HUMMUS ZE SKIEŁKOWANEJ CIECIERZYCY
HUMMUS ZE SKIEŁKOWANEJ CIECIERZYCY
Przepis na : śniadanie
Hummus to jedna z najpopularniejszych past wegańskich. Rośliny strączkowe, tahini, oliwa, sok z cytryny to obowiązkowe składniki tego dania. W tradycyjnej wersji strączki występują w ugotowanej formie. Z powodzeniem można jednak przyrządzić surowy hummus. Jest on na pewno zdrowszy, bo składniki mineralne i witaminy zawarte w ciecierzycy nie zostały zubożone przez obróbkę termiczną - gotowanie. Moczenie i kiełkowanie strączków powoduje, że są one lżej strawne, brak w nich kwasu fitowego i antyodżywczych skład... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Jeść, by żyć w zdrowiu
Autor
Dominika Vegan
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pasty, wegańskie, pasta, śniadania, papryka, przekąski, drugie danie
Inne przepisy z Jeść, by żyć w zdrowiu
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję