Kotlety jajeczne

Kotlety jajeczne

Przepis na : obiad

Kotlety jajeczne  Kotlety jajeczne , czyli wegetariańskie kotlety z gotowanych jajek , to świetny pomysł na obiad bez mięsa. Są bardzo proste w przygotowaniu, używamy do nich kilku prostych składników. Moje dzisiejsze kotlety jajeczne to wersja podstawowa przepisu. Jeśli macie ochotę, dodajcie do kotlecików trochę startego żółtego sera, posiekane suszone pomidory, oliwki albo drobno posiekane i podsmażone pieczarki.  Chrupiące kotlety jajeczne dobrze smakują w bułce albo z ziemniakami i surówkami, pasuj...

Czytaj dalej na blogu Lekcje w kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.