pieczeń z szynki - 3974 przepisów (strona:114/265)

DROBIOWE MEDALIONY Z PIEKARNIKA 188

Środek posypujemy przyprawą warzywną, nakładamy 1/3 masła, kawałek sera oraz plasterek szynki. Składamy, wierzch przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do mięs. Spinamy wykałaczką. Każdy kawałek osobno zawijamy w folię. Układamy na blaszce i pieczemy w 200 stopniach C ustawienie góra dół ok. 30-40 minut. Pod koniec pieczenia mięso odwijamy z folii i krótko zapiekamy w celu zarumienienia

Pani na deser
Pizza z gruszką i szynką parmeńską 138

ćwiartki. Ser feta kruszę, ser żółty ścieram. Plastry szynki parmeńskiej kroję wzdłuż na pół i owijam wokół niektórych gruszek.  Piekarnik nagrzewam do 250 stopni razem z blaszką, na której planuję piec pizze. Wyrośnięte ciasto rozciągam w dłoniach, ciasto musi być stosunkowo cienkie. Rozciągnięte ciasto umieszczam na papierze do pieczenia, smaruję jogurtem greckim, posypuję żółtym serem. Na wierzchu

Mango Papaja
Frittata makaronowa 136

szynki serrano (lub innej długo dojrzewającej, lub cieniutko pokrojony,chudy boczek) pęczek szczypiorku drobno posiekany lub szalotka 1/2 papryczki chili (posiekana, bez pestek) ok. 40 gr.twardego sera, startego na tarce (parmezan, pecorino romano,grana padano) 4-5 jajek sól,pieprz oliwa do natłuszczenia formy PRZYGOTOWANIE: Jeżeli mama makaron typu nitka rosołowa lub spaghetti-to tniemy na mniejsze kawałki. Szynkę(...)tłuszczu. Jajka roztrzepujemy przy pomocy widelca lub trzepaczki. Do masy jajecznej dodajemy pozostałe składniki, doprawiamy solą(uważnie-bo szynka jest słona) i pieprzem. Wlewamy do kokilek lub niewielkiej formy, wysmarowanej oliwą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. czas pieczenia ok. 20 minut-ale trzeba sprawdzać-wbijając patyczek w środek Frittaty. Jeżeli patyczek jest suchy-to danie gotowe

Kopystką po garach
Focaccia z jarmużem, szynką parmeńską i suszonymi pomidorami 136

gram mąki pszennej 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 25 gram świeżych drożdży 1 szklanka ciepłego mleka 2/3 szklanki oliwy z oliwek 1 jajko Dodatki: 2-3 plastry szynki parmeńskiej garść jarmużu oliwa z oliwek 2-3 suszone pomidorki 2 fileciki anchois szczypta soli i pieprzu Najlepsze ciasto drożdżowe W szklanym naczyniu wymieszać drożdże z cukrem i łyżką ciepłego(...)jaki kształt chcemy uzyskać. Ciasto smaruję oliwą z oliwek i nakładam dodatki: posiekane suszone pomidory, porwana na kawałki szynka parmeńska, posiekane drobno fileciki anchois oraz jarmuż. Całość posypuję solą oraz pieprzem. Odstawiam ciasto do wyrośnięcia na dodatkowe 20 minut. Następnie piekę focaccie w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 15-18 minut, do zarumienienia. Podaję ciepłą od razu

Mango Papaja
Paluchy z ciasta francuskiego z szynką i pesto 202

używacie, ciasto posmarować pesto (ja robię połowę z pesto, połowę bez). Na wierzchu ułożyć obok siebie plasterki szynki. Nożem oprószonym mąką pociąć na paski. Chwycić za końce i skręcać w przeciwne strony. Świderki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 200°C przez 15-20 minut.* W połowie pieczenia można posmarować jajkiem, żeby nabrały złotego

Pełny talerz
Sałatka z pieczonymi burakami 106

Połączenie pieczonych buraczków z ...i sałatka wyszła ekstra  !!!!  Składniki 2 średnie buraki 2 mandarynki 100 g świeżego ogórka szklarniowego pęczek szczypiorku 100 g szynki parmeńskiej Sos : 50 ml oliwy z oliwek 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka miodu sól, pieprz     Przygotowanie Upiekłem buraki zawinięte w folię aluminiową, przez 1 ½ godziny, w piekarniku rozgrzanym do temperatury

R'n'G Kitchen
Kotlet szwajcarski babci Basi 195

całej kuchni ) rozbite kotlety delikatnie posól i posyp pieprzem. Na każdy kawał cienkiego rozbitego mięsa nakładamy plaster szynki i 2 plastry sera pokrojonego (lub grubszy z kawałka ) S znycle składamy na pół. W rondlu lub blaszce rozsyp frytki i piecz na złoto wg przepisu podanego na opakowaniu. Jajko wbijamy do głębokiego talerza, roztrzepujemy widelcem . Przygotowane sznycle najpierw panieruj

Pysznosci Babci Basi
Zupa z pieczonej dyni Hokkaido. Rozgrzewająca zupa na jesień. 160

najlepszych rozgrzewających zup na jesień. Bardzo gładka, sycąca i gęsta. Bardziej to krem -zupa. Przygotowuje ją z pieczonej dyni obficie polanej oliwą z oliwek. Zamiast grzanek czy makaronu podałam ją z białą fasolką gotowaną na parze. Podsmażaną razem z szynką wędzoną na surowo. Całość smakuje rewelacyjnie. Polecam na niejeden jesienny obiad! Życzę smacznego! Zapraszam Was na mojego Facebooka - smykwkuchni

SMYKWKUCHNI
Pizzerki z szynką, pieczarkami, cebulą i serem. 644

mąki pszennej na pizzę amerykańską Młynów Stoisław  250 ml ciepłej wody 3 łyżki oleju 1 łyżeczka soli  7 g suchych drożdży kilka pieczarek duża cebula kilka plasterków szynki sos pomidorowy suszona bazylia 2 szklanki startego żółtego sera Wykonanie: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, suche drożdże i mieszamy.Następnie dodajemy ciepła wodę i olej, zagniatamy ciasto.Gdy odchodzi(...)robiłam wielkości małego talerzyka. Ciasto delikatnie rozpłaszczamy następnie smarujemy 2 łyżkami sosu pomidorowego, oprószamy bazylią i układamy pokrojoną szynkę, pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę, oprószamy solą i pieprzem, wierzch posypujemy startym żółtym serem. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190 stopni, pieczemy na zloty kolor, moje pizzerki piekły się około 35 minut. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Farma Dyń w Powsinie. Warsztaty z Kikkoman & Tabasco 153

szerokie zastosowanie w kuchni. Można z nimi naprawdę wiele zdziałać W menu znalazły się: – sałatka z pieczonej dyni – rosti dyniowe, marynowany indyk z patelni i ostry sos czekoladowy – wędzony krem dyniowy ze smażonymi kaparami i chipsem z dojrzewającej szynki – ryba w kruszonce z pestek dyni na potrawce z soczewicy – dyniowe proziaki z kwaśną śmiatną

Moja pasja smaku
Pizza dwa w jednym 138

szklanki mąki  1 1/2 szklanki wody gazowanej 40 g drożdży pół łyżeczki soli szczypta cukru 3 łyżki oliwy z oliwek do posmarowania blachy Dodatki: kilka plastrów dobrej szynki 15 dag. kiełbasy żywieckiej 1/2 puszki kukurydzy 1 cebula 20 dag. pieczarek 20 dag sera mozzarella masło klarowane do smażenia pieczarek odrobina oregano Sos na spód pizzy: sos paprykowy-odsyłam(...)brzegi blaszki. Spód ciast smarujemy sosem, u mnie ten paprykowy, doskonale się sprawdził. Na jednej części pizzy układamy szynkę, na drugiej kiełbasę żywiecką. Posypujemy oregano i kukurydzą. Na całej pizzy rozkładamy pieczarki. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Wstawiamy pizzę. Pieczemy 15 min.  Następnie posypujemy startym serem  i pieczemy jeszcze 10 min. Dlaczego ser później? Ponieważ nie spiecze

W kuchennym oknie Ewy
Szynka miodowo-musztardowa 104

które w powodzeniem możecie zaserwować na niedzielny obiad, rodzinną uroczystość albo na zimno jako wędlina do pieczywa. Szynka przygotowana w ten sposób jest aromatyczna i soczysta. Ma wyraźny posmak musztardy oraz wyczuwalną słodką nutę miodu. Świetnie sprawdza się jako pieczeń na obiad a jeśli zostanie Wam po obiedzie możecie użyć

Pyry na Gaz
Zapiekane białe szparagi 132

szynki; - 3 jajka ugotowane na twardo; - 2 łyżki tartego sera żółtego; - 1 łyżka masła; - 1 łyżka mąki; - 200 g śmietany; - łyżka bułki tartej; - sól, cukier; Wykonanie: Szparagi połamać w kawałki 3 cm, ugotować z dodatkiem soli i cukru. Szynkę pokroić. Mąkę podsmażyć na maśle, dodać śmietanę i 4 łyżki wody. Gotować 5 minut na małym ogniu, dodać szynkę, wymieszać(...)gotować 10 minut. W kokilkach układać szparagi, pokrojone na plasterki jajka, posolić, zalać sosem, posypać serem i bułką tartą. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp']; for(var i = 0, len = versions.length

dom-agi.pl
zielone szparagi w cieście francuskim 137

obcinamy twarde końce, obgotowujemy ok. 10 minut ciasto tniemy w nieduże kwadraciki, na których układamy po pół plasterka szynki, plasterek mozzarelli lub kilka wiórków startego parmezanu, oraz ostudzone 2 lub 3 połówki szparagów tak przygotowane ciast zawijamy w rożek i pieczemy ok 15-20 minut w temp 200-220"C Smacznego

Luźna Kuchnia
Zielone szparagi w cieście francuskim 124

obcinamy twarde końce, obgotowujemy ok. 10 minut ciasto tniemy w nieduże kwadraciki, na których układamy po pół plasterka szynki, plasterek mozzarelli lub kilka wiórków startego parmezanu, oraz ostudzone 2 lub 3 połówki szparagów tak przygotowane ciast zawijamy w rożek i pieczemy ok 15-20 minut w temp 200-220"C Smacznego! P.S Zapiekane szparagi są przepyszna zarówno na ciepło

Luźna Kuchnia
Paluszki z prosciutto 146

jednolitą masę.  Rozkładamy ciasto francuskie i smarujemy je przygotowanym sosem pomidorowym, układamy przecięte na pół plasterki szynki i wycinamy je z ciasta. Zwijamy w paluszki, układamy na mocno natłuszczonej formie i smarujemy je rozkłóconym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w 180 stopniach na złoty kolor.   Pyszności

Lawendowe Niebo
Pizza na grubym cieście 176

dusimy około 10 minut i odstawiamy na później. Dodatkowo: obrane i pokrojone pieczarki 400g sera żółtego Edamskiego szynka Litewska, Bankietowa albo Babuni Pokrojony na cząstki świeży ananas małe pomidorki plasterki papryki kukurydza  bazylia Rozwałkowane ciasto nakładamy na blaszkę do pieczenia pizzy. Boki zawijamy ze startym serem. Środek blatu smarujemy sosem , posypujemy startym serem i układamy na to ulubione

Słodkie Przyjemności
Tarta ze szpinakiem 169

odstaw do ostygnięcia. Nie zapomnij posolić i popieprzyć do smaku ! Schłodzoną formę z ciastem włóż do piekarnika i piecz 15 minut w 200 stopniach. Następnie wyciąg i ostudz ciasto. Gdy podpieczone ciasto będzie chłodne , połóż jeśli chcesz kilka plasterków dobrej szynki, ale niekoniecznie.  Wyłóż na wierzch masę szpinakowo-śmietanowo-jajeczną, połóż ser na wierzchu i ..zapiekaj około pół

Z Kuchni Do Kuchni
Ser kozi zapiekany z jajkiem i szynką w kokilkach 105

Składniki: - jajko - 1/2 krążka sera koziego - szynka - szczypiorek lub dymka - masło -sól Kokilki smarujemy masłem wykładamy szynką, na dno układamy ser, potem wybijamy jajko zapiekamy w gorącym piekarniku. Około 5- 7 minut, żółtko ma pozostać płynne, wyjmujemy z pieca, posypujemy szczypiorkiem, podajemy z tostami z pełnoziarnistego chleba. Smacznego

SMYKWKUCHNI
ZAPIEKANY MAKARON "4 SERY". 1302

cztery sery Winiary 400g szynki 2 duże cebule 2 pęczki natki pietruszki 400g makaronu tagliatelle 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 18% 2 trójkąty sera typu brie Sosy przygotowuję według wskazówek na opakowaniu. Makaron gotuję w osolonej wodzie, aż będzie al'dente, odcedzam i odstawiam na bok. Cebulę obieram, siekam i szklę na niewielkiej ilości oleju. Szynkę kroję(...)drobną kostkę, dorzucam do cebuli i przesmażam razem.  Natkę pietruszki drobno siekam.  Ugotowany makaron, cebulę z szynką, sos i natkę pietruszki mieszam razem, przekładam do naczynia do zapiekania. Na wierzchu układam ser typu brie. Wstawiam do rozgrzanego piekarnika, piekę w 180 stopniach około 25-30 minut. SMACZNEGO! Pozdrawiam,  Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Naleśniki ze szparagami i szynką smażone na oleju kokosowym (keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu/cukru) 102

smak naleśnika też znacznie różni się od naszego poprzednika. Ciężko powiedzieć, czy jest smaczniejszy, ale na pewno jest inny. Wszystko zależy od Twojego humoru i ochoty. Masz smaka na szynkę, szparagi i naleśniki? Spróbuj to połączyć! Najważniejsze jest usmażenie naleśnika. Zwróć uwagę, aby składniki i ich gramatura była taka sama, bo łatwo sprawić, aby naleśnik był zbyt „gumowy” lub zbyt(...)niego czasem podczas pieczenia, bo mamy różne piekarniki i może okazać się, że Twój piekarnik jest mocniejszy i spali naleśnik (lub odwrotnie). Czas całkowity: 40 Czas przygotowania: 20 minut Czas gotowania: 20 minut Składniki jajka - 2 śmietana 18% - 28g (2 łyżki) łupina babki jajowatej - 10g (2 łyżeczki) olej kokosowy - 14g (1 łyżka) szynka wiejska - 50g szparagi białe - 100g

Keto Przepisy
Pizza z patelni w dwóch wariantach 175

jest dość charakterystyczne w smaku i za to własnie je cenię. Z kolei to na proszku do pieczenia jest o wiele szybsze do przygotowania, gdyż nie ma wymaga oczekiwania aż ciasto wyrośnie. Sama pizza zaś smakuje tak jak ta z piekarnika, pieczona w zwykłej blaszce. Po prostu spróbujcie oba warianty i sami zdecydujcie :) Dodatki możecie dowolnie modyfikować w zależności(...)palniku. Przykryć pokrywką i smażyć na średnim ogniu ok. 5 minut. Pizza z patelni na proszku do pieczenia: Inspiracja - klik Składniki na 1 pizzę o średnicy 28 cm: ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli ½ łyżeczki oregano do ciasta 100-150ml wody 1 łyżka oliwy lub oleju + 1 łyżka

Fabryka pomysłów
Kapuśniaczki w cieście francuskim/ Dorsz w cieście francuskim 178

cebuli - 150 g szynki wędzonej Cebulę, pokrojoną w kosteczkę,  dusimy na maśle, dodajemy szynkę, wypłukaną i posiekaną kapustę, dusimy około 10 minut, doprawiamy w/w przyprawami. Na sam koniec dodajemy pietruszkę. Arkusz ciasta francuskiego dzielimy na spore kwadraty układamy na środku farsz, możecie paszteciki zrobić w formie kopert lub po prostu zrolować. Pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku 20 minut

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania