Pasty kanapkowe z roślin strączkowych robię co najmniej raz na tydzień. Dzięki temu jem mniej nabiału, który bywa różnej jakości. Fasola adzuki ma wielką zaletę, jest jedyną fasolą, która nie powoduje wzdęć, także można śmiało jeść ;). Pasta jest niesamowicie kremowa, nawet bez dodatku oleju. Pasta z fasoli adzuki z suszonymi pomidorami i oliwkami Składniki: - 1 szklanka fasoli adzuki - kilka pomidorów
Corner With Recipesegański twarożek z orzechów nerkowca przyrządzam już od dawien dawna. Nie pamiętam już, gdzie wynalazłem przepis na tę kanapkową pastę, przypominającą do złudzenia jej serowy odpowiednik (no może, nie licząc tego słodkiego orzechowego posmaku), jednak wiem jedno - zachwyciła mnie ona od pierwszego spróbowania. Przepis jest prosty i szybki wykonaniu. Jedyne, o czym, trzeba pamiętać, to by dzień wcześniej namoczyć orzechy
Food SquareTęskno mi już za blogiem, więc powolutku od czasu do czasu postaram się coś napisać :) Na przykład o paście kanapkowej ze słonecznika i suszonych pomidorów, którą odkryłam jeszcze będąc w ciąży. Zrobiłam ją trochę w ramach eksperymentu, bo wcześniej nie miałam okazji jeść niczego podobnego i jej smak okazał się być dla nas sporym, ale pozytywnym zaskoczeniem. Pasta jest świetnym
Simply FoodUwielbiam pasty kanapkowe, a odkąd zostałam mamą uwielbiam je jeszcze bardziej. Dlaczego? Jest jeden podstawowy powód. Ona czeka na mnie w lodówce, w przeciwieństwie do mojego syna, który nie znosi czekać (mam nadzieję, że mu się to zmieni). Kanapkę z pastą mogę przygotować szybko, a zjeść muszę jeszcze szybciej, tak, żeby moje Maleństwo nie zauważyło, że mamusia przeżuwa coś, czego
zabawa smakiemsię:) Na pierwszy ogień poszedł pyszło masło sezamowe i paprykarz z kaszą jaglaną, który przedstawię Wam dziś nieco bliżej:) Paprykarz z kaszą jaglaną Primavika to bardzo aromatyczna i smaczna pasta kanapkowa. Masa netto: 160g - w wygodnym, szklanym słoiczku. Jej skład to: woda, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy, kasza jaglana 17%, teksturowane białko roślinne sojowe, cebula, marchew, przyprawy(...)dzieciom. Przed otwarciem słoiczka nie bardzo wiedziałam, czego się spodziewać, bo nie jadłam nigdy prawdziwego paprykarza:) Po odkręceniu pokrywki poczułam bardzo przyjemny aromat, zdecydowanie zachęcający do podjęcia konsumpcji. Wizualnie pasta również prezentuje się bardzo smakowicie - w sam raz gęsta, z wyraźnie widocznymi ziarenkami kaszy jaglanej. Oczywiście nie mogłam się doczekać na próbowanie pasty z kanapką więc najpierw więłam jej troszkę
Kto ugości moich gości?często jadanie pasty kanapkowe? Ja je bardzo lubię i chyba najczęściej robię tą – najprostszą i niezwykle pyszną. Nigdy nie doczekuje do dnia następnego, znika od razu po przygotowaniu. Jej sekretem jest dodatek cebuli który wyostrza smak. Polecam Wam także kilka przepisów na pasty: – pasta jajeczna – pasta z dyni i koziego sera – pasta z wędzonego kurczaka – pasta
nietylkopasta.plPasta z fasoli to doskonałe smarowidło do chleba zarówno dla wegetarian jak i mięsożerców. Jeśli chcecie zrobić sobie przerwę przed Świętami od mięs czy wędlin, sprawdzi się idealnie jako pasta kanapkowa. W smaku nieco przypomina hummus, ale tylko nieco. Jej smak w dużej mierze zależy od użytych przypraw czy dodatków, tak więc zachęcam do eksperymentów. Doskonale tutaj jako dodatek sprawdziły
Mieszam w Garnkumoim rodzinnym domu bardzo często gościły pasty kanapkowe przygotowywane przez moją mamę. Mama niejednokrotnie łączyła twaróg z rybą, dlatego też dla mnie to klasyczna kombinacja, jednak jak ostatnio się okazało nie jest tak dla wszystkich. Dziś dziele się z Wami szczyptą smaków mojego dzieciństwa. Dodatkowo taką pastą śmiało można nafaszerować jajka... Kto zna i lubi to połączenie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkizwłaszcza te rybne. Taka pasta ze świeżą bułką to najlepszy sposób na szybkie śniadanie, zwłaszcza, że możemy ją przygotować dzień wcześniej. Na blogu jest już kilka różnych przepisów na pasty kanapkowe ale ta wyszła chyba najsmaczniej ze wszystkich. A to za sprawą jednego małego dodatku- prażonej cebulki. Użyłam takiej jaką dodaje się do hot-dogów ale jeśli nie macie
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaciężko było o wędlinę ale ryby jakoś się znajdowało. Pastę zrobicie błyskawicznie i nie potrzebujecie do niej jakiś wymyślnych składników. Główny punkt programu to oczywiście ryba wędzona. Najlepiej jak jest tłusta, czyli u nas będzie to świeżutka makrela. Jeśli macie chudszy egzemplarz, dodajcie więcej oliwy/oleju, żeby pasta nie była sucha. Ponieważ pasta z ryby ma być prosta i szybka, potrzebujemy(...)suche mięso. A makrela jest świetna. Oczywiście z dobrego źródła, bo rybka rybce nie równa, ale tak ze wszystkim Prosta pasta z ryby Drukuj Prosta pasta z ryby wędzonej Szybka do zrobienia pasta kanapkowa z ryby wędzonej. Smak dzieciństwa. Składniki 1 średnia makrela 125 g sera półtłustego 2 łyżki oliwy lub oleju sól, pieprz do smaku szczypiorek Wykonanie Rybę obieramy
Mieszam w Garnkuciężko było o wędlinę ale ryby jakoś się znajdowało. Pastę zrobicie błyskawicznie i nie potrzebujecie do niej jakiś wymyślnych składników. Główny punkt programu to oczywiście ryba wędzona. Najlepiej jak jest tłusta, czyli u nas będzie to świeżutka makrela. Jeśli macie chudszy egzemplarz, dodajcie więcej oliwy/oleju, żeby pasta nie była sucha. Ponieważ pasta z ryby ma być prosta i szybka, potrzebujemy(...)suche mięso. A makrela jest świetna. Oczywiście z dobrego źródła, bo rybka rybce nie równa, ale tak ze wszystkim Prosta pasta z ryby Print Recipe Prosta pasta z ryby wędzonej Szybka do zrobienia pasta kanapkowa z ryby wędzonej. Smak dzieciństwa. Ingredients 1 średnia makrela 125 g sera półtłustego 2 łyżki oliwy lub oleju sól, pieprz do smaku szczypiorek Instructions Rybę
Mieszam w GarnkuPrzepis na pyszną wegańską pastę kanapkową z fasoli. Składniki : ok 1,5 szklanki fasoli Jaś 2 cebule jabłko kilka liści laurowych kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren jałowca 2-3 goździki majeranek ok pół szklanki zimnej wody łyżka sosu sojowego łyżka oleju sól, pieprz Przygotowanie Na wieczór przed planowanym przygotowaniem pasty, fasolę zalewamy zimną wodą. Na drugi dzień zmieniamy wodę
e-PrzepisyKulinarneDanii, aczkolwiek znaleźć można ją również w kuchni norweskiej oraz szwedzkiej. Kanapka ta składa się z pieczywa, które najczęściej jest pieczywem ciemnym oraz zimnych dodatków takich jak wędlina, śledź, pasta kanapkowa, ser oraz dodatki warzywne. Kanapkę smørrebrød z powodzeniem podać można na przystawkę , kolację lub jako przekąskę. Przepis na kanapkę smørrebrød , który znajdziecie poniżej jest prosty a sama kanapka jest
MeCooks