rewelacyjny! sezam zastąpiłam słonecznikiem co tylko wzbogaciło ich smak. Baton bakaliowy bez pieczenia na 6 batoników 100 g miękkich daktyli bez pestek po 40 g rodzynek i pasty tahini po 30 g wiórków kokosowych i nasion słonecznika 20 g oleju kokosowego Wszystkie składniki wkładamy do blendera. Miksujemy na gęstą papkę. Masę wkładamy do foremki lub foremek. Chłodzimy
Dzieje kuchennej Wiewiórysamego lub następnego dnia, a resztę na gorąco wekuję w słoiku żeby wykorzystać potem w tygodniu do innej zupy, curry czy innego dania. Z mięsa ( jak jest) robię zawsze pastę do kanapek a warzywa przerabiam albo na kotlety , albo na pasztet ( z przepisu jadłonomi) albo na sałatkę dodając to co zalega w lodówce. Jeden gar zupy a jedzenia na pół
Cooking for EmilyPieczone warzywa są idealne do stworzenia pasty na chleb. Wykorzystuję je dość często, bo warzywa lubimy, a rożne ich konfiguracje szybko się nie nudzą. Teraz dołożyłam więcej bakłażana. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieKuchnia włoska jest jedną z najpopularniejszych kuchni na całym świecie. Na każdym kroku możemy spotkać restauracje serwujące potrawy rodem ze słonecznej Italii. Wśród najczęściej wybieranych potraw są wszelkiego rodzaju pasty, makarony i pizze. Jedzenie w restauracjach ma swój klimat i nastrój, jednak przygotowanie równie dobrych, a może i znacznie smaczniejszych potraw w domu jest niezwykle proste i przede wszystkim tańsze
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mrożonych wiśni ½ szklanki cukru. Gotujemy razem, aż cukier się rozpuści, a konfitura zgęstnieje. Studzimy. Bita śmietana: 0,5 litra dobrze chłodzonej śmietany 36% 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka pasty waniliowej lub ziarenka z dwóch lasek wanilii 5 łyżek serka mascarpone Śmietanę ubijamy, jak zacznie sztywnieć, dodajemy cukier i wanilię. Po ubiciu delikatnie wkręcamy serek mascarpone, małymi partiami. Wszystko dokładnie
ladykitchenMakrela kojarzy mi się z dzieciństwa tylko pod jedną postacią - w formie wędzonej pasty na kanapki. Jeżeli lubicie lekko tłuste i mięsiste ryby to musicie przygotować pieczoną makrelę. Taka ryba jest łatwa do przyrządzenia, ponieważ nie trzeba obierać jej z łusek. Ponadto makrela zawiera bardzo dużą ilość selenu, który wspomaga odporność. Idealne jesienne danie 😊 Składniki na 4 porcje: 4 filety
UgotowaćTaka pasta wyśmienicie smakuje ze świeżą bagietką. W wersji bardziej fit, śmietanę można zastąpić jogurtem naturalnym. Składniki 150 g wędzonego dorsza 2 jajka ugotowane na twardo 1 średnia cebula 2 duże kiszone ogórki 5 łyżek majonezu 2 łyżki śmietany 18 % sól pieprz Przygotowanie Rybę oczyściłem z ości, drobno pokroiłem. Ugotowane na twardo jajka pokroiłem w kostkę, ogórki
R'n'G Kitchenprosty i smaczny przepis na hummus, który w bardzo łatwy sposób wykonacie w swoim domu. Do przygotowania potrzebujemy: - 1 puszkę ciecierzycy - 2-3 ząbki czosnku - 1 czubatą łyżkę pasty tahini - sok z połowy cytryny - 4 łyżki oleju sezamowego - 1/4 szklanki wody - 3 łyżeczki kuminu - sól do smaku 1. Ciecierzycę odsączamy, przekładamy do blendera, a następnie dodajemy resztę składników i całość
Bez Cebulioliwą. Przyrządź spaghetti z cukinii używając veggie spiralizator. Włóż cukinię do mikrofalówki nastawionej na maksymalny efekt na 1 minutę. Dodaj cukiniowe spaghetti do makaronu i wymieszaj z awokado- feta pastą. Ułóż makaron na misce. Następnie zaaranżuj w misce plastry łososia, pokrojone pomidorki, sałatę i jarmuż. Całość posyp orzechami, utartym parmezanem i udekoruj cytryną. Spara Spara Spara Spara The post Healthy
codojedzeniapieczonej dyni i batatów Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 300 g pieczonych batatów 600 g pieczonej dyni 2 szklanki bulionu (przygotowanego na bazie domowej warzywnej pasty bulionowej ) 1 łyżeczka kuminu 1/2 mielonej kolendry 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 2 duże ząbki czosnku oliwa z oliwek płatki chili sól morska Wykonanie: Po upieczeniu wyjmujemy je z piekarnika
Kulinarne przygody Gatityinspiracje, to także dania jednogarnkowe, bazujące na aromatach cukinii, kabaczków, patisonów czy pieczonej papryki. Bigos albo leczo z tych popularnych warzyw dyniowatych z dodatkiem duszonej kiełbasy podwawelskiej ekstra i pasty pomidorowej, to niewątpliwie strzał w dziesiątkę! Kulinarnym smakoszom ceniącym w kuchni oryginalność, polecamy zapiekankę warzywno-mięsną z wykorzystaniem kiełbasy żywieckiej i sosu na bazie skarmelizowanych śliwek i octu. Dania jednogarnkowe
Codogaragładką masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać również kilka łyżek wody, jeżeli masa jest za gęsta i zblendować ponownie. Natkę pietruszki posiekać i również dodać do pasty lub posypać nią kanapki. Przełożyć do zamykanego pojemnika i przechowywać w lodówce
wyzwania kuchenneMuffinki pieczemy ok. 20-30 minut nastepnie Wyjmujemy i studzimy. Gdy przestygną lukrujemy. By powstał lukier w miseczce mieszamy cukier z cynamonem i ucieramy z sokiem aż powstanie gęsta pasta, którą można bez problemu rozsmarować na muffinach
Dzieje kuchennej WiewióryPasta paprykowa Składniki · 1kg papryki · 25dag cebuli · Kilka ząbków czosnku · 5 dag cukru · ¼ szkl olejy
Kulinarne pyszności MolkiSerek z nerkowców Serek z nerkowców stworzyłem specjalnie z myślą o sushi. Uwielbiam połączenie delikatnego serka, wasabi, czerwonej cebuli i imbiru. Ten flirt smaków jest bezbłędny
Blendman