pieczenia - 22046 przepisów (strona:1114/1470)

Nie jedz tego, to jest na święta 161

tartę Ciasto to nie różni się od klasycznego ciasta na tartę. A to przecież może leżakować w lodówce, rozłożone w formie. W dogodnym momencie jedynie je wyjmujemy i pieczemy. Kapusta na tartę i do łazanek Podobno im bigos się dłużej przegryza, tym jest lepszy. Czy tak samo jest z kapustą? Nie wiem, ale ja zrobię ją 1-2 dni wcześniej

bastalena
Ja pierniczę! 155

placek. Następnie powycinałam z niego gwiazdki w 3 różnych rozmiarach (małe, średnie i większe, tak aby były po 2 na każdą warstwę choinki). Gwiazdki wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekłam zgodnie z przepisem na opakowaniu (zwykle jest to 15 min w 180st.). Upieczone pierniczki pozostawiłam do schłodzenia.  Teraz jest dobry moment na przygotowanie lukru.  W mikserze

bastalena
Upichcimy... w lipcu? 227

Norge, bo tam łosoś bardziej norweski ;) muszę tylko pomyśleć nad zastąpieniem pora. placki z kaszy gryczanej z fetą i wędzonym łososiem I znów Pan łosoś. A co?! krem z pieczonych buraków Buraczanej diety ciąg dalszy. Tym razem w zupie. Ciąg Dalszy Nastąpi

bastalena
29 czerwca... 182

masę. Gotową przełożyłam do tortownicy. Jabłka obrałam, przekroiłam na pół, wydrążyłam z gniazd nasiennych. Ponacinane powtykałam w masę serową. Całość oprószyłam cynamonem. Ciasto umieściłam w rozgrzanym piekarniku (180st.) i piekłam 60min. Przed podaniem wystudziłam. *** Zgodnie z  zapowiedzią . Nie trzymałam się stricte czasu. Wystraszona zbytnim zarumienieniem ciasta (cynamon mnie zbił z pantałyku), skróciłam go nieco. Mój błąd, bo jabłka

bastalena
Midnight son 158

roztopionym masłem i rozgniotłam na jednolitą paćkę. Następnie dodałam jajko, cukier waniliowy, sodę oczyszczoną, a na samym końcu mąkę. Wszystko ze sobą wymieszałam i przełożyłam do keksówki (wyłożonej papierem). Piekłam 50min. w 150st. i pozostawiłam jeszcze na 10-15min. w piekarniku. Na podstawie  Jest Smak , z moimi modyfikacjami

bastalena
Sezon na... #4 KALAFIORowe fochy 353

szybko, to może tak! Dla mnie to połączenie idealne. Uwielbiam je. Wszystkie składniki doskonale się przenikają, podkreślając wzajemnie. Kalafiora z reguły jadam w wersji gotowanej, ostatnio był  pieczony , to może w końcu pora na surowo. Jeśli tak, to może w letniej surówce? Mega szybkiej przy okazji, bo komu by się chciało przy garach stać ;) 1 średni kalafior 1 średni

bastalena
Chleb na Zakwasie ze Śliwkami 103

otrębami, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto jest bez dodatku drożdży, wiec najlepiej zostawić do podrośnięcia przez noc. Wyrośnięte ciasto wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy około 60 minut. Na dno piekarnika wstawiamy pojemnik z wodą. Sprawdzamy patyczkiem czy chlebek jest upieczony. Wyjmujemy z formy i studzimy na kratce. * Inspirowałam się przepisem z bloga ‚White Plate

Made By Mom And Son
Jabłkowe ciasto z miętą i tymiankiem 101

powstanie zakalec).Następnie na cisto wyłożyć masę jabłkową i przykryć drugą częścią ciasta. Ciasto na wierzchu ponakłuwać widelcem. Tak przygotowane ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180°C i piec ok. 50 minut.  Uwagi: Po wyciągnięciu z piekarnika można oprószyć cukrem pudrem

Gorący kąsek
1435. Migdałowe kruche ciasto 133

kwaśnej śmietany Z wszystkich składników zagnieść ciasto ,zawinąć w folię spożywczą na i odłożyć na 30 minut do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować i przełożyć do formy.Nakłuć widelcem i piec w piekarniku nagrzanym  do 170 stopni przez  20-25 minut. Wystudzić

Moje domowe kucharzenie
1445. Owsianka z syropem z pigwy 175

Owsianka z dodatki malin i syropu z pigwy...mniam..   płatki owsiane Kupiec jogurt  lub  mleko maliny syrop pigwowy Płatki,  jogurt / mleko

Moje domowe kucharzenie
1448. Placek z szynką 170

wegetą. N a wierzch rozłożyć grubo utarte ziemniaki i cebulę pokrojoną w kostkę.Oprószyć pieprzem i posypać pokrojonymi w kostkę szynką i boczkiem [podsmażyłam razem z cebulką] , posypać ziołami.Piec przez 3 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Przepis pochodzi z książeczek z serii  Kuchnia Smakosza..Pierogi, dania kuchni rosyjskiej

Moje domowe kucharzenie
1449.Budyń z malinami 139

Budyń z dodatkiem malin..pycha... 2 szkl.mleka 1 budyń śmietankowy z cukrem   maliny Z  1/2 litra zimnego mleka odlać 1/2  szklanki

Moje domowe kucharzenie
1470.Gulasz z piersi kurczaka 803

lutenicę, musztardę i przyprawy wymieszać.Dodać do mięsa , wymieszać razem i odstawić na 1-2 godziny.Przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą , dodać cebulę i marchewki pokrojone w kostkę.Piec w piekarniku do miękkości mięsa, pod koniec dodać koperek

Moje domowe kucharzenie
1475.Pizza na cienkim spodzie 174

blachę].Ciasto rozwałkować na blachę, posmarować dowolnym sosem [ u mnie wyjątkowo tylko odrobina ketchupu] .Ułożyć dowolne dodatki .Posypać startym serem i wstawić do nagrzanego do 210 ˚C piekarnika .Piec 15-20 minut.Można również wzdłuż dłuższego boku ułożyć dodatki.Całość zwinąć wzdłuż dłuższego boku w ciasną roladę.Pociąć na kilku centymetrowe kawałki i ułożyć w foremce na mufinki

Moje domowe kucharzenie
1477. Chleb drwala 125

Dawno nie piekłam chleba...i dlatego dziś upiekłam aż dwa....jeden z nich to chleb drwala  ..z gotowej mieszanki od Pana  Adama ..Takie mieszanki to super sprawa...wystarczy tylko woda i zawartość torebek...Ta gotowa mieszanka zawiera trzy torebki..jedną z mąką , drugą z drożdżami, a trzecią z dodatkami..czyli pestkami dyni i siemienia lnianego oraz ziarnami słonecznika

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania