parówki - 1727 przepisów (strona:68/116)

Irlandia Północna i buttered sasuage 55

obfitej warstwie ciasta. Wariacją tutejszą było buttered sasuage  czyli frytki plus kiełbasa w cieście z mąki i piwa, głównie typu Irish Stout. Składniki: - ziemniaki - jakaś kiełbasa lub parówka - piwo - mąka Wykonanie: Ziemniaki kroimy w grube frytki i smażymy. Najlepsze frytki jakie tam jadłem były właśnie grubo krojone, a ziemniaki nieobierane.  Z mąki i piwa robimy gęste, ale lejące

Kryzysowa Książka Kucharska
Hot dogi w preclowej bułce 64

Lubicie hot – dogi? Jeżeli tak tok oniecznie musicie spróbować ich w preclowym wydaniu. Parówki w preclowym cieście mogą was bardzo przyjemnie zaskoczyc i stać się waszym ulubionym dniem, która świetnie też sprawdzi się jako przekąska na przyjęciach. ciasto : 3 szkl (480 g )   … The post Hot dogi w preclowej bułce appeared first on Polska Zupa

Polska Zupa
Kiełbaski w cieście francuskim, szybka przekąska 194

posypać np czerwoną słodką papryką. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 15 minut, aż ciasto się za złoci. Do tych kiełbasek możesz podać np. sos czosnkowy Ps. możecie użyć parówek również oczywiście. Kiełbaski w cieście francuskim, szybka przekąska

Kuchnia na wzgórzu
Migas 135

migas, więc moja wersja jest nieco bardziej podrasowana :) Przepis dostałem od Marty, która jest w Hiszpanii, a ona dostała go od babci kolegi :) Składniki: - czerstwy chleb - czosnek - cebula - jakieś parówki - papryka (opcjonalnie, bo jest zima, ale ja kupiłem w promocji) - słodka papryka w proszku Wykonanie: Chleb kroimy drobno, nawet bardziej drobno niż ja. Zalewamy go wodą, tu cytat: " żeby były

Kryzysowa Książka Kucharska
Wielkanocne inspiracje czyli nie marnujemy - szaszłyk dog 190

kiełbasy najczęściej jada, ponieważ surowce, z których są wykonane zadowolą najwybredniejszych. Niezależnie od tego jakimi kryteriami się posługujemy. U mnie po świętach została, klasycznie, biała oraz posiłkowałem się parówkami :) Kiełbasy takie są zazwyczaj w Wielkanoc gotowane, a podsmażenie spowoduje, że otrzymają nowe życie. Składniki: - kiełbasy, które zostały nam ze świąt - małe cebule - podłużne bułki Wykonanie: Kiełbasy i cebulę pokroić

Kryzysowa Książka Kucharska
Einfolie 158

pewne tabu oraz próbuje zracjonalizować nie tylko samo zjawisko, ale generalnie relacje międzyludzkie w sensie ogólnym. Zdecydowanie polecam dla ludzi o otwartych umysłach! Składniki: - młode ziemniaki - cebula - marchewka - jakieś parówki - olej Wykonanie: Wszystko obieramy, kroimy na plasterki i mieszamy. Wkładamy na folię aluminiową i dolewamy trochę oleju. Zawijamy pakunek i umieszczamy na grillu. Ja podałem najprostszą wersję

Kryzysowa Książka Kucharska
Kiełbaski w cieście francuskim 138

pigs in quilt” czyli świnki w patchworku. Rzeczywiście – pieczone kiełbaski w cieście francuskim zawijanym naprzemiennie (naprawdę nie jest to skomplikowane) wyglądają jak patchworkowy wzór :) Składniki: 10 kiełbasek/ parówek cienkich 1 opakowanie ciasta francuskiego oliwa sól, pieprz musztarda, ketchup, inny ulubiony dodatek Wykonanie: Do przygotowania kiełbasek w cieście francuskim potrzebujemy blachę lub podłużne naczynie żaroodporne. Smarujemy je delikatnie oliwą

Pociąg Do Kuchni
Spaghetti „ośmiornica na zielonej plaży” 115

dzieci najczęściej bardzo chętnie zjadają? Parówki! Czego nie lubią na swoich talerzach? Zielonych warzyw. Jak sprawić, aby jedno i drugie „pochłaniały” równie ochoczo? Przyrządzić im dziecięcy fusion!   Zastanawiałam się, co takiego jest w zielonych warzywach, że nie wzbudzają entuzjazmu dzieci, kiedy widzą je na swoich talerzach. Doszłam do wniosku, że skoro dzieci – […] Artykuł Spaghetti „ośmiornica

Wiszniówka
pomidorowa fasolka z bankietówkami 114

opłukać, obrać z łyka (chyba, że używacie mrożonej poza sezonem), ugotować na półtwardo w wodzie z solą. Odcedzić, ale nie wylewać wody. Cebulkę obrać, drobno posiekać, zeszklić na maśle. Parówki bankietowe (te małe) naciąć z każdego końca na krzyż. Dorzucić do cebulki i podsmażyć. Dodać koncentrat, sól, pieprz, paprykę i pół szklanki wody z gotowania fasolki. Wymieszać. Dorzucić fasolkę. Dodać

Pociąg Do Kuchni
Myszka 115

Składniki: serek topiony parówka szczypiorek oliwka zielona bądź czarna czarny sezam krakers

Moja Galeria Smaku
Hot dogi 166

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Hot dogi z domową bułką, parówką i warzywami. Są proste w wykonaniu, dużo dużo zdrowsze i smaczniejsze niż te z budki na mieście. Doskonałe do podania na obiad, kolację jak również imprezę. Post Hot dogi pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
HOT DOG – BIOSHOCK INFINITE – hot dog z pikantną karmelizowaną cebulą w whisky, grillowaną papryką oraz korniszonami 200

MONTAŻ I PODANIE (2 min) Bułki podgrzać, a kiełbaski/parówki najlepiej szybko obsmażyć lub zgrillować dla uzyskania lepszego smaku. Na bułce położyć cebulę, paprykę oraz ogórki, następnie parówkę, a wszystko polać solidną porcję ulubionej musztardy. Porcja odnawia małą dawkę życia. Wcinać w imię Columbii! OM NOM NOM!   * dane dotyczące wartości energetycznych i odżywczych, czasu wykonania oraz ceny

Nerds Kitchen
Domowe hot dogi 211

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Bardzo smaczne bułeczki a’la hot- dogi z parówką, papryką i ogórkiem. Smakują na ciepło jak i na zimno. Możemy zabrać je na piknik, do szkoły czy pracy. Są idealną przekąską. Polecam Post Domowe hot dogi pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Słownik kulinarny: Corn dog 204

Corn god (źródło: flickr.com: IntangibleArts) Corn dog to amerykańskie danie, będące zmodyfikowaną wersją hot doga. To nic innego jak parówka nadziana na patyczek, obtoczona w cieście kukurydzianym i smażona w głębokim tłuszczu

WojnaNaSmaki.pl