szpinakiem Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Podpłomyk z jajkiem sadzonym i ziołowym jogurtem Podpłomyki z koperkiem Podpłomyki z oregano Podpłomyki z pastą z awokado, jajkiem i parmezanem Flatbread z patelni
Moja smaczna kuchniakawowy. 1/2 małego espresso (lub 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w 2 łyżkach wrzącej wody) 1 szklanka cukru pudru. Cukier puder rozetrzeć razem z espresso na gadką pastę. W razie potrzeby dodać więcej cukru, lub więcej espresso. Posmarować lukrem ciepłe jeszcze pierniczki. Przechowywać w zamkniętej puszce. W marę upływu czasu pierniczki zmiękną. Powodzenia. Przepis z bloga Moje
Piekarz-Kucharz-Garkotłukcebulę pokroić w drobną kostkę. Listki bazylii porwać na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki dodać do awokado. Polać sokiem z cytryny i olejem. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku. Pastę wymieszać z ugotowanym makaronem. Po wierzchu posypać startym parmezanem. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiSałatka z awokado, pomidorami i mozzarellą, pestkami dyni i słon ecznika . Sałatki z awokado: Sałatka z awokado, boczkiem i jajkiem w koszulce , Sałatka jarzynowa z awokado , oraz Jajka faszerowane pastą z awokado i szynką oraz Chłodnik z avocado to najpopularniejsze przepisy z tym owocem na blogu. Tym razem zrobiłam sobie lekką sałatkę z awokado, pomidorami i mozzarellą idealną na obiad
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękosteczkę niż śledzie. Marynowane pieczarki i ogórka siekamy bardzo drobno. Ich kawałeczki mają być prawie niewyczuwalne podczas gryzienia. Do pokrojonych składników dodajemy majonez oraz przyprawy i dokładnie mieszamy. Naszą pastę układamy na kromeczkach z pieczywa. Możemy dodatkowo przystroić je majonezem. Wioleta Gargula
MamaOskarkawszystkim znanej, niesztampowej. Odwiedzamy z Bartkiem malownicze zakątki Włoch, poznajemy historię, sztukę i kulturę i odkrywamy kulinarne perełki różnych regionów, przy okazji dostając receptury na cudowne pasty, gnocchi, dania mięsne czy włoskie desery. Książka dosłownie pochłania czytelnika: smakami, opisami miejsc, zdjęciami z cudownych miast i miasteczek odwiedzonych przez Autora. Bartek mówi, iż piekielnie zazdrości każdemu, kto nie był
Moje Kuchenne Rewelacjedyni najbardziej moim zdaniem nadaje się dynia Hokkaido, chociaż inne gatunki dyń jadalnych również z powodzeniem wchodzą w grę. Moje puree z dyni wykorzystuję do ciasta, do sosów, zup, past do chleba a nawet […] Artykuł PUREE Z DYNI pochodzi z serwisu Gotowanie
Gotowanie-uknajlepsze będą następnego dnia, kiedy wszystkie smaki i aromaty z sosu i matiasów wzajemnie się wymieszają. Smacznego. przepis na śledzie po kaszubsku Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Pasta z makreli i jajek – prosty przepis Sałatka z brokułem kurczakiem i fetą Jajka faszerowane w szynce Artykuł Przepis na śledzie po kaszubsku pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-SmakuCzas imprezowy zbliża się wielkimi krokami, warto pomyśleć o szybkich , smakowitych przekąskach. Do wspólnej zabawy zabawy w kuchni zaprasza #kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczeń. Świetna pasta na kanapki, krakersy lub jako mini przekąska na liściach szpinaku. Składniki: - 1 wędzony morszczuk - 4 jaja - 1 mała cebula - 5 kiszonych ogórków - 3 łyżki łagodnego keczupu Kotlin - 3 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu - pieprz
Apetyczna babeczkaSkładniki: 1 szklanka płatków kukurydzianych Lubella 2 jajka 1 cebula 1 awokado 1/2 łyżeczki czerwonej pasty curry 1/2 łyżeczki jarzynki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki Przygotowanie: Cebulę posiekać drobno i zeszklić … Czytaj dalej Babeczki kukurydziane z awokado
czarrna od kuchnisumie nie wiem, czy to danie powinno nazywać się tatarem, bo tatar-to tatar. Osobiście nazwałabym grubo mieloną pastą :) SKŁADNIKI: Mała cukinia ok. 100 gr. dobrej jakości suszonych pomidorów w zalewie (u mnie z własnej "produkcji" https://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/01/suszone-pomidory.html ) 2 łyżeczki oleju ze suszonych pomidorów Szczypta suszonego tymianku lub innych ziół Mała szalotka Łyżeczka czerwonego octu winnego Łyżka
Kopystką po garachpapierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180-190°C (termoobieg) przez ok 30 minut obserwując żeby się za bardzo nie przypiekły. Gotowe bułeczki wystudzić i jeść z masłem, smalcem, pastami i innymi ulubionymi dodatkami jak pieczone mięsa i warzywa Sprawdzą się także jako bułki do hamburgerów — BTW całości bez łupin i dodatków: 750 g, 817 kcal
Ola la LCHFPuree z dyni to ciekawa baza wielu rozmaitych jesiennych wypieków, deserów a nawet past kanapkowych. Do jego zrobienia nadaje się każdy rodzaj jadalnej dyni. Moja ulubiona to Hokkaido, która ma intensywny pomarańczowy kolor skórki i miąższu i nie trzeba jej obierać. Gotowe puree, którego nie będziemy od razu wykorzystywać, można przełożyć do zamykanego słoika lub pojemnika i przechowywać w lodówce
wyzwania kuchennejaśminowego -100g kaszy jaglanej -3/4 L mleka np. bez laktozy/napoju roślinnego -śmietana powstała z jednej puszki mleka kokosowego -4 łyżki mielonych migdałów (opcjonalnie) -ksylitol -3-4 łyżeczki pasty waniliowej Krem truskawkowy -400g mrożonych truskawek -śmietana powstała z jednej puszki mleka kokosowego -mąka kokosowa (4 łyżki lub więcej) -ksylitol Krem jogurtowy -1000g jogurtu greckiego (2,5 opakowania
Candy PandasFasolka ze szpinakiem pomidorem i harissą Składniki / na 2 porcje: 2 łyżki z oliwy 1 opakowanie szpinaku baby 4 ząbki czosnku 1 dojrzały pomidor puszka białej fasolki 1 łyżeczka pasty harissa ( domowej lub ze sklepu) sól do smaku natka pietruszki do posypania do podania: świeży chleb i jeśli macie ochotę, możecie też dać jajko sadzone lub trochę pokruszonej fety Przygotowanie
Chilli Czosnek i Oliwa