Nie to nie jest żart!Na prawdę zrobiłam naleśniki z wędzoną makrelą i są to naleśniki wręcz uwielbiane w mojej rodzinie!Niesamowicie chrupiące i aromatyczne.Pasta z
Ostra na SłodkoSkładniki na ciasto ptysiowe Ptysie z kremem waniliowym 2 szklanki mąki 1 szklanki wody 1 szklanka mleka 1 kostka + duża łyżka masła pokrojonego w kostkę 5
KorniszonkiCo tu dużo pisać 😏 Pyszna ... delikatna ... z chrupiącym, podprażonym wcześniej słonecznikiem. Wzbogacona o dużą ilość natki ... Jedna z moich faworytek 😍 Zapraszam 😃 Składniki: kawałek wędzonego
Walijskie Pichceniegładką pastę, posmaruj nią tortillę następnie na patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek, tak by wytopił się z niego tłuszcz, przełóż na tortillę pomidora sparz, obierz ze skóry, pokrój w kostkę, przełóż do miski, dodaj posiekaną drobno czerwoną cebulę, dodaj sok z cytryny, wymieszaj, wyłóż na tortillę paprykę pokrój w paski, połóż na tortillę usmaż jajka sadzone i połóż
Oka w rosole czyli KaFka gotujeUwielbiam takie mega proste i, nie oszukujmy się, mega szybkie sałatki! Zazwyczaj przygotowuję je na kolację, więc na blogu bardzo rzadko jakaś
Kolorowy Przepisowniknich jeszcze pastę jajeczną. Jeśli myślicie o jakiejś zdrowszej alternatywie niż białe buły, spróbujcie koniecznie tego przepisu. Drukuj Szybkie grahamki z miodem na drożdżach Składniki 250 g mąki pszennej graham 250 g mąki pszennej chlebowej (750) 320 ml wody 1 łyżka oliwy 10 g suszonych drożdży 1 łyżka miodu gryczanego 1 łyżeczka soli Do smarowania 1 jajko Do posypania czarnuszka
Mieszam w Garnkuniej pasty do chleba z różnymi dodatkami. (przepisy znajdziesz w zakładce do pieczywa), krokiety lub pałaszuję samą. Przy piątku mam dla Was przepis na krokiety z wędzoną makrelą. Robię je dość często i nie wiem dlaczego do tej pory nie pojawiły się na blogu. Teraz zaległości nadrobione. Spróbujcie koniecznie! Ciasto naleśnikowe 2 szklanki mąki 2 jajka 3 łyżki oleju
O kuchni z uczuciemjajka 1 proszek do pieczenia 125g masła rozpuszczonego 130g cukru 1 szklanka mleka 30g kakao w proszku 260g mąki Polewa 180g gorzkiej czekolady 1/2 szklanki śmietany Wykonanie Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia w misce, następnie dodać cukier. Dodać roztopione masło i kakao. Wbić oba jaja, wlać mleko i mieszać aż do uzyskania gęstej pasty jak na babeczki
w mojej kuchniPASTA RYBNO-JAJECZNA Z DODATKIEM OGORKA KISZONEGO, PAPRYKI I CEBULI . P aste zrobilam z makreli wedzonej J i jest to wersja ODCHUDZONA bez dodatku majonezu . Majonez zostal zastapiony jogurtem naturalnym . Paste robilam pierwszy raz i powiem Wam ,ze naprawde jest smaczna . Na pewno będę robila ja czesciej . SKLADNIKI: -1 srednia makrela wedzona -3 jajka ugotowane na twardo
PychaDaniadziale znajdziecie przepisy na dania niezawierające mięsa i drobiu, a oparte na warzywach, owocach i zbożach z dodatkiem produktów mlecznych i jajek. Jeżeli szukacie dań z rybami, zapraszam do działu Ryby i owoce morza, a jeżeli szukacie dań wegańskich - do działu Potrawy wegańskie.Sałatka z ciecierzycyPenne z pieczonym kalafioremFarrotto z grzybamiSałatka z pszenicy farroŚlimaki z dynią i szpinakiemHtipitiMakaron z sosem(...)filo z fetą i ziołamiMakaron z suszonymi pomidoramiRoladki z papryki i koziego seraKolorowa tortilla z piekarnikaRisotto z grzybami i dyniąCypryjskie kanapki z halloumiParmigiana z patisonówFasola w sosie pomidorowymTurecka pasta z bakłażanaGulasz warzywny po hiszpańskuPasta z fasoli i fetyMinestrone z młodych warzywOmlet ze szparagami i miętąSpaghetti z pesto szparagowymOmlet z botwinką z Prowansji
Chilli Czosnek i Oliwawbijamy po jednym jajku i wyrabiamy ciasto mikserem. Przekładamy do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i wyciskamy na blachę około 10 centymetrow paski.Pieczemy 20 - 25 minut (w zależności od piekarnika). Eklerki mają się w tym czasie ładnie zezłocić. Pozostawiamy do ostygnięcia po czym kroimy na pół. Krok 2: Masa budyniowaPotrzebujemy:- 600 ml mleka- 2 łyżeczki pasty waniliowej, lub ziarenka
W mojej holenderskiej kuchnirozbełtanym jajkiem i posypujemy kilkoma ziarenkami kminku, który później lekko dociskamy do ciasta. Tak przygotowane paszteciki pieczemy w nagrzanym do 180C piekarniku przez 13 minut. Podajemy na gorąco lub na zimno. Pasztety Sante to roślinne produkty spożywcze, doskonale urozmaicające codzienne menu. Świetnie smakują jako dodatki do pieczywa, grzanek oraz tostów. Polecane są wszystkim smakoszom pasztetów, past
Emcia Pichcikropelek czekoladowych* 50 g cukru 40 g m ą ki pszennej 3 jaja 1 laska wanilii szczypta cynamonu * Kropelki czekoladowe możemy zastąpić drobnymi kawałkami gorzkiej czekolady. **** INGREDIENTI Pasta frolla 500 g di farina 100 g di zucchero 200 g di burro 4 uova un pizzico di sale Ripieno 300 g di ricotta 50 g di gocce di cioccolato(...)cioccolato fondente. PRZYGOTOWANIE Kruche ciasto W mikserze miksujemy mąkę, cukier i zimne masło pokrojone w kostkę. Gdy ciasto uzyska konsystencj ę kruszonki, dodajemy jajka i szczyptę soli. Wyrobione ciasto owijamy folią spożywczą, schładzamy w lodówce przez 1 godzinę. Nadzienie Żółtka miksujemy z cukrem na biał ą , puszyst
La grande e la piccola cuocazasadami pizzę robi się z mąki pszennej z drożdżami, wody, soli, cukru oraz oliwy z oliwek, ale niekiedy odbiegam od tej zasady, kiedyś do ciasta na pizzę dodawałam jajko. Ciasto przeważnie wyrabiam za pomocą robota ze specjalnym hakiem, ale gdy ciasto wyrośnie, formuję je przeważnie rękami, bez użycia wałka. Pizza po wypieczeniu powinna być chrupiąca, krucha i aromatyczna z przyrumienionymi(...)paluchy, mini itp. ale wszystkie są pyszne i na drożdżowym cieście. Pizza caprese – mini pizza z pomidorami i serem mozzarella to idealna przekąska, Ciasto do pizzy posmarowałam domową pastą paprykową, ale może to być też sos pomidorowy, czy zwykły ketchup. Aby placki pizzy były równe wykroiłam je przed upieczeniem specjalna foremką. Paluchy a’la pizza to drożdżowy wypiek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięTakich olejów tłoczonych na zimno nie wolno podgrzewać, ale na zimno są wyjątkowo odżywcze i korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Można z nich przygotowywać dressingi do sałatek oraz roślinne pasty i ziołowe pesto. Każdy z nich smakuje zupełnie inaczej, dlatego pole do popisu jest większe. Naturalne, czyli nieprzetworzone – superfood! Natura jest modna. Głośno jest teraz o „superfood(...)jajek, bez mleka. Błyskawiczne lody z bananów, mimo że wykonane z wyłącznie zdrowych i wartościowych składników, są słodkie, sycące, kremowe i przede wszystkim przepyszne! Mają sezamowo-czekoladowo-bananowy smak, który niczym nie ustępuje lodom na bazie tłustej śmietany. Błyskawiczne lody z bananów: 3 bardzo dojrzałe banany (najlepiej z ciemnymi plamkami – takie są najsłodsze) 3 łyżki tahini (naturalnej pasty sezamowej
Poezja smaku