pieczenia - 22046 przepisów (strona:1112/1470)

Sernik na zimno z galaretkami i jeżynami 222

Sernik na zimno z galaretkami to idealne ciasto na letnie południe, do tego proste w przygotowaniu, bo nie trzeba go piec. Przypadnie do smaku tez dzieciom, bo jest kolorowe dzięki galaretkom. Sernik na wierzchu można wzbogacić dodając sezonowe owoce. U mnie pojawiły się jeżyny, których moc mam za domem. Ale równie dobrze sprawdzą się każde inne owoce. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sernik wiśniowy 248

podpieczony spód, wyrównać - na dno piekarnika wstawić szerokie naczynie z gorącą wodą, dzięki parze wodnej sernik nie powinien pęknąć, będzie też równiej wyrastał - sernik wstawić do piekarnika i piec w 160 stopniach przez 50-60 minut do momentu ścięcia się masy POLEWA ŚMIETANOWA - śmietanę rozmieszać z cukrem, upieczony sernik wyjąć na chwilę z piekarnika, na jego wierzch wylać śmietanę, wyrównać

Smakołyki Bereniki
Kokosanki w 20 minut 293

ćwiartki cytryny 1,5 szklanki wiórków kokosowych szczypta soli 1. Białko z solą i cukrem ubić na sztywną pianę 2. Dodać kokosy i cytrynę 3. Uformować łyżką kuleczki i piec przez 15 min w temp

ciemna strona patelni
Owsiana tarta z czerwoną porzeczką 165

może być też zwykła tortownica) wyłożyć 2/3 ciasta, na wierzchu ułożyć owoce – ja posypałam dodatkowo odrobiną cukru. Pozostałą część ciasta pokruszyć na owoce, tworząc coś w rodzaju kruszonki. Piec w temp. 180 st. C przez około 35 minut, aż ciasto ładnie się zrumieni. Przed podaniem wystudzić. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Tagin Śródziemnomorski 167

kurczaka, układamy na nie oliwki, 4 ząbki czosnku, pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, pomidory suszone, listki bazylii, kapary. Na sam wierzch kruszymy ser feta i posypujemy ziołami prowansalskimi. Pieczemy wszystko 40 minut w temp. 250 °C Smacznego

Zainspiruj się kuchnią
Grillowane Tortille... 144

powtarzamy z każdym kawałkiem mięsa i następnie smażymy na głębokim oleju. Na sam koniec układamy mięso w brytfance i podlewamy odrobiną wody. Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do pieca na  5-10 minut, nagrzanego do 180 °C. Jak już mamy wszystko gotowe, to zaczynamy składać naszą tortillę :)  Najpierw układamy kawałki kurczaka --> ser cheddar --> mozzarelle

Zainspiruj się kuchnią
Tarta budyniowa z malinami 189

Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} 1. Zanieść ciasto łącząc wszystkie składniki i wstawić do lodówki na 30 minut. 2.Wyłożyć ciastem formę na tartę, nakłuć widelcem i piec w 180 st.C przez 15-20 minut, aż się zarumieni  3.Budyń ugotować wg wskazówek na opakowaniu, ale w połowie ilości mleka. 4.Po zagotowaniu dodać masło i roztrzepać

ciemna strona patelni
Cukinia faszerowana kuskusem 239

kuskusem Doprawić farsz solą, pieprzem i oliwą. Wypełnić nim wydrążone cukinie i ułożyć je na blaszce lub w żaroodpornej formie. Piekarnik nagrzać do 190 stopni, wstawić cukinie i piec około 40 minut. Ten przepis bierze udział w akcji

wyzwania kuchenne
Z dalekich wypraw #6 Pora na krem! Gotuje się akcja 198

czyli kolejne 15min.). Lekko wystudziłam, dodałam jogurt i całość zblendowałam. Krem doprawiłam solą do smaku, dodałam gałkę muszkatołową.   Łososia podpiekłam w folii ok. 15min. Krem serwowałam z kawałkami pieczonego łososia oprószony zmielonym pieprzem. Bagietka z masłem czosnkowym też jest mile widziana ;) Nie zapomnijcie o banerku ;) Kod należy skopiować i wstawić na swoją stronę. <a href="http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/swiatowe-zupy

bastalena
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 484

papryki przygotowaną masą mięsno-ryżową i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy „czapeczkami” z odkrojonej części i spryskujemy delikatnie oliwą. Wlewamy do środka naczynia pół szklanki wody. Pieczemy w 180°C (170°C z termoobiegiem) przez 45 minut bez przykrycia. Podajemy same – bez dodatków, z sosem pieczarkowym lub z sałatą skropioną winegretem. Papryki możemy nadziać wcześniej

Poezja smaku
Króliczy tort z malinami 181

Stale miksując, do białek dodawać kolejno żółtka. Na koniec dodać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy o śr. 25cm. Piec około 35-40 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na 3 części. Poncz: 1/2 szklanki soku z malin,  1/4 szklanki wody. Sok zmieszać z wodą. Odstawić.  Krem

Z miłości do słodkości
Drożdżówki z masą kajmakową i jabłkami 143

prostokąt,posmarować masą kajmakową i rozłożyć starte jabłka. Od dłuższego brzegu zwinąć rulon.Pokroić w plastry i ułożyć w foremkach na mufinki.Odstawić do wyrośnięcia.Posmarować roztrzepanym żółtkiem.Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni. . Można zrobić również i tak:Zwiniętą roladę pociąć na kawałki. Każdy kawałek naciąć wzdłuż zostawiając nieprzecięte około 1/4 długości z każdego końca. Końce zawinąć

Moje domowe kucharzenie
Deser kokosowy z borówkami 1415

Deser kokosowy z borówkami to prosty i szybki w wykonaniu smakołyk. Do jego głównych składników należą świeże borówki, jogurt naturalny i wiórki kokosowe. Dla osiągnięcia efektu

Smakołyki Bereniki
Kurczak z brukselką i ziemniakami. Danie jednogarnkowe 616

dnie naczynia żaroodpornego. Następnie doprawiamy solą, pieprzem, oregano i rozmarynem kurczaka. Układamy na warzywach w naczyniu żaroodpornym, dodajemy dwa rozgniecione i nieobrane (!) ząbki czosnku i zalewamy wszystko bulionem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez godzinę, gdy bulion wyparuje należy dolać go jeszcze trochę. Po godzinie nasz kurczak i warzywa powinny być gotowe

Mango Papaja
Pizza z anchois i oliwkami 214

rozwałkować i wyłożyć na blaszkach nasmarowanych oliwą i posmarować sosem pomidorowym. Na wierzchu ułożyć najpierw mozarellę, potem anchois, oliwki i cebulkę. Wsadzić do nagrzanego piekarnika na najwyższą półkę i piec 8-10 minut

wyzwania kuchenne

Proponowane wyszukiwania