pasty - 13297 przepisów (strona:495/887)

PUREE Z DYNI 199

dyni najbardziej moim zdaniem nadaje się dynia Hokkaido, chociaż inne gatunki dyń jadalnych również z powodzeniem wchodzą w grę. Moje puree z dyni wykorzystuję do ciasta, do sosów, zup, past do chleba a nawet […] Artykuł PUREE Z DYNI pochodzi z serwisu Gotowanie

Gotowanie-uk
Przepis na śledzie po kaszubsku 158

najlepsze będą następnego dnia, kiedy wszystkie smaki i aromaty z sosu i matiasów wzajemnie się wymieszają. Smacznego. przepis na śledzie po kaszubsku Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Pasta z makreli i jajek – prosty przepis Sałatka z brokułem kurczakiem i fetą Jajka faszerowane w szynce   Artykuł Przepis na śledzie po kaszubsku pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Pasta rybna z jajkiem i kiszonym ogórkiem 127

Czas imprezowy zbliża się wielkimi krokami, warto pomyśleć o szybkich , smakowitych przekąskach. Do wspólnej zabawy zabawy w kuchni zaprasza #kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczeń. Świetna pasta na kanapki, krakersy lub jako mini przekąska na liściach szpinaku. Składniki: - 1 wędzony morszczuk - 4 jaja - 1 mała cebula - 5 kiszonych ogórków - 3 łyżki łagodnego keczupu Kotlin - 3 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu - pieprz

Apetyczna babeczka
Babeczki kukurydziane z awokado 136

Składniki: 1 szklanka płatków kukurydzianych Lubella 2 jajka 1 cebula 1 awokado 1/2 łyżeczki czerwonej pasty curry 1/2 łyżeczki jarzynki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki Przygotowanie: Cebulę posiekać drobno i zeszklić … Czytaj dalej Babeczki kukurydziane z awokado

czarrna od kuchni
"Tatar" z suszonych pomidorów i grillowanej cukinii-dla Wegan 137

sumie nie wiem, czy to danie powinno nazywać się tatarem, bo tatar-to tatar. Osobiście nazwałabym grubo mieloną pastą :) SKŁADNIKI: Mała cukinia ok. 100 gr. dobrej jakości suszonych pomidorów w zalewie (u mnie z własnej "produkcji"  https://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/01/suszone-pomidory.html  ) 2 łyżeczki oleju ze suszonych pomidorów Szczypta suszonego tymianku lub innych ziół Mała szalotka Łyżeczka czerwonego octu winnego Łyżka

Kopystką po garach
Zdrowe batony śliwkowe 150

agawy) Przygotowanie: Jeśli olej kokosowy mamy w postaci stałej, należy go stopić. Orzechy nerkowca zmiksować w blenderze lub malakserze na piach. Suszone śliwki również zmiksować, ale na pastę (u mnie nie do końca, co widać na zdjęciach). Orzechy wymieszać ze śliwkami, dodać wiórki kokosowe, stopiony olej oraz płynny miód. Całość dokładnie wymieszać, najlepiej dłońmi, aż do otrzymania klejącej gęstej masy

Nastoletnie Wypiekanie
BUŁKI LCHF Z KALAFIORA (keto, LCHF, optymelne, paleo, bez glutenu i laktozy) 224

papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180-190°C (termoobieg) przez ok 30 minut obserwując żeby się za bardzo nie przypiekły. Gotowe bułeczki wystudzić i jeść z masłem, smalcem, pastami i innymi ulubionymi dodatkami jak pieczone mięsa i warzywa Sprawdzą się także jako bułki do hamburgerów — BTW całości bez łupin i dodatków: 750 g, 817 kcal

Ola la LCHF
Puree z dyni 99

Puree z dyni to ciekawa baza wielu rozmaitych jesiennych wypieków, deserów a nawet past kanapkowych. Do jego zrobienia nadaje się każdy rodzaj jadalnej dyni. Moja ulubiona to Hokkaido, która ma intensywny pomarańczowy kolor skórki i miąższu i nie trzeba jej obierać. Gotowe puree, którego nie będziemy od razu wykorzystywać, można przełożyć do zamykanego słoika lub pojemnika i przechowywać w lodówce

wyzwania kuchenne
Tort krówka z łaciatym biszkoptem oraz kremem waniliowym i truskawkowym (bez glutenu, cukru białego) 175

jaśminowego -100g kaszy jaglanej -3/4 L mleka np. bez laktozy/napoju roślinnego -śmietana powstała z jednej puszki mleka kokosowego -4 łyżki mielonych migdałów (opcjonalnie) -ksylitol -3-4 łyżeczki pasty waniliowej Krem truskawkowy -400g mrożonych truskawek -śmietana powstała z jednej puszki mleka kokosowego -mąka kokosowa (4 łyżki lub więcej) -ksylitol Krem jogurtowy -1000g jogurtu greckiego (2,5 opakowania

Candy Pandas
Pomysł na kolację - fasolka ze szpinakiem, pomidorem i harissą 155

Fasolka ze szpinakiem pomidorem i harissą Składniki / na 2 porcje: 2 łyżki z oliwy 1 opakowanie szpinaku baby 4 ząbki czosnku 1 dojrzały pomidor puszka białej fasolki 1 łyżeczka pasty harissa ( domowej lub ze sklepu) sól do smaku natka pietruszki do posypania do podania: świeży chleb i jeśli macie ochotę, możecie też dać jajko sadzone lub trochę pokruszonej fety Przygotowanie

Chilli Czosnek i Oliwa
Sernik oreo 159

twarogu zmielonego (użyłam quarku) 250 g ricotty 100 ml śmietany kremówki (double cream)  140 g cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 4 całe duże jajka 1/2 łyżeczki pasty waniliowej  4 ciasteczka pokruszone na większe kawałki Polewa 250 g gęstej kwaśnej śmietany (użyłam creme fraiche) 2 łyżki miodu Śmietankę wymieszać dokładnie z miodem  Wykonanie Wszystkie składniki włożyć do misy

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Curry z soczewicą i kolendrą 206

olej wrzucamy wszystkie przyprawy i ząbek czosnku. Czyli przesmażamy przyprawy, aby wydobyć aromat. Kiedy robię ostre curry, to aromat przypraw szczypie w nos. Dolewamy trochę wody i powstaje pasta. Mieszamy żeby się nie przypaliła. Dodajemy soczewicę i jeszcze więcej wody. Dodajemy marchew i paprykę. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i gotujemy około 30 min. Kiedy soczewica i marchew są miękkie, dodajemy puszkę

Smaki Przyprawy i Kolory
Pad thai z owocami morza 102

łyżki kiełków fasoli mung odsączonych z zalewy - 3 ząbki czosnku - pół papryczki chili bez pestek - świeży szczypiorek - garść orzechów ziemnych - olej do smażenia Do przygotowania sosu potrzebujemy: - 3 łyżeczki pasty z tamaryndowca - 3 łyżki sosu sojowego - 3 łyżki sosu rybnego - 2 łyżeczki miodu - sok z połowy cytryny - szczyptę pieprzu 1. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. 2. Wszystkie składniki sosu

Bez Cebuli
Tajska zupa Tom Yum z kurczakiem 634

ostro-kwaśna i niezwykle aromatyczna. Najczęściej pojawia się w wersji z krewetkami, ale my wybraliśmy pierś kurczaka. Składniki do jej przygotowania kupicie w większości marketów. Podstawą jest przede wszystkim pasta Tom Yum, i chociaż tradycyjna zupa przygotowywana jest w wersji bez mleczka kokosowego, to z nim smakuje mi znacznie bardziej. W zupie powinien pojawić się jeszcze imbir – ja Czytaj

Pasja Smaku
Strogonow z wołowiną i grzybami / Beef and mushroom stroganoff 184

double cream, season with salt and pepper to taste. and cook for an additional 10-15 minutes until slightly reduce and thicken. Season if necessary and serve with pasta. Enjoy! Artykuł Strogonow z wołowiną i grzybami / Beef and mushroom stroganoff pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny

karmelowy

Proponowane wyszukiwania