pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:113/302)

Czebureki 117

30min. 4. Między czasie przygotowujemy farsz: cebulke podsmażamy na patelni,  dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie mięso, które doprawiamy, paprykę pokrojoną w kosteczkę i pieczarki wcześniej pokrojone i ugotowane. 5. Kiedy wyrobimy ponownie ciasto, a farsz przestygnie dodajemy  do niego kefir i mieszamy. 6. Dzielimy ciasto na kulki wielkości jajka i rozwałkujemy. 7. Nakładamy plaster sera żółtego, przygotowany

FITBUuK
Faszerowane bułeczki, zapiekanki z pieczarkami -inaczej 188

zauważymy, że bułeczki zaczynają nam się złocić. Podajemy ciepłe posypane szczypiorkiem i parmezanem. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/faszerowane-buleczki-zapiekanki-pieczarkami-inaczej/ MieszamWGarnku   Artykuł Faszerowane bułeczki, zapiekanki z pieczarkami -inaczej pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Lazania wegetariańska 259

wykładamy suchymi płatami makaronu. Para i zawartość mokrych składników same ugotują nam makaron. Makaron zalewamy sosem z jajka i jogurtu. Na to dajemy warstwę groszku, pieczarek i cukinii. Warstwę posypujemy parmezanem. Przykrywamy kolejnymi płatami ciasta, polewamy sosem i układamy warstwę marchewki i posypujemy parmezanem. I tak do wykończenia składników. Na samej górze układamy plastry bakłażana i mozzarelli. Pieczemy 25 minut

ladykitchen
Francuskie buraczki z sosem aioli 134

Pyszna przystawka, mimo iż wygląda jak pieczarki.:) Pomysł na buraka karmelizowanego w miodzie, podanego na cieście francuskim. SKŁADNIKI: - 2 średnie buraczki - 1 gotowiec - ciasta francuskiego - 4 łyżki miodu -  2 łyżki octu balsamicznego Sos aioli :   - główka czosnku  - 1/2 szklanki majonezu - pół cytryny  - łyżeczka cukru Kroimy buraczki na półtalarki - w miarę cienkie. W szklance rozrabiamy ocet balsamiczny

dlaSmaQ
Pierogi gotowane na parze 228

Składniki mąka pszenna 300 g jajko 1 szt. woda (ciepła) 100 ml Zagnieść ciasto i bardzo dobrze wyrobić. Rozwałkować, wykrawać kółka.   Farsz Pieczarki 200 g cebula 1 szt papryka 1 szt marchewka 1 mała sól pieprz ostra papryka tymianek majeranek masło klarowane   Na patelnię z roztopionym masłem wrzucić drobno pokrojone pieczarki, podsmażyć, następnie dodać pokrojoną cebulę, paprykę oraz

harrisa
Uszka z grzybami 917

dzięki temu nie skleją się). Jeśli przygotowujecie bardzo dużo uszek i chcecie przygotować je taniej, można dodać do grzybów starte na tarce, przesmażone pieczarki. Przepis na ok. 70 sztuk Uszka z grzybami – ciasto: 2 szklanki mąki pszennej (ok. 300 g) 1 żółtko (można pominąć i dodać 1/3 szklanki wody więcej) 1 łyżka masła 1/2 szklanki wrzącej wody szczypta soli

Poezja smaku
Kurczak à la pizza 418

kurczakiem w roli głownej mogę przygotowywać w nieskończoność, kurczak chyba nigdy mi się nie znudzi. Niedawno polecałam Wam rewelacyjnego Kurczaka z porami zapiekany w cieście i równie smaczne Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek . Tym razem polecam Wam wypasione kotlety panierowane w mące kukurydzianej i jajku kotlety, usmażone jak schaboszczaki i zapieczone w piekarniku z warzywami i wędzonym serem. Kotlety

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Włoska pizza 169

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszna włoska pizza z dodatkiem salami, cebuli, pieczarek, pomidora, oliwek i sera mozzarella. Wymyśliłam aby spód ciasta posmarować pesto bazyliowym, które bardzo lubię. Nie do końca byłam pewna czy będzie dobrze smakować na pizzy. Jednak efekt końcowy przerósł moje oczekiwania. Pizza wyszła pyszna i posmakowała wszystkim domownikom. Jego dodatek był

Marta Gotuje
Pizza – najlepsza domowa 155

mielonej papryki 1 łyżka oliwy sól, bazylia Ciasto: 2 i ½ szklanki mąki tortowej – 1 łyżka do zaczynu 5 łyżek oliwy z oliwek 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru ½ łyżeczki soli Dodatki: 150 g twardego żółtego sera startego na tarce 200 g sera mozarella drobno pokrojonego 15 plasterków kiełbasy salami 8 pieczarek pokrojonych na cieniutkie plasterki oregano kilka oliwek Przygotowanie(...)stolnicy posypanej mąką, rozwałkować na wielkość zbliżoną do wielkości brytfanki. Ciasto przełożyć na brytfankę i dopasować do niej rozwałkowując małym wałkiem. Na cieście rozsmarować sos, posypać oregano i większością sera (wymieszane oba rodzaje sera), rozłożyć salami, pieczarki i pokrojone oliwki – nie za gęsto. Pozostałym serem posypać wierzch pizzy. Całość lekko posolić. Piekarnik nagrzać do 220 stopni, włączyć termoobieg. Piec około

Trzeci talerz
Pizza 175

szybko się je robi i zawsze się udaje. Trzymając się dokładnie receptury uzyskujemy   wspaniałe ciasto, które po upieczeniu jest doskonałym spodem do pizzy. Ale oczywiście pizzę trzeba obłożyć ulubionymi dodatkami.   Dzisiaj proponuję Wam najłatwiejszą, najpopularniejszą pizzę z dodatkiem szynki, pieczarek i oliwek. Wierzch oczywiście jest przykryty serem... Lubicie taką?           Składniki(...)ciasta   rozpłaszczyłam ręką nadając mu kształt koła. Foremkę wyłożyłam papierem do pieczenia   i przełożyłam ciasto. Ugniotłam dłonią   formując tak, żeby przybrało kształt foremki. Podniosłam wyższy rant.   Spód pizzy posmarowałam sosem.     Rozłożyłam szynkę, cebulę, pokrojone w plasterki pieczarki. Rozłożyłam kilka oliwek i całość obsypałam startym na tarce serem. Pizzę wstawiłam do piekarnika na 10 minut

Kuchnia u Krysi
Zawijane ciasto francuskie z warzywami. 165

oczekiwanie na pizzę :P Zobaczcie jakie piękne cudeńko nam wyszło. A teraz do dzieła !   Bakłażany zapiekane w cieście francuskim (4 osoby) Składniki: 1 ciasto francuskie 1 bakłażan młody 3 łodygi selera naciowego 10 średnich pieczarek 100 g twarogowego solonego sera bałkańskiego oliwa z oliwek pestki dyni czarnuszka pieprz, estragon, sos chili, grzybowy sos sojowy, klasyczny sos sojowy Bakłażana(...)patelnię wrzucamy pieczarki i selera. Przesmażamy je i na koniec podlewamy delikatnie grzybowym sosem sojowym. Przekładamy do miseczki z bakłażanem, aby warzywa przestygły. Dodajemy sporo estragonu, pieprz, sos chili i skrapiamy delikatnie sosem sojowym. Do warzyw ścieramy na tarce ser bałkański. Jeśli macie niezbyt zwarty to możecie pokruszyć go. Wszystko mieszamy.  Wyciągamy ciasto z lodówki i na rozłożone nakładamy

vegetanie
Quiche z kurczakiem, porami i pieczarkami 173

Polecam serdecznie wszystkim którzy nie lubią nudy w kuchni 😗  Składniki (forma o średnicy 26 cm) : Ciasto: masło 100 g, mąka 1,5 szklanki + mąka do podsypywania, sól pół łyżeczki, jajko 1 szt, nadzienie: pory 2 szt, pierś kurczaka 2 szt, pieczarki 350 g, kukurydza 5 łyżek, pomidorki koktajlowe 7 szt, olej do smażenia, papryka słodka mielona 1 łyżeczka(...)urośnie to należy położyć na nim papier do pieczenia i obciążyć fasolą. Następnie ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w 170 stopniach przez 15 min. Pory przekrawamy wzdłuż i dokładnie myjemy, następnie kroimy w półplasterki i podsmażamy na oleju. Pory przyprawiamy majerankiem solą i pieprzem. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry i podsmażamy na oleju. Dodajemy do smaku  sól

kulinarne odsłony pati
Krokiety z soczewicą i pieczarkami 178

siemię lniane złote Składniki na naleśniki dokładnie zmiksować. Ciasto powinno swobodnie rozpływać się po patelni. Jeśli jest za gęste dolać jeszcze wody. Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki. Soczewicę przepłukać wodą i ugotować. Dobrze osączyć i wystudzić. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozgrzać patelnię z niewielką ilościa oleju. Wrzucić starte pieczarki i smażyć aż odparują całą wodę. Cebulę pokroić

Monia miesza i gotuje
Naleśniki z pieczarkami i fetą zapiekane w sosie beszamel 151

zapiekaniu, naleśniki będą miękkie, puszyste i bardzo aromatyczne w smaku :) Składniki na 6 zapiekanych naleśników: ciasto na naleśniki 1 szklanka mąki pszennej 1,5 szklaki wody 1 jajko (rozmiar l) szczypta soli 2 łyżki oleju farsz  250-300 g pieczarek 1/2 opakowania sera feta (około 125 g) 1 średniej wielkości cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka posiekanego koperku(...)przesmażyć z cebulką oraz czosnkiem. Gdy warzywa lekko się zeszklą to dodać pieczarki i pora. Smażyć na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając. Na sam koniec dodać pokrojony koperek, pietruszkę, pokruszony ser feta i przyprawy. Farsz dokładnie wymieszać. Patelnię zdjąć z ognia. Następnie przygotować naleśniki : składniki na ciasto dokładnie wymieszać. Odstawić na kilka minut. Na patelni rozpuścić  niewielką ilość

Ugotować
Sakiewki z kaszą bulgur , kaczką i pieczarkami 149

Zapraszam :)  Składniki na ciasto : około 410 g mąki  250 ml ciepłej wody 1 jajko  2 łyżki oleju płaska łyżeczka soli Farsz: 250 g kaszy  bulgur    Piątnica http://piatnica.net/ około 10 pieczarek 1 ugotowana pierś z rosołu z kaczki lub kurczaka ( może też być udko czy nóżka ) 2 cebulki  sól. pieprz do smaku(...)ogniu aż napęcznieje. Gdy kasza przestygnie dodać mięso z pieczarkami. Ja dodałam jeszcze  3 łyżki  suszonego szczypiorku. Doprawić do smaku i wszystko dobrze wymieszać, odstawić na kilka minut aby smaki się przegryzły.  Na stolnicę przesiać mąkę , zrobić dołek , dodać sól, jajko , olej i delikatnie wlewać wodę zagniatając ciasto. Przyznam się Wam że ja zawsze ciasto na pierogi

Sama słodycz i szczypta chili
Wegetariańska pizza 186

papryka czerwona 1 papryka żółta kilka pieczarek 1 kulka mozzarelli kawałek żółtego sera 1. Do miseczki wlać 1/2 szklanki ciepłej wody, dodać drożdże, cukier. Odłożyć na 15 minut w ciepłe miejsce, żeby drożdże zaczęły pracować. 2. Do dużej miski (lub misy robota) przesypać oba rodzaje mąk. Dodać resztę wody oraz zaczyn drożdżowy. Wyrobić ciasto ręcznie lub robotem około 5 minut(...)wodę i zostawić same pomidory. Zmiksować z koncentratem pomidorowym, czosnkiem i ziołami. Doprawić solą i pieprzem oraz szczyptą cukru. 5. Cukinię i pieczarki pokroić w plasterki. Papryki w paski. 6. Piekarnik rozgrzać do 250 stopni. 7. Wyrośnięte ciasto podzielić na pół. 8. Rozwałkować na cienki placek. Przenieść na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować sosem pomidorowym. Ułożyć wszystkie

Moja Galeria Smaku
Domowa pizza 17344

piekarnik na 50 stopni i wkładamy na ok. 15 min aby ciasto wyrosło, w tym czasie przygotowujemy sos i dodatki. Kiedy ciasto wyrośnie, smarujemy je wcześniej przygotowanym sosem pomidorowym, następnie posypujemy startym serem, na ser kładziemy dodatki (szynkę, pieczarki, cebulę itp.) Wkładamy pizzę do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy do zarumienienia spodu (podważamy i podglądamy) , u mnie było

Pelusiowa Kuchnia
Kruche trójkąciki z pieczarkami i serem żółtym (346 kcal) 136

masła roślinnego jajko sól, pieprz 500 g pieczarek 150 g sera żółtego Przygotowanie Pieczarki drobno siekamy i podsmażamy na patelni. Doprawiamy solą i pieprzem. Wystudzamy. Dodajemy starty ser i mieszamy. Mąki dokładnie mieszamy z rozgniecionym twarogiem. Margarynę stapiamy, schładzamy i dodajemy do ciasta. Dodajemy jajko i szczyptę soli i wyrabiamy gładkie ciasto. Stolnice podsypujemy mąką, ciasto rozwałkowujemy i kroimy

e-PrzepisyKulinarne
NALEŚNIKI NA OSTRO Z WARZYWAMI I SOSEM Z CURRY 118

bardzo uzupełnia to danie ,i zabija ostry smak...polecam!   Ciasto: ~~~~~~~~~~~~~~~~ 25 dag.mąki 3 jajka 500ml.mleka 1 cebula 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1/2 łyżeczki łagodnego  curry   sól morska   olej do smażenia   Farsz: ~~~~~~~~~~~~~~~ 2 kolorowe papryki 1 papryczka chilli pęczek dymki  30dag.drobnych pieczarek 1 mała cukinia 2 łyżki oleju 1 łyżeczka starta imbiru(...)utłuczonej kolendry pęczek szczypiorku do obwiązania sakiewek 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz czarny utłuczony `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Przygotowujemy ciasto naleśnikowe: mąkę,jajka i mleko ,oliwę,miksujemy.Dodajemy startą na tarce cebulę i posiekany szczypior.Przyprawiamy  curry  i solą .Odstawiamy. Przygotowujemy teraz farsz: pieczarki i cukinię kroimy w plasterki.Na patelni rozgrzewamy oliwę,wkładamy starty imbir i utłuczoną kolendrę,smażymy razem ok.1 min.Do

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki