pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:35/302)

Zestawienie moich najlepszych przepisów na Święta! 209

tuńczykiem Ciasto korzenne z gruszkami i daktylami Śledzie w sosie miodowo-musztardowym Moja ulubiona sałatka z kurczakiem i ananasem Karp zapiekany z pieczarkami Świąteczne brownie Ryba z pieczarkami w sosie śmietanowym Ciasto z jabłkami, żurawiną i korzennym karmelem Karp w całości zapiekany z pieczarkami Śledź z suszonymi grzybami i śliwkami Zupa krem z pieczonych buraków z gruszkami i imbirem Orientalny

karmelowy
Mięso mielone w cieście francuskim 384

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 350g pieczarek,  1 cebula, 500g mięsa mielonego, puszka czerwonej fasoli - po odsączeniu 240g, 200g startego sera żółtego, olej, 3 czubate łyżki majonezu, 3 łyżki śmietany 18%, 1 łyżka ketchupu pikantnego, 5 niedużych ząbków czosnku, sól, pieprz, majeranek, czerowna słodka papryka, jajko. Przygotowanie: Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę pokroić w paseczki - podsmażyć razem w bardzo(...)małej ilości tłuszczu. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, czerwoną słodką papryką i majerankiem lub innymi ulubionymi przyprawami. Podsmażone pieczarki z cebulą wymieszać w misce czy też innym naczyniu razem z mięsem mielonym i pozostawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu wyłożyć na ciasto francuskie, wzdłuż na środku. Na mięso wyłożyć odsączoną i przepłukaną zimną wodą fasolkę i posypać serem żółtym. Boki ciasta

W kuchni u Moniki
Pełnozirniste calzone z pieczarkami i papryką 131

dwiema łyżeczkami włoskich ziół. Dodajemy do nich przeciśnięty przez praskę czosnek. Pieczarki kroimy na połowy, po czym na ćwiartki. Podsmażamy je lekko na maśle z każdej strony. Paprykę kroimy w cienkie, krótkie paski lub kostkę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w cienkie piórka. Gdy ciasto wyrośnie, dzielimy je na 4 w miarę równe części. Każdą(...)sosem z pomidorowej passaty, pozostawiając przynajmniej  1 cm wolnego miejsca na cieście (do sklejenia). Na połowie ciasta wysypujemy składniki farszu (niezbyt grubo). Najpierw cebulę, następnie podsmażone pieczarki, paprykę oraz ser. Częścią ciasta bez farszu przykrywamy tę z farszem i zaklejamy jak najpiękniej umiemy w formę pierożka. To samo robimy z pozostałymi plackami. Każdego pierożka smarujemy lekko mlekiem i posypujemy

Kuchenna Kontrrewolucya
Muffinki a’la Pizza 135

jeśli nie mamy takiego sprzętu dzielnie mieszamy łyżką) na gładką masę. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 35 min. W czasie kiedy ciasto sobie rośnie, kroimy w kostkę cebulę, szynkę, pieczarki i pomidora (trzeba usunąć z niego pestki). Ser ścieramy na tarce(...)warzyw. Cebulę podsmażamy na oliwie do momentu aż się „zeszkli”(ok 2-3 minuty). Dorzucamy szynkę i jeszcze chwilkę podsmażamy razem. Odstawiamy z kuchenki. Do wyrośniętego ciasta dodajemy cebulę z szynką, pieczarki, pomidora i połowę sera i mieszamy łyżką, mikserem lub ręcznie. Ja preferuje ostatnią opcję. Jak wszystkie składniki się wymieszają formujemy z nich kulki takie aby wypełniły formę

Kulinarna Patilogia
Uszka, czyli w kręgu świątecznych inspiracji 98

stykały. Następnie deskę z uszkami trzymać w zamrażalniku do momentu, aż uszka całkowicie się zamrożą. Potem przełożyć je do woreczka i ponownie włożyć do zamrażalnika. Uszka z pieczarkami i cebulką Składniki na ciasto: 3,5 szklanki mąki pszennej (600 g) 1,5 szklanki gorącej wody (1500g=1500 ml) 2 łyżki oleju (30 g) 1 żółtko ½ łyżeczki soli (5 g) Składniki(...)sitko i dokładnie wyciskamy, aby pozbyć się jak najwięcej wody, na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy odciśnięte pieczarki i ponownie przesmażamy. Usmażone pieczarki łączymy z cebulą, doprawiamy solą i pieprzem, pozostawiamy do wystudzenia. Przygotowujemy ciasto: do miski przesiewamy mąkę, dodajemy olej, żółtko i sól, mieszamy łyżką, stopniowo, ciągle mieszając (najlepiej ręką) zaczynamy dolewać gorącą wodę. Wyrabiamy ciasto rękoma kilka minut

KulinarneImpresje.pl
Ciastka francuskie z rabarbarem 97

słodko: rogaliki z czekoladą<klik> , ciastka z jabłkami<klik> , z kremem i owocami<klik> lub na wytrawnie paszteciki z pieczarkami<klik> . Składniki: Ciasto: gotowe świeże ciasto francuskie (u mnie w rozmiarze 25 x 50 cm, 375 g) Nadzienie: 300 g rabarbaru (około 3 łodygi) 2 łyżki brązowego cukru lub ksylitolu cukier puder

Lamarida.pl
Pizza z patelni z parówkami 98

wsypałam do miski. Dolałam olej i wyrośnięty zaczyn. Zagniotłam jednolite ciasto i odstawiłam je do wyrośnięcia. Pieczarki obrałam i starłam na tarce na grubych oczkach. Cebulę drobno pokroiłam. Razem z pieczarkami przesmażyłam ją na niedużej ilości oleju. Usmażone przyprawiłam solą i pieprzem. Wyrośnięte ciasto rozwałkowałam na cienki okrągły placek. Z parówek zdjęłam folię i pokroiłam każdą(...)części. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kawałki parówek ułożyłam ok 4cm od brzegów ciasta, tworząc z nich okrąg. Przykryłam je brzegami ciasta, tak aby całe były zakryte. Następnie nożem nacinałam każdą parówkę na 2-3 części i przecinałam ciasto pomiędzy parówkami. Kawałki parówek wykręcałam razem z ciastem na bok. Ciasto przeniosłam na rozgrzaną patelnię, kładąc je do góry dnem. Zrumieniłam

Waniliowe Improwizacje
zapiekanka - piętrowa pizza 241

zabieramy na piknik. Polecam również jako jedzonko do pracy- na zimno także smakuje nieźle. *foremka 25*34cm Składniki: na ciasto:  450 g mąki 270 ml letniej wody łyżeczka soli łyżeczka cukru 30 g drożdży 4 łyżki oliwy dodatki: pieczarki cebula szynka oliwki zielone kukurydza z puszki pomidor  3 kulki mozzarelli ketchup zioła prowansalskie czosnek    Mąkę przesiać(...)Wyrośnięte ciasto podzielić na połowę. Jedną część rozwałkować na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować połową ketchupu. Położyć połowę mozzarelli a na nią szynkę, pieczarki, oliwki, kukurydzę. Przykryć drugą częścią ciasta. Posmarować resztą ketchupy, ułożyć pomidory i ser mozzarella. Wierzch posypać ziołami prowansalskimi.  Piec w 190*C  przez około 30 minut. Podawać posypaną zieloną cebulką, z sosem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wytrawne ciastka francuskie z brokułem, rybą i pieczarkami 174

polecam przepis na pyszne wytrawne ciastka z ciasta francuskiego. To doskonała przekąska dla każdego. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilka chwil. SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 filet z dorsza lub mintaja, ½ brokuła, 1 cebula, 200g pieczarek, 80g żółtego sera, oliwa, sól, pieprz, zioła prowansalskie. PRZYGOTOWANIE: 1. Brokuła dzielę na różyczki i gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Cebulę kroję(...)minut na oliwie. Rybę kroję na mniejsze kawałki. Odsmażam na oliwie po 3 minuty z każdej strony. 2. Ciasto francuskie kroje na mniejsze prostokąty. Na każdym kawałku ciasta kładę porcję podsmażonych pieczarek, kawałki ryby oraz brokuła. Oprószam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wierzch ciastek posypuję startym żółtym serem. 3. Ciastka piekę około 20 minut w temperaturze 180 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Uszka z kapustą i pieczarkami 147

kiszonej kapusty 600 gramów pieczarek sól pieprz Kapustę ugotować Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i poddusić na oliwie z oliwek Ugotowaną kapustę wymieszać z pieczarkami i doprawić Ciasto rozwałkować i wycinać szklanką krążki  Na każdy krążek nakładać 1 łyżeczkę farszu, zaklejać (moja córka robiła to widelcem) i formować uszka Gotować w osolonej wodzie

Szczęśliwa kuchnia
Pizza 132

rozwałkować (osoby z większą wprawą mogą zrobić to ręcznie) i posmarować 1 łyżką oliwy z oliwek. Następnie nałożyć na ciasto sos i poukładać ulubione dodatki np. chorizo, pieczarki. Następnie ułożyć na cieście mozarellę i posypać oregano. Piec siedem i pół minuty. W przypadku pizzy z szynką prosciutto – szynkę układamy dopiero na upieczonej pizzy. Smacznego

Kuchnia Bon Appetit
Uszka z kapustą i pieczarkami 150

kiszonej kapusty 600 gramów pieczarek sól pieprz Kapustę ugotować Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i poddusić na oliwie z oliwek Ugotowaną kapustę wymieszać z pieczarkami i doprawić Ciasto rozwałkować i wycinać szklanką krążki  Na każdy krążek nakładać 1 łyżeczkę farszu, zaklejać (moja córka robiła to widelcem) i formować uszka Gotować w osolonej wodzie

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Drobiowe ragout w cieście francuskim - kategoria kurczak 285

danie główne. Są to kokilki z ciasta francuskiego napełnione masą mięsno - grzybową. Całość posypane odrobiną startego oscypka. Mówię Wam, pychota...  Składniki: 250g filetu z kurczaka,  ciasto francuskie,  100g pieczarek,  łyżeczka koncentratu pomidorowego Pudliszki,  50g wędzonego boczku,  jajko,  100ml śmietany 18%,  sól,  biały pieprz,  50g startego oscypka,  2 łyżki posiekanego

Z miłości do słodkości
Zapiekanka z łososiem 155

smaczna i szybka w wykonaniu. Bardzo dobra zarówno na ciepło jak i na zimno. Niestety porcja jak dla 1 osoby wychodzi bardzo duża. Potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego (1 duży prostokąt) 10 pieczarek 1 por (duża biała część) 200g świeżego łososia 1 łyżka masła pieprz cytrynowy sól pieprz czarny 1 łyżka soku z cytryny Łososia przyprawiamy solą i pieprzem cytrynowym(...)Pora (tylko białą część) i pieczarki kroimy w drobne kawałki i podsmażamy na maśle. Doprawiamy solą i pieprzem czarnym. Piekarnik nagrzewamy do 200C. Płat ciasta francuskiego dzielimy na pół. Na jednej połówce układamy podsmażone pieczarki i pora, na to układamy podzielonego na kawałki łososia. Skrapiamy sokiem z cytryny. Całość przykrywamy drugą połówką ciasta. Sklejamy oba płaty i łączenie lekko zwilżamy

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/