pasta z jajek - 3825 przepisów (strona:165/255)

Sałatka warstwowa z tuńczykiem 190

Bardzo szybka i smaczna sałatka. Doskonała na każdą okazję. Dobra na śniadanie, kolację, ale również na imprezę. SKŁADNIKI 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 6 jajek

W kuchennym oknie Ewy
Jajka faszerowane śledziami z burakiem 121

zalewie octowej ugotowany burak majonez sól pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić obrać, przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Śledzie pokroić w kostkę, buraka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać buraki, śledzie i majonez, doprawić solą i pieprzem a następnie dokładnie wymieszać. Białka faszerować otrzymaną pastą

Mama Gotuje
Kotlety jajeczne 313

Doprawić do smaku. Następnie masę połączyć z surowym jajkiem. Dodać bułkę tartą w takiej ilości, żeby dało się formować kotlety. Masa może być lekko klejąca. Masę na kotlety można również przygotować w malakserze. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu i krótko posiekać na małej prędkości, żeby masa nie zamieniła się w pastę. Powinny być widoczne kawałki białka i zielenina. Z gotowej

Pełny talerz
Mięsna pasta do pieczywa 316

Składniki: 230 g pieczonego kur czaka 2 jajka 3 łyżki majonezu ( kieleckiego ) pół większej zielone j papryki łyżeczka chrzanu s ól, pieprz   Przygotowanie: Kurczaka pokroić na małe kawałeczki, wło żyć do miski. Dodać majonez drobno pokrojone ugotowane jajk a . Wszysko razem wymieszać. Paprykę drobno pok r oić, dodać do pasty. Przyprawić , dodać chrzan i............................ Smacznego       Świ

Gaździnka warzy
Pasta z jajek i twarogu 127

łyżka musztardy -pieprz i sól do smaku Wykonanie: Jajka rozgniatamy widelcem lub ścieramy na tarce, mieszamy z twarogiem. Kroimy drobno cebulę, solimy i odstawiamy na chwilę aby zmiękła. Po chwili mieszamy ze sobą składniki, dodajemy posiekany szczypiorek, majonez, musztardę, sól i pieprz do smaku, dokładnie mieszamy. I tak powstaje pyszna pasta o aromatycznym smaku :). Smacznego

KasiekGotuje
Knedle serowe z sosem żurawinowym i orzechami 122

również w postaci past na kanapki … racuszków np.  TYCH  … SERNIKÓW ( to wiadomo ;) ) , ale też właśnie w postaci takich knedelków.Robi się je w 15 minut i smakują rewelacyjnie!DO tego pyszny sos żurawinowy …. podprażone orzechy … i gotowe! SKŁADNIKI:- ser biały – 500 g- masło – 60 g- jajko – 2 szt- kasza manna

Ostra na Słodko
Złoty tort pomarańczowo-cytrynowy 192

Tort pomarańczowo-cytrynowy Biszkopt pomarańczowy (mała tortownica) 5 jajek 5 łyżek mąki pszennej (może być tortowa) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru pudru łyżka skórki

Korniszonki
Tarta z creme patissiere i truskawkami 161

obciążeniem, następnie papier i obciążenie zdjąć i piec kolejne 15 min bez obciążenia, do złotego koloru. Ciasto wyjąć, wystudzić na kratce. Creme patissiere: 500 ml mleka 5 żółtek (z jajek rozmiar L) (lekko ciepłych, nie z lodówki) 1 laska wanilii 1/4 szklanki cukru 35 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej Dodatkowo: kilkanaście opłukanych, przepołowionych truskawek Laskę wanilii przeciąć(...)dodać mleko, doprowadzić do wrzenia. Odstawić, wyjąć łodyżki z laski wanilii. W misie miksera utrzeć żółtka z cukrem do białości, dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, zmiksować do uzyskania gładkiej pasty, do pasty wlać 100 ml gorącego mleka, zmiksować. Gorące mleko znów postawić na palnik, podgrzewając, na średniej mocy palnika, powoli wlewać mieszankę z żółtek, cały czas mieszając. Od momentu zagotowania

moj przepis na
NALEŚNIKI WYTRAWNE Z KURCZAKIEM 244

szklanki wody gazowanej 1.5 szklanki mleka 1 jajko 2 łyżki curry Szczypta soli i pieprzu 1 łyżka oleju Olej do smażenia Farsz 1 ser mozzarella 2 filety z kurczaka 4 łyżki przyprawy do kurczaka lub kebab 1 cebula 6 pieczarek 2 marchewki 2 ząbki czosnku 1/2 puszki kukurydzy 1 łyżka pasty curry np. Czerwonej 1 łyżka sosu sojowego ciemnego Sól

Gotowanie Patki
Tort czekoladowo - miętowy 133

blaty 20cm: Na biszkopty:  5 jajek 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki kakao 50g startej czekolady Na krem miętowy: 300g mascarpone 200g śmietanki kremówki 30 lub 36% 2 łyżki cukru pudru 1-2 łyżeczki ekstraktu z mięty 2-3 krople zielonego barwnika w żelu lub paście Do nasączenia:  szklanka herbaty miętowej, wystudzonej 2 łyżeczki cukru

Smak mojej kuchni
Roladki szpinakowe z fetą i suszonymi pomidorami 165

proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.Dodajemy mleko , roztrzepane jajko oraz lekko przestudzony szpinak.Wlewamy resztę oleju i wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy ( miksujemy  ).Smażymy duże naleśniki na natłuszczonej patelni.Odkładamy w ciepłe miejsce. FARSZ:Suszone pomidory drobno siekamy.Dodajemy ser feta oraz przyprawy i wszystko razem dokładnie mieszamy do uzyskania konsystencji pasty. CAŁOŚC:Serowy farszem smarujemy nasze naleśniki po całości , zwijamy rulony.Ka

Ostra na Słodko
Makaronowa zapiekanka z cukinią 187

A dziś na obiad... Zapiekanka makaronowa z cukinią SKŁADNIKI: pół paczki makaronu penne boczek ( paczka krojonego) 200ml śmietany ser topiony czarne oliwki jajko masło, sól, pieprz

MarciochaKucharzy
Sałatka wielowarstwowa 162

Sałatka szybka i smaczna. Doskonała jako dodatek do wędlinSKŁADNIKI:NA małą salaterkę3 łyżki groszku z puszki 3 łyżki kukurydzy z puszki1 cebulkajedno jabłko4 jajkapół szklanki

W kuchennym oknie Ewy
Placki ziemniaczane 102

cukru, z musem z makreli, z różnymi pastami oraz dipami. Możecie też zalać je mięsnym lub warzywnym gulaszem. Sposobów jest wiele. I choć praktycznie każde placki ziemniaczane składają się z jednakowych składników, zawsze smakują inaczej.. I tu tkwi magia tych placków. Placki ziemniaczane Składniki: 1 kg ziemniaków 2 cebule 2 jajka 2,5 łyżki mąki pszennej sól, pieprz olej

Zasmakuj Kuchni
Palmiery z serem i makiem 190

domowymi dipami. Domowe palmiery można przygotować z pastą pomidorową, paprykową, serem, szynką, suszonymi pomidorami, fetą, szpinakiem, do woli. Każda wersja się sprawdzi, z ciastem francuskim można kombinować ile się da, nie tylko na słodko. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego tarty żółty ser mak słodka papryka, lubczyk, świeżo zmielony pieprz 1 małe jajko Przygotowanie: Ciasto francuskie rozkładam na blacie, posypuję równomiernie

Zasmakuj Kuchni
PASTA Z TUŃCZYKA 206

Zrobiłam tak na szybko pastę z tuńczyka, znakomita na lunch, obiad kolację. Dzisiaj dla mnie na każdą porę dnia. Można również pomysł wykorzystać na przekąskę dla niespodziewanych gości, np. na krakersy lub małe kromeczki pieczywa tostowego. Wyśmienite i proste w obsłudze.  Składniki:  puszka tuńczyka w sosie własnym 2 jajka ugotowane na twardo

pieprzny smaczek
Zapiekanka śródziemnomorska z warzyw i makaronu 160

dużego naczynia żaroodpornego lub do kilku naczyń na casaroli. Jajka rozbełtać ze śmietaną, solą i pieprzem. Mieszanką polać warzywa. Na wierzch pokruszyć dużą ilość sera szopskiego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220°C i piec przez 30 minut.Sos paprykowy:3 czerwone papryki1 ostra papryczka1 cebula2 ząbki czosnku200 ml pasty pomidorowej1 łyżeczka musztardy (dałem Dijon)oliwa z oliwekświeżo mielony pieprzsólPrzygotowanie:Papryki

Food Square

Proponowane wyszukiwania