pasta z jajek - 3825 przepisów (strona:73/255)

PIKANTNA PASTA Z MAKRELI NA KRAKERSACH 179

jajka Wykonanie: *Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i drobno siekamy.  * Cebule i szczypiorek drobno siekamy, dodajemy do sałatki z makreli Seko. Dodajemy też posiekane jajko. Dokładnie mieszamy. * Na krakersy wykładamy przygotowana pastę. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. * Najlepiej smakuje po ok godzinie od przygotowania

Z Majeczką w kuchni
Klasyczna jajecznica z kajzerką 210

Tego przepisu chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Chyba każdy z nas wie jak przygotować klasyczną jajecznicę. Najlepiej smaku podana ze świeżym pieczywem, kajzerką… Składniki 4

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasta jajeczna 2 153

najlepszy . W myśl tego założenia ,moje pasty są proste i nade wszystko łatwe w przygotowaniu. Powód tego jest dość banalny. Pasty zawsze przygotowuje na śniadanie co jest równoznaczne z brakiem czasu i energii. Składniki dla 2 osób 2 jajka pęczek koperku pęczek szczypiorku 1 ogórek małosolny 1/4 łyżeczki pieprzu mielonego kolorowego ( może być inny) 2-3 łyżki oliwy (ja używam

Eli Gotowanie
Włoska uczta- Coperture della pasta ripieni di tacchino. 140

pasta alla pizzaiola- origano, pomodoro, paprika, sale 1 łyżka condimento per pasta alla tartufata- cipolla, sale, prezzemolo, fungi porcini, olive, farina di riso 1 jajko 1 płaska łyżeczka Aglio & Peperoncino- Italian Seasoning for pasta with garlic, chili, onions, basil, oregano, parsley Dodatkowo: Suszone pomidory makaron muszle do faszerowania tarty ser Gran Biragahi Danie zrobiłam w tych dwóch wariantach

ClauditteMissCooking
Jajka faszerowane na ostro, z rzodkiewką i szczypiorkiem 206

oczkach. Cebulę kroję w drobną kosteczkę. 3. Szczypiorek, rzodkiewkę oraz cebulę dodaję do żółtek. Łączę wszystkie składniki. Dodaję majonez, chrzan oraz przyprawy i dokładnie mieszam. 4. Pastą wypełniam wgłębienia w białkach. Gotowe jajka układam na talerzu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką 90

Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką – bagietkowe krążki z tuńczykiem idealnie sprawdzają się na karnawał i inne imprezy ;-) Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i

Kulinarne Przeboje
Strucla z serem, truskawkami i brzoskwiniami 202

drobnego cukru do wypieków - 1 jajko NADZIENIE - 200 g twarogu półtłustego - 40 g cukru pudru - 50 ml śmietanki 30% - 1 łyżeczka pasty waniliowej - żółtko - truskawki i brzoskwinie - brązowy cukier jajko do posmarowania wierzchu Letnie mleko, drożdże oraz łyżkę cukru umieścić w miseczce, wymieszać i odstawić na około 10 minut w ciepłe miejsce aż mieszanina zacznie bąbelkować. W rondelku roztopić masło

dom-agi.pl
Babka pomarańczowa 142

białego sera 3 jaja pół szklanki cukru 100 g miękkiego masła Wykonanie: Miękkie masło utrzeć do białości, dodać cukier i nadal ucierać. Stopniowo dodawać jajka po każdym dobrze utrzeć. Dodać pastę waniliową i skórki pomarańczowe. Przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia dodawać stopniowo do ciasta. Na koniec wlać sok pomarańczowy i dobrze wymieszać. Składniki na nadzienie serowe oprócz białka

Pysznie & Pięknie
Pumpernikiel na jeden kęs. 162

szczypiorkiem, polecam też kolorowe pasty kanapkowe Maćka. Przygotowując takie talarki z różnorodnymi, kolorowymi pastami na pewno zachwycicie gości, a stół podczas przyjęcia będzie się pięknie prezentował. Pasta pieczarkowa: Składniki: 400 g pieczarek 1 jajko  1-2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy dijon  1/2 łyżeczki soku z cytryny sól pieprz szczypiorek  oliwa Wykonanie: Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć(...)patelni, aż nadmiar płynu odparuje. Jajko ugotować na twardo. Wystudzone pieczarki, jajko umieścić w naczyniu, dodać majonez oraz musztardę i zmiksować. Dodać sok z cytryny, doprawić do smaku solą i pieprzem. Kromki pieczywa posmarować pastą i posypać posiekanym szczypiorkiem

zadanie-gotowanie
Naleśniki z mozzarellą i pastą brokułowo-szpinakową z nutą czosnku niedźwiedziego 194

mozzarellą i pastą brokułowo-szpinakową z nutą czosnku niedźwiedziego . Składniki: ciasto na naleśniki: - 1 szklanka wody - 1 szklanka mleka - 1 1/2 szklanki mąki pszennej - 1 jajko - 1 łyżeczka oleju nadzienie: - ser mozzarella - pasta warzywna z nutą czosnku niedźwiedziego Rolnik (brokuły, szpinak, cukinia) dodatki:  - olej rzepakowy do smażenia - suszona bazylia do posypania Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe przekładamy

Kuchnia co dnia
Pasta rybno jajeczna. Śledzie w pomidorach Łosoś Ustka. 208

Budzicie się rano, idziecie do lodówki zrobić coś na śniadanie, a tam..przeciąg. Została ryba w puszce, jajko i parę rzeczy w słoikach. Genialny pomysł! Pasta na kanapki ;) Moja ulubiona, smak dzieciństwa! :) Potrzebujemy: puszkę rybną, u mnie śledź w sosie pomidorowym od Łosoś Ustka  3 ugotowane jaka 1 kiszony ogórek  pół czerwonej cebuli łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu

MamaOskarka
Pizzerinki z ajvarem i serem 126

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 spore łyżki pasty warzywnej ajvar szklanka tartego żółtego sera, może być też parmezan lub ser pleśniowy 1 małe jajko do udekorowania: czarny sezam HELIO Przygotowanie: Ciasto rozkładam i smaruję równomiernie pastą ajvar, posypuję tartym serem. Zwijam wzdłuż dłuższego boku w rulon dość ciasno i kroję w niecałe centymetrowe talarki. Układam na papierze do pieczenia, smaruję

Zasmakuj Kuchni
Szybka pasta kanapkowa 200

Bardzo smaczna a zarazem łatwa w wykonaniu pasta jajeczna. Świetny pomysł na śniadanie. Składniki : 6 jajek natka pietruszki sól i pieprz majonez lub musztarda Jajka gotujemy na wrzątku przez ok.4 minuty. Chodzi o to żeby nie były całkiem na twardo. Dzięki temu, ze żółtka będą miękkie możemy dodać mniej majonezu. Natkę pietruszki siekamy na drobno lub wrzucamy do miksera. Mielimy(...)jajka, dodajemy łyżkę musztardy oraz szczyptę soli i pieprzu. Ewentualnie dodajemy jeszcze majonez. Jest to wersja podstawowa pasty, którą możemy wzbogacić o szczypiorek, cebulkę, czosnek, żółty ser lub ogórki konserwowe. Jak zwykle ogranicza nas tylko wyobraźnia

prawdziwe jedzenie
domowe bułki z czterech składników z najlepszą pastą z makreli 193

bułeczek): - 500 g mąki (używam tortowej) - 250 ml ciepłej wody - 30 g świeżych drożdży - łyżka oleju - łyżeczka cukru -1,5 łyżeczki soli Pasta: - duża makrela - mała czerwona cebula - 3 ogórki kiszone - łyżka majonezu - 2 jajka ugotowane na półmiękko (4 minuty od zagotowania) - ulubione zielsko (szczypior, koper, u mnie rzeżucha) Przygotowanie bułek: Mąkę przesiewamy do miski, robimy wgłębiebnie, dodajemy olej, sól(...)stopni (góra-dół) na o 20 minut (aż zaczną robić się złote). Po upieczeniu od razu wyjmujemy z piekarnika i studzimy na kratce. Pasta z mareli: Odzielamy rybę od ości i przekladamy do miseczki. Jajko ogórka i cebulę kroimy w drobną kostkę. Zioła siekamy. Dodajemy łyżę majonezu i dokładnie mieszamy. Gotowe! Smacznego

Cook&Love
Jajka faszerowane awokado 214

białko jajka nałożyć solidną porcję farszu z awokado. Wierzch oprószyć szczypiorkiem lub kiełkami (wedle uznania). Smacznego! Jeśli zostało Wam nieco farszu, to możecie go wykorzystać jako pastę na kanapkę :) Polecam także przepis na jajka faszerowane w wersji wiosennej . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Jajka faszerowane awokado appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania