pieczarki faszerowane - 1601 przepisów (strona:74/107)

Bakłażany faszerowane soczewicą i pieczarkami 134

wydrążyć miąższ z upieczonych bakłażanów. Dodać do pieczarek, dodać także ugotowaną wcześniej soczewicę. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem nadziać połówki bakłażanów. Na wierzchu posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 20-25 minut, funkcja termoobieg. Polecam też: Bakłażany faszerowane mięsem i kaszą bulgur

Monia miesza i gotuje
cukinie faszerowane pieczarkarni i czerwoną fasolą 138

faszerowane cukinie Taki lekki warzywny posiłek da nam w letnie dni, nie tylko niezbędny zastrzyk pozytywnej energii, lecz także urzeknie swoim niecodziennym smakiem. składniki  dla czterech osób 4 średnie cukinie 2/3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej, lub ryżu 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 g pieczarek 200 g ugotowanej czerwonej fasoli 1 opakowanie camemberta  1 papryka

Miód i pieprz
Cukinia faszerowana z pomidorem 161

Cukinia po raz kolejny, teraz też faszerowana. Dalej nie mam ochoty na mięsny dodatek, więc wykorzystuję to, co mam akurat w lodówce. To świetne danie, gdy nie ma się za dużo czasu, a chciałoby się zjeść coś dobrego. Dla mnie cukinia to smak lata. Składniki: cukinia duży pomidor cebula 5 pieczarek 2 ząbki czosnku żółty ser Przygotowanie: 1. Cukinię umyć

Pasja Smaku
Schabowe kieszonki niedzielne 89

votes ) Schabowe kieszonki niedzielne Niedzielne kieszonki to pyszne schabowe kotlety, faszerowane pastą pieczarkową, aromatycznym serem i ostrą musztarda chili, która gra tu pierwsze skrzypce Niedzielne bo moje chłopaki życzą je sobie zazwyczaj w niedzielę ;). Bardzo prosta potrawa, którą na pewno pokochasz , a dlaczego? Gdyż jest łatwa wykonaniu i smakuje wszystkim.. No prawie wszystkim, przecież zawsze znajdzie się jakiś oportunista(...)chili lub innej o dowolnym smaku, jeśli tej nie lubisz lub nie masz sól do smaku 8 plastrów serka topionego o intensywnym smaku, np. cheddar pasta pieczarkowa: 6-7 pieczarek 2-3 szalotki bananowe masło do duszenia sól, pieprz czarny do smaku Schab rozklep przez woreczek jak najcieniej, szczególnie na brzegach, żeby podczas smażenia się nie rozpadł. Pieczarki i szalotki

Ogrodnik w podróży
MUFFINY TOSTOWE Z JAJKIEM 66

FASZEROWANE AWOKADO Z ŁOSOSIEM I RZEŻUCHĄ     BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM     GRZANKI Z PASTĄ JAJECZNĄ     TACOS Z KURCZAKIEM I SALSĄ Z MANGO     KANAPECZKI A’LA TACOS Z INDYKIEM     QUESADILLAS Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI     NALEŚNIKI Z ŁOSOSIEM I SALSĄ VERDE     NALEŚNIKI MARYNISTYCZNE Z PIECZARKAMI

globuskulinarny
Stir fry z makaronem ryżowym i kangurem. 61

obecność antybiotyków czy innych chemicznych dodatków, którymi faszeruje się zwierzaki na fermach. I jak tu go nie lubić? 😜 To co, gotujemy? Składniki [na 4 osoby 👦👦👦👦]: 400g fileta lub steka z kangura 100g makaronu ryżowego (szerokie wstążki) 2-3 szalotki 2 główki Bok Choy 100g świeżych grzybów shiitake (można zastąpić dowolnymi innymi, nawet pieczarkami) 2-3cm kawałek imbiru 2 ząbki

Pasta Po Polsku
Cukinie faszerowane mięsem mielonym 125

Bardzo syta kolacja lub smaczny obiad. Danie to jest idealnym połączeniem warzyw z mięsem! 2 średnie cukinie 500 g mięsa mielonego z indyka 1/2 czerwonej papryki

VioletoweKucharzenie
Ziemniaki faszerowane 148

gazet, znalazłam przepis na ziemniaki faszerowane i do obiadu, zamiast tradycyjnych przygotowałam takie nadziewane. Przepis pochodzi z "Oliwii", tylko nie wiem z którego numeru, ani rocznika. Bardzo fajny pomysł na szybki obiad. Można podać w wersji wegetariańskiej  polane sosem i zapiekane z żółtym serem. Do moich ziemniaków przygotowałam pulpety nadziewane pieczarkami , a resztę pieczarek pozostałych z nadzienia polałam

Bea(u)ty kitchen
Faszerowana papryka 150

razem na naszym stole króluje papryka faszerowana mięsem z indyka a następnie zapiekana. Bardzo fajna propozycja na obiad a także na bardziej sytą kolację;) Spróbujcie a na pewno nie raz powrócicie do niej. Składniki: 10 czerwonych papryk 1,5 kg fileta z indyka 5 cebul 300 gram żółtego sera 300 gram pieczarek 3 woreczki ryżu 0,75 ml bulionu warzywno

Krakowskie smaki Ani
CALZONE 100

przygotujecie przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. Poniżej przepis na calzone z warzywami i szynką, opis krok po kroku wraz ze zdjęciami. Pieczonego i dużego pieroga można dowolnie faszerować warzywami, mięsem, serami. Świetnie smakuje podane z sosem pomidorowym, udekorowane listkami świeżej bazylii. Calzone to danie, które podacie zarówno na co dzień, w weekend lub na rodzinną uroczystość. Cazlone(...)bazylii Dodatkowo potrzebujesz 1 jajka, by posmarować wierzch calzone przed pieczeniem. Uwagi do przepisu: Z przepisu wyszły 3 duże pierogi calzone oraz 2 mniejsze. Do farszu możecie dodać kilka pieczarek, a zamiast sera żółtego drobno posiekaną mozzarellę. Zamiast wędliny można dodać posiekaną drobno kiełbasę, kawałki piersi kurczaka lub parówki. Można także zrezygnować z dodatku mięsa. Calzone przez pieczeniem można posmarować

Zasmakuj Kuchni
10 przepisów na fit dania z grilla 456

grilla – burgery z pieczarek Szparagi w szynce parmeńskiej Fit dania na grilla – szparagi w szynce Sałatka z kalafiora Sałatka na grilla z kalafiorem Szaszłyki wegańskie Szaszłyki z grilla Grillowane ziemniaki Ziemniaki z grilla – przepis Grillowana cukinia z oscypkiem Grillowana cukinia z oscypkiem Dorada z grilla Fit ryba z grilla Faszerowany bakłażan Faszerowany bakłażan z grilla Szaszłyki

Mama z miasta
Bakłażany faszerowane kurczakiem i pieczarkami 169

dodaj pokrojone w plasterki lub kostkę pieczarki oraz suszone pomidory, duś chwilę. Dodaj pokrojone w kostkę mięso, przypraw. Gdy mięso będzie gotowe dodaj pomidory, serek i ze 2-3 łyżki tartego sera, wymieszaj. W razie czego dopraw do smaku. Chwilę jeszcze podsmaż, by składniki i smaki się połączyły ze sobą. 3. Bakłażany faszeruj nadzieniem mięsno - warzywnym. Możesz

Zasmakuj Kuchni
Rolada z kurczaka z serem i warzywami / Chicken Roulade with Vegetables 117

zobaczcie mój przepis na roladę z pieczarkami ). Ważne jednak, by farsz nie był zbyt wodnisty, dodajemy do farszu tyle serka śmietankowego, by skleić całość. Pierś z kurczaka z piekarnika nie musi być nudna i wysuszona - dzięki pieczeniu w skorupce serowej i nadziewaniu, mięso jest soczyste, delikatne i aromatyczne, smakuje zupełnie inaczej niż zwykle. Faszerowana rolada drobiowa z piekarnika sprawdzi się

Lekcje w kuchni
papryki faszerowane 121

Faszerowaną paprykę pokochaliśmy ostatnio i często ląduję ona na naszym stole. Niedzielny schabowy ustąpił jej miejsca.  Najbardziej lubimy taką z pikantnym wypełnieniem i sosem czosnkowym. Takie danie choć jest sycące nie jest ciężkie.  Składniki: 4 papryki cebula filet z kurczaka 3/4 szklanki ryżu kilka różyczek kalafiora kilka pieczarek lub kurek łyżka koncentratu pomidorowego 3-4 łyżki oleju sól

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Menu na imprezę – propozycje przepisów 263

pesto bazyliowym i parmezanem Jajka faszerowane na dwa sposoby – ze szczypiorkiem oraz suszonymi pomidorami Na ciepło Pieczone udka z kurczaka Ślimaczki z ciasta francuskiego z kiełbasą i serem Grzanki z krewetkami Zapiekanka makaronowa z boczkiem i brokułami Wiejska quesadilla Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i papryką Wrapy z kurczakiem Domowe zapiekanki z pieczarkami i serem Szaszłyki z krewetkami i ananasem

Kuchnia Bazylii