pasty - 13297 przepisów (strona:248/887)

Wegańskie curry z pieczonymi warzywami 128

przygotowywać resztę curry – na patelnie wlewamy łyżkę oleju, przeciskamy na nią ząbki czosnku i dopiero wtedy stawiamy na ogniu – smażymy czosnek przez 2 minuty. Do czosnku dodajemy pastę curry i smażymy cały czas mieszając przez minutę. Dodajemy pomidory, dokładnie rozprowadzamy w nich pastę curry, dorzucamy cieciorkę, zmniejszamy ogień na mały i pozwalamy się dusić wszystkim składnikom przez około

Smaczna Strona
Szaszłyki z kurczaka i warzyw, które robi się w piekarniku. PRZEPIS 128

pieprz, olej. Będziesz potrzebować też patyczki do szaszłyków. Jak zrobić szaszłyki z kurczaka i warzyw? Czosnek drobno posiekaj, następnie rozetrzyj z odrobiną soli za pomocą noża lub widelca na pastę. Przełóż do miski, wlej około 3 łyżek oleju. Mięso pokrój w dość duże kawałki, przełóż do miski, dodaj sól i pieprz, dokładnie wymieszaj. Odstaw do zamarynowania na kilka godzin(...)warzywa nabijaj naprzemiennie na patyczki. Piecz piecz 40-50 minut w temp. 200 stopni – aż szaszłyki się zarumienią. Rada: szaszłyki podaliśmy z kaszą bulgur oraz jogurtem zmieszanym z pastą z ostrych papryczek. Mamy też inne przepisy na pyszne szaszłyki: Szaszłyki z piekarnika. Prawdziwa mięsna uczta w domu. PRZEPIS Nawlekane szaszłyki z kurczaka. Super przekąska na imprezę. PRZEPIS Szaszłyki bamberskie

Kulinarna Polska
Krokiety z jajkiem i szczypiorkiem 98

roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na słoty kolor. Smocze porady: Ciasto na naleśniki wykonujemy z przepisu podstawowego . https://www.bardzogrubysmok.pl/krokiety-z-jajkiem-i-szczypiorkiem/ Smażenie naleśników Składniki na pastę jajeczną ze szczypiorkiem Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Wszystkie składniki na krokiety z jajkiem Zawijanie pasrty jajecznej w naleśnikach Składanie naleśników w „kopertki” Zawinięte krokiety przed obtoczeniem w jajku

Bardzo Gruby Smok
Bezy owocowe 101

pianę, dodać cukier i dalej ubijać, aż otrzymamy sztywną, gęstą, lśniącą pianę. Dodać cukier puder i wymieszać dokładnie (łyżką lub szpatułką). Sproszkowane owoce zalać sokiem cytrynowym i wymieszać na pastę. Pastę owocową dodać do ubitych białek i wymieszać. Masę bezową przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni

królestwo garów
Lasagne z cukinii 86

minut, tak aby nadmiar wody odparował, a sos zgęstniał. Przygotuj sos beszamelowy. W garnuszku rozpuść masło, a następnie dodaj do niego mąkę. Wymieszaj tak, aby powstała gęsta i jednolita pasta. Następnie zacznij stopniowo dodawać do niej mleko. Ważnym jest, aby beszamel gotować na niewielkim ogniu, nieustannie mieszając. Po około 5 minutach, sos powinien być gładki, gęsty i pozbawiony grudek. Dopraw(...)zezłocić. Po wyjęciu z piekarnika pozwól lasagne ostygnąć przez kilkanaście minut – dzięki temu będzie się lepiej kroić. Zobacz też inne przepisy na obiady : Kurczak w sosie mole Gulasz cebulowy Pasta alla norma Makaron z masłem szałwiowym Tarta z bobem Szwedzkie klopsiki Zobacz też najnowsze przepisy Lasagne z cukinii Ogórki po rosyjsku (na sucho) Lody ciasteczkowe Sałatka szopska Paprykowe łódeczki ziemniaczane

okolicepalnika.pl
Tradycyjna nalewka malinowo-jeżynowa 169

Nalewka malinowo-jeżynowa według tradycyjnego przepisu na pewno przypadnie do gustu fanom wysokoprocentowych alkoholi owocowych. Trunek przyrządzony wg tego przepisu jest mocny, ale po odpowiednio długim

Korniszonki
Szakszuka z bakłażanem, pyszne, szybkie jedzenie 89

sklepowych nie znoszę, taki odpał więc wybacz ) 1/2 dużego lub jeden mały bakłażan , koniecznie jędrny, ciemny i błyszczący, tylko taki nie ma goryczki. 1 średniej wielkości cebula 2 łyżki pasty Ajwar 1/2 łyżeczki, mielonego kuminu ( można dać cały jak ktoś lubi, ja nie znoszę, kolejne, moje dziwactwo ) sól, papryka ostra do smaku 2 łyżki masła Bakłażana pokrój w małą kostkę(...)podsmażaj bez mieszania, aż się mocno przyrumieni. Następnie dodaj do niego cebulę i smaż, mieszając do czasu, aż oba warzywa zrobią się miękkie. Wlej 1/2 puszki krojonych pomidorów, pastę ajwar, kumin, sól i ostrą paprykę do smaku. Duś na wolnym ogniu około 2 minut, po tym czasie wbij jajka, osobiście już ich nie solę, ale możesz, jeśli lubisz. (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Ogrodnik w podróży
Zdrowe muffinki z fasoli bez mąki i cukru 90

dojrzałe banany 50 g płatków owsianych 4 łyżeczki mielonych orzechów laskowych 2 jajka L 1,5 łyżki miodu 3 łyżeczki ciemnego kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki pasty waniliowej duża garść orzechów laskowych  Piekarnik nagrzać do 180 st C. Fasolę odcedzić i dokładnie opłukać pod bieżącą wodą. Po odcedzeniu wsypać do miski. Do fasoli dodać banany (najlepiej(...)bardzo dojrzałe, wtedy są słodsze) , wbić jajka i wsypać płatki owsiane wszystko razem rozdrobnić blenderem. Następnie do masy dodać mielone orzechy, miód, kakao, proszek do pieczenia i pastę waniliową. Wszystko razem dokładnie wymieszać. W foremkach na babeczki umieścić papilotki, a następnie wypełnić je masą na babeczki do 2/3 wysokości foremki. Orzechy pokruszyć i posypać nimi babeczki. Wstawić do rozgrzanego piekarnika

Krylowa Kuchnia
Kanapka z awokado, jajkiem sadzonym i bekonem 103

zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób (np. nowotworów) poprzez działanie wolnych rodników. Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić na małe kawałki. Przełożyć do miseczki i za pomocą widelca rozgnieść wszystko na pastę. Dodać spirulinę i ponownie dokładnie zamieszać całość. Odstawić. Plasterki bekonu podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Odłożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, żeby usunąć nadmiar tłuszczu. Następnie na tej samej patelni(...)żółtko nadal pozostanie płynne. Posolić do smaku. Odstawić z ognia. W międzyczasie podgrzać kromki chleba tostowego w opiekaczu. Z tak przygotowanych składników przygotować kanapki, układając kolejno: kromka pieczywa, pasta z awokado, jajko sadzone, 2 plasterki bekonu i ponownie kromka pieczywa. Smacznego :) linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
CROSTINI Z KOZIM SEREM I POMIDORAMI 91

czasie włożyć kozi ser do miseczki i rozgnieść go widelcem, dodać posiekany szczypiorek, wlać resztę oliwy i dodać dużo świeżo zmielonego pieprzu - ugniść wszystkie składniki widelcem na pastę. Gdy grzanki będą gotowe, posmarować je pastą z koziego sera, na górze położyć po jednym plasterku pomidora i udekorować rukolą lub bazylią. Smacznego :) Crostini z kozim serem i pomidorami

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania