Pieczone roladki z indyka ze szparagami (Involtini di tacchino con asparagi al forno) 225kładziemy 4-5 szparagi. Mięso zawijamy w roladki i owijamy plasterkami wędzonej szynki. Dno i boki żaroodpornego naczynia smarujemy olejem. Do formy w ykładamy roladki, szparagi oraz pomidorki. Mięso i warzywa skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Roladki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 20-25 minut. **** PREPARAZIONE Leggermente battute i petti
La grande e la piccola cuoca
Pieczeń cielęca z szałwią i czosnkiem 217Zakupiłam fajny kawałek szynki cielęcej i chciałam ją dobrze wykorzystać. Trafiłam na fajny pomysł w książce Mariety Mareckiej "ABC gotowania 3" a teraz przepis podaję abyście mogli sobie taką pieczeń przygotować np. na Wielkanoc. Polecam gorąco. Pieczeń cielęca z szałwią i czosnkiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Śniadaniowe tostowe roladki 189gniazd nasiennych i pokroić w słupki. 3. Na każdą kromkę wyłożyć plaster żółtego sera, szynki konserwowej, jeden lub dwa słupki papryki, posypać ziołami prowansalskimi i zwinąć w roladkę. Każdą zwinięta kromkę chleba owinąć plastrem wędzonego boczku i spiąć wykałaczką. 4. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 10-15 minut (do momentu aż się zrumienią
Szalona Kuchnia Eweliny
Ciastka francuskie z dodatkami 247fileta i także lekko podsmażyć. Przełożyć na ręczniczek papierowy w celu pozbycia się tłuszczu. Pomidora i szynkę pokroić na mniejsze kawałki.Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki przełożyć na pokrojone ciasta francuskie. Posypać startym serem, pieprzem i natką pietruszki. Piec w piekarniku w 180 st. przez ok. 25-30 minut. Zasmakuje każdemu. Polecam. TYLKO TERAZ
Gotuję Testuję
Zapiekane tartinki wg Aleex 232pokroić na kromki. 3. Każdą kromeczkę posmarować masłem czosnkowym. 4. Na każdą kromkę położyć kawałek szynki, plaster surowej pieczarki, kawałek słodkiej papryki, 2-3 talarki szalotki. 5. Oprószyć lekko solą i pieprzem, przykryć plastrami żółtego sera. 6. Zapiekać na papierze do pieczenia przez ok. 8-10 minut, aż ser się rozpuści i zapiecze. 7. Tartinki wyłożyć na talerz
W mojej kuchni
Sałatkowe menu na Sylwestra 330sałatka z kurczakiem Klasyczna sałatka jarzynowa Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Sałatka makaronowa z pieczoną dynią Sałatka ziemniaczana z zielonym majonezem Sałatka z kaszą orkiszową Sałatka z pęczakiem, grillowanym kurczakiem i ananasem z salsą mango Sałatka ryżowa z mango i szynką Sałatka z kuskusem i mozzarellą Sałatka z mango i zielonym majonezem Sałatka z gruszką, serem pleśniowym
Kulinarne przygody Gatity
Szynka z dzika z kurkami 269szynki z dzika, 1 cebula, 400 g kurek, tłuszcz (u mnie smalec gęsi), kilka gałązek rozmarynu, 1 łyżka bułki tartej, 1 jajko, sól, pieprz, Szynkę z dzika oczyścić, umyć, osuszyć. Naciąć kieszeń. Oprószyć solą i pieprzem. Kurki oczyścić z piasku, umyć w wodzie z solą (do miski wlać zimną wodą, wsypać sól, zamieszać, włożyć kurki, szybko je umyć(...)solą i pieprzem, dodać bułkę tartą, jajko i dokładnie wymieszać. Nadziać „kieszeń” w szynce farszem. Spiąć wykałaczkami lub szpilkami. Wysmarować tłuszczem, włożyć do formy do zapiekania, obłożyć kilkoma gałązkami rozmarynu. Przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 stopni i piec około 2,5 godziny. Po godzinie pieczenia wlać 150 ml wody. Od czasu do czasu podlewać mięso wytworzonym sosem
królestwo garów
Szaszłyki z kurczakiem 201szybciej dochodzi niż inne mięso Zazwyczaj jest to boczek surowy i wieprzowa szynka. Ale tym razem inaczej,i jest równie pysznie. Na długie szaszłykowe patyki nadziewamy wszystkie składniki na przemian,ponieśmy się fantazji by było kolorowo. Na grillu pieczemy około 20.minut w zależności od temperatury ,przewracajmy co 5-7 minut Smacznego
Viola cooks with passion
ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM 200Jedzą i oczy i usta ;-) Wędzonego łososia możecie zastąpić suszonymi pomidorami lub w wersji mięsnej szynką parmeńską. Możecie przygotować ją z dwudniowym wyprzedzeniem, zawinąć w folię spożywczą i do czasu podania przechowywać w lodówce. Pamiętajcie, aby nie przesuszyć ciasta zbyt długim pieczeniem - wówczas mogłoby popękać podczas zwijania. SKŁADNIKI na 4 porcje (8 plastrów) CIASTO SZPINAKOWE
cool and minty
Pizza na wypasie z serem w bokach 164Sosem pomidorowym smaruję wyrośniętą pizzę, następnie na sos nakładam starty ser gouda. Układam chipsy z szynki parmeńskiej, ugotowane na parze różyczki brokuł i pieczarki oraz posiekane papryki. Całość przykrywam serem cheddar i mozzarella. Gotowy placek umieszczam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub na kamieniu do pieczenia pizzy i piekę w nagrzanym piekarniku przez
Mango Papaja
Pieczony filet z kurczaka na kanapki 348Sklepowa szynka może z czasem się znudzić. Wtedy jako alternatywa przychodzi domowa wędlina. W tym przypadku zrobiłam ją z fileta. Z mnóstwem przypraw, soczysta i aromatyczna, bo pieczona w rękawie nie ma szans wyschnąć. Smacznie a co najważniejsze - zdrowo, bez chemicznych dodatków. 2 filety z kurczaka 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka wędzonej papryki szczypta pieprzu
Szefowa kuchni
Menu na Sylwestra, proste dania i szybkie do zrobienia! 209CUKINIĄ. możecie ją podać na zimno lub na gorąco 2. Orzeźwiający drink z rumem! 3. Pieczony kurczak w maśle! 4. Lekka przekąska pomidory z mozzarellą i bazylią! 5. Chrupiąca sałatka z grzankami! 6. Szybka i pyszna gorąca przystawka! Jajka zapiekane w szynce parmeńskiej!. Możecie dodać do nich na wierzch troszkę żółtego sera by zaostrzyć smak! 7. Szybka przekąska
SMYKWKUCHNI
Spirale z ciasta francuskiego z serem 206prostokąt z jednej i drugiej strony skręcamy. Spiralki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Możemy posmarować jajkiem. Pieczemy ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Tutaj inne dania z ciasta francuskiego: Ciasto francuskie z salami Ślimaczki z pesto Gniazdka z szynką i parówkami Przekąska z salami Mielone w cieście francuskim SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie
W kuchennym oknie Ewy
Fasolka szparagowa w szynce na kaszy gryczanej zapiekanej z cukinią i kurkami 210bądź przygotowujemy ją wraz z szynką.) Wegetarianie i weganie zawijają w cukinię. W każdy pojedynczy plaster szynki/ cukinii zawijamy po 10-15 fasolek i układamy w naczyniu żaroodpornym. Gdy zawiniemy fasolkę we wszystkie plastry, spryskujemy ruloniki oliwą z oliwek, oprószamy pieprzem i pieczemy wraz z kaszą (lub bez) 15minut w 200 stopniach. Składniki na kaszę: - 100g kaszy gryczanej
Be Fit Be Strong