Przecier z cukini ..pasta z cukini ...Znane pod różnymi nazwami, a zawsze smaczne. Używam na domową pizzę, używam do kanapek. Moi synowie pokochali ten cukiniowy rarytas i nie wyobrażam sobie bym nie zrobiła go do słoików na zimę. Jeśli jeszcze nie znacie, to koniecznie musicie wypróbować. Z jednej porcji wychodzi 16 słoiczków. Składniki: 1,5 kg cukinii
Z Majeczką w kuchniburaczków ze słoika można dodać do nich surową lub podsmażoną cebulę, tarte jabłko, lub chrzan, albo zasmażyć i podawać na ciepło. Buraczki tarte nadają się do robienia koktajli, do past kanapkowych lub na ćwikłę z chrzanem. Możliwości jest wiele! A Wy, robicie buraczki tarte na zimę? Często piekę buraki na bieżąco i robię z nich surówkę obiadową z cebulą albo
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięszklanki mleka 3,2% 1 łyżeczka proszku do pieczenia. 2 jajka (żółtka i białka osobno) 4 łyżki oleju 2 łyżki cukru (opcjonalnie) kilka kropel aromatu waniliowego lub 1/2 łyżeczki pasty waniliowej szczypta soli Żółtka wymieszać z mlekiem i olejem. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i opcjonalnie cukier i wanilię. Wymieszać na gładką masę. Białka ubić ze szczyptą
Piekarz-Kucharz-Garkotłuktosterze. Przekrawamy na trójkąty. Awokado rozgniatamy widelcem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Mieszamy. Smarujemy tosty pastą guacamole, układamy plastry jajka i połówki pomidorków. Całość posypujemy szczypiorkiem i pestkami dyni. Smacznego! 1 porcja - 350 kcal: - białko - 13,5 g - tłuszcze - 18 g - węglowodany
Moje Kuchenne RewelacjeDomowa najlepsza, a jak! Bez zbędnych składników, w zdrowym wydaniu, bo na miodzie. Po tym jak ostatnio przygotowywałam domową pastę sezamową tahini , w której się po uszy zakochałam, przyszła pora na domową chałwę, a co za tym idzie na kilka smakowitych przepisów z jej wykorzystaniem. Zanim jednak ugoszczę Was w chałwowe przepisy, musimy mieć podstawę- chałwę, dlatego też polecam dzisiaj
Nastoletnie Wypiekanieupiec paprykę Pieczona papryka, świetnie sprawdza się na kanapkach, w sosach, jako dodatek do sałatek lub w pastach. Ja uwielbiam hummus przygotowywaną z pieczoną papryką… Przepyszny! Robi się ją bardzo prosto, tylko trzeba pamiętać o jednej ważnej rzeczy… naprawdę musi być mocno przypalona – tylko wtedy będziemy mogli ją oskórować jak Hannibal swoje ofiary. Wielu ludzi zadaje sobie
Blendmanupiec czosnek Pieczony czosnek w mojej kuchni zazwyczaj wita w pastach kanapkowych lub w zastępstwie za masło. Świetnie smakuje hummus z pieczonym czosnkiem. Po upieczeniu kompletnie traci swój ostry i dla niektórych nieprzyjemny smak i staje się słodkawy. Świetnie komponuje się z pieczoną papryką, strączkami, rozmarynem i tymiankiem – to moje ulubione połączenia. W tym wpisie nauczę Was jak upiec
Blendmanzachęcić do jedzenia go dodałam do niego krem orzechowo - kakaowy Super Krówka . Jest to krem 100% naturalny słodzony cukrem kokosowym, oprócz niego zawiera mleko kokosowe w proszku, pastę z orzechów laskowych 12%, olej słonecznikowy, proszek kakaowy o obniżonej zawartości cukru 5%, masło shea, gumę arabską (błonnik z akacji, emulgator: lecytyna słonecznikowa. Wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych, a produkty
kruche babeczkiskładników, a efekt jak zwykle smaczny i idealny do popołudniowej kawy. Ciasto z rabarbarem Składniki: okrągla forma o średnicy 23 cm 3 jajka 180 g cukru 1 łyżeczka waniliowej pasty 1 łyżeczka proszku do pieczenia 170 g pszennej mąki 60 g zmielonych orzechów włoskich 90 g masła, roztopionego 300 g rabarbaru cukier puder do posypania Nastaw piekarnik na 180ºC. Zmiksuj
codojedzeniałyżeczka proszku do pieczenia na krem budyniowy: 0,5 litra mleka pół kostki miękkiego masła 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka pół szklanki cukru pasta lub cukier waniliowy ponadto: duża paczka herbatników duża paczka krakersów puszka masy kajmakowej 500 ml śmietany 30% 1 opakowanie śmietan fixu lub 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru
Pysznie & Pięknieschłodzonego mleka kokosowego, brązowym cukrem lub miodem, dodaj owoce jagodowe i gotowe. Smacznego! Co nowego wege w Kauflandzie? - napój sojowy, 3 rodzaje (w ofercie był również migdałowy) - pasty do chleba (lepsza paprykowo-orzechowa, grzybowa trochę mdła, ale np. z ogórkiem kiszonym może być) - sojowy jogurt z kulturami bakterii jogurtowych, całkiem smaczny (czuć posmak soi, mi to akurat
Qlinarnie i Qlinarniełyżka kakao 3 jajka 225 g cukru 125 g pszennej mąki Masa serowa 1 kg twarogu z wiaderka 2 jajka 2 budynie o smaku śmietankowym 1 łyżeczka waniliowej pasty 1 łyżka soku z cytryny 200 g cukru Mus truskawkowy 900 g truskawek 90 g cukru 5 łyżeczek żelatyny + 4 łyżki wody 1 łyżka soku z cytryny 100 ml wody Rozpuść
codojedzeniapewno warto poszukać tu inspiracji na póżne lato w kuchni i spiżarni. Wielka księga słoików. Ponad 250 przepisów – od przetworów z warzyw i owoców, aż po pasty i dipy! Autorka: Jennifer MacKenzie Wydawnictwo: Laurum Data premiery: 2017 Ilość stron: 380 Okładka: miękka Artykuł “Wielka księga słoików” – recenzja pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane
Ugotowane pozamiatanemieli pomysłu na obiad,lub kiedy wpadną goście z wizytą. Składniki makaron tagliatelle speck ragu sól u mnie himalajska różowa dużo parmezanu tyle! Obiad szybki i pyszny. U mnie pasta gości często, gdyż dzieci wołają bez przerwy o makaron. I jako, że w ich żyłach płynie sycylijska krew, to robi się wszystko jasne. Najstarsza córka powiedziała mi kiedyś- mamo krew
Z Kuchni Do Kuchnimnie w domu puszka tuńczyka zawsze siedzi gdzieś w zakamarkach kuchennych. A jak jest już puszka to wariacji na jej temat wiele. Najprostsza i najszybsza pasta na kanapki jest najlepsza. Idealnie nadaje się również na imprezę jako przekąska na krakersy. Oczywiście wtedy każdy musi zjeść, żeby nie było ;) Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łyżeczki majonezu mała cebulka
Gotowanie z pasją