pasta z jajek - 3825 przepisów (strona:54/255)

Pasta jajeczna 151

Kolejna propozycja pasty,którą można owinąć w szynkę lub (zdrowiej) w liść sałaty. SKŁADNIKI:(2 porcje) 4 duże jajka 5-6 cm białej części pora Mały ząbek czosnku Łyżka jogurtu naturalnego 1/2 łyżki majonezu (lub więcej-jak kto woli) Łyżka posiekanych ziół (szczypiorek, koperek, pietruszka) Sól Pieprz Czubrica zielona Curry PRZYGOTOWANIE Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w kostkę, dodajemy drobno

Kopystką po garach
Pasta jajeczna z wędzoną makrelą 90

uwielbia pastę z wędzonej makreli – łapka w górę! ;-) Składniki Wędzona makrela 1 makrela, ok. 340g Jajko 5 jajek Ogórek kiszony 3 większe ogórki Cebula 1 średniej wielkości Majonez 3 łyżki Musztarda 1 łyżeczka lub chrzan Sól Pieprz The post Pasta jajeczna z wędzoną makrelą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
PASTA JAJECZNA Z BROKUŁAMI KAPARAMI ANCHOIS I KORNISZONAMI 190

uwierzcie niebo w gębie;-) Zastanawiałam się nad dodaniem anchois...ale to był jednak super dodatek. Na pewno zamiast standardowej pasty jajecznej zasmakuje Wam moja dzisiejsza  z brokułami,anchois,kaparami i korniszonami.   Składniki: 4 szt. ugotowanych na twardo jajek parę różyczek brokuł 1 łyżka kaparów 4 fileciki anchois 4 szt. małych korniszonów 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy(...)pół twardo-nie powinny się rozgotować. Kolejno do miseczki wsypywałam: Pokrojone w kosteczkę ogórki, pokrojone fileciki anchois, posiekane kapary, brokuły, posiekane w kostkę jajka. Wszystko wymieszałam. Pozostało już tylko dodać majonez i musztardę. Przyprawić i pasta gotowa. Smacznego! Polecam inne pyszne propozycje past: BABA GHANOUSH PASTA Z PIECZONEGO BAKŁAŻANA I PASTY TAHINI TAPENADA Z SUSZONYCH POMIDORÓW Z KAPARAMI OLIWKAMI

potrawyregionalne
PROJEKT ŚNIADANIE: Groszkowe grzanki z mozzarellą i pecorino 164

naszym stole i zdobywa podniebienia kolejnych smakoszy. Banalnie prosta, szybka i taaaaka pyszna! :) Groszkowe smarowidło fantastycznie sprawdzi się także jako dip lub zamiennik majonezu np: do jajek. Poprzez dodanie do pasty odrobiny zalewy z groszku, będzie niej zbita, co ułatwi dekorowanie nią potraw. Wystarczy 5min. i będziecie mogli rozkoszować się tą zieloną pysznością nie tylko w weekendowe poranki :) Groszkowe grzanki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
TU I TAM nr 19. Pasta nie jedno ma imię. Pappardelle e maltagliati. List o szczęściu. 193

niewiele potrzeba. Mąka, jajka, oliwa. I dłonie. One są tu najważniejsze. Kilka chwil zamkniętych w krawędziach stolnicy. Ruchy miarowe, czułe, gdy trzeba stanowcze. Wytrwałość nagrodzona cieniutkim arkuszem. Niczym kupon materiału, czeka na skrojenie. Pasta fresca.  A przy stolnicy Amber i ja. Zobaczcie co wyszło spod naszych rąk.  Czy wiecie, że słowo maccheroni (makaron) pochodzi od greckiego słowa macarios(...)też listki bazylii i oczywiście same pomidory, drobno pokrojone. Nie umiem zdecydować, która wersja jest smaczniejsza - obie w swej prostocie okazały się genialne w smaku.  PASTA FRESCA Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM  3 jajka 190 g semoliny  60 g mąki pszennej szczypta soli 1-2 łyżki oliwy garść czosnku niedźwiedziego (użyłam mrożonego, odparowanego) Na stolnicę wsypać obie mąki

KUCHARNIA
Pasta jajeczna z dodatkami 1784

Bardzo lubię pastę jajeczną , choć robię ją niezmiernie rzadko. Tym razem wersja na bogato. Składniki: 5 jajek kawałek czerwonej papryki 1-2 ogórki konserwowe niewielki kawałek pora 2 plastry szynki gotowanej sól, pieprz majonez Sposób wykonania: 1. Jaja ugotować na twardo. Obrać, zatrzeć na tarce jarzynowej na średnich oczkach. 2. Paprykę, pora, ogórki i szynkę drobno posiekać. Dodać do jajek

Kuchnia domowa Ani
Jajka faszerowane suszonymi pomidorami 412

jajek 6 dużych kawałków suszonych pomidorów 1 czubata łyżka majonezu sól i pieprz do smaku listki świeżej bazylii do ozdoby opcjonalnie szpryca do wyciskania pasty (ale można też nałożyć farsz łyżką) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jajka faszerowane suszonymi pomidorami – Wykonanie: Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek, przekroić na pół(...)wydrążyć żółtka ze środka. Suszone pomidory odsączyć z zalewy. Do blendera wrzucić żółtka, dodać majonez i odsączone z zalewy suszone pomidory. Zblendować całość na jednolitą pastę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Połówki jajek (białka) poukładać na talerzyku. Za pomocą łyżki lub szprycy wycisnąć farsz w zagłębienia. Ozdobić listkami świeżej bazylii. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jeśli szukacie więcej inspiracji

Kulinarne Przeboje
Pasta jajeczna na śniadanie 190

Brak pomysłu na coś do śniadaniowego chleba? Pasta z jaja jest w sam raz. Ta jest wyjątkowo prosta i szybka do zrobienia. Składników jest mało,  dodałam trochę kurkumy żeby kolor był ładniejszy i smak nieco ostrzejszy. Smacznego!składniki2 jajka1 łyżeczka kurkumy2 łyżki szczypiorku1 łyżeczka musztardy 1 łyżka kaparów3 łyżeczki majonezusól, pieprzprzygotowanieJajka ugotować na twardo, oddzielić białko(...)żółtek i osobno posiekać w blenderze. Przełożyć do miseczki. Posiekać drobno szczypiorek kapary, dodać do jajek. Dodać pozostałe składniki, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Smacznego

Stare Gary
Pasta jajeczna z szynką i szczypiorkiem. Smaczne smarowidło na kanapki. 199

Kolejna smaczna, szybka i łatwa w wykonaniu pasta. Kiedy zwykłe kanapki np. z szynką i serem, czy jajkiem już się nam naprawdę znudzą, warto ją przygotować, zajmuje to naprawdę chwilkę, a wybornie smakuje i dużym i małym :) Polecam :) Składniki - jajka  6 szt. - szynka konserwowa  10- 15 dkg. - szczypiorek lub zielona cebulka - majonez - domowa wegeta lub sól, ( opcjonalnie pieprz

Kuchnia z widokiem na ogród
Sernik migdałowo – pistacjowy – przepyszny! 156

przeżyta! Dobrej Wielkanocy! Składniki spód 200 g herbatników 2 łyżeczki oleju winogronowego masa 1 kg twarogu półtłustego 250 g twarogu tłustego 5 łyżek śmietanki kremówki 30% 3 jajka 4 – 5 łyżeczek pasty pistacjowej (użyłam gotowej ze słoiczka) 2 – 3 łyżki kremu z migdałów 4 – 5 łyżek cukru pudru lub wg własnego uznania słodkości kilka kropel soku(...)jajku. Dodajemy śmietankę, sok z cytryny, paste pistacjową i krem z migdałów. Całość miksujemy do połączenia się składników. Masę serową przekładamy na schłodzony spód. Tortownicę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200C. W tej temperaturze pieczemy sernik przez 15min. Następnie zmniejszamy temperaturę do 140-150C i pieczemy przez 50 minut. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Brzegi sernika smarujemy pastą

Raj dla Podniebienia
PASTA JAJECZNA 151

były urozmaicone, dlatego pokusiłam się o zakup książki z różnymi pastami i sałatkami kanapkowymi. Będę je testować i dzielić się z Wami pomysłami. Dzisiaj śniadanie z pastą jajeczną. SKŁADNIKI: 2 jajka ugotowane na twardo 6-8 plasterków dobrej szynki 6 plastrów sera żółtego (ja użyłam mazdamera) 1 szalotka drobno posiekany szczypiorek 1 łyżka ostrej musztardy majonez (w zależności(...)lubi) sól  pieprz A jak to zrobić: Jajka, szynkę, ser oraz szalotkę pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miseczki. Dodać posiekany szczypiorek i musztardę, doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać z majonezem w proporcji: jak kto lubi. Przygotowaną pastą smarować pieczywo. Ja dodatkowo użyłam jeszcze plastrów pomidora i kiełków rzodkiewki

Kuchnia w opałach
Pasta z makreli, koziego sera i jajek 139

kilku składników i zmiksowaniu staje się jeszcze bardziej magiczna w smaku. Pasta jest bardzo aromatyczna, dzięki dodaniu ziół, koziego sera i ketchupu (oczywiście tego bardzo dobrego jakościowo). Pamiętajcie o tym, gdyż jakość składników ma znaczenie i zawsze wpływa na jakość smaku. Składniki: 1 średnia wędzona makrela 2 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki startego twardego koziego sera 3 łyżki dobrego

Zasmakuj Kuchni
Babeczki ziemniaczane plus przepis na purre ziemniaczane po naszemu 155

Składniki: - 3 średnie ziemniaki - 1 marchewka - 1 ząbek czosnku - 1 łyżka masła - 1 łyżeczka pasty z kurkumy  Przepis na pastę z kurkumy - 4 łyżki mąki pszennej z pełnego przemiału - 2 jajka - opcjonalnie sól do smaku Przygotowanie: Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy do miękkości. Przecedzamy. Do gorących dodajemy masło, pastę z kurkumy, czosnek i opcjonalnie doprawiamy

Szkrab Je Sam
Pasta jajeczna z papryką 161

Doskonała pasta jajeczna mojej mamy w wersji z papryką i szczypiorkiem. Pasta składa się tylko z jajek i przypraw, bez dodatku majonezu - jest więc lżejsza niż inne tego typu pasty. Wyraźniej też czuć smak dodatków. Do bazowej wersji tej pasty jajecznej dodamy dziś również ser żółty - nie tylko po to, by dodać nową nutę smakową, ale też żeby pasta była

Milion Smaków
Pasta rybna z kukurydzą 174

tego przepisu znajdziecie na stronie 56 książki Tina Przepisy: Domowe Przetwory nr 4(2)/2014 . Rybna pasta z kukurydzą Przygotuj miskę, nóż i deskę do krojenia, łyżkę, wagę kuchenną, garnek, sitka, słoik lub inny zamykany pojemnik, ewentualnie otwieracz do konserw. Przygotuj składniki: 2 jajka, 3 puszki tuńczyka w sosie własnym (po 18 dag), 15 dag kukurydzy z puszki, 2 dymki(...)Dymki opłucz pod bieżącą wodą i posiekaj. Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne i pokrój w drobną kostkę. Do miski przełóż tuńczyka, jajka, dymki, kukurydzę i paprykę. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i ketchupem i dokładnie wymieszaj. Gotową pastę przełóż do słoika, zamknij i wstaw do lodówki. Tak przygotowaną pastę przechowuj w lodówce i podawaj ze świeżym pieczywem

blog.moje-pasje.info