pieczeń z mielonego - 4715 przepisów (strona:232/315)

Babka kalafiorowo-serowa z marchewką, ogórkiem kiszonym i koperkiem 119

sera żółtego 3 jajka 2 duże marchewki 4-5 średnich ogórków kiszonych 1 duży pęczek koperku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego mielonego 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej Dodatkowo: masło i bułka tarta do posmarowania formy Sposób przygotowania: Kalafior obieramy z liści, dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości kilka(...)keksówki czy zwykłej blaszki, po upieczeniu będzie forma placka). Przykrywamy folią aluminiową, ale nie szczelnie - tak, aby powietrze wewnątrz mogło krążyć, woda odparowywać, a żeby się nie spaliło podczas pieczenia. Pieczemy około 1 godzinę w 180 stopniach. Przed końcem można folię zdjąć, by lekko przyrumienić wierzch

Kolorowy Przepisownik
Jajka zapiekane z pieczarkami. 163

Szybka, sycąca i smaczna zapiekanka. Moja córka i zięć starają się nie jadać pszenicy. Taki mają swój styl żywienia. Ponieważ mieli nas odwiedzić to przygotowałam dla nich jajka zapiekane z pieczarkami. Smakowało, bo szybko zniknęło z talerzy. Składniki: 6 średnich ugotowanych ziemniaków w mundurkach. 3 jajka 400 g pieczarek 1 cebula 250 ml śmietany 100 g żóltego sera 2 łyżki(...)ułożyć plastry ziemniaków, a następnie pieczarki. Zrobić w pieczarkach trzy dołki i w każdy wbić jajko. Śmietanę wymieszać ze startym żółtym serem, solą, pieprzem, papryką i zalać całość. Piec w 180 stopniach około 15 minut, aż śmietana z serem się przyrumieni. Przed podaniem posypać koperkiem. jajka zapiekane z pieczarkami

O kuchni z uczuciem
Mini serniczki cytrynowo czekoladowe 121

110g dowolnych herbatników- 2 łyżki mielonych migdałów- 60g masła- 2 łyżeczki kakaoMasa serowa:- 400g mascarpone- 200g creme fraiche- 2 jajka- trochę więcej jak ½ szklanki drobnego cukru- 1 budyń waniliowy bez cukru- sok z 1 cytryny- esencja cytrynowaDodatkowo:- 125g czekolady 81%       Papilotki układamy w foremkach. Mielimy herbatniki, dodajemy kakao i migdały, ponownie razem mielimy. Masło rozpuszczamy w mikrofali i gorące(...)naczynia wlewamy (trochę powyżej połowy) wrzątek – wstawiamy na spód nagrzanego piekarnika. Foremki z ciastem wstawiamy do piekarnika i po 10 minutach obniżamy temperaturę do 120°C. Od tej pory pieczemy ok. 60 min. Upieczone pozostawiamy, przy uchylonych drzwiczkach w piekarniku ok. godziny. Wyjmujemy i studzimy na kratce. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy serniczki, w dowolny sposób.Mini serniczki

mojewypiekiinietylko
Szarlotki w słoikach 119

zimnego masła pokrojonego w kostkę, 6 łyżek zimnej wody. Nadzienie: 3 średnie jabłka, 2 łyżki cukru, 2 łyżki mąki kukurydzianej, 1 łyżeczka cynamonu, 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego, Wykonanie; Ciasto: mieszamy z 230 g mąki, cukier i sól. Miksujemy z masłem aż powstaną grudki. Resztę mąki wsypujemy i chwilę miksujemy. Ciasto skrapiamy zimną wodą(...)które zostało wycinami paski o grubosci 1 cm, układamy je na krzyż na wierzchu nadzienia, dociskając do boków ciasta w słoiku, tak aby sie skleiły. Przykrywamy folią aluminiowa i pieczemy 20 min w 175 stopniach ( pamietaj aby zdjąć wczesniej ze słoików gumowe uszczelki). Odkrywamy i dopiekamy przez 25 nib. Studzimy i zamykamy.     źródło Magazyn "Kuchnia

Anioły w kuchni
Makowiec - strucla makowa 279

dłużej) tak by mak wchłonął całe mleko. Następnie przekładamy mak go gazika lub ścierki bawełnianej i wyciskamy z niego nadmiar mleka. Taki mak mielimy 3 razy w maszynce do mielenia. Rodzynki i orzechy sparzamy. Dodajemy do maku wraz z cukrem pudrem, miodem i olejkiem migdałowym. Mieszamy. Na samym końcu dodajemy ubitą pianę z białek i mieszamy. ciasto: W rondelku podgrzewamy(...)ostawiamy do ponownego wyrośnięcia. Następnie ciasto dzielimy na 4 części, wałkujemy. Każdą część smarujemy białkiem i nakładamy 1/4 maku. Zawijamy w roladę. Następnie zawijamy naszą roladę w papier do pieczenia. Musi być zawinięta luźno, bo ciasto będzie nam rosło podczas pieczenia. Układamy na blaszce makowce i pieczemy około 50 minut w 180 stopniach

Aga w kuchni
Smaki Indii: Pręga wołowa pieczona w jogurcie 207

Wiem, wiem - znowu wrzucam coś nie-tajskiego. Ale czasem po prostu nie mogę się oprzeć aromatom długo pieczonych potraw kuchni indyjskiej (tak jak w przypadku kurczaka tandoori ). Moja wczorajsza kolacja pachniała już dwie godziny przed podaniem, a w jej skład wchodziła pręga wołowa, jogurt naturalny (naturalnie! ;)), czosnek, imbir i oczywiście papryczka chilli ;) Jest to potrawa typu dum. Już tłumaczę: Oryginalnie(...)osób): 600 g pręgi wołowej 200 ml jogurtu naturalnego 1 biała cebula 1 cebula czosnkowa 1 główka czosnku 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 1 łyżeczka soli 1 mała suszona papryczka chilli 3 łyżki oleju arachidowego CZAS PRZYGOTOWANIA: 150 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Wołowinę oczyszczamy i kroimy na 2 cm kawałki, obie cebule

Tajskie smaki
Cukinia nadziewana mięsem mielonym, warzywami i serem mozzarella 192

Składniki: 1 duża cukinia 250 g mięsa mielonego 1 średnia marchewka 3 ząbki czosnku 1 cebula garść świeżej pietruszki puszka pomidorów ( ja używam całych) mała papryczka chilli 100 g sera mozzarella 50 g sera gouda( dla tych co lubią dużo sera) świeżo zmielona sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Cukinię umyje i obierz (nie musisz(...)jeszcze przez 15 minut na małym ogniu doprawiając do smaku.   Gotowym farszem wypełnij łódeczki, posyp serem mozzarellą i serem gouda. Czas pieczenia: Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 15-20 minut. Smacznego

Niezły Młynek
Ciasteczko w prezencie 151

wycinani. Nie obyło się też bez degustacji  Na końcu wspólne pakowanie słodkich paczuszek. Migdałowe ciasteczka z cynamonem skladniki 250 g mąki 125 g cukru 70 g mielonych migdałów 130 g  masła 1 jajko + 1 żółtko 1 łyżka rumu ciemnego 1-2 łyżek mleka 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka kakao 1/2 płaskiej łyżeczki sody 50 g gorzkiej czekolady(...)czasie ciasto podsypujemy mąką i wałkujemy na grubość około 0,5 cm. Z białego ciasta wycinamy większe gwiazdki, z ciemnego taką samą ilość  mniejszych gwiazdek. Pieczemy około 10 minut w temperaturze 180°C. W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę  Za jej pomocą łączymy mniejszą.gwiazdkę z miększą. Resztę czekolady  i cukrowych gwiazdek możemy wykorzystać do dekoracji mniejszych gwiazdek

Przysmaki Karolki
Paszteciki z cukinii 235

młodej cukinii 1  cebula biała 7 pomidorów suszonych 150 g sera żółtego startego 1  jajko 3 łyżki bułki  tartej 8  oliwek czarnych sól pieprz czarny mielony olej rzepakowy do smażenia Młodą cukinię umyć odciąć końce   (nie obierać)   i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić i odstawić na kilkanaście minut aby puściła(...)foremki (ja używam silikonowej od babeczek (gdy używamy metalowej trzeba ją posmarować masłem lub margaryną i posypać tartą bułką).Wstawić do nagrzanego na  180 C piekarnika i piec ok 50-60 minut aż z wierzchu ładnie się przyrumienią.Podawać na ciepło.Z podanych składników wychodzi mi 8 pasztecików

Monia miesza i gotuje
Świąteczne pierogi z wędzoną kiełbasą 158

posmarowania białko do zlepienia pierożków farsz: 50 dag wędzonej kiełbasy (użyłam "Kiełbasy z babcinej spiżarni Sokołów") 1 duża cebula szklanka suszonych grzybów (namoczonych przez noc) garść suszonych śliwek łyżeczka mielonego jałowca sól, pieprz tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Grzyby gotujemy do miękkości. Masło podgrzewamy na małym ogniu. Czekamy aż się rozpuści. Studzimy. Do mleka dodajemy łyżkę cukru. Podgrzewamy(...)czasu aż smaki się przegryzą. Ciasto wałkujemy. Wycinamy krążki. Wykładamy na nie po łyżce farszu. Brzegi ciasta smarujemy białkiem (od wewnątrz). Zlepiamy pierożki. Pieczemy w 180 stopniach C na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez ok. 10 minut. źródło: przepis własny Ilość porcji: ok. 30 pierożków Czas przygotowania: ok. 2 h plus rośnięcie ciasta Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
Kokosowe bułeczki francuskie z chia 175

waniliowy Dodatkowo: - 1 białko do posmarowania akruszy ciasta (zostanie z przygotowanej masy) - 1 jajko do smarowania bułeczek - cukier puder lub zamiennik do oprószenia (Ksylitol puder) * Przygotowujemy masę. Wiórki kokosowe mielimy w młynku lub w blenderze. Serki mascarpone przekładamy do miski. Dodajemy zmielone wiórki, cukier (zamiennie stevia* lub ksylitol*), ekstrakt waniliowy oraz 3 żółtka i 2 białka (białek nie ubijamy). Składniki(...)białkiem. Ciasto zawijamy wzdłuż dłuższego brzegu korzystając z papieru, na którym leży. Zwinięte - dzielimy i kroimy ostrym nożem na 16 - 17 porcji. Układamy na dwóch blaszkach. Pierwszą przeznaczoną do pieczenia zostawiamy i bułeczki smarujemy rozkłóconym jajkiem – boki i wierzch. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200ºC i pieczemy przez 25 minut. Jeżeli za szybko się rumienią przykrywamy arkuszem papieru

mojewypiekiinietylko
Kremowy sos do makaronu – z kalafiora 194

karmelizujemy, aż cebule zrobią się złoto-przeźroczyste, około 20-30minut.   Ugotowane różyczki kalafiora odcedzamy. Dajemy im trochę przestygnąć i umieszczamy je w blenderze. Wlewamy mleko, wsypujemy ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej, ½ łyżeczki soli, 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego i pieprzu cayenne. Dodajemy skarmelizowaną cebulę z całym masłem na którym się smażyła i serek topiony, pokrojony w mniejsze kawałki oraz(...)wysmażonego na chrupko, cieniuśko pokrojonego bekonu. Wegetarianom na pewno do posypania przypadną do gustu i smaku w tym połączniku ostre orzeszki ziemne, np. te otoczone w papryczce chili lub pieczona w chili na chrupko ciecierzyca albo pistacje. Weganie w tym przepisie mogą zastąpić serek topiony taką samą ilością silken tofu, a masło bez problemu zamienić na bezwonny oleje kokosowy. SKŁADNIKI

Karo in the Kitchen
Aromatyczne bakłażany faszerowane kuskusem 125

całych migdałów, grubo posiekanych po 2 łyżeczki mielonego kuminu, mielonej kolendry oraz mielonego cynamonu po 1 łyżeczce mielonej czerwonej papryki oraz mielonego imbiru oliwa sól do smaku świeża mięta do dekoracji opcjonalnie jogurt naturalny do podania Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Bakłażany przekrój na pół i usuń z nich miąższ(...)razie potrzeby dopraw farsz.  Wydrążone bakłażany wypełnij farszem. Umieść je na blasze, do której nalej 1/4 szklanki wody. Bakłażany skrop z wierzchu oliwą. Wstaw blachę do piekarnika i piecz przez ok. 30 minut, aż bakłażan po wbiciu widelca będzie miękki. Podawaj posypany świeżą miętą i opcjonalnie polany jogurtem naturalnym.  *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę

Chilli Czosnek i Oliwa
borek, burek 152

młodych ziemniaków, 30 dkg mielonego mięsa, średnia cebula, 0,5 pęczka mięty, 0,5 pęczka natki pietruszki, 2 łyżki rozpuszczonego masła, szczypta kminku, sól, olej do smażenia + olej wymieszany z wodą 1:1 do smarowania ugotować ziemniaki w mundurkach. jeszcze ciepłe przecisnąć przez praskę i odstawić do ostudzenia. mięso mielone zrumienić na oleju. dodać drobno posiekaną cebulę(...)następnie ciasto zwinąć. uzyskany rulon pokroić w 4 cm kawałki i układać na wyłożonej papierem duże blasze, zachowując od strony przecięcia 3 cm odstępy. każdy kawałek posmarować rozpuszczonym masłem. piec 25-30 minut w 200 st. C, aż ciasto będzie ładnie zezłocone

Eksperyment sobotni
Chleb razowy z suszoną śliwką ( na zakwasie) 138

wczoraj. Niedługo pojawi się także wersja mieszana - na zakwasie i drożdżach. Składniki i wykonanie : 1 i 2/3 mąki pszennej typ 650 1 szklanka mąki żytniej razowej typ 2000 ( drobno mielonej) 1/3 szklanki otrąb pszennych 1 i 1/3 szklanki ciepłej wody Powyższe składniki umieściłam w misce i wymieszałam. Ciasto jest klejące i gęste. Przykrytą miskę odstawiłam na 10 minut(...)czasie posmarowałam długą blaszkę 31x12x8 olejem i przełożyłam do niej ciasto. Przykryłam folią aluminiowa i odstawiłam do wyrastania - ja zostawiłam ciasto na noc i rano było gotowe do pieczenia. Piekłam 15 minut w temperaturze 220 stopni, kolejne 30 minut

apetytnapieczenie
Babeczki z cytrynowymi polędwiczkami na ostrym sosie czekoladowym 164

zioła, 300 g ziemniaków, 4 jajka, 200 ml śmietany 18%, 3 garści świeżych liści szpinaku, 100 g mrożonego zielonego groszku, ½ papryczki chili, sól himalajska do smaku, pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku, olej rzepakowy, polędwiczki cytrynowe ok. 12 szt.: 400 g polędwiczek z kurczaka, 1 cytryna, pieprz cytrynowy do smaku, 1 łyżka masła klarowanego, pesto: 50 g zielonych oliwek(...)gładkiej masy, doprawiamy solą i pieprzem.   Do masy ziemniaczano- jajecznej dodajemy, posiekaną drobno papryczkę chili, szpinak, groszek, całość mieszamy.  Masę wykładamy (do połowy) do natłuszczonych foremek do pieczenia babeczek.  Na środek, dodajemy po jednej łyżeczce serka kremowego i przykrywamy pozostałą częścią masy. Babeczki pieczemy w piekarniku około 35 min., w temperaturze  180 ° C. Pesto Listki

Moniki Smakołyki
Placki ziemniaczane według Julii Child (Crepes de pommes de terre) odc. 28 254

przygotowania: 30 minut Składniki: 1 kg ziemniaków 200g serka śmietankowego 170g sera szwajcarskiego pokrojonego w małą kostkę 3 łyżki mąki 3 łyżki tłustej śmietany 2 jajka ½ łyżeczki soli Świeżo mielony pieprz 1 i ½ łyżki masła 1 i  ½ łyżki oleju W dużej misce mieszamy jajka, serek śmietankowy, mąkę, sól oraz pieprz. Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce(...)minuty, a później przewracamy je na drugą stronę. Nieco zmniejszamy ogień i smażymy jeszcze około 4-5 minut. Podajemy je koniecznie na ciepło. Według Julii są idealnym dodatkiem do pieczonego mięsa, steku czy jajek w koszulkach. Smacznego

Kolizje Smaków
Naczynie żeliwne La Cuisine, chleb pszenny i gulasz z kociołka 135

bezpośrednio na stół bez podgrzewaczy, jednocześnie zachwycając naszych gości kolorytem i aromatem i sposobem podania potrawy. * Garnki, brytfanny i patelnie La Cuisine doskonale sprawdzą się  zarówno do duszenia, pieczenia, podpiekania, smażenia, gotowania . Nie ma znaczenia rodzaj kuchni: indukcyjna, gazowa, ceramiczna, elektryczna czy piekarnik, zawsze mamy pewność korzystania z niezwykłych właściwości naczyń żeliwnych. To tyle jeśli chodzi o producenta(...)kroimy w kostkę wołowinę, a pozostałe składniki na mniejsze kawałki. Gdy słonina się wytopi dodajemy mięso, aby się podsmażyło, a potem cebulę i sól. Po około 20 minutach dodajemy mieloną słodką paprykę, zmiażdżony czosnek i od razu podlewamy całość wodą. Dalej smażymy, często mieszając. Gdy mięso jest dość miękkie dodajemy ziemniaki, paprykę i pokrojonego pomidora. Dolewamy tyle wody

Marder&Marder Manufacture
Prosta zapiekanka z ziemniakami 168

Składniki: ok. 1 kg ziemniaków (wszystko zależy od wielkości naczynia w którym będzie zapiekać nasze danie. ok 0,5 kg mięsa z kurczaka, można zastąpić dowolnym innym mięsem, nawet mielonym Mrożona mieszanka warzywna (używamy swojej ulubionej, czym więcej różnych warzyw tym lepiej, oczywiście można dodać świeże warzywa, oraz wszystkie wyżej wspomniane „resztki” z lodówki. 200 g potartego(...)mięsa warzywa, jeżeli patelnia jest za mała, to odkładamy mięso do garnka i osobno smażymy warzywa. Trzeba pamiętać, żeby ich nie rozgotować, bo będą się jeszcze dość długo piekły. Jeżeli używamy mrożonek to warto odparować z nich trochę wody. Podsmażone warzywa mieszamy z mięsem i doprawiamy. Jak już pisaliśmy, można w tym miejscu dodać przecieru pomidorowego, troszkę musztardy, czy śmietany

KasiaiKrzysiu.pl
Rogaliki drożdżowe z serem i skórką cytrynową. 131

ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 700 g mąki pszennej RESZTA SKŁADNIKÓW: 2 jajka 200 ml ciepłego mleka 200 ml oleju NADZIENIE: 250 g mielonego, białego sera 2-3 łyżki  kandyzowanej skórki cytrynowej wraz z syropem (ewentualnie starta skórka z wyparzonej i wyszorowanej cytryny lub aromat cytrynowy) 1 żółtko cukier do smaku DO DEKORACJI(...)błyszczeć. Wyrobione ciasto posypujemy mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 60 minut (w tym czasie ma podwoić objętość). Jeśli przygotowujemy ciasto na kilka godzin przed pieczeniem np. wieczorem, a piec chcemy następnego dnia, to miskę z ciastem zabezpieczamy folią spożywczą i natychmiast wkładamy do lodówki (ciasto też wyrośnie, tyle tylko, że zajmie mu to więcej

Rozpustne gotowanie
Patison faszerowany Ratatouille z kurczakiem-na ostro 157

rozmaryn słodka, mielona papryka (do kurczaka) sól, pieprz olej Całego patisona gotujemy przez godzinę w osolonym wrzątku. Kurczaka kroimy w kostkę i smażymy z dodatkiem soli, pieprzu i mielonej papryki. Ziemniaki gotujemy a następnie pokrojone w kostkę podsmażamy na oliwie z dodatkiem ziół. Na drugiej patelni podsmażamy pozostałe składniki czyli: cebulę pokrojoną w piórka(...)pieprzymy a następnie nadziewamy farszem warzywno-drobiowym. Na wierzch posypujemy żółtym serem i przykrywamy kapelusik. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C około 30 - 40 minut.  Gotowy, upieczony nadziany patison  na patelni smażymy wszystkie składniki patison nadziany gotowy do pieczenia przekrojony patioson

Bon Appetit Małgorzaty
Tort marchewkowy z pomarańczowym kremem 241

puszki lub świeżego 280 g maki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka przyprawy korzennej (do pierników) szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej (można dać mielonej lub całkiem pominąć) SKŁADNIKI NA KREM: 500 g waniliowego serka kremowego (użyłam Delfico - do kupienia np. w Netto) 100 g miękkiego masła skórka starta z 1 pomarańczy ziarenka(...)solą i sodą oczyszczoną, dodaj cynamon, przyprawę korzenną i gałkę muszkatołową. Całość przesyp do masy marchewkowej i bardzo dokładnie wymieszaj szpatułką. Gotowe ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 1,15 h do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjmij z piekarnika i ostudź. KREM: W misce utrzyj miękkie masło do białości. Dodaj do masła serek, ziarenka wanilii, startą

Słodko-Słony Świat Ilony
Chleb z ziarnami i suszonymi śliwkami 180

zbity, wypróbujcie w wolnej chwili. Po zapas nasion i bakali zajrzyjcie na stronę Owocowego Raju Składniki na dwa bochenki w foremkach keksowych: 80 dag maki pszennej 20 dag drobno mielonego orkiszu 1/2 łyżeczki wody 4 dag drożdży  2 łyżeczki soli 6 łyżek siemienia lnianego 3 łyżki sezamu 6 łyżek ziaren słonecznika 2 łyżki pestek dyni szklanka otrębów(...)ciepłe miejsce do wyrośnięcia, do czasu, aż wyraźnie zwiększy swoją objętość. Wyrośnięte ciasto przełóż do dwóch form keksowych i odstaw na 15 minut. Piekarnik rozgrzej do 200C i piec 10 minut, następnie obniż do 180 C i piecz jeszcze 50 minut. Upieczone złoto - brązowe bochenki odstaw na kratkę kuchenną do wystudzenia. Utrzymują świeżość przez kilka

Apetyczna babeczka
Ciasto mocno czekoladowe bez mąki z kremem z Nutelli 142

miłośników ekstremalnie czekoladowych smaków. Ciasto tak samo jak brownie jest gliniaste, lecz dzięki pianie z białek nieco lżejsze. Dużym atutem jest to, że nie ma w składzie mąki. Orzechy mielone dają bardzo ciekawy smak. Zachęcam do upieczenia. Ciasto mocno czekoladowe bez mąki z kremem z Nutelli Składniki: 4 jajka 200 g masła 200 g zmielonych orzechów laskowych(...)czas miksując. Dodajemy orzechy, rum i miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę . Za pomocą łyżki delikatnie łączymy pianę z masą. Formę o średnicy około 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem. Przelewamy gotową masę. Pieczemy około 50 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku. W tym czas przygotowujemy krem. Serek mascarpone miksujemy z Nutellą. Jeśli krem będzie według

Mania Gotowania