słodko. Przeważnie są to tradycyjne naleśniki z białym serem. Ostatnio polubiłam stawiać na naleśniki na słono, z różnego rodzaju farszami. Na blogu znajdziecie przepis na zapiekane naleśniki z parówkami , naleśniki z porem i pieczarkami , naleśniki ruskie czy naleśniki z młodą kapustą . Tym razem zagościły u nas w domu zapiekane naleśniki z mięsem mielonym, które smakują obłędnie! Farsz składa się
Przepiski.plwodą, natomiast w wytrawnych mleko zastępuję piwem jasnym, lekkim lub bezalkoholowym i dodaję gałkę muszkatołową. W takie naleśniki na piwie, kiedy zabraknie farszu możemy położyć plaster żółtego sera, parówkę, zwinąć w rulon i obsmażyć. Składniki NALEŚNIKI 250 g mąki typ 500 250 ml piwa jasne lekkie lub bezalkoholowe (lub tradycyjnie mleka) 250 ml wody 2 jaja 30 g masła
Tajemnice Smakupożywna np. sałatka z tortellini, sałatka z majonezem, ale także sałatke bezmięsna czy bez majonezu. Oto moje propozycje na szybkie przekąski. Jajka faszerowane łososiem Parówki w naleśnikach
Dieta moja pasjaciekawy przepis z Wisconsin. Brat to skrócona nazwa niemieckiego bratwurst , która wyraźnie odróżnia się od amerykańskiego hot doga. Tłumacząc na nasze - brat to kiełbaska, a hot dog to parówka. Swoją popularność za oceanem zawdzięcza ogromnej ilości imigrantów z Niemiec. Imigrantów było tak dużo, że powstała nawet legenda, jakoby język niemiecki miał prawie zostać językiem urzędowym. De facto
Kryzysowa Książka Kucharskaowocami , roladki z ciasta francuskiego z powidłami , słodkie francuskie rożki z jabłkami , CRONUTS. Pączki z ciasta francuskiego Dla miłośników wytrawnych przekąsek polecam: pikantne roladki z ciasta francuskiego i parówki w cieście francuskim. , Francuskie ciastka z pomidorami i mozzarellą , Ciastka francuskie z gruszką i serem pleśniowym , Ciasto francuskie z serem i szynką , Ciastka francuskie z żółtym serem Gruszki w tym przepisie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzygotowywać jajecznicę? Jajecznicę w 90% czasu podaję w opisanej powyżej tradycyjnej formie. Czasami dla urozmaicenia lub sezonowości jajecznicę przygotowuję z: szczypiorkiem kurkami pomidorami cebulką pieczarkami cukinią boczkiem kiełbasą lub parówkami (szczególnie dzieci lubią taki syty posiłek) Zobacz także: Jajka w koszulkach Bardzo lubię jajecznicę na boczku. Wówczas nie używam tłuszczu i smażę jajka na wytopionym z boczku. Jajka wlewam
Ania gotujemogą się rozpaść. Moje kartacze miały długość około 11-u centymetrów i szerokość 6-u. Lubisz dania z ziemniaków? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Krokiety ziemniaczane z parówką. The post Kartacze z twarogiem appeared first on MeCooks Blog
MeCooksdwie godziny upłynąć. Ale do tego potrzebujemy większej ilości drobiazgów. Nie np. jedną dużą jajecznicę, ale raczej odrobinę jajecznicy, kawałek pomidora, kawałek ogórka, ze dwie malutkie kanapki, może jakaś parówka (chociaż to akurat dla Ani, bo ja nie jem mięsa). Taki niemalże szwedzki stół. Tym razem zachciało nam się omleta na śniadanie. Ale taki jeden tradycyjny omlet na nasze weekendowe
Marder&Marder Manufactureowocami , roladki z ciasta francuskiego z powidłami , słodkie francuskie rożki z jabłkami , CRONUTS. Pączki z ciasta francuskiego a dla miłośników wytrawnych przekąsek: pikantne roladki z ciasta francuskiego i parówki w cieście francuskim. , Francuskie ciastka z pomidorami i mozzarellą , Ciastka francuskie z gruszką i serem pleśniowym , Ciasto francuskie z serem i szynką , Ciastka francuskie z żółtym serem Roladki z jabłkami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmarchewki, młode ziemniaczki, szparagi, mieszanki - np. marchewka i groszek, pieczarki, zielona fasolka, a także truskawki, agrest, jabłka, grejpfruty, gruszki, suszone śliwki i co tam jeszcze. A do tego jeszcze parówki, steki, makarony i zupy. Generalnie, w oku publiki, takie specjały są przeznaczone dla wąskiego grona konsumentów tj. emerytów. Ze względu na cenę (niska!), dostępność (każdy sklep) i brak ewentualnych
Lejdi of the houseksiążki Henryka i Danuty Dębskich "Zupy świata". Czemu akurat taka nazwa? nie mam pojęcia ale podaję ją w oryginale. Jest to przepyszny, treściwy barszcz czerwony z parówkami, pomidorami i orzechami włoskimi. Efekt jest znakomity i dlatego polecam do wypróbowania. Barszcz czerwony. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewśród kurczaka ze skórki grejpfruta i szarpanej wieprzowiny ze skórki od banana :) Przy czym jest zdecydowanie lepszy niż to pierwsze :) Składniki: - kilka marchewek - od razu kupcie nieco grubsze niż parówki, bo się kurczą. - szklanka bulionu warzywnego np. takiego z kostki - 2 łyżki sosu sojowego - łyżeczka papryki wędzonej - płaska łyżeczka czosnku granulowanego - łyżeczka cukru - 1/4 szklanki octu jabłkowego, który sami sobie
Kryzysowa Książka Kucharskaswoje zastosowanie znalazł nawet jako dodatek do dań z grilla, pizzy, gyrosa, pasuje do drobiu oraz do grillowanych, pieczonych czy gotowanych warzyw, a nawet jako dodatek do gotowanych parówek. Od kilku lat świeci triumf bo sos aioli, a nie majonez, czy keczup, jest najpopularniejszym dodatkiem do frytek. Jest wiele sposobów na jego przygotowanie, ale ja Wam podam wersję najbardziej klasyczną
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięfasolki ziemniakami zabielana śmietaną to smak dzieciństwa. Wakacje, beztroska i talerz przepysznej zupy zjadany w pośpiechu z kromką świeżego chleba. Wakacyjna zupa Babci najczęściej była z kawałkami grubej parówki, kleksem kwaśnej śmietany, dużą ilością fasolki i śladowymi kawałkami ziemniaków, które jeszcze po ugotowaniu miały zapach podsmażonych na maśle. Zupa z fasolką szparagową jak zrobić? Jak zrobić zupę z fasolki
Dieta moja pasja