pieczenia - 22046 przepisów (strona:1120/1470)

Drożdżówka zawijana z makiem 137

kształt prostokąta, posmarować masą makową i zwinąć roladę.Przekroić zwiniętą roladę wzdłuż, nie docinając jednak do samego końca, a następnie skręcić.Przełożyć do blaszki, tortownicy .Odstawić do wyrośnięcia.Piec w 175 stopniach przez około 30 minut

Moje domowe kucharzenie
Kruche ciasteczka z jagodami 206

farsz. Następnie rozwałkować, tak aby wyciąć kształt pierożków. Usunąć nadmiar ciasta, przewrócić Pierogomanię do góry nogami i delikatnie wypchnąć pierożki, w razie potrzeby pomagając dołączoną łyżeczką..Ułożyć na blaszkę.Piec około 15 minut w temperaturze 190 stopni, na złoty kolor. Po wystudzeniu polukrować

Moje domowe kucharzenie
Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą, oliwkami i czerwoną cebulą 219

Przygotowanie:  Kaszę przesypujemy do miski, dodajemy porwana rukolę, posiekane oliwki, natkę z pietruszki, doprawiamy do smaku, mieszamy, schładzamy kwadrans w lodówce. Kasze podałam do niedzielnego obiadu, z pieczonym kurczakiem

Moja smaczna kuchnia
Sałatka owocowa "Po jednym!" :) 215

pożywna, daje powera na cały dzień w pracy :) No i kolory nastrajają pozytywnie! Składniki: 1 jabłko 1 banan 1 kiwi 1 pomarańcza 1 ulubiony jogurt (u mnie jogobella light - pieczone jabłko z rodzynkami) Muesli Jabłuszko, kiwi, banana i pomarańczkę kroimy w kostkę, paski, plastry - jak kto lubi :) polewamy jogurtem i posypujemy ulubionym muesli (za jakiś czas podam przepis -skromnie mówiąc

Emcia Pichci
Crumble z jabłkami 107

cukrem wymieszałam aż powstała kruszonka. Na koniec wszystkie kokilki posypałam kruszonką z odrobiną wiórek kokosowych na górze :> I już! Wsadzamy kokilki do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy je przez 20 minut

Emcia Pichci
Lasagne! :)) 157

się wszystko skończy :) ostatnia warstwa to makaron pokryty beszamelem.  Wierzch lasagne posypujemy startym żółtym serem i wstawiamy całość (pod przykryciem) do nagrzanego piekarnika do 180C i pieczemy przez ok. 40minut. Gotowe!  Ps. Lasagne wyśmienicie smakuje z sosem czosnkowym (jogurt naturalny, kilka ząbków czosnku, sól, pieprz, 2-3 łyżki majonezu i mieszamy - sos gotowy ;)) A oto efekt

Emcia Pichci
Tarta z rabarbarem z kruszonką owsiano-migdałową! 130

zostawiamy w misce. Pozostałe ciasto wkładamy do formy (wysmarowanej margaryną i obsypanej otrębami pszennymi mielonymi) i ugniatamy tak aby ładnie przylegało. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180C i pieczemy przez 10 minut. Po wyciągnięciu układamy rabarbar (bez soku). Z pozostałego ciasta robimy kruszonkę - dodajemy płatki owsiane, wiórki kokosowe i płatki migdałowe. Możemy dorzucić jeszcze trochę mąki i rozdrobnić. Ciacho obsypujemy

Emcia Pichci
Cannelloni :) 228

żaroodporne, które smarujemy tłuszczem i układamy obok siebie rurki napełnione farszem, a  następnie obficie oblewamy beszamelem (u mnie robiłam to na dwa razy). Piekarnik nagrzewamy do 200C i pieczemy pod przykryciem ok 15 minut nasze cannelloni, a po 15 minutach dodajemy dwa plastry żółtego sera (albo cztery małe) i ponownie przykrywamy i zostawiamy na 15 minut. Wysiłek się opłaca

Emcia Pichci
Bułeczki jagodowe 106

takie same jak w Moich wypiekach , z tą różnicą, że pożałowałam drożdży (dałam 7 g), a nadzienie zamieniłam na jagody (ok. 200g). Ale i tak wyszły przepyszne :) Ja swoje piekłam 30 minut przy 200C, ale 25 minut spokojnie wystarczy

Emcia Pichci
Lasagne 171

startym serem, przykrywamy kolejnymi plastrami makaronu, nakładamy warstwę nadzienia posypujemy startym serem i tak aż do wykończenia składników. Ostatnia warstwa to makaron posypany żółtym serem. Całość nakrywamy pokrywką i pieczemy w piekarniku przez 40minut w temperaturze 180C

Emcia Pichci
Pstrąg z warzywami 110

fish, bazylia, oregano Przepis: Warzywa obieramy (skrobiemy), kroimy, mieszamy je w oliwie i przyprawach do ziemniaków, bazylii i oregano itd. Układamy na blaszce w piekarniku (nagrzanym do 180C) i pieczemy ok. 20 minut. W międzyczasie pstrąga myjemy, nacieramy masalą do ryb  i obtaczamy w rozbełtanym jajku i następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju do zarumienienia

Emcia Pichci
Ciasto francuskie z brzoskwiniami 156

ciasto (ścinki) układamy na brzegach ciasta. Spód ciasta nakłuwamy widelcem. Brzoskwinie kroimy w paski i układamy w dowolny sposób na cieście. Blachę wkładamy do nagrzanego do 200C piekarnika i pieczemy ok. 20 minut. Na suchej patelni prażymy migdały i po wyciągnięciu ciasta z piekarnika posypujemy nimi brzoskwinie. Po wystygnięciu ciasta posypujemy je cukrem pudrem. insertCookd("d640cb853cbc953ccc3fc3c0d1ee71de

Emcia Pichci
Macaroni and cheese 172

dodajemy makaron i na to sos z serem. Wszystko mieszamy i wierzch posypujemy ok. 50 g startego sera. Tak przyrządzony makaron umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 C i pieczemy jeszcze ok. 30 minut. insertCookd("14f130d9b30f4484a0e29ee37d668c59

Emcia Pichci
Ciasto francuskie z pasztecikiem sojowym 160

rulon na mniejsze części (np. kwadraty lub romby). Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy kilkoma ziarenkami kminku, który później lekko dociskamy do ciasta. Tak przygotowane paszteciki pieczemy w nagrzanym do 180C piekarniku przez 13 minut. Podajemy na gorąco lub na zimno. Pasztety Sante to roślinne produkty spożywcze, doskonale urozmaicające codzienne menu. Świetnie smakują jako dodatki do pieczywa

Emcia Pichci
Jajko w bułce 122

masła, nakładamy pieczarek z cebulką, dodajemy pokroją w kostkę szynkę i wbijamy jajko. Wierzch posypujemy szczyptą soli i pieprzu. Tak przygotowaną bułkę umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180C i pieczemy przez ok. 15 minut (wszystko zależy jak mocno lubicie mieć ścięte jajko). Ok. 5 minut przed wyciągnięciem bułki wierzch posypujemy startym serem

Emcia Pichci