Rurki z ciasta francuskiego nadziewane pieczarkami i mięsem mielonym

Rurki z ciasta francuskiego nadziewane pieczarkami i mięsem mielonym

Rurki z ciasta francuskiego nadziewane pieczarkami i mięsem mielonym

Jeśli nie zaopatrzyliście się jeszcze w foremki do rurek koniecznie to zróbcie. :-) Dotychczas przygotowywałam je w wersji na słodko, z kruchego ciasta i dopiero niedawno wpadłam na pomysł wytrawnej wersji. By było jak najszybciej i jak najprościej, użyłam ciasta francuskiego, które zdało egzamin celująco. 1 arkusz ciasta francuskiego 250g pieczarek 100g mięsa mielonego 1 cebula 1/2 pęczka koperku sól, pieprz  jajko do smarowania 1 łyżka masła 3 łyżki sezamu 1. Ciasto francuskie kroimy na długie paski... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Autor

szefowakuchniszefowakuchni

Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

francuskie, mielone, ciasto, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, mięso mielone, mięso, pieczarki, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto francuskie, ciasto kruche, przekąski, mielone pieczarki, pieczarki w cieście, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, jajka z farszem

Inne przepisy z Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.