pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:128/377)

Ajvar 142

wszystkiego, do mięs, warzyw, jajek ;)  a nawet makaronu. Składniki: 2 czerwone papryki 1 bakłażan 1/2 łyżeczki chili mielonego 2 łyżki octu z czerwonego wina 1 łyżeczka miodu 1 ząbek czosnku sól i pieprz Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Papryki i bakłażana układamy skórką do góry na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około

Życie zaczyna się w kuchni
Karkówka zapiekana w winie 168

powie upał, a ona picze mięso. Fakt gorąco jak diabli dziś dlatego mięsko zapeklowałam wieczorem a dziś o 5 rano wstawiłam. Piekło się spokojnie półtorej godziny w 200 stopniach,przykryte folia aluminiową. Pod koniec odchyliłam i dopiekłam   Składniki : Karkówka podłużny kawałek 1.5 kg ( można dociąć jeśli nie podoba się kształt )  sól pieprz mielony ziołowy papryka czerwona słodka(...)myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy solą, pieprzem papryką mieloną,majerankiem i suszonymi pomidorkami z czosnkiem. Nacinamy w poprzek paski i wkładamy czosnek pokrojony w plasterki. Zalewamy winem i zakrywamy folia aluminiową i do lodówki. Rano wstawiamy do pieca i pieczemy w 200 stopniach półtorej godziny, Pod koniec pieczenia odkrywamy mięsko i dopiekamy je. Podajemy z ziemniaczkami

Różowa kuchnia
Pasztet z kaczki z galaretką winno-żurawinową 194

pomocą maszynki do mielenia mięsa mielimy: wątróbkę (dwa razy), mięso, warzywa, czosnek i bułkę. Do powstałej masy dodajemy jajka, majeranek, ostrą i słodką paprykę, pieprz i solimy. Całość dokładnie wyrabiamy, aż składniki dobrze się połączą. Foremki dokładnie smarujemy smalcem i nakładamy pasztet mniej więcej do 3/4 wysokości formy (zostawiamy miejsce na galaretkę). Pieczemy w 160°C przez około 50 minut

PatiGotuje
PULLED PORK w mleczku kokosowym i czarnym ryżem 153

łyżki papryki mielonej  -   250 ml mleczka kokosowego Radix-Bis - 5 sztuk Pomidorków Suszonych Radix-Bis -  80g ryżu czarnego jaśminowego Radix-Bis - 3 łyżki siekanej natki pietruszki  PRZYGOTOWANIE: Mięso myję, osuszam a następnie dokładnie doprawiam przyprawami.  Pomidorki kroję drobno. Mięso przekładam do naczynia żaroodpornego. Dodaję pomidorki i cebulkę . Piekę ok 1.5 godziny

Gotowanie Patki
Mięsny miszmasz 149

wzdłuż na pół. Lekko rozbijamy wszystkie kawałki mięsa, solimy, nacieramy rozdrobnionym czosnkiem i zalewamy olejem z pomidorów. Najlepiej jest odstawić mięso do lodówki na ok.godzinę. Do mięsa wołowego dodajemy drobno pokrojone korniszony i pomidory, posiekaną cebulę, wlewamy dwie łyżki zalewy octowej z korniszonów, sos sojowy, pieprzymy i solimy do smaku. Wyrabiamy mięso na gładką, pulchną masę i również odstawiamy(...)wystudzenia. Wyciągamy mięso z lodówki. Jeżeli udało Wam się uzyskać zgrabne plastry piersi to rozkładamy  na nie równomiernie mięso wołowe i zwijamy w roladkę spinając wykałaczkami. Mnie wyszły tylko dwie roladki. Na mniejsze kawałki piersi nałożyłam mięso i przykryłam drugim, podobnej wielkości, kawałkiem piersi. Na dwa boczne, wcześniej odkrojone, kawałki piersi, nałożyłam po prostu warstwę mięsa mielonego

Kulinarne przemyslenia
Pizza bolognese (ciasto bez wyrastania) 153

łyżeczki soli 2 łyżki oleju  Dodatki: 150g mozzarelli 250g mięsa mielonego 1 cebula 4 łyżki koncentratu pomidorowego 4 łyżki keczupu 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1.Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy wraz z mięsem mielonym. Dodajemy przyprawy, keczup i koncentrat pomidorowy tak by powstał nam gęsty(...)ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi. Na ciasto wykładamy farsz, posypujemy startym serem. 3. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, do zarumienienia brzegów

Szefowa kuchni
pasztet z czerwonej fasoli i pieczarek 170

gotowała), mieszamy a następnie mielimy  w maszynce do mięsa, lub blenderem. Zmieloną masę przyprawiamy solą, pieprzem, szczyptą cukru i wbijamy   jajka. Masę dokładnie wyrabiamy, a następnie przekładamy do  foremek ( ja użyłem dwóch 8 na 21 cm) wysmarowanych oliwą i przesypanych tartą bułką. Foremki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 50 minut

Miód i pieprz
pasztet z czerwonej fasoli 135

gotowała), mieszamy a następnie mielimy  w maszynce do mięsa, lub blenderem. Zmieloną masę przyprawiamy solą, pieprzem, oraz lubczykiem i wbijamy   jajka. Całość dokładnie wyrabiamy, a następnie przekładamy do  foremek ( ja użyłem dwóch 8 na 21 cm) wysmarowanych oliwą i przesypanych tartą bułką. Foremki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 50 minut. Pasztet możemy

Miód i pieprz
Pulled pork w sosie pomidorowym 126

mielonych goździków i cynamonu sól, pieprz bułki lub ziemniaki w dowolnej formie do wyboru surówka do podania, u mnie coleslaw z czerwonej kapusty Przecier, cukier, posiekany czosnek i przyprawy mieszamy w naczyniu do zapiekania. Wkładamy do niego mięso i obtaczamy je w sosie. Naczynie szczelnie przykrywamy i pieczemy ok 4-5 h w 140 st.C. W połowie pieczenia

Dzieje kuchennej Wiewióry
MUFFINKI Z MIĘSA MIELONEGO 169

smaczna,soczysta i idealna przekąska na wszelkiego rodzaju przyjęcia.Możemy ją podać zarówno na ciepło jak i na zimno,w obu wersjach smakuje rewelacyjnie. Składniki:   60 dag mielonego mięsa po 1/2 czerwonej i żółtej papryki 1 cebula 1 jajko ser żółty,parmezan lub mozzarella sól,pieprz 3 ząbki czosnku smażony boczek do dekoracji  Papryki umyć,usunąć(...)talerzyk,odstawić do ostygnięcia. Mięso mielone doprawić solą,pieprzem,czosnkiem dosyć intensywnie,dodać duszone warzywa,doprawić według uznania.By ożywić moje muffiny dodałam jeszcze posiekaną pietruszkę- akcent zielony.starannie wszystko połączyć. Formy do muffin wyłożyć wyłożyć papilotkami,wypełnić do połowy przygotowanym farszem,posypać tartą bułką,dodać starty ser,wyłożyć resztę mięsa.Tak przygotowane muffiny piec ok 30 min w 180st

Niespełnione zdolności kulinarne
Papryka faszerowana mięsem mielonym i pęczakiem z szybkowaru lub pieczona 161

Składniki: 4 szt papryki  500 g mięsa mielonego 1 szklanka pęczaku 2 jajka  spora podsmażona cebula (pokrojona w kostkę) rosół lub woda kolo 2 szklanek sol ,pieprz Wykonanie: Paprykę myjemy i odcinamy "czapeczkę" Oczyszczamy paprykę z nasion W garnku doprowadzamy do wrzenia 4 szklanki wody ,  solimy i wsypujemy szklankę pęczaku . (lub gotujemy wg instrukcji na opakowaniu(...)jajka i mięso mielone - doprawiamy  Farsz dokładnie mieszamy i napełniamy nim papryki - zakładamy czapeczki Układamy w szybkowarze zalewamy rosołem   (możemy potem na jego bazie przygotować sos np : pomidorowy) lub wodą  Zamykamy szybkowar ustawiamy na 2 poziom Od momentu ujścia pary gotujemy koło 15 minut w zależności od wielkości papryk  Jeśli pieczemy :  Układamy

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Łopatka duszona w winie 191

duszenia konieczne ) 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu 1 płaska łyżka mąki do zagęszczenia sosu woreczek do pieczenia Wieprzowinę tradycyjnie już płukamy , oczyszczamy i jeśli się da ładnie kształtujemy w kulkę ( można użyć sznurka ) , układamy osuszoną ręcznikiem papierowym w metalowej misce . Cebulę , czosnek i pietruszkę obieramy i kroimy w duże kawałki , posypujemy nimi mięso – trochę wciskamy

Ogrodnik w podróży
Pieczona szynka 157

sosu sojowego sól pieprz mielony Mięso związać mocno białym sznurkiem z przeznaczeniem do kulinariów. Związanie musi być tym bardziej mocne, jeśli mięso nie jest zwartą kulką. Mięso polać sosem sojowym, a następnie posypać przyprawami i obłożyć liśćmi i trawą żubrową. Odstawić pod przykryciem na kilka godzin do lodówki. Mięso zapakować w folię aluminiową i piec ok. 40 minut(...)folię. Po upływie tego czasu wyjąć szynkę na talerz i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Sos zlać i zachować do innych celów (np. do przygotowania pasztetu/wątrobianki na kanapki bez pieczenia ). Przed podaniem usunąć trawę żubrową, liście laurowe i sznurek

Weekendy w domu i ogrodzie
Faszerowana papryka 178

oczywiście zdarza się też, że farsz wygląda tak jak na  tradycyjne gołąbki. Dzisiaj ta pierwsza opcja, polecam i zapraszam po przepis. Składniki: 4 papryki 200 g mięsa mielonego 150 g fety 4 pieczarki 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 średnia cebula 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku 1/2 łyżeczki suszonego tymianku Salsa(...)pestek. Łączę ze sobą mielone mięso, pokruszony ser feta i pokrojone podsmażone na maśle, pokrojone w kosteczkę pieczarki i cebulę. Doprawiam farsz solą, pieprzem i tymiankiem, pamiętając,  o tym, że feta jest dość słona. Papryki nadziewam farszem i przykrywam odkrojonymi wierzchami. Na dno naczynia żaroodpornego wlewam warzywny wywar i układam papryki. Piekę w piekarniku z termoobiegiem nastawionym

Gosia gotuje

Proponowane wyszukiwania