pasty - 13297 przepisów (strona:250/887)

Pulpeciki z soczewicy z sosem koperkowym 85

cytryny i skórka otarta z połowy cytryny 1 łyżka siemienia lnianego mielone 1 łyżka sezamu jasny i/lub czarny 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne Składniki na sos koperkowo-sezamowy 3 łyżki pasty tahini 6 łyżek wody 4 łyżki soku z cytryny sól 2 łyżki koperku siekanego 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne 1 łyżka syropu z agawy lub odrobinę więcej Instructions Na patelni rozgrzać(...)lodów nakładać porcje ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, na wierzch pulpecików posypać odrobinę nasionek sezamu. Pulpeciki pieczemy przez 20 minut, do zarumienienia się wierzchu. Przygotowanie sosu Pastę tahini wymieszać z wodą, syropem z agawy i sokiem z cytryny, powinien powstać gładki gęsty sos, doprawić solą i pieprzem, dodać koperek, wymieszać  Smacznego! Notes Mieszankę sałat nałożyć na talerz

SprawdzonaKuchnia.pl
Naleśniki szpinakowe wegańskie 143

bardzo pasował mi do mojego zestawu dodatków, ale oczywiście możecie go pominąć. Naleśniki szpinakowe najlepiej pasują do dodatków wytrawnych takich jak hummus , świeże warzywa i różnego rodzaju sosy i pasty. Można podać je również z rybą lub mięsem, jeśli macie na to ochotę. Dla poszukujących nowych smaków polecam naleśniki z kremem słodkim przygotowanym z serka mascarpone lub twarożku z dodatkiem(...)czosnku opcjonalnie odrobina oleju kokosowego do smażenia lub innego roślinnego Dodatkowo do podania naleśników surówka z czerwonej kapusty czerwona papryka hummus sałata lub kapusta pekińska lub pak choi ostra pasta z papryczek tofu... Instructions Przygotowania naleśników Do blendera wlać wodę dodać mąkę, umyty osuszony szpinak, sól i opcjonalnie suszony czosnek oraz natkę, całość zmiksować do uzyskania gładkiego ciasta. Patelnię dobrze

SprawdzonaKuchnia.pl
Surówka z rukoli i arbuza 89

jestem, więc jem jak chociażby krowa… Składniki: 100 g rukoli 1/2 małego arbuza 1 pęczek szczypiorku 100 ml oleju z pestek winogron 1 łyżka miodu lipowego 1 łyżka pasty z orzechów ziemnych 3 łyżki octu ryżowego sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle(...)fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Wiadomo, rukolę myjemy, suszymy. Z arbuza możemy wytoczyć kulki lub pokroić w kostkę. Szczypior z dymką siekamy. Olej łączymy z miodem, pastą i octem ryżowym. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie łączymy, schładzamy przed podaniem. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
Pad Thai z makaronem ryżowym i krewetkami 97

oleju ro\u015blinnego do sma\u017cenia","3 \u0142y\u017cki sosu rybnego","2 \u0142y\u017cki sosu sojowego","1\/2 limonki","2 \u0142y\u017cki cukru trzcinowego","1 \u0142y\u017ceczka pasty z tamaryndowca","1 \u0142y\u017ceczka p\u0142atk\u00f3w chilli","gar\u015b\u0107 pra\u017conych orzeszk\u00f3w ziemnych (bez soli)","gar\u015b\u0107 posiekanego szczypiorku","szczypta p\u0142atk\u00f3w chilli"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToStep(...)tofu 1 szklanka kiełków fasoli mung 50 ml oleju roślinnego do smażenia SOS 3 łyżki sosu rybnego 2 łyżki sosu sojowego 1/2 limonki 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka pasty z tamaryndowca 1 łyżeczka płatków chilli DO DEKORACJI garść prażonych orzeszków ziemnych (bez soli) garść posiekanego szczypiorku szczypta płatków chilli Sposób przygotowania: Makaron ryżowy namoczyć w wodzie przez 30 minut

ProstePesto.pl
Zupa z podagrycznikiem – tania i zdrowa 114

łyżki soczewicy czerwonej suchej 1 liść laurowy 10 szt ziela angielskiego sól pieprz 1 łyżeczka czosnku granulowanego opcjonalnie, ale bardzo polecam bo robi robotę – 2 łyżki tajskiej pasty krewetkowej Tom Yum Jak zrobić zupa z podagrycznikiem: Zaczynamy od pora. W garnku rozgrzewamy masło klarowane. Następnie pora obieramy, kroimy w kosteczkę i wrzucamy do garnka. Na maśle szklimy pokrojonego pora(...)Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę. Potem zalewamy wodą wszystko (3l), zagotowujemy, zmniejszamy grzanie i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem 25 minut. Na końcu dodajemy podagrycznik drobniutko posiekany oraz pastę krewetkową i gotujemy jeszcze 5 min. Finalnie doprawiamy do smaku. Artykuł Zupa z podagrycznikiem – tania i zdrowa pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Ciasteczka cytrynowe - pyszne 121

bardzo smaczne. Polecam i miłego dnia życzę :-) Składniki: 200 g masła (miękkiego) 1 szklanka erytrolu lub drobnego cukru 3 jajka  3 łyżki soku z cytryny Limmi 2 łyżeczki pasty waniliowej 4 szklanki mąki 1/2 szklanki mleka 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1. Masło ucieramy z erytrolem/cukrem na jasną, puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku, cały czas miksując(...)Następnie dodajemy sok z cytryny i pastę waniliową. Miksujemy. 3. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i partiami (u mnie na 3 razy) dodajemy naprzemiennie z mlekiem. Miksujemy do połączenia się składników. 4. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni opcja góra - dół. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. 5. Ręce oprószamy mąką (ciasto jest dość klejące), łyżką nabieramy porcję ciasta

kruche babeczki
Spaghetti ze szpinakiem i lubczykiem / Spaghetti with spinach and lovage 130

Vegetarian dinner in 15 minutes. Can there be something nicer to the ears? ;) I present spaghetti with spinach and aromatic lovage. Bon Appetit! :) Ingredients: (1 serving) 100 g. Spaghetti pasta 2 teaspoons of butter 1 clove of garlic a large handful of spinach 2 branches of lovage 2 tablespoons of grated Parmesan cheese 1/2 teaspoon lemon juice salt, pepper Cook(...)water. In a teaspoon of butter, fry the garlic slices for a minute. Add chopped spinach and torn lovage leaves. Simmer for 2-3 minutes, then add the cooked pasta to the pan. Season with salt, pepper and lemon juice. Mix and heat for a while. Add the rest of the cold butter and mix again. Sprinkle with cheese shavings

Delicious Place
Domowa sałatka pikantna z makreli do chleba. PRZEPIS 143

przestudzenia. Z makreli zdejmij skórę, wyciągnij kręgosłup i pozbądź się widocznych ości. Mięso przełóż do miski. Dodaj sos z patelni, energicznie mieszaj, aż połączy się z rybą w jednolitą pastę. Podawaj po schłodzeniu jako dodatek do pieczywa. Artykuł Domowa sałatka pikantna z makreli do chleba. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Owsianka chałwowa z bananem 125

formatTypeId: 1, ad_contextual: false, ad_recommended: true, ad_showRank: false }; #bezglutenu #bezdodatkucukru #bezmleka Składniki: – 50 g musli owsianego – 150-200 ml napoju roślinnego – łyżka pasty tahini – banan Dodatki: – siemię lniane, orzechy ziemne, plasterki banana Sposób przygotowania Musli zalej ciepłym napojem roślinnym, przykryj i poczekaj kilka minut aż napęcznieje. Dodaj banana, pastę tahini i dokładnie

Mrs. Endorfina
Słodko-pikantne i chrupiące tofu po koreańsku 87

mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki (60 ml) koncentratu pomidorowego lub gęstego sosu pomidorowego (passaty) 1/4 szklanki (60 ml) syropu z agawy lub klonowego 2-3 łyżki ostrej koreańskiej pasty paprykowej Gochujang (według uznania) 2 szklanki oleju do smażenia Wykonanie: Uwaga: tofu powinno być twarde, aby nie rozpadło się w czasie smażenia. Polecam tofu wędzone, ale można użyć również naturalnego, ale dobrze(...)lekko zarumieniony kolor. Cedzakiem wyciągamy tofu z oleju i odkładamy na talerz. Na drugą patelnię wykładamy koncentrat pomidorowy (lub gęstą passatę), syrop z agawy i kilka łyżek ostrej pasty koreańskiej (proponuję zacząć od jednej łyżki i smakować). Smażymy dosłownie 2-3 minuty cały czas mieszając aż pojawią się bąbelki. Na tym etapie możemy do sosu dołożyć usmażone wcześniej tofu, mieszać

Lamarida.pl
BUŁECZKI ZE SŁONECZNIKIEM 90

ziarnami słonecznika, pestek dyni lub sezamu. Przepis na bułeczki domowe, który wykonacie przez cały rok. Bułeczki wychodzą bardzo miękkie, puchate, idealne na weekendowe śniadanie. Do domowych bułeczek polecam wszelakie pasty na kanapki, np. pastę jajeczną oraz twarożek na kanapki . Bułeczki śniadaniowe ze słonecznikiem SKŁADNIKI: Rozczyn: 20 g świeżych drożdży + 50 ml letniego mleka + 2 łyżki cukru + 2 łyżki mąki pszennej

Zasmakuj Kuchni
Chrupiąca sałatka wiosenna 128

ciecierzycy ze słoika – ogórek zielony – 1/2 papryki czerwonej – 3 plasterki suszonego pomidora – szczypta soli – sok z cytryny do smaku – łyżeczka pasty tahini Dodatki: – szczypiorek Sposób przygotowania Ciecierzycę przepłukaj pod bieżącą wodą, a ogórka, paprykę i suszone pomidory pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa wymiesza razem, przypraw solą, sokiem z cytryny i polej pastą

Mrs. Endorfina
Zupa ze słonecznej Riviery Włoskiej Zemin di Ceci 92

Idź do sklepu, po te składniki 2 marchewki pokrojone w kostkę 2 ccebule pokrojone w kostkę 2 laski selera pokrojonego w kostkę 5 łyżek oliwy z oliwek 3 łyżki pasty pomidorowej 2 puszki ciecierzycy odlanej z płynów 1 pęczek botwinki grubo posiekanej 1.5 l bulionu warzywnego 4 kromki czerstwego lub tostowanego chleba rustykalnego Sól Pieprz świeżo zmielony Zaczynamy Rozgrzej rondel(...)wlej oliwę. Wrzuć warzywa i chwilę je podsmaż. Dodaj pastę pomidorową, zamieszaj i chwilkę gotuj. Wrzuć ciecierzycę, zamieszaj i gotuj kilka minut, często mieszając. Wlej bulion, dodaj botwinki, dopraw solą i pieprzem, zmniejsz temperaturę i, przykryj przykrywką i gotuj ok. 45 minut, czasami mieszając. Połóż kromki chleba w talerzu przed jej nalaniem. Dopraw zupę pieprzem i mżawką oliwy z oliwek

RafalCook
Schab pieczony z owocami i warzywami / Pork baked with fruit and vegetables 64

Dosyć tych delikatnych i zdrowych past do warzyw i chleba – chcę mięsa! Dawno nie jadłam pieczeni, a już schabu ze śliwką mniej więcej wieki… Ale schab ze śliwką, taka nuda trochę, w związku z czym mój schab się upiekł ze śliwką, morelą, żurawiną i pestkami słonecznika. W pieczeniu czegokolwiek bardzo wygodne jest to, że w większości danie(...)slices. Put on the plate a portion of vegetables, few slices of meat and pour the sauce all over it and eat! If you want you can boil potatoes, pasta, rice or just take a slice of brad – everything will go well with the pork. Bon appetite

Martyna Cooks

Proponowane wyszukiwania