pieczarki - 22435 przepisów (strona:965/1496)

Rolada boczkowa z pieczarkami ze słoika 228

świątecznym stole znalazła się pyszna, domowa, niekoniecznie dietetyczna wędlina to polecam wypróbować po raz kolejny mięso ze słoika, ale tym razem w wersji rolady z boczku nadzianej pieczarkami. Robi się szybko, pachnie i smakuje obłędnie, znika w tempie ekspresowym. Smacznego. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Krem z pieczarek z pestkami dyni 173

zupa to wyjście awaryjne dla tych co w święta nie przepadają za zupą grzybową. Krem z pieczarek, mimo że nie wygląda za apetycznie dzięki swojemu buremu kolorowi, jednak smakuje naprawdę dobrze. Dodatek chrupkich pestek sprawia że zupa nie jest taka jednolita w swojej fakturze. Zamiast pestek dyni można dać pestki słonecznika podprażone albo płatki migdałów. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Risotto z pieczarkami 511

okazji dnia kuchni włoskiej w sklepie nabyłam mega paczkę ryżu arborio do risotta.. i co? i od razu zrobiłam proste, kremowe i mega pyszne ze smażonymi pieczarkami. Takie risotto to idealny szybki posiłek szczególnie, gdy chcemy sobie zrobić przerwę od mięsnych posiłków. Prosta kuchnia włoska to dobry początek pysznego dnia. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pęczotto z pieczarkami 284

oblicze tej kaszy i wiem, że pęczak może być pyszny, staram się ją przygotowywać regularnie, jako dodatek do gulaszu czy samodzielne danie. Dzisiaj kolejna wariacja z użyciem kaszy pęczak, pieczarek w formie zastępczej do risotta. Taki obiad uwierzcie mi, może być pyszny. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Schabowy nadziewany pieczarkami i serem- a la devolaye 176

Zapraszam na nadziewany schabowy :) Szykujemy farsz. Scieramy na tarce z grubymi oczkami ok 200 gr pieczarek. Dodajemy ok 200 gr startego sera, doprawiamy sola, pieprzem, plus pokrojona drobno pietruszka lub koperek. Mieszamy. Ubijamy kotlety wieprzowe. Na ubity kotlet kladziemy farsz I zawijamy. Zapinamy kotlet wykalaczka.   Smazymy kotlety ze wszystkich stron na wolnym ogniu. Kotlety podalam z pieczonymi ziemniakami z maslem

Smaki Edyty
Fritatta 195

Zapraszam na fritatte. Danie pochodzi z kuchni wloskiej- jest to rodzaj omleta- swietnie nadaje sie na sniadanie I jako przekaska. Jest pyszna.  Skladniki: 7 jaj 150 gr pieczarek 150 gr sera feta ok 100 gr startego sera szczypiorek ok 8-10 pomidorow koktailowych pieprz  Wykonanie: pieczarki obsmazamy na patelni. Rozbijamy jajka I beltamy je z dodatkiem pieprzu. Dodajemy(...)starty ser I rozkruszona fete Dodajemy pomidory, skrojony szczypior I pieczarki. Mieszamy.  Przelewamy do formy I wkladamy do nagrzanego piekarnika na 190 C na ok 10-15 min. Czas jest uzaleznione od sciecia sie jajek.  Smacznego

Smaki Edyty
Risotto trochę inaczej z poskim akcentem 122

Druga złamana zasada- to dodatek wina, trzecia to parmesan z torebki, a powinnien być świeżo stary :) Dlatego dzisiaj mamy risotto troche inaczej  Składniki: 150-200 gr pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku szklanka ryzu z 3 szklanek zrobiony bulion kurczakowy mała puszka kukurydzy mała puszka groszku parmesan natka pietruszki 3 łyżki masła Wykonanie: Pieczarki podsmażamy na patelni , by odparowały(...)ziarnka obtoczyły się w tłuszczu. Dodajemy chochelka bulinon. Jedna chochelka I czekamy by ryż przyjąl rosól, mieszamy I od początku- chochelka bulionu, mieszamy .... Gdy ryż przyjmnie cały bulion dodajemy pieczarki. Mieszamy. W międzyczasie usmażyłam mini schabowe. Zciągamy z gazu- dodajemy masło, kukurydzę, groszek , natke pietruszki I ok 2-3 łyżek parmezanu. Mieszamy. I gotowe :)  Życzę smacznego I miłego dnia

Smaki Edyty
Wątróbka drobiowa z ryżem- Dirty rice 191

Trochę pozmieniałam I  wyszło to : Składniki 2 szkl ryżu long grain- długoziarnistego 3 szkl bulionu kurczakowego ok 0,5 kg wątróbki drobiowej 2 cebule 2 papryki 200 gr pieczarek 3 ząbki czosnku 3-4 łyżki oliwy 1 łyżeczka tymianku ok 1/5 łyżeczki pieprzu cayenne sol 2 łyżki masła  Wykonanie: Wstawiamy ryż. Gotujemy go na bulionie kurczakowym- jak bullion(...)jest gotowa. *Bardzo ważne jest by jej nie solić ! Inaczej będzie twarda. Solimy zawsze po usmażeniu.  Z patelni zabieramy wątróbke , I na tym samym oleju smażymy pieczarki. Doprawiamy tymiankiem, pieprzem cayenne I solą. Smażymy do odparowania wody z pieczarek- ok 5 min. Dodajemy poszatkowaną cebulę I paprykę. Smażymy ok 5 min. I prawie gotowe.:) Warzywa mieszamy z ryżem , dodajemy

Smaki Edyty
Pilaw z mięsa mielonego 199

rodzaje- żółta- najmniej ostra, zielona- średnia I czerwona bardzo ostra. Składniki : 3/4 szkl ryżu basmati 250 gr mięsa mielonego 100 gr fasolki szparagowej 100 gr kukurydzy ( baby ) 200 gr pieczarek 1 kiełbasa - podwędzana 1-2 łyżek pasty curry 1 cebula 2 łyżki oleju 400 ml rosołu z kostki kurczakowej  Wykonanie: Cebule kroimy w kostkę I wrzucamy na gorący olej(...)Smażymy ok 2 min. Dodajemy kiełbasę pokrojoną w półtalarki- smażymy następne 2 min. Dodajemy mielone- obsmażamy by mięso nie było rózowe. W międzyczasie na patelni obsmażamy pieczarki. Dodajemy paste curry- mieszamy. Wrzucamy ryż. Odsmażamy ryż ok 2 min. Dolewamy bulionu kurczakowego, zmniejszamy gaz I dusimy pod przykryciem ok 10 min.  Po 10 min dodajemy kukurydzę I fasolkę. Mieszamy

Smaki Edyty
Gulasz z karkówki 223

gulaszem :) Choć wykonanie tego obiadu zajmuje troche czasu, było warto, karkówka rozpływała się w ustach. Zaczynamy  Składniki: ok 1 kg karkówki 4-5 marchewek 2 cebule 200 gr pieczarki 2 pieczarki olej 200 ml śmietany 300 ml bulionu wołowego  Wykonanie: Poszatkowaną cebulę wrzucamy na gorący olej. Podsmażamy ok 5 min. Pokrojone mięso dajemy do garnka. Smażymy aż będzie(...)lekko brązowe. Dodajemy bullion, zagotowujemy . Dodajemy pokrojoną marchew I pieczarki. Zmniejszamy gaz I dusimy aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodajemy paprykę. Gulasz jest gotowy. :) Opjonalnie gulasz możemy zabielić mąką I śmietaną. Gulasz podałam z kaszą I sałatką z ogórków konserwowych I sałaty. Zyczę smacznego

Smaki Edyty
Nototenia w pieczarkach 106

smażę albo w całości , albo fileciki. Ryba ma białe smaczne mięso bez intensywnego rybiego zapach. Doskonale łączy się ze składnikami marynaty, sosów lub innych dodatków. Dziś nototeni towarzyszą pieczarki . Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Faszerowane pieczarki 148

Cześć :) Dzisiaj zapraszam Was do wykonania faszerowanych pieczarek :) Przepis (jak zawsze) prosty :) A danie warte zachodu, bo bardzo smaczne :) Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Zrazy wołowe z twarożkiem i pieczarkami 1451

Post Zrazy wołowe z twarożkiem i pieczarkami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
KOSZYCZKI PIECZARKOWE. 144

koszyczki wyjdą straszni słone. Ewentualnie można pominąć etap przyprawiania farszu solą. PIECZARKOWE KOSZYCZKI. /autorski;/ na 6 koszyczków plasterki szynki - w zależności jakiej używamy, dużej, małej, ilość zmienna 5 pieczarek 3 jajka 3-4 łyżki mleka 4 łyżki bułki tartej pieprz, sól,  czosnek suszony, mielony 1 mała cebula olej roślinny Piekarnik rozgrzewam do 200 stopni Celsjusza. Foremki do babeczek smaruję(...)warstwą oliwy, wypełniam  szynką na kształt koszyczków.  Cebulkę obieram, drobno siekam i podsmażam. Pieczarki płuczę, ścieram na tarce, dodaję do cebuli,  po czym zdejmuję z ognia. Jajka roztrzepuję z mlekiem, przyprawami. Dodaję starte  pieczarki, bułkę tartą i dokładnie mieszam ze sobą. Wykładam do foremek wyłożonych wędliną, wygładzam wierzch i wstawiam do piekarnika. Koszyczki piekę

W kuchni Karmel-itki
PIZZERINKI Z PATELNI. 157

już od wielu tygodni. Co wieczór. PIZZERINKI Z PATELNI. / od Mamy; /  dla 2 - 3 osób 13 - 15 łyżek mąki pszennej 2 jajka 3/4 szklanki mleka (lub wody) 300g pieczarek 1 por 1 cebula 1 papryka czerwona 300g wędliny 150g żółtego sera 10 czarnych oliwek  przyprawa do pizzy po sycylijsku Kamis  olej do smażenia Pieczarki kroję w plasterki(...)cebulę i pora w półtalarki. Szklę cebulę z porem, dodaję pieczarki i smażę, aż zmniejszą swoją objętość o połowę. Paprykę pozbawiam gniazd nasiennych, kroję w kostkę, jak i wędlinę. Ser ścieram na tarce. Oliwki kroję w plasterki. Mąkę mieszam z warzywami, wędliną, serem. Wsypuję przyprawę Kamis Jajka roztrzepuję, wlewam do pozostałych składników. Na końcu dodaję letnie mleko / wodę i wyrabiam

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania