Pasta / sałatka z jajkiem i wędzonym łososiem 162Ostatnio dużym powodzeniem u mnie cieszą się wszelkie pasty i sałatki. Dlatego chciałabym podzielić się z Wami smaczną pastą jajeczną z dodatkiem wędzonego łososia. Robi się
To co lubię - gotuję i polecam
Schab faszerowany szpinakiem i pieczarkami 135Jeśli macie ochotę na kawałek pysznego faszerowanego schabu to zapraszam i zachęcam do zrobienia. Pasuje zarówno na ciepło jak i na zimno do kanapek, sosów, chrzanu
To co lubię - gotuję i polecam
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 148Odrobina słońca na talerzu :) dzisiaj u mnie na śniadanie była pasta jajeczna ze szczypiorkiem. Szybko i smacznie i zdrowo, koniecznie zróbcie jest pyszna. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
To co lubię - gotuję i polecam
Paprykarz 167Jeśli znacie i lubicie smak kultowego już paprykarza szczecińskiego, zachęcam Was do zrobienia wersji domowej. Ja robiłam go wczoraj i smakuje jak oryginalny, a nawet jest
To co lubię - gotuję i polecam
Klops z jajkiem 161Spośród wielu potraw wielkanocnych na szczególną uwagę zasługuje klops. Po pierwsze dlatego, że jest bardzo smaczny, a po drugie zawiera jajko, które podczas świąt chętnie zjadamy
To co lubię - gotuję i polecam
Karkówka pieczona 219Karkówka pieczona to fajny pomysł na smaczną wędlinę do kanapek, a także danie obiadowe, do którego pasuje wiele dodatków np.: kasze, kluski śląskie, ziemniaki lub po
To co lubię - gotuję i polecam
Pasta z tuńczykiem i jajkami 151Często robię różne pasty na kanapki, są łatwe i szybkie do zrobienia, a do tego smaczne. Dzisiaj zapraszam Was po przepis na pastę z tuńczykiem i
To co lubię - gotuję i polecam
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem 126Rolada szpinakowa to świetna propozycja dla tych, którzy lubią szpinak, a także dla tych, którzy chcą go polubić. Roladę przygotowuje się bardzo szybko i prosto. Idealna
To co lubię - gotuję i polecam
Aromatyczna konfitura z czerwonej cebuli 170Witajcie, Pierwszy raz w swoim życiu konfiturę z czerwonej cebuli jadłam we Wrocławiu kilka lat temu w jakimś modnym bistro. Była podana do placków ziemniaczanych
Kuchnia moimi oczami
Hummus z ciecierzycy z zielonym groszkiem 146Uwielbiam klasyczny hummus, ale lubię też go od czasu do czasu urozmaicić. Dziś proponuję z dodatkiem zielonego groszku. Składniki (6 porcji) -150 g ugotowanej ciecierzycy -150
Zielona Kuchnia
Hummus z ciecierzycy 183Hummusu nie odpuszczę nigdy. To jedna z tych rzeczy, że muszę spróbować zawsze. Ostatnio zaczęłam przygotowywać go w domu. Jaki lubicie? Osobiście cenię gęste, z wyczuwalnymi
Zielona Kuchnia
Twarożek z rzodkiewkami i szczypiorkiem 178Twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką to jedna z tych banalnie prostych rzeczy, która zawsze wychodzi, ale i łechce podniebienie swoim smakiem. Przygotowany z domowego twarogu
Zielona Kuchnia
Pasta z czerwonej soczewicy z papryką i sardynkami 165Aromatyczna pasta kanapkowa z soczewicą i warzywami wraz z dodatkiem sardynek w oleju stanowi pełnowartościowy i pyszny dodatek do świeżego pieczywa, krakersów, czy grzanek. Składniki
Zielona Kuchnia
Pieczeń rzymska 163Pieczeń rzymska zwana też klopsem lub zającem. Nie tylko na Wielkanoc, nie tylko od święta. Łatwa w przygotowaniu, a przy tym niesamowicie smaczna! Pieczeń z mięsa
Krylowa Kuchnia
Pieczeń z drobiowego mięsa mielonego i wątróbki kaczej 147Tak można zagospodarować nadmiar farszu do nadziewanej kaczki. Składniki: 200 g wątróbki kaczej 200 g mielonego mięsa drobiowego jajko bułka
R'n'G Kitchen