pasztet - 4271 przepisów (strona:224/285)

Spotkanie Przyjaciół Winiary – edycja 2013 191

ziołach z nutą cytryny. Zapoznano nas też z produktami firmy Indykpol, który dostarczył również wszystkie mięsne produkty wykorzystywane podczas spotkania, oraz zaopatrzył nas w paczki produktowe z ich nowościami: pasztetem, parówkami, wędzoną piersią, oraz firmowymi gadżetami . Nie zabrakło też „wieczorno-porannych” tzw. rozmów miedzy blogerami i osobami z agencji, do których my blogerzy jesteśmy przyzwyczajeni, bo znamy się

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Breakfast with you #2 (Not) just for kids 263

Norweskie śniadanie jest pożywne i zdrowe. Składają się na nie kanapki z kozim serem (Jarlsberg), dżemem owocowym (frukt syltetøy ), pasztetem (leverpostei) lub kiełbasą ( pølse ). Nie stronią też od słodkości, a jeśli o nich mowa to nie może zabraknąć norweskich szkolnych bułeczek śniadaniowych czyli... Skoleboller Są powszechnie dostępne w norweskich sklepikach i piekarenkach.  Jest to mieszanka waniliowo- kokosowych smaków

bastalena
Naleśniki w trzech odsłonach 249

już zjedzone...nawet zdjęć nadzianych naleśników po usmażeniu zabrakło [ my lubimy takie podsmażane]..Naleśniki naleśnikami...a nadzienie do nich wedle gustu..u mnie trzy rodzaje..z twarogiem, dżemem i pasztetem...Ja do ciasta dodaję trochę oleju [ dałam olej Rapso] i smażę na suchej patelni.. 2 szkl. mleka 1 szkl.wody mineralnej 3 szkl. mąki  2 jaja 1-2 łyżki

Moje domowe kucharzenie
DOMOWY PAPRYKARZ 489

znosiłam paprykarzu, jako dziecko. Śniadanie, kiedy na bułce widziałam paprykarz lub pasztet, było jak smakowy horror. Sytuacja zmieniła się, kiedy moja Mama zrobiła paprykarz domowy. Polecam, bo oprócz tego, że zdrowy, to naprawdę smaczny. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście

Przepisy Aleksandry
NASZE WIELKANOCNE MENU 390

trzon jadłospisu zajmować będą nasze ulubione potrawy.  Wszystkie wielkanocne pomysły znajdziecie TUTAJ . Oszukane przepiórcze udka, czyli przekąski z kurczaka i paluszków.  PRZEPIS Sałatka "Grzybowa polana" PRZEPIS Jajeczny pasztet wielkanocny PRZEPIS Wielkanocna zupa chrzanowa z jajkiem, boczkiem i kiełbasą PRZEPIS Rolada ziemniaczana z mielonym mięsem PRZEPIS Kijowskie kotleciki ziemniaczane (nadziewane mięsem mielonym i pieczarkami) PRZEPISY Pieczeń bawarska PRZEPIS Kotlety

Przepisy Aleksandry
Śmietanowiec agrestowy na zimno 1195

którą otrzymałam od firmy Tupperware . Forma nosi nazwę Liliana klik. Forma składa się z czterech części, nadaje atrakcyjną formę galaretkom owocowym, galaretom z mięsa i ryb, sernikom na zimno, pasztetom. Posiada tzw"kominek" dzięki czemu uzyskamy ładny kształt a także przygotowany deser możemy zamknąć pokrywką dzięki czemu w lodówce nie będzie pochłaniać zapachów.  Wszystkie produkty Tupperware znajdziecie tutaj klik

Ala piecze i gotuje
Makaron ze szpinakiem 318

Komentarze emka1216 2010/01/08 14:00:55 Szpinak zaczęłam jeść w wieku 42 lat. Przedtem moje kubki smakowe do niego nie dojrzały. Teraz uwielbiam w róznych postaciach od ciapaji do pasztetu sowa_nie_sowa 2010/01/08 14:01:52 To ja jeszcze później;) Pozdrawiam:) cynamonwkuchni 2010/01/09 20:04:25 Też przekonałam się do szpinaku, niestety nie w wersji, którą gotuję sama

Zdrowa Kuchnia Sowy
SOS DO BIG-MACÓW, TATARSKI 232

Pyszny sos na bazie majonezu, idealny do hamburgerów, big-maców, a także jako sos tatarski do pasztetów, wędlin , jajek itp. Ważne by składniki sosu było pokrojone jak najdrobniej, wówczas ma on lepszy smak, warto więc się przyłożyć do krojenia cebuli i ogórków. Ja lubię także zamiast zwykłej cebuli dać cebulę czerwoną wówczas sos uzyskuje fajną barwę. Podaję składniki jednej porcji

Smaczne Zdrowe
SOCZYSTY SCHAB Z PIEKARNIKA 281

zrobiłam. Jeden podać na obiad, a drugi po wystudzeniu idealnie sprawdzi się jako dodatek do pieczywa. A jeżeli nie, zawsze można go zamrozić i wykorzystać do przygotowania pysznego pasztetu, o którym w jednym następnych postów... Przepis znaleziony  tutaj . Składniki: - 1kg schabu bez kości - sól, świeżo mielony pieprz - suszony czosnek - rozmaryn, tymianek, zioła prowansalskie, majeranek itp. - olej kokosowy bezzapachowy

Smaczne Zdrowe
Terrina wielkanocna 2752

naszym wielkanocnym stole sprawdzają się wszystkie zimne przekąski i przystawki, m.in: Szynka w galarecie Jajka Wielkanocne – Szynka w galarecie Szynka faszerowana kremem chrzanowym Pasztet faszerowany z jajkiem Dzisiaj zaś proponuję Wam przygotować wyśmienite w smaku, ale przede wszystkim bardzo efektowne, ale i mało pracochłonne danie: galaretka wielkanocna, czy też inaczej Terrina wielkanocna, będzie prawdziwą ozdobą wielkanocnego stołu. Jajko, które jest

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Smaki regionu 230

się kolejny Kiermasz Produktów Regionalnych Warmii i Mazur. Wystawcy posiadający certyfikat Dziedzictwa Kulinarnego Warmii Mazur i Powiśla, prezentowali swoje niepowtarzalne wyroby.    Na stoiskach mnóstwo świeżych wędlin, kiełbas, pasztetów. Można kupić miód, domowy chleb na zakwasie, sery, ciasta. Zapachem przyciągają wędzone rybki. A dla koneserów alkoholi piwo regionalne z olsztyńskiego browaru.    Takie wydarzenia są potrzebne. Tradycja jest

Sajkofanka smaku
Wędlina drobiowa ze słoika 2193

przyprawy, utrwala się wędlinę poprzez pasteryzowanie słoików. Wędlina ze słoika przygotowana tym sposobem jest pyszna, bez konserwantów, wspomagaczy. Często robię kiełbasę słoikową przy okazji przygotowywania domowej białej kiełbasy, albo pasztet do słoika. Ale ostatnio wymyśliłam sobie, że przygotuję w podobny sposób wędlinę drobiową z udek kurczaka, ale nie z mielonego mięsa tylko z krojonego.Kurczak doskonale nadaje się do tego typu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Karkówka ze słoika 345

Karkówka ze słoika przygotowana tym sposobem jest krucha, bardzo smaczna, doprawiona tak jak lubimy. K iełbasę słoikową przygotowuję za każdym razem gdy robimy domową białą kiełbasę, Czasami robię też pasztet do słoika. Tym razem pokroiłam lekko przerośniętą tłuszczem karkówkę w kostkę, był to celowy zabieg, gdyż podczas pasteryzacji wytapiał się z niej delikatny smalczyk, no i ta galaretka, która powstaje

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Klops w cieście francuskim 251

strzał w dziesiątkę, bo metoda zawinięcia podpieczonego mięsa w ciasto jest o wiele lepsza od zawijania go od razu. Klops jest przepyszne szczególnie na zimno, do chleba idealny jako pasztet. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pączki 273

Już Jędrzej Kitowicz wspominał, że w trakcie panowania Augusta III serwowano na dworze: "Ciasta także francuskie, torty, pasztety, biszkopty i inne, pączki nawet — wydoskonaliło się to do stopnia jak najwyższego. Staroświeckim pączkiem trafiwszy w oko mógłby go podsinić, dziś pączek jest tak pulchny, tak lekki, że ścisnąwszy go w ręku znowu się rozciąga i pęcznieje do swojej objętości

Smaki Edyty

Proponowane wyszukiwania