potrząśnij. W ten sposób powstanie fałdowana panierka. Smaż na głębokim oleju aż kawałki zrobią się ciemnozłote. Po smażeniu kurczaka najlepiej odsączyć na papierowym ręczniku. Rada: możesz użyć też pałek z kurczaka lub skrzydełek. Wówczas jednak należy wydłużyć czas smażenia, obniżając temperaturę oleju. Artykuł Kurczak lepszy niż w KFC. Jak zrobić taką panierkę? PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie
Kulinarna Polskateż nie stwardniało podczas oczekiwania na przetestowanie (niestety trochę to trwało). Miało idealną konsystencję i załagodziło smak kurczaka (masala chicken) przyrządzonego według następującego przepisu: Składniki: 1 kg pałek z kurczaka 1 łyżeczka przyprawy masala chicken 1 łyżeczka czarnego pieprzu mielonego 1 łyżeczka soli 6 łyżeczek oleju 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka kurkumy 5 goździków 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka
Emcia Pichcimielonej 0,5 łyżeczki soli Panierka: 2 jajka 1 niepełna szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1 łyżeczka ostrej papryki mielonej 1 łyżeczka czosnku granulowanego Pałki z kurczaka umyć, osuszyć i włożyć do miski. W małej miseczce zmieszać składniki na marynatę i natrzeć nimi dokładnie mięso. Przykryć folią i wstawić na ok. 1 godzinę do lodówki(...)misce rozbełtać oba jajka, a w drugiej dokładnie wymieszać pozostałe składniki panierki (mąkę, słodką paprykę, ostrą paprykę i czosnek). Zamarynowane pałki obtaczać dobrze najpierw w jajku a potem w mące wymieszanej z przyprawami. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kurczaka z każdej strony (ok. 5 minut) na złoto, następnie przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego i zapiekać ok. 20 minut
Simply FoodSylwestra, raczyłam się pysznymi pikantnymi pałkami z kurczaka. Przepis zasięgnęłam z gazetki "Apetyt". Oczywiście trochę zmieniłam składniki, ale i tak wyszły rewelacyjnie. Są wyraziste w smaku, aromatyczne i bardzo soczyste. Podałam je na kolację z surówką, a mój był nimi zachwycony. W Nowy Rok miałam Was powitać pysznym deserem, ale niestety szybko znikł z pucharków i za późno było, żeby
Zakątek rozkoszy kulinarnychWspaniałe danie z kurczaka. Na bazie miodu,kolendry i limonki, rozkosz dla osób lubiących kuchnię orientalną.Polecam i zapraszam!. 8 pałek z kurczaka Olej sezamowy garść sezamu Marynata: ********************** 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżka soku z limonki 1 łyżka miodu 3 ząbki czosnku kilka gałązek kolendry- ja dałam suszoną 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki curry ********************************************** Wszystkie
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiobiad. Przygotowanie nie zajmie Wam dużo czasu, a efekt… no cóż wielbiciele chrupiących kawałków kurczaka będą zachwyceni. U nas takie nóżki (tak samo możecie przygotować np. pałki z kurczaka, a nawet skrzydełka jeśli lubicie) goszczą dość często. Dlatego przy robieniu listy zakupów nie może zabraknąć płatków kukurydzianych Ostatnio większe zakupy zrobiłam na Frisco.pl To nic innego jak dobrze wyposażony
Słodkie okruszkiczwartkowe przedpołudnie zapraszam na pyszne pałki z kurczaka pieczone w winie z bakaliami. Kurczak jest doskonale przyprawiony, aromat wina jest delikatnie wyczuwalny, a bakalie nadają mu odrobinę chrupkości. Potrawa jest łatwa do przygotowania, a efekt końcowy znakomity. SKŁADNIKI: 8 podudzi z kurczaka, 4 łyżki oleju, 1/2 szklanki białego wytrawnego wina, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1,5 łyżeczki
Tradycyjna kuchnia KasiWażne jest zatem rozgrzewanie się po powrocie do domu. Poza przyprawami zrobi to w tym aromatycznym daniu piwo, w którym upieką się pałki. Składniki (na 2 porcje): 4 pałki (podudzia) kurczaka płaska łyżeczka mielonej kozieradki pieprz mielony płaska łyżeczka ostrej papryki czosnek suszony sól 150 ml piwa olej Rano pałki wrzucić na głęboką blachę lub do naczynia żaroodpornego, polać olejem
Weekendy w domu i ogrodziesmakiem zainteresują każdego. Bardzo dobry pomysł na zupę dla dzieci poprzez połączenie kurczaka i warzyw. Gotując je w domu unosi się cudowny aromat :) Składniki: 1kg udek, pałek z kurczaka lub po prostu cały kurczak seler 5 marchewek 4 pietruszki duża cebula pól pora natka świeżej pietruszki 4 łyżki majeranku 2 łyżki lubczyku suszonego łyżeczka papryki słodkiej pól łyżeczki papryki
Niezły Młynekpamięta tosty z "budki". Przypominamy, proponując wersję troszkę "podrasowaną" wędzonym kurczakiem. Składniki chleb tostowy 200 g pieczarek 200 g sera żółtego 500 g wędzonych pałek z kurczaka 1 cebula Przygotowanie Mięso oddzieliłem od kości, pokroiłem na mniejsze kawałki. Pieczarki oczyściłem, pokroiłem na plasterki, ser starłem na dużych oczkach, cebulę drobno posiekałem. Na kromki chleba tostowego
R'n'G Kitchenrazem z mężem nie przepadamy za oliwkami, ale miłośnicy oliwek mogą je spokojnie dodać. Taki kurczak idealnie pasuje do kaszy kusu-kus lub ryżu. Zapraszam!!! Składniki: 1 kg pałek z kurczaka, 4 łyżeczki ziół prowansalskich, 3 ząbki czosnku, natka pietruszki ( ilość wedle uznania), świeża bazylia (ilość wedle uznania), 1 puszka pokrojonych pomidorów, 2 cukinie, sól, pieprz, olej lub oliwa
Passion of CookingSkładniki : 6-7 pałki z kurczaka papryka słodka mielona maggi w płynie sól pieprz mielony Twoje ulubione zioła do kurczaka tłuszcz do smażenia Sposób wykonania : P ałki opłucz zimną wodą , oczyść, dokładnie osusz. Wymieszaj wszystkie przyprawy i natrzyj nimi dokładnie wszystkie pałki. Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem, ułóż mięso jedno obok drugiego tak, aby się nie stykało ze sobą. Piec
Przepisy i porady kulinarneBardzo soczysty i aromatyczny kurczak. Świetnie się prezentuje na stole, śmiało możemy podać na specjalną okazję. Składniki 6-8 pałek z kurczaka pół cytryny 2/3 szklanki zielonych oliwek 2 główki czosnku cebula 2 łyżki kurkumy pieprz,sól olej do smażenia 1 łyżka cukru Cebulę pokroić w ósemki, czosnek obrać, ząbki zostawić w całości. Piekarnik nagrzać do … Czytaj dalej Żółty
gotuj ze mnąproste - z jednego garnka czy jednej blachy :) Dzisiaj jedna z takich propozycji - podudzia kurczaka pieczone z młodymi ziemniaczkami, pomidorkami cherry i zielonymi szparagami :) SKŁADNIKI (na 4 porcje) 8 pałek z kurczaka 500 g malutkich młodych ziemniaczków 1 pęczek zielonych szparagów 500 g pomidorków cherry 3 łyżki oliwy z oliwek pierz, sól, słodka papryka, czosnek granulowany tymianek PRZYGOTOWANIE Oliwę mieszamy
Moje Kuchenne RewelacjeNiby zwykłe udka, ale inaczej doprawione zawsze mogą smakować inaczej. Dzis zapraszam na nasz ulubiony drób w marynacie z powidałami śliwkowymi Składniki: 1 kg pałek z kurczaka szklanka powideł śliwkowych 4 łyżki musztardy miodowej łyżeczka rozmarynu szczypta chili sól,pieprz Wykonanie: Pałki myjemy, obsuszamy. Oprószamy solą i pieprzem. Powidła mieszamy z musztardą, dodajemy chili i rozmaryn. Dokładnie obsmarowujemy marynatą pałki
Z Majeczką w kuchni