pieczeń z szynki - 3974 przepisów (strona:120/265)

Pizza na cienkim cieście którą zrobisz w pół godziny 149

żółtym serem, który akurat mam w lodówce. Układam też ulubione dodatki. Tym razem zrobiliśmy pizzę hawajską, z szynką oraz ananasem dla chłopców oraz drugą z rukolą, pomidorami i mozarellą w kulce dla mnie. Dobra pizza na cienkim cieście – jak długo ją piec? Pizzę wkładam na około 10-12 minut do piekarnika nagrzanego do 230° C. Dobra pizza na cienkim

Arbuziaki
Roladki drobiowe ze szparagami i szynką parmeńską 215

szparagów odcinamy twarde końcówki. Na każdy filet układamy po 3-4 szparagi. Zwijamy w roladki, owijamy je szynką parmeńską. Masło roztapiamy, dodajemy do niego sól i przeciśnięty przez praskę czosnek. Masłem smarujemy wystające końcówki szparagów. 3. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, pieczemy przez 35 minut w temperaturze 180 stopni

Szefowa kuchni
Carbonara ze szparagami 157

Kolejny raz postanowiliśmy w naszym daniu wykorzystać szparagi. Carbonara ze szparagami to dość nietypowe połączenie składników – kto by się spodziewał, że boczek, szparagi i jajko

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Najlepsza pizza pełnoziarnista z szynką, pieczarkami i kukurydzą 198

stopni. Blaszkę (u mnie spód od tortownicy) smarujemy oliwą z oliwek. Nakładamy ciasto i ROZCIĄGAMY. Dodatkowo: Szynka Zioła prowansalskie Koncentrat pomidorowy 4 umyte i pokrojone pieczarki 150 g startej mozzarelli Kukurydza Nakładamy koncentrat i resztę składników. Posypujemy serem i ziołami. Pieczemy

Czarnawisienka
DOMOWA PIZZA CALZONE + FILMIK 337

FARSZ :  300 g pieczarek 1 czerwona papryka 2 cebule 200 g krojonej szynki 200 g żółtego sera 100 g kukurydzy z puszki oliwki(...)szynkę i oliwki kroimy. Przecier mieszamy z ketchupem, przyprawami i wodą, powstanie gęstawy sos. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 6 porcji, każdą rozwałkowujemy na cienki placek, wielkości talerzyka deserowego.  Każdy placek smarujemy sosem, kładziemy salami, szynkę, pieczarki, kukurydzę i ser. Ciasto składamy na pół i zlepiamy jak pierogi, najlepiej docisnąć brzegi widelcem. Przekładamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia

Kulinarne Fantazje Marioli
Gdzie zjeść w Jeleniej Górze: Cytrynowy Pieprz !!! 199

krem z bagietką czosnkową, a jako danie główną mąż wybrał: Tagliatelle Supermirafiori (czyli makaron z polędwiczką wieprzową, szynką parmeńską i pieczarkami, z papryczki piri piri zrezygnował), a ja zdecydowałam się na Polędwiczkę Borowikową (czyli medaliony z polędwicy wieprzowej w sosie borowikowym, pieczone ziemniaki, sos tzatziki i sałatka). W sumie to zdziwił mnie trochę nasz wybór, bo najczęściej to ja walczę

Relaxtime
Francuskie roladki 155

opakowania i rozwijamy. Tniemy na wielkość plastrów szynki. Na każdy kawałek ciasta układamy plaster szynki a następnie na szynce układamy 2 łyżki farszu z selera-rozsmarowujemy. Zwijamy ciasno w roladkę. Robimy tak do wykorzystania składników. Roladki układamy pionowo w blaszce do pieczenia babeczek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Upieczone

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Błyskawiczna zapiekanka makaronowa z szynką i brokułem 229

szynką Naturalnie Smaczne! 200 g makaronu pełnoziarnistego gniazdka 150 g szynki 200 ml słodkiej śmietany 450 ml wody 4 łyżki startego parmezanu 1/2 średniego brokuła odrobina masła do wysmarowania formy Naczynie do zapiekania wysmarować masłem. Ułożyć w nim makaron - nie gotować go, ma być surowy.  Szynkę pokroić w kostkę lub paseczki. Wysypać ją na makaron. W garnku zagotować(...)gotować (mieszając) przez około 1 minutę. Sos zdjąć z ognia i wylać go na makaron z szynką i brokułem. Wstawić pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni (z termoobiegiem 170 stopni) i zapiekać przez 35 minut. W połowie pieczenia odkryć naczynie, a pod koniec zapiekania wierzch zapiekanki posypać resztą parmezanu. Ci, którzy lubią pikantne smaki po upieczeniu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kurczak w szynce zapiekany z sosem grzybowym. 258

wypełnić każdą po jednej łyżce szpinaku, sera i bułki tartej. Każdą pierś owinąć ściśle dwoma plasterkami szynki i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju do zrumienienia z każdej strony. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec 20 minut pod przykryciem. Na patelnię po smażeniu piersi wrzucić posiekaną cebulę oraz czosnek i podsmażyć 5 minut

zadanie-gotowanie
Zapiekanka ziemniaczano-dyniowa z szynką 122

ziemniakami, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. • Dodać pokrojoną w kostkę szynkę i starty ser na grubej tarce. • Białka ubić na sztywno i wymieszać z pozostałymi składnikami. • Naczynie do zapiekania wysmarować masłem, wyłożyć masę ziemniaczaną. • Piec 30 minut w temp. 200 st.C.{jcomments

To co kocham
pieczarki faszerowane konserwową szynką, zapieczone z ryżem i żółtym serem 184

naczynia. Teraz do każdej pieczarki  nakładamy odłożony wcześniej farsz z szynki. Grzyby układamy na warstwie ryżu i całość  wkładamy na 20-25 minut do piekarnika, nagrzanego do 170 stopni. Na dziesięć minut przed końcem pieczenia na wierzch każdej pieczarki  układamy żółty ser pokrojony plastry. Gotowe danie wyjmujemy z piekarnia

Miód i pieprz
Szynka wieprzowa 160

wkładam od razu w rękaw do pieczenia i przekładam do naczynia żaroodpornego) wstawiam do lodówki. Mięso wyjmuje z lodówki przed pieczeniem aby nabrało temperatury pokojowej, rozgrzewam piekarnik do 220*C i wkładam mięso na 20 min, po tym czasie zmniejszam temperaturę do 180-190 stopni i piekę jeszcze 90 min po tym czasie wyjmuje mięso rozcinam(...)rękaw foliowy piekarnik przełączam na termoobieg i piekę jeszcze ok 15-20 min do zrumienienia się wierzchu mięsa, od czasu do czasu podlewając sosem powstałym z pieczeni. Po tym czasie wyjmuje mięso z piekarnika przekładam na talerz odczekuje 10 min żeby mięso odleżało swoje, a później to już wystarczy pokroić i na talerz. UWAGA !!! Czas pieczenia zależy

Piekielna Kuchnia Pati
Pomidorowa pizza z figami i serem pleśniowym 136

łyżki oliwy z oliwek sos: 2 małe szalotki lub 0/5 dużej 2 ząbki czosnku 150 ml soku pomidorowo-warzywnego łyżka oliwy dodatkowo: 2 dojrzałe figi duży plaster dobrej szynki serrano kulka mozzarelli 30 g gorgonzoli 30 g camemberta odrobina parmezanu 2 małe szalotki lub 0/5 dużej kilka listków bazylii   Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i zagniatamy około(...)łyżce oliwy aż zmięknie po czym dodajemy sok i gotujemy aż zgęstnieje. Umyte figi i szalotkę kroimy, szynkę rwiemy na mniejsze kawałki. Mozzarellę kroimy w plastry, camembert i gorgonzolę na małe kawałki a parmezan ścieramy. Wyrośnięte ciasto przekładamy na papier do pieczenia, cienko rozwałkowujemy i smarujemy sosem. Na wierzchu rozkładamy wszystkie składniki—>KLIK. Całość razem z papierem

Mienta blog
Zapiekane roladki kapuściane 138

Wykonanie: Liście przygotować tak jak na gołąbki. Na każdy listek położyć szynkę i obłożyć pieczarkami usmażonymi z cebulą, po czym zawinąć w rulon.  Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać odrobiną wody, skropić olejem i posypać przyprawą.  Piec w temperaturze 190 stopni około 40 minut.  Pod koniec pieczenia obłożyć roladki żółtym serem. Gdy ser się roztopi, wyjąć danie

Tradycyjna Kuchnia
Duszone plastry szynki oraz sałata z roszponki 213

Polecamy mięso z szynki w wersji duszonej z wyśmienitym sosem, danie godne polecenia dla uwielbiających sosy, a tych zapewne jest wiel u; Na niedzielny obiad

kgwjanczewo

Proponowane wyszukiwania