pieczarki faszerowane - 1601 przepisów (strona:69/107)

Risotto z kurczakiem i szparagami 155

Risotto z kurczakiem i szparagami to niezwykłe połączenie ryżu, kurczaka i szparagów. Risotto wychodzi niezwykle kremowe, rozpływające się w ustach. Możecie użyć dowolnych szparagów, choć ja

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekane udka z ziemniakami 103

Zapiekane udka z ziemniakami Wyśmienity niedzielny obiad, podany na jednym dużym naczyniu. Ziemniaki są codziennie w naszej diecie, ale czasami mamy ochotę na coś nowego i wyjątkowo smacznego. Polecam udka faszerowane ziemniakami, ułożone na upieczonych warzywach. Porcji 8 60 minut czas przygotowania:   Składniki na udka: ·        8 udek z kurczaka(...)pieprz ·        8 łyżek majonezu ·        3 łyżki przyprawy Gyros ·        ½ kg pieczarek ·        1 cebula ·        Olej do smażenia Składniki na pieczone ziemniaki: ·        ½ ziemniaków

Kulinarna Chwila
Kaczka faszerowana wątróbką, pieczarkami i kaszą 118

się jaki to jest “kurczak po polsku” to mało kto wie, że to właśnie kurczak faszerowany masa z podrobów. Dlatego gdy kupiłam kaczkę postanowiłam przygotować ją inaczej niż zazwyczaj i nawiązać do naszej tradycyjnej kuchni czyli upiec ją z farszem. Nadziałam ją kaszą gryczaną, pieczarkami i wątróbką. Nie dość, że kaczka wyszła pyszna to jeszcze zdecydowanie bardziej syta, bo nadzienie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ziemniaki Rumcajski 74

faszerowane kurczakiem, warzywami to moja propozycja na drugie danie obiadowe. 11 porcji 35 minut czas przygotowania Składniki: ·        ½ fileta z kurczaka ·        11 dużych ziemniaków ·        Cebula ·        1 papryka czerwona ·        15 dag pieczarek

Kulinarna Chwila
Gołąbki na parze z soczewicą i pieczarkami 146

łyżki Liście kapusty gotować na parze. Soczewicę ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach razem z cebulą. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i przesmażyć, dodając sól, pieprz i pieprz ziołowy. Wymieszać razem z soczewicą. Faszerować liście kapusty i zawijać. Ułożyć w naczyniu do parowania. Parować ok 15- 20 minut. Przygotować sos: rozgrzać

AZgotuj!
Papryka faszerowana czerwonym ryżem i warzywami 104

idealne :P, teraz odbijam sobie swoje kulinarne zapędy. Składniki: Dla dwóch osób, wg mnie ta faszerowana papryka jest bardzo sycąca i ja miałam problem ze zjedzeniem całej. 2 czerwone, piękne papryki 1/2 szklanki czerwonego ryżu 1/2 dużej, czerwonej cebuli 1/2 zielonej cukinii 2 duże pieczarki 25 g białej części pora 2 łyżki sosu orientalnego słodkiego (w stylu indonezyjskim – kupuję

gutfut
Przepisy na Sylwestra – wesołej zabawy! 1125

stojąco. Miłej zabawy! Przepisy na Sylwestra Zimne przekąski sylwestrowe Tatar po szwedzku Jajka faszerowane krewetkami Koreczki śledziowe Koreczki z marynowanego sera Mini kanapki z łososiem Zapiekane daktyle Sylwestrowe przekąski na ciepło Mini zapiekanki z francuskiego ciasta z daktylami i pleśniowym serem Zapiekane pieczarki z chevre Nuggets z awokado Kruche pierogi z grzybami Przekąska z klopsików i francuskiego ciasta Dania mięsne

codojedzenia
Jajka faszerowane na ciepło, zapiekane jajka faszerowane 86

Jajka faszerowane na ciepło , czyli zapiekane jajka faszerowane , pomysł na śniadanie, lekką przekąskę lub danie obiadowe jeżeli podamy z surówką i ziemniakami. Farsz : 6 jajek, 3 łyżki siekanej natki pietruszki, 2 łyżki bułki tartej, sól, 200 g pieczarek, 3 łyżki masła, sos : 370 ml mleka, 30 g mąki pszennej, 30 g masła, 70 g sera żółtego świeżo startego (tylżycki), Jajka

królestwo garów
PATISONY FASZEROWANE WARZYWAMI 125

trwało nadal. No ale jak jesień to warzywa, pyszne, smaczne i zdrowe. Proponuję więc faszerowane patisony, jeszcze nie tak bardzo znane i popularne, ale smaczne, lekkostrawne i dietetyczne. SKŁADNIKI: 3   patisony o średnicy około 10-12 cm 1 szalotka 1 cebula dymka 6-7 pieczarek 1/2 strąka czerwonej papryki 6 suszonych pomidorów w oleju 1/2 puszki białej, drobnej fasoli

Kuchnia w opałach
Jarskie krokiety z nadzieniem gryczano – pieczarkowym 144

czym wrzucamy pieczarki i cebulę. Całość lekko podduszamy, pod przykryciem na wolnym ogniu. Gdy pieczarki będą miękkie, tj. po około 10 minutach, zdejmujemy je z ognia i mieszamy z kaszą gryczaną. Na koniec dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki i całość jeszcze raz dobrze mieszany. Naleśniki faszerujemy kaszą i zawijamy w koperty lub roladki. Po nafaszerowaniu wszystkich krokiecików, przystępujemy do panierowania

Smakowy Raj
Cukinia faszerowana 235

Bardzo lubię faszerowane warzywa, bo można stosować przy farszu dowolne kombinacje. Już nie mogę się doczekać kolejnego podejścia do cukinii. Tym razem spróbuję wersję mięsną ;) Składniki: (na 2 osoby) 1 cukinia 4 pieczarki woreczek ugotowanego ryżu 2 ząbki czosnku 5 dag żółtego sera Przygotowanie: 1. Cukinię umyć, odkroić końcówki. Przekroić wzdłuż i wydrążyć miąższ. 2. Czosnek, pieczarki i miąższ

Pasja Smaku
Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami 172

Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami to bardzo szybko, bardzo prosta i niezwykle smaczna przystawka. Danie to możemy przygotować zawsze kiedy odwiedzą nasz niespodziewanie znajomi. Przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jajka faszerowane 103

Jaja faszerowane robiłam po raz pierwszy, ale wiem już, że nie ostatni. W bardzo prosty sposób można zamienić gotowane jajko w świetną przystawkę. Na śniadanie jak znalazł, szczególnie świąteczne. Składniki: gotowane jaja pieczarki natka pietruszki papryczka chili sól pieprz bułka tarta masło roślinne Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie,studzimy i przekrawamy na pół. Czyścimy ze wszelkich

Wielki apetyt
Udka faszerowane w szynce szwarcwaldzkiej 225

danie na pewno będzie wszystkim smakować. Udka faszerowane w szynce szwarcwaldzkiej  można podać na niedzielny obiad, a także na większą rodzinną uroczystość. Pod chrupiącą skórką szynki kryje się aromatyczny smak kurczaka. Składniki: 5 udek z kurczaka 25 dag pieczarek 10 plasterków szynki szwarcwaldzkiej sól pieprz Udka myjemy i usuwamy z nich kości. Ostrożnie zdejmujemy skórkę, aby jej nie przeciąć

Salonik smaków
Pizza, najlepsze przepisy 374

tartym serem i ziołami, pieczony w bardzo mocno nagrzanym piecu. Pizzę podaje się na gorąco, można ją jeść też na zimno. Ja przygotowuję pizzę z różnymi dodatkami, wykorzystuję m.in. pieczarki, cebulę, pomidory, oliwki, wędlinę i sery, formuję ją zaś różnie, moja pizza jest ma różną postać. Zgodnie z zasadami pizzę robi się z mąki pszennej z drożdżami, wody, soli, cukru(...)łososiem , szpinakiem i serem pleśniowym na dość grubym spodzie. Mini bułeczki faszerowane jak pizza z gotową mieszanką meksykańską, bardzo poręczne, są doskonałą przekąską, którą można zjeść na śniadanie, zabrać do pracy, czy na piknik. Na alkoholowej imprezie również sprawdzą się jako zagryzka. Pizza z szynką, pieczarkami i serem w postaci 4 mniejszych blatów, wtedy nie trzeba jej kroić Focaccia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię