Diety cd. ;) Na obiad proponuje Kotlety z kalafiora i brokuł z lekkim sosem pieczarkowym... Składniki: pół główki kalafiora 1 szklanka różyczek brokułów 3 garści otrębów ( około 1 szklanka 200ml.) 2 jajka przyprawy do smaku: sól, pieprz, papryka slodka, papryka chilli czosnek 200 g. pieczarek 2 łyżki gęstego jogurtu Na gotująca się posoloną wodę wrzucamy różyczki kalafiora i brokułów...Gotujemy
NaKońcuJęzykaPost Zupa krem z pieczarek (zupa pieczarkowa) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeZupa pieczarkowa to bezapelacyjnie smak mojego dzieciństwa. Bardzo rzadko przygotowywana w moim domu (młodszy brat nie lubi grzybów) była zupą niemal odświętną. Przepis podpatrzyłam u Mamy :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ
Przepisy Aleksandrymożna narzekać, to w dalszym ciągu jest przeszywająco zimno. Najlepsze na zimno są cięższe i bardzo gorące zupy. Kasza gryczana ma właściwości rozgrzewające, więc to dodatkowy plus mojej pieczarkowej :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ
Przepisy AleksandrySchab w sosie cebulowo-pieczarkowym, to idealne rozwiązanie dla osób, które po pracy nie mają ochoty na krojenie, siekanie, gotowanie, panierowanie itp, itd. Pokroić trzeba jedynie cebulę, czosnek i pieczarki, pozmywać patelnię i garnek po ziemniakach czy ryżu ;) Pyszny, domowy obiad, którego przygotowanie trochę czasu zajmuje, jednak nie wymaga dużo pracy. Czytaj dalej
Kraina Tysiąca SmakówBardzo lubię zupy pieczarkowe i różne ich wariacje. Dzisiaj podzielę się z wami przepisem na zupę z mięsną wkładką, bo prostymi pulpetami indyczymi, czyli mięsem delikatnym i dietetycznym. Zupa jest prosta w przygotowaniu, szybka i może się świetnie prezentować na świątecznym stole. Polecam. Porcja na 4 osoby. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikWitajcie! Dzisiaj oprócz relacji z warsztatów mam dla Was przepis na pyszny, sycący obiad. Kotleciki z kaszy jaglanej, które smakują wybornie. Możecie je podać z sosem pieczarkowym, tak jak ja to zrobiłam, ale jeśli macie ochotę na inny, proszę bardzo :-). Danie przygotowuje się szybko, nie jest trudne, więc polecam, może macie gdzieś schowaną torebkę kaszy jaglanej? :-) Zapraszam! Czytaj więcej
Pora coś zjeśćoznacza to, że należy z niego rezygnować. Moja propozycja na danie ze schabu jest mimo wszystko dietetyczna i zachęcam wszystkich do jedzenia tego mięsa :) SCHAB W SOSIE ŚMIETANOWO-PIECZARKOWYM (składniki na 2 porcje) - 2 plastry schabu bez kości - śmietana 12% 200 gram (można zastąpić jogurtem naturalnym) - 200 gram pieczarek - 1 spora cebula - pół natki pietruszki - oliwa z oliwek - łyżeczka
Zgrabne Gotowaniejest chyba znakiem szczególnym czasów, w którym przyszło nam żyć. Szybko jednak, nie znaczy źle. Bynajmniej nie w każdej dziedzinie;) Przedstawiam kolejną propozycję na obiad w kwadrans. Ragout drobiowo-pieczarkowe Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 30 dag pieczarek 3 ząbki czosnku pęczek koperku 400 g jagurtu naturalnego sól, pieprz, imbir (do smaku) 2 łyżki oliwy
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaPost Sałatka pieczarkowa (ze smażonymi pieczarkami i sałatą lodową) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojefrykadelkach podsmażamy 1 cebulę, następnie pokrojone w kostkę pieczarki. Podlewamy odrobiną bulionu.Doprawiamy solą i pieprzem. Po 15 minutach dodajemy śmietanę 18% i posypujemy obficie koperkiem. na sos pieczarkowy wykładamy nasze frykadelki. Podajemy z ziemniakami lub kopytkami. Smacznego
Walijskie PichcenieDelikatne pulpety, ciągnący ser w środku, sos pieczarkowy ze świeżym koperkiem - takie zestawienie zadowoli chyba najbardziej wymagających. Przygotowuję ich zawsze sporo, żeby mieć obiad na 2 dni z głowy, bo wszyscy je bardzo lubimy :) Składniki:500 g mięsa mielonego (u mnie z piersi indyka)2 łyżki bułki tartej1 jajkoliść laurowyziele angielskie250 g pieczarek1 cebula2 łyżki mąkisól, pieprzsłodka
Walijskie Pichcenieczosnek i papryczkę chili. W oddzielnym garnku, w lekko osolonej wodzie gotujemy makaron spaghetti na al dente. Na talerz nakładamy makaron, robimy w środku otwór (gniazdo) nalewamy gorący sos pieczarkowy, na wierzch trzemy ser żółty, dodajemy oliwki, groszek i świeżej bazylii. Smacznego
Moniki Smakołykimasy mały kawałek żółtego sera, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na gorącym tłuszczu Jeśli mamy więcej niż 30 dag pieczarek to możemy sobie zrobić dodatkowo do kotletów, sos pieczarkowy. Myślę, że można byłoby dodać do kotletów pieczarki surowe, drobno pokrojone i wymieszać z mięsem. Na pewno usmażyłyby się razem z mięsem. Czas przygotowania kotletów byłby zatem krótszy
Proste Potrawy