Pasta z awokado i jajek z dodatkiem rzodkiewki, w towarzystwie kiełków. Wybrałam mieszankę kiełków fasoli mung, soczewicy i cieciorki. Składniki: 2 miękkie awokado 4 jajka 2 łyżki soku z limonki lub cytryny 1-2 łyżki jogurtu naturalnego pęczek rzodkiewki sól i pieprz do smaku kiełki do podania Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i zetrzeć na grubej tarce
Czerwień i błękit(długi początek opowiadający o życiu z Gotowaniem, dopiero pod koniec opowiadający o naszym dzisiejszym daniu) Nigdy nie przejmowałam się świętami i nie wyczekiwałam ich tak bardzo
wegetalerzesmaczną pastę jajeczną. Doskonała na śniadania na kanapki do pracy, do szkoły ! Ten przepis jaki i inne można znaleźć w lewym bocznym pasku! Pasta Jajeczna Gotowa pasta smacznego! Składniki: 5 jajek pół ogórka zielonego 1 łyżeczka masła pęczek szczypiorku 1 cebula dymka lub 1 nieduży por ( tylko część biała) sól oraz pieprz
Sprawdzone przepisy kulinarnezmiksowałam. Po zmiksowaniu spróbowałam masy i jeszcze doprawiłam do smaku. Tak na marginesie wspomnę, że masa jest tak dobra, że tak pomyślałam, że gdyby nie dodawać surowego jajka, wyszła całkiem smaczna pasta :) Jednak ja trzymałam się planu, miał być przecież pasztet :) Tak więc foremkę keksówkę dziecko mi ładnie wysmarowało olejem, wyłożyło papierem i lekko posypało bułką tartą
Blondynka Gotujeobrać. Razem z kolendrą wrzucić do pojemnika i z przyprawami zblendować na jednolitą masę. Można zjadać na zimno np. z chlebem lub na ciepło z makaronem. Pasta druga - Awokado z jajkiem (coś w stylu guacamole) potrzebujemy: - 1 awokado - 1 jajko ugotowane na twardo - kilka pomidorków koktajlowych (bez ziaren) - sól, pieprz - sok z cytryny Akokado umyć, wypestkować i rozdusić widelcem
Szybko Tanio SmacznieCoś na szybko na kolację lub śniadanie do pieczywa. Zwykła ale jednak smaczna pasta serowo jajeczna.5 jajek ugotowanych na twardo300 g półtłustego twarogu1 garść świeżego szpinaku1 szk rzeżuchykawałek pora 5 rzodkiewek2 łyżki majonezu2 łyżki jogurtu naturalnegopieprz czarny do smakusól himalajska do smakuRozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniDzisiejsza noc upłynie wielu z nas na zabawie. Będzie to chyba najbardziej tajemnicza noc ;) Andrzejki obchodzą duzi i mali. Już dzieci w przedszkolu bawią się
Codzienna kuchnia niecodziennaPASTA JAJECZNASkładniki:- 8 jajek- 800g ogórków konserwowych- 2 cebule- 5 łyżki majonezu- 3 łyżki musztardy- 2 łyżki "Delma z masłem"- przyprawa kucharek- pieprz do smakuSposób przygotowania:Jajka gotujemy na twardo, po ostygnięciu blendujemy i wrzucamy do miski. Ogórki i cebule również blendujemy i dodajemy do miski. Całość mieszamy dodając kolejno delmę, majonez i musztardę. Dodajemy przyprawy kucharek i pieprzu
Mentor Smakupasty jajecznej. Oczywiście bez majonezu, ale myślę, że spokojnie można czasami się bez niego obejść. Z proporcji składników jakie podałam wychodzi porcja dla jednej osoby. Dietetyczna pasta jajeczna Składniki: 1 jajko łyżka odtłuszczonego jogurtu greckiego ½ łyżeczki musztardy Dijon 1 łyżeczka keczupu pikantnego szczypiorek lub cebulka dymka 1 rzodkiewka ½ ogórka konserwowego sól/pieprz ewentualnie odrobina octu winnego
Mania Gotowaniapomidorowej, łyżeczka brązowego cukru, garść świeżych listków tymianku - oczywiście w ilościach wedle własnego gustu Przygotowanie: Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, oregano i pastę pomidorową. Kolejno wbijamy jajko. Dodajemy drobno posiekany czosnek i odciśniętą bułkę. Wszystko dokładnie mieszamy ugniatając rekoma. Kolejno z masy formujemy niewielkie pulpety. Na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością tłuszczu wykładamy pulpeciki
Symfonia Smakówzdjąć skórkę i pokroić na mniejsze kawałki pasta z pieczonego kalafiora ,można upiec kalafior równocześnie z papryką. Tuńczyk bez zalewy ,2 puszki małe. 2 jajka ugotowane na miękko Ciasto rozkładamy na papierze i smarujemy pastą z kalafiora , na niej kładziemy tuńczyka ,kawałki papryki i kawałki jajka . Wszystko przykrywamy drugim płatem ciasta ,kroimy na sześć kawałków i brzegi sklejamy za pomocą
Ladylaura.dzisiejsza pasta. Jeśli i Wam zostanie np z obiadu kawałek pieczonej, czy grillowanej ryby to serdecznie polecam przygotowanie takiej pasty, minimum wysiłku, maximum smaku :) Polecam :) Składniki - kawałki pieczonej ryby ( u mnie kawałek pieczonego karpia i pół pstrąga ) - 2 jajka ugotowane na twardo - zielona cebulka lub szczypiorek - majonez - sól, pieprz Wykonanie Rybę oddzieliłam od skóry i ości. Mięso zmieliłam wraz
Kuchnia z widokiem na ogródjajka ugotowane na twardo 200 g serka śmietankowego do chleba 2 łyżki jogurtu naturalnego do smaku: sól, pieprz Link do filmu z przygotowania: Pasta nakanapki z tuńczykiem Przygotowanie: Do miski przekładam odsączonego tuńczyka, jajka (pokrojone na mniejsze kawałki), serek śmietankowy, jogurt, doprawiam solą i pieprzem. Całość rozdrabnia blenderem, jeżeli nie mamy blendera składniki możemy rozetrzeć widelcem. Dodatkowo pastę możemy podać
Uwaga Babcia GotujePieczarki, jajka, zielona cebulka, majonez, wyszło pyszne smarowidło. Jak już nam się znudzą zwykłe kanapki i nie mamy pomysłu, proponuję tę pastę. Fajna, smarowna i bardzo smaczna. Szybka i tania. Polecam :) Składniki - pieczarki 30 dkg - jajka 4 szt. - zielona cebulka kilka łodyżek wraz z białą częścią (poza sezonem oczywiście może być zwykła biała cebula) - domowa wegeta, sól, pieprz - olej Wykonanie
Kuchnia z widokiem na ogródwersji wzbogaconej i przygotowałam cebulkę, korniszonki. Po zblendowaniu skosztowałam i przepadłam... O mal nie pochłonęłam wszystkiego co zmiksowałam. Pyszna jest z ogórkiem, rzodkiewkami, kiełkami, pomidorem, jajkiem itd. Od dziś moja ulubiona pasta z makreli. Pasta idealnie wpisuję się w dietę - szybka przemiana. Z kromką razowego chleba orkiszowego lub orkiszowa tortillą (przepis wkrótce) to świetna kolacja. Na 1 porcję(...)makreli i 1/2 awokado. Myślę, że może stanowić także pyszne nadzienie do wielkanocnych jajek. Z rzeżuchą będzie znakomicie smakować. Przepis koniecznie do wypróbowania! Bardzo polecam! Składniki: 1 makrela 1 awokado sok z cytryny sól, pieprz Wykonanie: z ryby ściągnąć skórę, wyjąć kręgosłup i odzielić rybę od ości awokado przeciąc wzdłuż na pół, wyjąć pestkę, a miąższ skropić sokiem z cytryny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!