pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:32/302)

KEKS WYKWINTNY 118

Keks kojarzy się z ciastem na słodko, które jest bogato nadziane bakaliami. Ale keks może być również wytrawny, bogato nadziany warzywami i nie tylko... Moja propozycja to keks mocno pieczarkowy z dodatkiem papryki czerwonej oraz żółtego sera, a do tego dobrze przyprawiony. Idealnie pasuje jako dodatek do czerwonego barszczy czy kremowych zup, ale świetnie smakuje też solo. Można go podawać(...)mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Masło ucieramy dodając po jednym żółtku. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej ucieramy na jednolite ciasto.  Do uzyskanego ciasta dodajemy usmażone pieczarki z cebulą, paprykę, ser żółty oraz drobno posiekaną natkę pietruszki. Przyprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, papryką słodką mieloną  oraz sosem sojowym. Całość dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy

Kuchnia MagdaLeny
KEKS WYKWINTNY 137

Keks kojarzy się z ciastem na słodko, które jest bogato nadziane bakaliami. Ale keks może być również wytrawny, bogato nadziany warzywami i nie tylko... Moja propozycja to keks mocno pieczarkowy z dodatkiem papryki czerwonej oraz żółtego sera, a do tego dobrze przyprawiony. Idealnie pasuje jako dodatek do czerwonego barszczy czy kremowych zup, ale świetnie smakuje też solo. Można go podawać(...)mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Masło ucieramy dodając po jednym żółtku. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej ucieramy na jednolite ciasto.  Do uzyskanego ciasta dodajemy usmażone pieczarki z cebulą, paprykę, ser żółty oraz drobno posiekaną natkę pietruszki. Przyprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, papryką słodką mieloną  oraz sosem sojowym. Całość dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy

Kuchnia MagdaLeny
Niby pizza + film 114

jajka, dodajemy mąkę, mleko , szczyptę soli oraz olej. Całość dokładnie mieszamy tak żeby konsystencja ciasta była gładka . Na rozgrzaną patelnię bez dodatkowego tłuszczu wylewamy połowę przygotowanego ciasta , na cieście kładziemy pokrojone pieczarki , garść odsączonej z zalewy kukurydzy oraz pokrojone salami. Wszystko posypujemy startym żółtym serem. Patelnię przykrywamy pokrywką i podgrzewamy na bardzo maleńkim ogniu aż ciasto stanie się zwarte

Smakowite Dania
Tarta z botwinką, pieczarkami i mięsem. 144

był to ukłon w stronę mojego Męża, zdeklarowanego mięsożercy:-) Całość idealnie się ze sobą komponuje, smaki się przenikają, tworząc spójną całość. Pycha!!! Polecam! Składniki na tartę z botwinką, pieczarkami i mięsem CIASTO: 200 g mąki krupczatki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 125 g margaryny 2 żółtka FARSZ: 1 pęczek botwinki (same liście i łodyżki) 10 pieczarek kawałek pieczonego, smażonego(...)startego na tarce o grubych oczkach       Na stolnicy mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy pokrojoną w kostkę, zimną margarynę i siekamy nożem, aż uzyskamy z ciasta kruszonkę. Następnie dodajemy żółtka, nadal siekamy nożem, aż składniki się trochę połączą, odkładamy nóż i szybko zagniatamy ciasto (im mniej je ogrzejemy dłońmi, tym bardziej kruche ciasto otrzymamy), wałkujemy

Rozpustne gotowanie
DROŻDŻOWE BUŁKI Z PARÓWKAMI 140

jajko WYKONANIE Nadzienie: Pieczarki obieramy, kroimy drobno. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki, posypujemy solą, pieprzem i papryką, smażymy na małym ogniu aż odparują. Parówki obieramy z osłonek foliowych, każdą dzielimy na 2 równe części Ciasto : Do ciepłej wody i mleka wkruszamy drożdże, dodajemy cukier oraz 1 łyżkę mąki pszennej, mieszamy, przykrywamy ściereczką, odstawiamy(...)ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto podsypujemy mąką, rozwałkowujemy na prostokąt, który dzielimy na 10 równych części (każda część na szerokość parówki którą będziemy nadziewać ciasto.) Kawałek ciasta drożdżowego smarujemy ketchupem układamy warstwę pieczarek, parówkę i ser, drugi koniec ciasta nacinamy, zawijamy. Robimy tak do wyczerpania składników, Odstawiamy na 10 minut w ciepłe miejsce, następnie smarujemy jajkiem. Pieczemy

słodki bratek
Wiejska pizza z grzybami 102

Przygotowanie: Wyrób ciasto ze składników. Odstaw w ciepłe miejsce. Pieczarki oczyść i zrumień na patelni z czosnkiem solą i pieprzem. Kiedy ciasto będzie gotowe uformuj okrągły cienki placek, rozłóż pieczarki, pokrojoną w talarki cebulę. Piecz w 200 stopniach 30 minut. Kiedy będzie gotowa, rozsyp rukolę i kuleczki mozzarelli

AZgotuj!
Kulebiak z łososiem, pieczarkami i ryżem 190

Przepyszne danie. Kulebiak z łososiem, pieczarkami i ryżem z chrupiącego ciasta francuskiego . Do tego obowiązkowo prosty sos śmietanowy z natką pietruszki. Idealne danie na rodzinny obiad lub kolację. Na co dzień lub od święta. Polecam. Składniki kulebiaka z łososiem: (4-5 porcji) 125 g pieczarek 1 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego 70 g ugotowanego ryżu(...)filetu z łososia ze skórą 1 surowe żółtko 275 g prostokątnego ciasta francuskiego (z prawdziwym masłem) 400 g śmietanki 30% 60 ml białego, ulubionego wina sól morska, świeżo mielony czarny pieprz 1 opakowanie miksu sałat   Przygotowanie kulebiaka z łososiem:   Piekarnik rozgrzać do 200°C (termoobieg) Pieczarki oczyścić, pokroić w półtalarki. Cebulę drobno posiekać. Na patelnię wlać oliwę

Moja Delicja
Koszyczki z ciasta filo z wieprzowiną 90

Zniknęły tak szybko, że w sumie udało mi się dorwać tylko dwa Koszyczki z ciasta filo z wieprzowiną Składniki: 400 g szynki wieprzowej opakowanie ciasta filo 2 małe papryki (żółta i czerwona) 5 średnich pieczarek łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka papryki ostrej łyżeczka czosnku granulowanego kostka masła dwie garści świeżej rukoli 2 łyżki oleju lub oliwy z oliwek pieprz sól Szynkę(...)wody i mieszając, przez około 30 minut. Mięso powinno być miękkie. Po tym czasie dorzucamy pokrojone w kosteczkę papryki i pieczarki. Całość smażymy, bez przykrycia, około 15 minut, aż pozostała woda odparuje. Masło roztapiamy w rondelku. Jeśli używamy mrożonego ciasta filo, należy je uprzednio rozmrozić. Najlepiej zajmować się każdym pojedynczym płatem ciasto osobno, resztę zostawić w opakowaniu, bo lubi

PatiGotuje
Rurki z ciasta francuskiego nadziewane pieczarkami i mięsem mielonym 988

słodko, z kruchego ciasta i dopiero niedawno wpadłam na pomysł wytrawnej wersji. By było jak najszybciej i jak najprościej, użyłam ciasta francuskiego, które zdało egzamin celująco. 1 arkusz ciasta francuskiego 250g pieczarek 100g mięsa mielonego 1 cebula 1/2 pęczka koperku sól, pieprz  jajko do smarowania 1 łyżka masła 3 łyżki sezamu 1. Ciasto francuskie kroimy na długie paski

Szefowa kuchni
Corn dogi i wiele innych pyszności w smażonych w cieście 158

samo co 200 g więc musiałam mu udowodnić że tak nie jest. Za sprawą jego błędu musiałam podwoić pozostałe składniki i wyszła nam nieziemska ilość ciasta więc w ruch już poszły dodatkowo pieczarki, krążki cebulowe, brokuł który został z obiadu a i tak nie wyrobiliśmy całego ciasta więc jednak proponuje się trzymać proporcji z   tego przepisu(...)zanurzyłam wszystko w cieście i tak obklejoną cebulę wrzuciłam do frytkownicy i smażyłam na rumiany kolor z obu stron.   I znów zostało sporo ciasta więc zajrzałam do lodówki i dostrzegłam średniej wielkości pieczarki. Z pieczarkami postępujemy tak samo jak z cebulą czyli smażymy na rumiano z każdej strony. Małych paróweczek nie nadziewałam już na patyczki ani wykałaczki, postąpiłam

Piekielna Kuchnia Pati
Naleśniki pełnoziarniste z pieczarkami, fetą i szpinakiem 119

Szybkie naleśniki na obiad lub romantyczną kolację. Uderzająca prostota i doskonały smak. Idealne dla osób, które nie mają zbyt dużej ilości czasu. Naleśniki pełnoziarniste z pieczarkami, fetą i szpinakiem (4 naleśniki): Ciasto naleśnikowe (4 sztuki): jajko szklanka mąki pełnoziarnistej szklanka wody szczypta soli Farsz do naleśników (ilość według uznania): pieczarki ser feta duża ilość świeżego szpinaku (użyłam baby) Wymieszać wszystkie(...)składniki na ciasto i smażyć na niewielkiej ilości oleju na rozgrzanej patelni. Pieczarki pokroić w paski i ćwiartki, a ser feta w średniej wielkości kostkę. Podsmażyć pieczarki, a następnie dodać szpinak. Dałam go naprawdę dużo, ponieważ przy podsmażeniu znacznie traci na swojej objętości. Można dosolić farsz, ale nie ma takiej potrzeby, ponieważ ser feta jest stosunkowo słony. Na usmażone naleśniki

Karola gotuje
Rolada szpinakowa z farszem pieczarkowym 60

reszty składników. Jako farsz wykorzystałam pastę jajeczno-pieczarkową, którą zwykle przygotowuję jako dodatek do kanapek. W roli nadzienia sprawdziła się doskonale, kremowa, ale z drobnymi kawałkami pieczarek, wyrazista w smaku. Przepis na ciasto możecie też z powodzeniem połączyć z innym wytrawnym farszem. Będzie świetne do przygotowania popularnej roladki szpinakowej z serkiem i wędzonym łososiem A jeśli zielony kolor(...)Pieczarki wrzucić do wrzątku i gotować około 10-15 minut Jajka ugotować na twardo Ugotowane pieczarki drobno posiekać nożem lub w rozdrabniaczu (uważając aby nie zrobić z nich papki) Jajka rozgnieść widelcem z twarogiem, ser pokroić drobno Jajka połączyć z pieczarkami i serem, dodać musztardę i przyprawy Jeśli farsz wyjdzie zbyt suchy dodać trochę jogurtu lub serka naturalnego Ostudzone ciasto

Healthycreations.pl
Roladki grzybowe z ciasta francuskiego z fetą i ajvarem 236

Często mam go w lodówce i sięgam zawsze, gdy mam ochotę upiec coś na słodko lub słono i w szczególności, gdy goni mnie czas. SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego grzyby lub pieczarki (wcześniej lekko podduszone) 1 opakowania sera feta pasta ajvar ---> przepis KLIK    (pastę można zastąpić ketchupem, przecierem pomidorowym lub pesto) przyprawy (użyłam gotowej mieszanki przypraw

Zofiana
Pizza od serca 177

wody 1 ząbek czosnku sól do smaku po szczypcie suszonej bazylii,oregano i tymianku Pastę połączyć z wodą,rozgniecionym czosnkiem i ziołami. Gotową pastą posmarować serca z ciasta. ponadto: 6 szt średnich pieczarek po pół czerwonej i żółtej papryki 200 g żółtego sera Pieczarki oczyścić i pokroić w cienkie plasterki.  Z papryki wyciąć foremką różnej wielkości serduszka. Resztę papryki(...)pokroić w cienkie paseczki. Ser zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Plasterki pieczarek i paseczki papryki ułożyć na posmarowanym cieście. Pizzę włożyć do piekarnika nagrzanego do 200*C piec przez 20 minut. Następnie posypać grubo serem i ułożyć na wierzchu paprykowe serduszka. Zapiekać jeszcze 5- 7 minut aż ser się dobrze rozpuści. Podawać na ciepło z ulubionym sosem.  Pizza

Kolorowa kuchnia Elki
Pierożki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami 257

składników wychodzi ok. 12-14 pierożków, porcja dla jednej osoby waha się pomiędzy 2 a 4, w zależności od apetytu naszych współbiesiadników :) Składniki: - dwa opakowania ciasta francuskiego - 500 g mięsa mielonego - 500 g pieczarek - 2 duże (lub 4 małe) cebule - 3 pomidory - kilka plasterków żółtego sera - ok. 2 łyżek oleju roślinnego (u mnie kokosowy) - łyżeczka koncentratu pomidorowego - 1 jajko - słodka(...)mięso jest gotowe, na patelni lądują pieczarki i czekamy, aż stracą na objętości i puszczą wodę. Następnie wkrawamy sparzone i obrane uprzednio pomidory, czekamy aż się rozpadną, dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy całość do smaku użytymi już wcześniej przyprawami. Farsz gotowy, czas zatem na lepienie. Możliwości są dwie - z naszego ciasta francuskiego możemy albo wykrawać koła i zlepiać tradycyjnie, albo

Kulinarne zapędy Kokosa