Podajemy w całości razem z ziemniakami. Możemy także podać z pieczonymi warzywami (np. pomidorem) i cząstkami cytryny
Zakręcony Widelecdzieci, które wykrawały i lukrowały ciasteczka. Niektóre od razu zostały zjedzone, bo to co dobre szybko znika. Składniki na ciastka: 250 g zimnej margaryny PALMA do pieczenia i smażenia, 450 g maki pszennej, 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 150 g cukru brązowego, szczypta cynamonu w proszku, 1 jajko. Składniki na lukier: 2 białka (przed oddzieleniem(...)białka jajko sparzamy gorącą wodą), 2 szklanki cukru pudru, opcjonalnie: parę kropel soku z cytryny, perełki do dekoracji. Przygotowanie: Mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem przesypujemy na stolnicę, dodajemy pokrojoną margarynę i z pomocą dużego noża, kroimy ją jeszcze drobniej, równocześnie mieszając z mąką. Dodajemy jajko, cukier i zagniatamy ciasto. Z ciasta formułujemy kulę, zwijamy
Moniki Smakołykidodatkowej wilgoci. Do przygotowywania świątecznej szynki doskonale nadaje się grill. Musimy jednak pamiętać, że przygotowując szynkę na grillu musimy utrzymywać niską temperaturę, piec ją metodą pośrednią i pilnować aby jej nie wysuszyć. Najlepszą metodą grillowania szynki jest pieczenie jej na rożnie z użyciem tacki ociekowej. Najważniejszą częścią przygotowywania szynki na grillu jest utrzymanie odpowiedniej wilgotności. Pamiętajmy aby szynki(...)łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Piekarnik/grilla rozgrzewamy do 165 stopni. W średniej misce mieszamy wszystkie składniki i nacieramy nimi szynkę. Szynkę dajemy do brytfanny i pieczemy pod przykryciem 14 minut na każdy kilogram mięsa. Na ostatnie 20 minut pieczenia zdejmujemy przykrycie brytfanny. Tę szynkę można również gotować w liściach kapusty pekińskiej. Liście kapusty muszą ją dokładnie pokrywać. Umieścić szybkę z przyprawami
naRuszcieminut. Usmażyć pieczarki, pomidor pokroić w grube pół plastry. Rybę położyć na plastrach cytryny, położyć gałązki kolendry, a dookoła usmażone pieczarki, pomidor i oliwki. Wlać 1/3 kubka wody. Piec w temp.240 stopni.30 minut, często polewając rybę, aż będzie upieczona w środku
Kulinarny karnet Christopheraoliwy z solą i pieprzem i dokładnie obtoczyć w niej każdy kapelusz. Ułożyć kapelusze na blaszce "miseczką " do góry. Nałożyć do każdego grzyba nadzienie i posypać z wierzchu parmezanem Piec w rozgrzanym wcześniej do 200 st C piekarniku, na złoty kolor - około 15 minut . Podawać liśćmi rukoli lub np pietruszką
Stare Garysera typu bałkański, pokrojony w małe plasterki 3 ząbki czosnku sól pieprz przygotowanie papryki umyć, osuszyć przekroić wzdłuż na połowy, usunąć pestki. blaszkę na której będziemy piec papryki polać oliwą ułożyć papryki skórą do góry, posolić, posypać pieprzem, polać oliwą (najlepiej rozetrzeć ją równomiernie palcami) odwrócić papryki skórą do dołu , posolić i posypać pieprzem, jeżeli nie są wystarczająco pokryte
Stare Garyodcedzonych pomidorów (bez soku). Posypać startym serem. Do naczynia wlać nieco wody , do połowy wysokości bakłażanów , polać oliwą, wlać sok z pomidorów, naczynie przykryć folią aluminiową. Piec ok 1 godziny, miąższ po tym czasie powinien być miękki, aromatyczny a ser ładnie rumiany. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Podawać jako przystawkę, np z sosem jogurtowym
Stare Gary