układamy w natłuszczonej formie i na każdym kawałku mięsa układamy po 2 kawałki ananasa. Całość oprószyć pozostałą papryką oraz roztartą kolendrą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180˚C i pieczemy przez 1 godzinę (naczynia nie zamykamy
Delicious Titbitsstrony. Odłożyć na kratkę lub ściereczkę, aby ociekły z wody. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Każdą bułkę posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać makiem i / lub sezamem. Piec, aż bajgle będą złote, przez 20 - 25 minut. Przestudzić na kratce
Sto kolorów kuchniDeser wiśniowo-czekoladowy to prosty i szybki w wykonaniu przysmak idealny na gorące dni wakacji. Połączenie czekolady z kwaskowatymi wiśniami to duet, który sprawdzi się, jeśli
Smakołyki Berenikićwiartki, na podstawie "trójkąta" nakładamy świeże maliny i kostkę czekolady, posypujemy cukrem , rolujemy formując rogalika. Wstawiamy do bardzo nagrzanego piekarnika, im wyższa temp. tym lepiej ciasto francuskie nabiera warstw. pieczemy około 15 -20 minut, podajemy jeszcze ciepłe ;-))) W garnku robimy kakao, pod koniec dodajemy około 8-10 kosteczek czekolady, ciągle mieszamy na bardzo małym ogniu, żeby się rozpuściła. Możecie ozdobić
SMYKWKUCHNIWYKONAĆ..... 1. ciasto: wszystkie składniki zagniatamy na stolnicy, najpierw używając noża, a potem dłoni, zawijamy w folię i na 2 godz. do lodówki, wyłożyć ciastem blachę do tarty, piec 25-35 min za złoty kolor w temp. 200 stop. C. 2. krem: -szklankę mleka z cukrem wlewamy do rondelka- zagotować ( na malutkim ogniu), zdjąć z kuchni, dodać połamaną
SMYKWKUCHNIdoprawiamy do smaku solą morską. wszystko układamy na naczyniu żaroodpornym, wstawiamy do nagrzanego piekarnika, na 10-15 minut, najlepiej żeby jajko po wyjęciu było na miękko (moje siedziały w piecu 15 minut, bo jajka wbijałam prosto z lodówki) Wskazówka jajka w obręczach możecie trzymać krócej, bo szybciej się zetną W między czasie przygotować możecie rukolę z oliwą z oliwek
SMYKWKUCHNIDzisiaj zachęcam Was Kochani do przygotowania ryby, której smak podkreśliłam sosem z bazylii, szałwii, masła i oliwy z oliwek. Doradę podałam z pieczonymi młodymi ziemniakami z koperkiem i wiórkami masła, i sałatą z dresingiem. Jak zwykle staram się aby prezentowane danie nie było zbyt trudne w wykonaniu, ale jednocześnie czymś zaskakiwało i było bardzo smaczne. W Polsce mimo dostępu
SMYKWKUCHNIdelikatnie rozbijamy tłuczkiem. Na plasterku cukinii układamy kurczaka, łyżkę serka, i cieniutkie paseczki papryki, zawijamy, nakłuwamy szpikulcami. Układamy roladki w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, polewamy oliwą z oliwek. Pieczemy około 45 minut. Ryż gotujemy, awokado rozgniatamy widelcem, dodajemy posiekaną bazylię i płaską łyżeczkę solonego masła. Mieszamy z ryżem. Życzę Smacznego!!! pozdrawiam cieplutko ;-)))) Zachęcam
SMYKWKUCHNIłyżki cukru szczypta soli 3 łyżki kakao Ciasto zagniatamy najszybciej jak się da by go nie ogrzać zbyt mocno dłońmi. Wykładamy ciastem blaszkę do tarty, nakłuwamy widelcem. Pieczemy około 20- 30 min w piekarniku 200 stopni C. Wyjmujemy i studzimy. KREM CZEKOLADOWY: 300ml śmietany kremówki 36% 1,5 czekolady mlecznej 1 łyżka masła 120g
SMYKWKUCHNIwydawać się zbyt proste. Mi pozycja przypadła do gustu i otwiera drogę do poznania jakże odległej od naszej kuchni, połączeń dla przeciętnego Polaka trudnych do wyobrażenia jak: pieczona kaczka z ananasem i kokosem, ziemniaki w sosie kokosowym , czy rogaliki krewetkowe w słodkim sosie sojowym. Książka to podróż do nowego i zaskakującego smaku. Serdecznie polecam ;-) W ramach akcji
SMYKWKUCHNIryba, która dość często znajduje miejsce na moim stole, z wielu powodów min. bardzo szybko możecie ją przygotować, filety nie zawierają w ogóle ości, czy pieczemy, czy dusimy, czy robimy na parze zawsze wychodzi idealna. Nie pozostaje mi nic innego jak zaprosić Was na szybki, smaczny i nietuzinkowy obiad. co nam będzie potrzebne: - świeży imbir
SMYKWKUCHNIprzekładamy do blaszek w jakich chcemy upiec chleb, ja zrobiłam jedną duża tzw. keksówkę, a z reszty zrobiłam bułeczki. Ciasto w formach musi trochę podrosnąć, dopiero wstawiamy do pieca na około 50-60 minut w temp 200stopni. Poprzez dodatek miodu (cukier) chleb się będzie szybko przyrumieniał dlatego nie zwiększajcie temp. Wyjmujemy, studzimy i gotowe! Pozdrawiam cieplutko
SMYKWKUCHNIząbek czosnku - świeży rozmaryn listki - przyprawa musztardowa Kotanyj - oliwa z oliwek 5 łyżek Przygotowujemy marynatę z w/w składników, mięso marynujemy około 6 godzin (w lodówce), pieczemy w temp 180 stopni C przez około 50 minut. Delikatność i kruchość polędwiczek, w przepysznej glazurze z marynaty. Polecam
SMYKWKUCHNIblaszki. Jeżeli nie posiadacie blaszki z powłoką nieprzywierającą, to posmarujcie blaszkę olejem i posypcie bułką tartą. Po wyłożeniu masy polewamy na wierzchu 1 łyżką oliwy z oliwek. Pieczemy około 50-60 min w 200 stopniach C. Gotowe! Smacznego
SMYKWKUCHNIformę troszkę sypką troszkę pozlepianą. Kokilki smarujemy masłem, układamy pokrojone w kostkę (sporą) jabłka, brzoskwinie, i figi w plasterkach. Wszystko posypujemy kruszonką (duuużo kruszonki ;-D ) Wstawiamy do pieca temp.: 200 stopni C, czas 25- 30 minut. Kruszonka ma się przyrumienić. Rada: Smak możecie wzbogacić dodając przyprawy typu: cynamon lub kardamon. Smacznego
SMYKWKUCHNI