pasta z jajek - 3825 przepisów (strona:65/255)

Pasta z gotowanego kurczaka 178

ugotowaniu rosołu zostaje nam mięso. Oczywiście nie jest to dla nas żaden problem. Często ląduje ono w sałatce, w naleśnikach czy w potrawce. Tym razem trafiło do pasty do chleba. W towarzystwie jajek i szczypiorku. Wyszło pysznie. Polecam gorąco :) Składniki: 2 ugotowane ćwiartki z kurczaka 2 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka keczupu mały pęczek szczypiorku sól

My simple kitchen
Pasta z bobu na chrupiących grzankach z jajkiem 154

Pasta z bobu, do tego chrupiące grzanki i jajko na wierzchu, czy to nie brzmi apetycznie? Nie tylko brzmi, ale i smakuje! Wyjątkowe śniadanie rozbudzi i da energię na cały dzień. Jak jest bób to jest i lato. Kiedyś byłam nieprzekonana do tego warzywa, teraz pasta z bobu jest jedną z ulubionych. Bób jest dość kaloryczny, ale ma dużą zawartość(...)wrzucamy do blendera. Dodajemy ciecierzycę, olej, czosnek niedźwiedzi, ocet i blendujemy na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Uwagi Pastę podajemy na bułce pełnoziarnistej podgrzanej w piekarniku (180 stopni - 5 minut) i dekorujemy wcześniej ugotowanym jajkiem

Apetyt na Zielone
Pikanta pasta chili 229

potraw, już odrobina tej pasty paprykowej nadaje ostrości daniom. Taka pikantna pasta będzie świetnym dodatkiem do zimnego mięsa pieczonego, gotowanego schabu, wędlin, żółtego sera, czy jajek ugotowanych na twardo. Jak przygotować pikantną pastę z chili i pomidorów do słoików na zimę? Składniki na 3 słoiczki (200 ml): około 250 g papryczek chili (20 sztuk) puszka pomidorów bez skórki w przecierze

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Proste przepisy na świąteczne włoskie dania 194

Drylujemy oliwki. Odcedzamy tuńczyka i dodajemy do niego parmezan, jajko i pietruszk ę. Mieszamy wszystkie składniki,  dodając szczyptę soli i wypełniamy oliwki powstałą pastą.  Obta czamy je w mące, ubitym jajku,  parmezanie i smażymy.   Babeczka z  Panettone  i gorzką czekoladą      Składniki (5 porcji):   150 ml pełnego mleka

SzczyptaSmaQ
Pasta jajeczna z serem 240

Post Pasta jajeczna z serem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Sernik z białą czekoladą i marakują 365

znikał w oka mgnieniu ;)  Składniki: 500 g twarogu, 300 g mascarpone, 200 g śmietanki kremówki, 150 g cukru, 1 łyżka budyniu waniliowego, 1/2 łyżeczki pasty waniliowej, 150 g białej czekolady, 2 jajka 120 g ciasteczek owsianych z czekoladą, 40 g masła Ciasteczka zmielić w pojemniku blendera na puch, przełożyć do miseczki i dodać rozpuszczone masło, dobrze wymieszać i wysypać(...)Blaszkę wyciągnąć i przestudzić. Twaróg zmiksować razem z mascarpone, dodać na dwa razy śmietankę kremówkę. Dalej miksując dodać cukier, budyń oraz pastę waniliową. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzoną dodać do masy serowej, następnie dodać po jednym jajku, miksując dobrze masę przed dodaniem drugiego jajka. Masę przelać na wcześniej podpieczony i przestudzony spód, wyrównać szpatułą i włożyć do piekarnika

Plate of Joy
Muffinki czekoladowe z bananem 257

babeczek z blachy na muffinki:   1¾ szkl. mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki kakao - gorzkiego ½  szkl. cukru 2 jajka 1/3  szkl. oleju ¾ szkl. mleka 1 łyżeczka pasty waniliowej - można zastąpić aromatem waniliowym 1 duży banan - pokrojony w kostkę - dla smakoszy 2 sztuki też nie będą za dużo... 1 czekolada gorzka - posiekana w kostkę(...)cukier - nie ukrywam że nie chciało mi się przesiewać mąki, a babeczki i tak wyszły mocno puszyste .  W dużej misce roztrzepać widelcem jajka - leniwiec kuchenny może użyć miksera - następnie dodać resztę składników mokrych: olej, mleko, pastę waniliową oraz pokrojonego w kostkę banana i posiekaną czekoladę. Wymieszać. Do miski ze składnikami mokrymi dosypać te suche. Zamieszać lekko łyżką - mieszać tylko

Grunt to przepis!
Ciemne naleśniki z pastą tahini 139

mają mocny, wyczuwalny posmak chałwy. Tahini jak i cudowne mini patelnie do serwowania możecie kupić w Tureckim Sklepie. Składniki: 250ml mleka 150g mąki pszennej 2 jajka 1 łyżka kakao 3 łyżki tahini z winogronem (pasta chałwowa) + 1 łyżka do polania szczypta soli 100ml wody mineralnej gazowanej Mleko, mąkę, jajka, kakao, tahini i szczyptę soli miksujemy przez 3 minuty. Odstawiamy

Gotowanie i blogowanie
Pasta jajeczna z białym serem i porem z parowaru 214

obowiązkowej kawce i dymku, nadeszła pora spożywania najważniejszego posiłku w ciągu dnia, jak to niektórzy mówią.Na śniadanie wymyśliłem pastę jajeczną z białym serem i porem, oczywiście gotowana w parowarze. Oprócz twarogu rzecz jasna :)Składniki :  2 jajka ok. 7-10 cm białej części z pora80g białego sera chudego 0,5% 3 kromki chleba1 łyżka jogurtu naturalnego(...)woda z pora odparuję.Następnie jajko kroimy na siatce ( krajarce, szatkownicy, każdy inaczej może nazywa :) ) do warzyw, dodajemy pora. Biały ser kroimy nożem, a później rozdrabniamy widelcem i dokładamy do reszty. Wszystko przyprawiamy pieprzem oraz dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego oraz posiekaną na drobno bazylię i  wszystko razem mieszamy.  Tak przygotowaną pastą smarujemy kanapki i już można jeść :)Mimo

Parowar Faceta
Dietetycznie: pasztet z soczewicy. 241

zapach. Możecie spokojnie przygotować pasztet z połowy przedstawionych proporcji i tak wyjdzie cała keksówka. Składniki: 500g czerwonej soczewicy 1 garść pistacji (ja wykorzystałam pisatecje surowe łuskane Skworcu) 2 jajka 2cm imbiru 2 łyżeczki garam masala 1/2 łyżeczki płatków chili 2 łyżeczki nasion kolendry 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 marchewki sól, pieprz Na dużej patelni podsmażamy posiekaną cebulę i startą(...)soczewicę, imbir starty na drobnych oczkach oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość zalewamy wodą, solimy i zagotowujemy. Ja trzymałam na patelni do czasu aż ciecierzyca zrobiła się pastą. Zdejmuję z ognia, dodaję jajka i pistację. Masę przelewam do keksówki wyłożonej papierem. Piekę 30 min w 160 st (tutaj najlepiej zrobić test suchego patyczka, może nie suchego ale sprawdzić czy nasz

Brzuszki Łakomczuszki
Fasolowe burgery z kukurydzą i papryką 144

czarny pieprz sól 1 jajko (w wersji wegańskiej pominąć) 3 łyżki sezamu Cebulę pokroić w drobną kostkę. Fasolę i kukurydzę odcedzić. 2/3 fasoli zmiksować blenderem na pastę, wymieszać z kaszą jaglaną, cebulą, jajkiem. Dodać płatki owsiane, olej, koncentrat, przyprawy, posolić do smaku. Paprykę pokroić w kostkę. Pozostałą fasolę posiekać. Paprykę, kukurydzę i fasolę dodać do masy, wymieszać. Piekarnik nagrzać

Obiad gotowy
Pasta jajeczna 148

Smak mojego dzieciństwa. Prosty, szybki i jakże efektowny dodatek do kanapek. Jak dla mnie numer 1 wśród past. Jednym słowem uwielbiam ją;) Jestem pewna, że i wam posmakuje ;)  Składniki: 10 jajek 2 cebule wegeta do smaku  pieprz do smaku 3 łyżeczki oliwy z oliwek Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, dodać 2-3 łyżeczki wegety, wymieszać, całość

Krakowskie smaki Ani
Kambodzański rybny amok 113

rzepakowego 2 łyżki sosu rybnego 200 g mleczka kokosowego 1/2 łyżeczki soli 2 garście jarmuży lub szpinaku 1 jajko 2 posiekane liście kafiru 1 cebula posiekana 1 papryczka chili posiekana 300 g ryżu najlepiej jaśminowego Przygotowanie: Do malaksera wrzucić składniki na pastę i blendować aż powstanie gładka masa. Rozgrzać olej na patelni i dodać cebulę, chilli i dusić około(...)kafiru, miód oraz sól. Dodać rybę, boczniaki, szpinak (jarmuż), dusić bez przykrycia około 3-4 minut (albo aż ryba będzie miękka). W oddzielnej miseczce rozbić jajko, dodać resztę sosu rybnego i 2 łyżki pasty z patelni. Wymieszać i rozprowadzić na patelni. Najlepiej podawać z ryżem. 1 porcja zawiera ok.: 613 kcal 25,6 g białka 14,1 g tłuszczu

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny
Rzodkiewki nadziewane, w jadalnej ziemi 165

przygotowania takich rzodkiewek zainspirowała mnie wizyta w restauracji Kanapa .  Podczas otwarcia ogródka letniego i prezentacji letniego menu, podano nam rzodkiewki nadziane serkiem, z jajkiem przepiórczym, roszponką i obsypane ziemią z pumpernikla. Tu rzodkiewki nadziałam pastą jajeczną z anchois, ale można nadziać je na przykład masą serową . pęczek rzodkiewek, 3 jajka ugotowane na twardo, 6 – 8 filecików anchois, ziemia(...)kromki pumpernikla, 3 kostki czekolady wytrawnej, 6-8 orzechów włoskich, olej rzepakowy Jajka obrać, zmiksować razem z anchois. Rzodkiewki umyć, odciąć brzydkie liście. Wydrążyć dziury – ja wydrążyłam z boku. Nadziać rzodkiewki pastą jajeczną. Pumpernikiel zmiksować z czekoladą i orzechami. Posmarować rzodkiewki olejem i posypać ziemią ( trochę ziemi przyklei się do rzodkiewek). Ułożyć rzodkiewki i obsypać ziemią. Kalendarzowe lato już tuż

królestwo garów
Puszysta pasta mięsna z olejem rydzowym 243

Wlewamy olej rydzowy i śmietanę. Składniki miksujemy. 4. Jeżeli pasta jest mało puszysta dolewamy olej lub śmietanę. 5. Na koniec doprawiamy pozostałymi przyprawami według uznania. 6. Pasta doskonale nadaje się do faszerowania jajek, wytrawnych babeczek lub innych przekąsek. Smacznego! Kategoria: Przekąski , Przepisy , śniadania i kolacje Tagged: dla dzieci , dla niejadka , kurczak , na szybko , olej rydzowy , pasta , siemię lniane , wieprzowina

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję