paszteciki drożdżowe - 406 przepisów (strona:24/28)

Drożdżowe z pieczarkami 165

Bardzo dobra przystawka doskonale pasuje na różne spotkania  jako dodatek do barszczyku. Polecam. SKŁADNIKI Ciasto:  40 g drożdży  500 g mąki  1

W kuchennym oknie Ewy
Szybka pasta z awokado 200

Szybka pasta z awokado z całą pewnością może nam zastąpić masło na pieczywie. Awokado jest polecane przed dietetyków jako jeden ze składników każdej diety. Przygotowanie pasty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasztet pomidorowy z cieciorką Primavika 145

cieciorka 38 %, cebula, koncentrat pomidorowy 17 %, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, błonnik pszenny, przyprawy, hydrolizaty białka roślinnego, sól, substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, aromat z ekstraktu drożdżowego. Nie ma tu wiec dodatku cukru, substancji konserwujących, ani żadnego glutaminianu! Produkt jak najbardziej nadaje się dla wegetarian, wegan, a także bez obaw można go podawać diabetykom i dzieciom. Przed(...)sobię sprawę z tego, jak doskonałym źródłem białka i błonnika, a także potasu, wapnia i magnezu jest cieciorka. Generalnie - dla mnie bomba! Podobnie jak paprykarz z kaszą jaglaną - ten pasztecik jest super alternatywądla innych dodatków kanapkowych. Mi najbardziej smakowała na chrupkim pieczywie - na zdjęciu z chlebkiem kukurydzianym, ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem i odrobiną czerwonej cebulki.  Pysznie smakowała też z rzodkiewką

Kto ugości moich gości?
Drożdżowe bułeczki z kurczakiem 308

Dziś przedstawiam Wam świetną przekąskę nie tylko do szkoły, ale również na imprezę. Zbliżają się Andrzejki, niedługo zagości sylwestrowe szaleństwo, więc ta propozycja może się niektórym

Fabryka pomysłów
Barszcz czerwony 79

Czas czytania: 2 min Barszcz czerwony wigilijny Zanim zabierzecie się za gotowanie barszczu czerwonego , sięgnijcie po przepis na kwas buraczany . Barszcz przygotowany na bazie domowego kwasu

SprawdzonaKuchnia.pl
Domowy kompot 171

Lato i jesień to okres, w którym mamy dostępnych wiele świeżych owoców pochodzących z upraw w naszym kraju. Domowy kompot to napój, który zastąpi nam sok

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Menu na Wigilię 4208

króluje tradycyjna zupa rybna przygotowana z karpia oraz barszcz czerwony na zakwasie. Natomiast w rodzinie mojego męża pojawia się dodatkowo zupa przygotowana z suszonych grzybów. Do zup podaję uszka, paszteciki lub makaron. Zupy: 1.        Zupa rybna przygotowana z karpia 2.        Barszcz czerwony na zakwasie(...)Domowe pierniczki 2.        Sernik na zimno przygotowany na bazie serków waniliowych 3. Makowiec przygotowany na cieście drożdżowym Jeżeli zapomnieliście lub nie mieliście czasu, aby upiec pierniczki to wypróbujcie przepis na domową krajankę piernikową . Do ich przygotowania nie potrzebujecie foremek. Pierniczki są miękkie i puszyste od razu po upieczeniu.  Krajanka piernikowa

Ugotować
Top 12 przekąsek na Sylwestra 151

piekarniku. Nuggetsy są proste do przygotowania i bardzo smaczne. Najlepiej smakują podane z sosem, np. pomidorowym, czosnkowym. 2. Rolada serowa nadziana piersią z kurczaka, pieczarkami i szpinakiem. 3. Paszteciki z ciasta francuskiego nadziane mielonym mięsem są łatwe i szybkie do przygotowania. 4. Tatar z surowego łososia to świetna przekąska na zimno. Idealnie zastąpi tradycyjny tatar wołowy. 5. Pieczarki zapiekane(...)złudzeniu przypomina panierkę z KFC. Radzę każdy placek przeciąć na 2 części, ponieważ dzięki temu powstaną zgrabne tortille.  10. Parówki faszerowane żółtym serem i pieczarkami "ukryte" w cieście drożdżowym udekorowanym ziarnami sezamu, słonecznika oraz siemieniem lnianym. Wbrew pozorom poniższe parówki w cieście drożdżowym są łatwe i proste do przygotowania. 11. Piersi z kurczaka w cieście francuskim nadziane pieczarkami

Ugotować
Drożdżowe kapuśniaczki 232

Drożdżowe kapuśniaczki są idealne do czerwonego barszczu. Składniki: Ciasto: 1/2 kg mąki 1 szklanka mleka 20 g świeżych drożdży 2 małe jajka 1 i 1/2 łyżeczka soli 1 i 1/2 łyżeczka cukru 50 g roztopionego masła Farsz: 1/2 kg kiszonej kapusty 30 dag pieczarek 2 cebule 2 łyżki oleju szczypta cukru 4 liście laurowe 4 ziela angielskie 1 łyżka majeranku(...)solą, pieprzem i ziołami. 6. Ciasto rozwałkować na prostokąt o grubości ok 1 cm. Na jeden brzeg wyłożyć część farszu, zawinąć i odciąć ciasto. Powstały wałek pokroić ukośnie na paszteciki o długości mniej więcej 4 cm. Paszteciki ułożyć na blaszce złączeniem do dołu, posmarować jajkiem i posypać ulubionym dodatkiem. Odstawić na 10 minut, po czym upiec przez 15-20 minut

Kuchnia domowa Ani
Ciasto kruche - nie tylko dla początkujących 109

mnie w domu robione bardzo często. Jego zaletą jest to , że robi się go łatwo, szybko i jeśli zamiast masła użyjecie margaryny w dodatku tanio.  Jest podstawą tart, pasztecików, ciasteczek i wielu innych pysznych wypieków. Z tego też powodu postanowiłam poświęcić cały post pisząc wyłącznie o cieście kruchym. Nie - nie będzie tylko opowieść. Pokażę także krok po kroku(...)Jeśli dodacie mąki tortowej czyli typ 450 może być ciut zbyt kruche ( sprawdziłam ;) ) Jest to mąka o średniej zawartości glutenu. Te o większym typie świetnie nadają się na ciasta drożdżowe i chleby czyli wszędzie tam , gdzie ciasto lubi rosnąć. O cieście drożdżowym - moim osobistym ulubionym rodzaju ciasta ,będzie następny post o przepisach podstawowych. Teraz jeszcze przed przepisem ważna sprawa

Kuchnia Pełna Emocji
Zielona zupa cukiniowa 186

Wielu osobom wydaje się, że samą zupą nie da rady się najeść. Zainspirowani przepisem na innym blogu w tym wpisie postaram się pokazać Wam jak przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone pierożki z pieczarkami 197

Pierożki drożdżowe lepimy tak samo jak zwykłe pierogi. Trzeba tylko dobrze zlepić brzegi bo w trakcie pieczenia pierożki mogą się otworzyć, najlepiej brzegi ciasta docisnąć widelcem. Pierożki smakują idealnie z czerwonym barszczykiem ale można też zajadać same. składniki: ciasto 500 g mąki 25 g świeżych drożdży 250 ml letniego mleka 3 jajka 1 łyżeczka cukru szczypta soli 2 łyżki oleju(...)piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 10 minut funkcja termoobieg, aż się zarumienią. Z podanych składników wyszło mi ok 30 pierożków. Do czerwonego barszczu polecam też: Kruche paszteciki z kapustą i pieczarkami Paczuszki z ciasta francuskiego ze szpinakiem Rożki z kiszoną kapustą i pieczarkami

Monia miesza i gotuje
Paszteciki wagonikowe 155

posypania, np. sezam. W tym roku zachciało mi się nowego przepisu na paszteciki. Idealny dodatek do czerwonego barszczyku :) Ciesze się, że akurat ten przepis wpadł mi w ręce. Paszteciki są pyszne. Nazwałam je "wagonikowe" ponieważ piecze się jeden obok drugiego, w postaci podłużnych rolad, które kroi się dopiero po upieczeniu. Jeżeli upieczemy je wcześniej, lub zostaną nam po uczcie świątecznej(...)stopniowo żółtka cały czas mieszając lub miksując aż ciasto będzie już gładkie i bez grudek. Wyrabiać je jeszcze przez około 3 - 5 minut (ręką lub hakiem miksera do ciasta drożdżowego). Następnie stopniowo dodawać miękkie masło cały czas miksując lub zagniatając ciasto. Wyrabiać przez około 10 minut, do czasu aż ciasto będzie gładkie i elastyczne i nie będzie się kleiło

Świat Domowej Kuchni
Paszteciki z kapustą i grzybami 125

ciasto: 1 kg mąki 2 szkl mleka 60 g drożdży 100 g oleju 2 łyżka cukru szczypta soli nadzienie 1 kg kapusty kiszonej 1 duża cebula

Gotowanie jest łatwe