pieczeń wieprzowa - 4361 przepisów (strona:67/291)

Pulpety indyczo-wieprzowe zapiekane z kaszą i botwinką 120

osób, które nie lubią spędzać w kuchni zbyt długiego czasu. Przygotowanie samego dania zajmie wam 10 minut, a później tylko pieczenie i gotowe! Polecam to danie wszystkim osobom, które uwielbiają botwinkę. Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego indyczo-wieprzowego 1 saszetka kaszy pęczak (100 g) 2 gałązki botwinki 2 szklanki wody sól, pieprz papryka słodka papryka ostra natka pietruszki(...)saszetki wsypać na pulpety, a na sam koniec dodać posiekaną botwinkę i zalać 2 szklankami wody. Na sam wierzch wlać olej i delikatnie przyprawić (solą, pieprzem) - nie mieszać! Piec bez przykrycia około 60-70 minut w 180 °C.  Pomysł i przepis na danie zaczerpnięty ze strony kotlet.tv

Ugotować
Rolada ze schabu z mięsem mielonym – na obiad lub do kanapek 179

roladę przygotowuje się szybko, należy się jednak uzbroić w cierpliwość, gdyż mięso musi się piec w piekarniku około półtora godziny.   Składniki na roladę ze schabu z mięsem mielonym i pieczarkami (około 6 porcji obiadowych): 1,2 schabu 400 g mięso mielonego (dałam wołowe, wieprzowe lub drobiowe też może być) 250 g pieczarek średniej wielkości cebula 3 łyżki ketchupu sól(...)wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy przez 1 godzinę i 15 minut pod przykryciem, następnie jeszcze 15 minut bez przykrycia. Rolada ze schabu z mięsem mielonym – na obiad lub do kanapek Zobacz inne przepisy na schab do obiadu: Kotlet schabowy z boczkiem i ogórkiem kiszonym – pyszne roladki wieprzowe Schabowe pod pierzynką z cebuli i papryki – przepis

e-PrzepisyKulinarne
Swojska wędlina - pieczony peklowany boczek 240

solanki. W dniu pieczenia wyjmij boczek z solanki i opłucz pod bieżącą wodą. Ułóż w dużym naczyniu żaroodpornym tłuszczem do góry. Wstaw do piekarnika i piecz w 160-170°C. Możesz przed pieczeniem posypać odrobiną pieprzu ziołowego. Możesz piec na dwa sposoby. Pierwszy to ten, który wykorzystałam ostatnio: po ok 1,5 godzinie pieczenia odwróć mięso, polej(...)opcjonalnie tłuszczem i piecz jeszcze ok 30-40 minut. Drugi sposób to pieczenie 160-170 minut tłuszczem do góry. Mięso się wtedy nie wysuszy, ale nie będzie przypieczone, za to tłuszcz bardziej wytopiony. Upiecz tak, jak będziesz woleć. Świeżo upieczony boczek też jest smaczny, ale najlepszy po schłodzeniu w lodówce i cienko pokrojony

Anioszek w kuchni
Swojska wędlina - pieczony peklowany boczek 233

solanki. W dniu pieczenia wyjmij boczek z solanki i opłucz pod bieżącą wodą. Ułóż w dużym naczyniu żaroodpornym tłuszczem do góry. Wstaw do piekarnika i piecz w 160-170°C. Możesz przed pieczeniem posypać odrobiną pieprzu ziołowego. Możesz piec na dwa sposoby. Pierwszy to ten, który wykorzystałam ostatnio: po ok 1,5 godzinie pieczenia odwróć mięso, polej(...)opcjonalnie tłuszczem i piecz jeszcze ok 30-40 minut. Drugi sposób to pieczenie 160-170 minut tłuszczem do góry. Mięso się wtedy nie wysuszy, ale nie będzie przypieczone, za to tłuszcz bardziej wytopiony. Upiecz tak, jak będziesz woleć. Świeżo upieczony boczek też jest smaczny, ale najlepszy po schłodzeniu w lodówce i cienko pokrojony

Anioszek w kuchni
Klops domowy z kawałkami kurczaka 193

codziennych kanapek. Prosty w przygotowaniu.  Proponuję dzisiaj klopsik z mieszanym mięsem wieprzowo - indyczym  i kawałkami piersi z kurczaka. Pieczemy w formie lub bez. W formie jest na pewno bardziej zwarty i uformowany. SKŁADNIKI 1 kg mięsa wieprzowego   05 kg mięsa  z udźca z indyk pół piersi z kurczaka 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku(...)kesksówki, lekko posmarowanej tłuszczem włożyć połowę masy mięsnej.  Na wierzchu układać paski z piersi, lekko wcisnąć w masę. Przykryć resztą masy mięsnej  i dobrze ucisnąć. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni ok. 60 minut.Po upieczeniu klops powinien chwilę należy mu pozwolić chwilę odpocząć i dopiero wtedy można konsumować. SMACZNEGO:  Czekam na Państwa opinie i cenne rady

W kuchennym oknie Ewy
Klopsiki w sosie koperkowym 223

puree ziemniaczanym, kaszą jęczmienną, gryczaną, jaglaną lub kopytkami. Dobrymi dodatkami do nich są korniszony, sałatka z pieczonych buraków , ogórki kiszone, sałatka z marynowanych warzyw . Dla dzieci można podać surówkę z tartej marchewki, marchewkę z groszkiem. Składniki: 0,5 kg mielonej łopatki wieprzowej 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 1 duże jajko ekologiczne 1/3 szkl. płatków  +1/3 szkl. wody

Codziennik Kuchenny
Rolada z mięsa mielonego i jajek 365

Rolada z mięsa mielonego i jajek nosi nazwę pieczeń rzymska to danie obiadowe, ale i również kanapkowe. Ciekawy przepis na świąteczny stół. Składniki: pół kilograma mięsa wieprzowego (np. karczek, łopatka ) lub mieszanego wołowego lub drobiowo – wieprzowego 1 jajko mała kajzerka sól pieprz łyżka lodowatej wody 2 ząbki czosnku 4 ugotowane jajka na twardo Trochę oleju bądź margaryny(...)roladę. Można, ale nie trzeba obtoczyć roladę w bułce tartej. Tak przygotowaną roladę wkładamy do naczynia żaroodpornego wcześniej wysmarowaną margaryną bądź niewielką ilością oleju. Pieczemy w piekarniku około 45 minut w temperaturze około 180 stopni.Podczas pieczenia polecam co jakiś czas przewracać roladę. Można podawać z warzywkami, ziemniaczkami i z czym tylko kto lubi. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis

Smaczne Potrawy
Karkówka w całości. 228

razem przyrządziłam ją w aromatycznej marynacie. SKŁADNIKI: 1,5- 2kg. karkówki wieprzowej MARYNATA: 5 łyżek oliwy z oliwek, 2 łyżki ketchupu pikantnego, 5 ziarenek pieprzu roztartego w moździerzu, szczypta soli, 3-4 ząbki zmiażdżonego czosnku , 1/2 łyżeczki vegety, 1 łyżeczka  majeranku, 1/2 łyżeczki tymianku, pieczeń można obłożyć liściem laurowym. WYKONANIE: Składniki marynaty dokładnie mieszamy , karkówkę nakłuwamy

Kuchnia Beaty
Bombowe Mielone 84

Bombowe Mielone Pieczone w piekarniku kotlety mielone pod inna odsłoną, warto wypróbować, kotlety są pyszne. 12 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: ·        ½ kg mięsa mielonego wieprzowego ·        1 jajko ·        3 duże cebule ·        12 łyżek ketchupu pikantnego(...)Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.    Cebule obieramy, kroimy w grubsze krążki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, doprawiamy solą oraz pieprzem. 2.    Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy majeranek, paprykę ostrą, sól, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i dokładnie mieszamy. Robimy z masy mięsnej kotlety wielkości krążka

Kulinarna Chwila
Klasyczna karkówka z grilla 234

Klasyczna karkówka z grilla to zaraz po kurczaku jedno z najbardziej popularnych dań przygotowywanych na grillu. Powinniśmy znać kilka podstawowych zasad, jak przygotować mięso aby było

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Karkówka pieczona w ketchupie i cebuli 116

więc na pewno będą zachwyceni. Jak tylko wrócimy z wakacji od razu ładuję karkówkę z ketchupem z cukinii do pieca i ściągam rodziców do nas. No nic, zróbcie koniecznie. Ko niecz nie. Składniki: 5 kotletów z karkówki wieprzowej (grubości około 1,5 cm) 2 większe cebule 100 ml ketchupu (ja użyłam ketchupu z cukinii ) pół szklanki wody 1 łyżeczka słodkiej(...)minut. Ketchup łączymy z wodą. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy połowę sosu. Następnie wykładamy na to plastry karkówki, usmażoną cebulę i drugą część sosu. Naczynie przykrywamy pokrywką i pieczemy w 180 stopniach około 1,5 godziny (mięso powinno być miękkie i się rozpadać). Ostatnie 20 minut można piec bez pokrywki. Przed podaniem całość posypujemy natką pietruszki. Podobne przepisy: Schab pieczony

Kardamonovy
Pieczeń rzymska ze szparagami 231

Smaczny dodatek do pieczywa. Pieczeń rzymską wzbogaciłam zielonymi szparagami, które nadały jej dodatkowych walorów smakowych i odżywczych. S kładniki 500 g mielonej łopatki wieprzowe 1 czerstwa bułka 2 jajka 1 cebula 1 łyżka oleju 4 zielone ugotowane szparagi przyprawa Kuchta Tradismak sól pieprz 1 łyżka płatków owsianych 1 aluminiowa foremka Tradismak 1. Czerstwą bułkę namaczamy w wodzie, dobrze(...)foremki smarujemy odrobiną oleju i wysypujemy płatkami owsianymi. 4. Układamy masę mięsna warstwami a między nimi, na przemian szparagi. 5. Pieczemy około 45-50 minut w 180 stopniach. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , śniadania i kolacje Tagged: na śniadanie , pieczeń , szparagi , Tradismak , wieprzowina

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pieczona karkówka z jałowcem 46

Ciąg dalszy pieczonych mięs. Rym razem do piekarnika trafiła karkówka w foli, naszpikowana ziarnami jałowca. Mięso po upieczeniu jest kruche, miękkie i aromatyczne. Smakuje na ciepło w plastrach do obiadu i na zimno do kanapki. Ostatnio wszystkie mięsa piekę w folii, bo nie są wysuszone i nie pryskają w piekarniku, co ułatwia mi życie. Składniki: ? karkówka wieprzowa(...)godzin. ? Po tym czasie piekarnik nagrzać do 200 st.C i zapiekać karkówkę w worku przez 20 minut. Worek nakłuć kilkakrotnie wykałaczką. ? Następnie zmniejszyć temp. do 150 st.C i piec jeszcze przez 1,5 godziny. ? Wystudzić w worku, zapakować w folię aluminiową i wstawić do lodówki aż do stężenia

To co kocham
Pieczona karkówka z jałowcem 122

ciepło w plastrach do obiadu i na zimno do kanapki. Ostatnio wszystkie mięsa piekę w folii, bo nie są wysuszone i nie pryskają w piekarniku, co ułatwia mi życie. Składniki: • karkówka wieprzowa ok. 1,5 kg • 15 ziaren jałowca • sok z 1/2 cytryny • po 1 płaskiej łyżeczce soli, pieprzu(...)piekarnik nagrzać do 200 st.C i zapiekać karkówkę w worku przez 20 minut. Worek nakłuć kilkakrotnie wykałaczką. • Następnie zmniejszyć temp. do 150 st.C i piec jeszcze przez 1,5 godziny. • Wystudzić w worku, zapakować w folię aluminiową i wstawić do lodówki aż do stężenia

To co kocham
Ziołowa polędwica wieprzowa w sosie własnym 205

wyleciał do naczynia żaroodpornego :( Ale uwierzyć musicie - sos się robi! Można nim polać potem ziemniaki lub kaszę :) Polędwica jest pieczona bez grama tłuszczu, bez bulionu i wychodzi wspaniale soczysta! Tylko trzeba ją bardzo szczelnie owinąć folią aluminiową. Składniki: 1 polędwica wieprzowa Zioła suszone (płaska łyżeczka): 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka otartej bazylii 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 1 łyżeczka tymianku(...)nacieramy ziołami. Wkładamy do lodówki na 1-1,5 godziny Piecyk nagrzewamy do 190 stopni C Mięso szczelnie owijamy w folię aluminiową tak, żeby tworzący się sos podczas pieczenia nie "uciekł". Wkładamy do naczynia żaroodpornego z pokrywką.  Mięso umieszczamy w taki sposób, aby brzeg folii był na górze, nie na dole. Ja będzie na dole jest ryzyko

Szczęśliwa kuchnia

Proponowane wyszukiwania