pasty - 13297 przepisów (strona:502/887)

Makaron orzo z żółtą cukinią i czarnuszką 142

użyć dobrej jakości oliwy z oliwek. I tak oto powstał bardzo smaczny obiad, szkoda tylko, że zrobiłam go tak mało! Pora więc na powtórzenie tego wspaniałego dania! Viva la pasta! Makaron orzo z żółtą cukinią i czarnuszką / 2 porcje Składniki: 1 żółta, mała cukinia 2 ząbki czosnku 150 g makaronu orzo, w kształcie ziarenek ryżu 3 łyżki oleju rzepakowego

Moja smaczna kuchnia
Eklerki 183

utrzeć do uzyskania jasnej, puszystej masy. Dodać obie mąki i zmiksować tak, aby nie było grudek. Mleko zagotować z ziarenkami wanilii bądź cukrem wanilinowym. Zestawić z ognia i wlać pastę z żółtek. Dobrze wymieszać. Postawić z powrotem na palnik i mieszając rózgą kuchenną zagotować. Pogotować przez kilka sekund. Zdjąć z palnika i wmieszać likier ( jeśli używacie ). Budyń przykryć folią spożywczą

Opowieści z piekarnika
Pasta z kaszy gryczanej 200

tylko zobaczyłam ten przepis - od razu chciałam zrobić, ale mówić kolokwialnie - trochę mi się zeszło. W końcu jest! Pyszna pasta z kaszy gryczanej, jabłka i cebuli! Polecam ją każdemu jako urozmaicenie codziennych kanapek - najlepiej smakują z ogórkiem małosolnym,kiszonym lub - jak u mnie z małosolnym w zalewie miodowej (kupionym na okolicznym ryneczku). Składniki: saszetka ugotowanej kaszy gryczanej, średniej wielkości cebula

Lena Gotuje
🍹 Restauracja Blue Cactus – Warszawa 179

zdecydowanie bardziej, jak na przykład ogniste skrzydełka (które szczególnie polecam osobom lubiącym podwojoną ostrość). Najbardziej jednak smakowały mi quesadillas Rozczarowana byłam zaś papryczkami nadziewanymi, które były wypełnione (jak mniemam) pastą z białego serka. Dodatkowo przed zamówieniem zaserwowano nam pyszny cytrynowy aperitif oraz karafkę wody z cytryną – w standardzie, co bardzo rzadko się spotyka w restauracjach. Za do duży plus

Kuchnia Bazylii
38 przepisów z papryką 190

zieloną papryką w pomidorach Kuskus z papryką, kukurydzą i cukinią w pomidorach Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pizza z papryką i czarnymi oliwkami Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Sałatka z cieciorki

Moja smaczna kuchnia
KOFTA CZYLI MIELONE NA PATYKU 295

naszemu to po prostu mięso mielone na patyku 😉 Szczególną popularność zyskała w Turcji, gdzie powstało prawdopodobnie kilkaset rodzajów tego dania, min. z kaszą bulgur, z ryżem, jajkiem, serem żółtym, pastą pomidorową, a także wersje bezmięsne z samej kaszy bulgur z dodatkami. U mnie kofta powstała z ogólnodostępnego w Polsce mięsa wołowego z dodatkiem cebuli, czosnku oraz przypraw. Powiem szczerze

Kuchnia MagdaLeny
Szkolenie „Pasticceria italiana 1.0” z mistrzem cukiernictwa – Michałem Doroszkiewiczem w Szkole Ashanti 212

czyli czekolada z masłem kakaowym rozpylona na schłodzone ciasto. Trzecim tortem był tort „Gianduia” czyli tort czekoladowo – orzechowy, bardzo popularny we Włoszech. Do jego przygotowania użyliśmy orzechów laskowych i pasty orzechowej, jego smak był bardzo intensywny. Tort był bardzo kremowy i pyszny. Przygotowaliśmy również „Profiteroles”, czyli ptysie, które zanurzyliśmy w polewie czekoladowej. Nie zabrakło również deserów panna cotta i tiramisu

Mała Cukierenka
Kalafiorowe curry z cukinią 189

reszta. Składniki na 4 porcje : 2 średnie cukinie około pół kg kalafiora podzielonego na małe różyczki 1 duża cebula pęczek natki pietruszki puszka 400 ml mleka kokosowego łyżeczka zielonej pasty curry płaska łyżeczka kuminu 2 ząbki czosnku łyżeczka soli Przygotowanie: W dużym garnku rozgrzej 3 łyżki oleju roślinnego i zeszklij drobno posiekaną cebulę (2-3 minuty smażenia), dodaj przyprawy (sól

greenscarf
Potrawy z cukinii – cukinia faszerowana kaszą jaglaną z pastą warzywną 152

zatem potrawy z cukinii trzeba robić i korzystać do oporu! U mnie dziś cukinia faszerowana kaszą jaglaną i... The post Potrawy z cukinii – cukinia faszerowana kaszą jaglaną z pastą warzywną appeared first on Eksperymentuj z życiem

Eksperymentalnie.com
Łatwy pudding, czyli zdrowy deser z kaszy jaglanej w kilka minut 260

wolnym ogniu aż wchłonie płyn. Odstaw pod przykryciem do wystudzenia. Zblenduj kaszę ze wszystkimi składnikami, przełóż do pucharków. Zblenduj banana z truskawkami, polej warstwę jaglaną. Wskazówki wybierzcie dobrą pastę sezamową (tahini), gorzka zepsuje smak. Podobnie z kaszą jaglaną - jeśli dobrze jej nie przepłuczecie, jej goryczka także zepsuje efekt. powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/   Artykuł Łatwy pudding, czyli zdrowy deser

Powiedz dietom nie
Gryczane naleśniki bez jajek i mleka, z pieczonymi warzywami 216

wymieszać – całość piec kolejne 5 – 10 minut, aż warzywa będą miękkie. Po wyjęciu z piekarnika doprawić czarnym pieprzem. Sosy jogurtowe: pikantny: 5 łyżek gęstego jogurtu roślinnego lub zwierzęcego, harissa (pasta z papryczki chilli i czosnku) do smaku ze szczypiorkiem: 5 łyżek gęstego jogurtu roślinnego lub zwierzęcego, pół pęczka posiekanego szczypiorku, sól i pieprz do smaku Smacznego! Jeśli wolisz, paprykę możesz

Even Better Food
Pieczone warzywa w sosie pomidorowym, czyli szybki jednogarnkowy obiad 246

soku. Jest to idealne danie jako kolacja z pieczywem lub danie główne z dodatkiem ryżu czy też kaszy, a jeżeli coś zostanie, to można wszystko zblendować i mieć przepyszną pastę na chleb. Składniki na 4 porcje: 2-3 bakłażany (około 1 kg) 500 g małych, młodych ziemniaków 2 cebule 2-3 papryki (czerwone, żółte, fioletowe) 2-3 dojrzałe pomidory

greenscarf
Deser lodowy Ani 185

blaszkę o długości 40 cm i szerokości 13 cm 150 g herbatników typu petit beurre 70 g rozpuszczonego masła 200 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej 200 g borówek amerykańskich lub innych owoców 1 mała puszka masy krówkowej lub kajmakowej czekolada do ozdoby Formę do ciasta wyłożyć folią aluminiową i posmarować masłem. Ciasteczka zmiksować

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
TUŃCZYK w PANIERCE z PIEPRZU na PUREE z ZIELONEGO GROSZKU i MARCHEWKI 162

masła, doprawić do smaku solą i pieprzem, do marchewki dodać szczyptę gałki muszkatołowej. Warzywa zmiksować na gładkie puree, jeśli potrzeba dolać wodę z gotowania, żeby nieco rozrzedzić powstałą pastę warzywną. Ja przygotowałam rzadsze puree z groszku i nałożyłam na rukolę, a marchewkowe gęstsze puree formowałam za pomocą dwóch łyżek i posypałam ziarenkami sezamu. 1 porcja to ok. 385 kcal , węglowodany

Dietolog
PASTA Z CIECIORKI I MARCHEWKI 122

Obecnie można kupić w sklepach różne gotowe pasty na bazie włoskiego grochu, ale chyba nic nie zastąpi smarowidła domowej roboty :) Stworzyłam ilustrację, która przybliży wam cenne właściwości tych roślin strączkowych. Warto zwrócić także uwagę na wartości odżywcze oraz witaminy w nich zawarte :) SKŁADNIKI : 200-250 g ciecierzyca  2 małe marchewki 1/2 pora 1 łyżka oleju rzepakowego sól 1/2 kurkumy

Marcepanowa kuchnia