pałki kurczaka - 833 przepisów (strona:25/56)

Wiosenny rubin czyli botwinka 120

wspominając octu czy octu winnego (są to opcjonalne składniki BARSZCZU, nie BOTWINKI!).  To samo tyczy się wyboru mięsa na bulion - musi to być mięso delikatne w smaku (najlepiej kurczak) oraz włoszczyzny - ta "stara" również popsuje smak Waszej zupy.  Uszanujcie proszę i doceńcie smak młodego buraka - aby najlepiej zrozumieć produkt, posmakujcie go, surowego - ten smak właśnie musi zawierać Wasza(...)skutecznie!) jej smak - zamiast ugotować botwinkę, zrobicie z niej barszcz z młodych buraków, a przecież nie o to chodzi!  Składniki: 2,5 - 3 litry wody 3 duże pałki z kurczaka 1 pęczek młodej włoszczyzny plus 2-3 młode marchewki 3-4 ząbki młodego czosnku wraz ze skórką 1 pęczek botwiny (6-7 młodych buraków z liśćmi) sok wyciśnięty

Garniec Magalie
Kurczak w panierce 323

nadal jest to pyszne danie w klimacie Ameryki lat 60. SKŁADNIKI (Porcja na 2 osoby – dobór części i kawałków kurczaka dowolny) 2 x część nogi kurczaka tzw. pałka 2 udka 4 skrzydełka 2 szklanki mąki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka imbiru mielonego 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka papryki słodkiej(...)łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka kozieradki 1 szklanka oleju do smażenia 200 ml mleka 1 jajko WYKONANIE Mąkę przesiewamy do głębszego naczynia i dodajemy wszystkie przyprawy. Mieszamy i odstawiamy. Kurczaka myjemy, skrzydełka kroimy na części jedno i dwu kostne. Kawałki posypujemy niewielką ilością soli i pieprzu. Do oddzielnej miski wbijamy jajko, dolewamy mleko i rozbijamy do połączenia się. Na patelnię

OstryKęs
udka kurczaka pieczone w chrupiącej domowej panierce 166

pieczone udka kurczaka  Matka natura urządziła nasz  świat w taki sposób, iż większość z nas nie może przejść obojętnie obok ponętnie pachnących  kawałków kurczaka. Z wiedzy tej aż nadto skutecznie korzystają wszelkiej maści sieci fast food, serwując nam dania smażone w ogromnej ilości tłuszczu, co później wprost tragicznie odbija się  na naszym zdrowiu(...)rozwiązanie które nie tylko będzie  zdrowe,  ale też może swym smakiem śmiało konkurować z  daniami smażonymi w głębokim tłuszczu. składniki  dla czterech osób 8 pałek z kurczaka ( albo inne ulubione kawałki) 2 łyżki domowego maggi 1 łyżka octu jabłkowego sól, pieprz 2 łyżki oleju panierka 1 szklanka płatków kukurydzianych 1,5 łyżki  mąki pszennej

Miód i pieprz
PAŁKI Z KURCZAKA Z ZIEMNIAKAMI I MARCHEWKĄ PIECZONE W RĘKAWIE 167

warzywa umieścić w rękawie i wstawić do piekarnika :) Mięso wyszło kruche i soczyste a warzywa przepyszne :) Polecam :) Składniki: * 7 ziemniaków * 2-3 większe marchewki * 6-7 pałek z kurczaka * oliwa z oliwek * ulubione przyprawy i zioła * sól do smaku Wykonanie: Ulubione przyprawy, zioła i sól wymieszać z oliwą z oliwek, natrzeć tym mięso, odstawić na 2-3 godziny

Zrób to smacznie
PIKANTNE UDKA Z KURCZAKA Z PIEKARNIKA 1111

Mięciutkie, aromatyczne mięso z kurczaka, pieczone w piekarniku ...  niebo w gębie 💗 Dzięki wcześniejszemu zamarynowaniu mięsa, jest ono kruchutkie, i bardzo aromatyczne. Polecam gorąco!  Składniki na marynatę: 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/4 łyżeczki mielonego kminku 1/2 łyżeczki curry (jeśli lubimy, jeśli nie - pomijamy) 2 łyżeczki musztardy (ja użyłam(...)grillowej, bo lubię jej smak) szczypta tymianku granulowany czosnek lub 2-3 ząbki świeżego majeranek sól mielony czarny pieprz 1/4 szkl. oleju i oczywiście: 4-5 udek (ćwiartek, pałek) z kurczaka. Wszystkie składniki na marynatę mieszamy ze sobą. Wykonanie: Udka myjemy, osuszamy papierowym ręczniczkiem. Obtaczamy dokładnie w marynacie. Wkładamy do lodówki na 2-3  godziny albo najlepiej na całą

Walijskie Pichcenie
Pieczone udka kurczaka 252

przez noc aromatyzować się tymiankiem, papryką, czosnkiem... Nazajutrz na obiad będziemy oblizywać palce po pysznych, chrupiących z wierzchu, miękkich i soczystych w środku udkach. Pycha! Składniki: 10 udek kurczaka (same pałki) główka czosnku świeży tymianek 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 75 - 100 g masła świeży tymianek do podania Przygotowanie: Wieczorem poprzedniego dnia udka opłukać, osuszyć(...)skórkę. Czosnek podzielić na ząbki, nie obierać z łupinek! Każdy ząbek rozgnieść ręką, albo płaską krawędzią noża  - pozostawić łupinkę - chodzi o to, żeby uwolnił się aromat. Kurczaka ułożyć w naczyniu żaroodpornym, poukładać między udkami czosnek. Masło roztopić w rondelku, polać nim równomiernie mięso. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 1 godzinę, aż kurczak będzie

Kulinarne Inspiracje
Warzywa zapiekane z kurczakiem i karkówką 187

upieczenie razem w jednym naczyniu daje fajne efekty smakowe. Ja postawiłam na paprykę, cukinię i marchew. Wyszło pysznie :) Składniki na 2-4 porcje: 2 podudzia z kurczaka (bez "pałek") 2 grubsze plastry karkówki 4 podłużne słodkie papryki czerwone 1 słodka zielona papryka 1 ostra papryczka chili 3-4 gałązki selera naciowego  kilka średnich marchewek 4 średnie ząbki(...)oleju Paprykę opłukać, osuszyć i wyciąć gniazda nasienne. Cukinię opłukać, pokroić w kilkucentymetrowe kawałki. Cebulę i czosnek obrać. Selera naciowego opłukać i osuszyć. Marchew oskrobać lub obrać, opłukać.  Kurczaka przyprawić solą i słodką papryka. Włożyć do połówki zielonej papryki, skórką do góry. Karkówkę lekko zbić tłuczkiem, posolić, ułożyć na niej papryczkę chili, paprykę czerwoną i luźno zwinąć w roladkę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Chrupiące pałeczki z kurczaka 574

nasze ostatnie menu nabrało rumieńców;) Zwłaszcza drobiowe kęski, chrupiące ziemniaczki, rumiane pieczarki czy  pałeczki z kurczaka, które prezentuję poniżej:  Chrupiące pałeczki z kurczaka Składniki: 10 podudzi z kurczaka (pałeczek) na ciasto naleśnikowe 1 szklanka mąki   1/2 szklanki mleka   ok. 1/4 szklanki  wody 1 jajko sól, pieprz, czosnek, papryka, zioła prowansalskie  dodatkowo : bułka tarta olej(...)zostawiamy je do tego czasu w wodzie - dzięki temu  będą po usmażeniu bardzo soczyste w środku a chrupiące z zewnątrz. Z podanych składników przygotowujemy ciasto do panierowania pałek z kurczaka - powinno mieć konsystencję gęściejszą od tradycyjnego na naleśniki. Podudzia  maczamy w cieście naleśnikowym,  wkładamy do bułki tartej,  obtaczamy dokładnie, dociskając lekko dłonią. Opanierowane wrzucamy

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Lekka, wiosenna zupa ze szparagami 83

Jednym z tych sposobów jest zrobienie zupy ze szparagami. Jest lekka i smakuje wiosną, bo ma w sobie młode warzywa i dużo koperku. 1 pęczek zielonych szparagów 5 pałek z kurczaka  3 marchewki 1 pietruszka 3 gałązki selera naciowego 1 por 1 cebula 1 pęczek koperku  4 ząbki czosnku vegeta, pieprz  1. Ze szparagów odcinamy twarde końcówki(...)nóżek ściągamy skórę. Przekładamy je do garnka, zalewamy wodą, zagotowujemy i zdejmujemy szumowiny. Dodajemy wszystkie warzywa poza szparagami i koprem. Gotujemy przez 1 godzinę. 3. Z zupy wyjmujemy pałki, oddzielamy mięso od kości. Mięso wrzucamy do zupy. Dodajemy szparagi i koperek, doprawiamy do smaku vegetą i pieprzem, gotujemy jeszcze 15 minut

Szefowa kuchni
Risotto z warzywami i z kuczakiem 197

zimnej wody włożyć pokrojoną marchewkę, pietruszkę, seler, liście laurowe Gotować na wolnym ogniu ok. 1 h KROK 2: Zamarynować nogi z kurczaka: Nogi z kurczaka umyć i dokładnie osuszyć Obtoczyć w miodzie, słodkiej czerwonej papryce oraz chili Odstawić na godzinę, po czym smażyć na oleju, na małym ogniu około 20 - 25 minut, obracając i kontrolując stopień wysmażenia KROK(...)około 20 minutach dodać pokrojoną w kostkę marchewkę oraz pietruszkę Bulion dolewać dopóki ryż będzie zupełnie miękki (ok 40 min) Pod koniec gotowania dodać curry, posolić, popieprzyć, wrzucić pałki z kurczaka, dokładnie wymieszać. Podawać od razu po ugotowaniu, posypane świeżą natką pietruszki oraz z małymi pomidorkami przekrojonymi na pół. SMACZNEGO!!! Ilość: 2 osoby Koszt

smacznieinatemat
Sałatka z kurczakiem wędzonym. Doskonała na lekką kolację oczyszczającą czy imprezową przekąskę sylwestrową 322

osobę): 4-5 liści salaty lodowej bądź garść gotowej mieszanki sałat 1 średni pomidor 1/3 ogórka zielonego 2-3 plastry sera żółtego 1/2 kęska piwnego (lub jedna wędzona pałka z kurczaka) 1-2 plastry czerwonej papryki dressing ziołowy na bazie oliwy z oliwek łyżka soku cytryny Przygotowanie: Umytą i osuszoną sałatę rwiemy na drobne kawałki. Pozostałe składniki kroimy w kostkę

Kuchnia po mojemu
Pałki z kurczaka z warzywami w marynacie aromatyczne zioła 148

zamarynowałam również warzywa, potem wszystko upiekłam. Wszystko było bardzo smaczne, marynata dodaje aromatu i super smaku, do tego u mnie pieczone ziemniaczki :-). Udanego dzionka Wam życzę :-) Składniki : 8 pałek z kurczaka 1/2 słoiczka marynaty aromatyczne zioła Kujawski Dodatki: 1 papryka czerwona 1 cukinia 1 czerwona cebula 3 łyżki marynaty aromatyczne zioła Kujawski 6 ziemniaków sól himalajska pieprz wędzona czerwona papryka

kruche babeczki
Pałki z kurczaka z serkiem Apetina 123

podudzi uciekła mi trochę do góry (skurczyła się), to i tak serek zdążył oddać smak zarówno mięsu jak i samej skórce, która wyszła niebywale chrupiąca i pyszna. 5 podudzi kurczaka 1 opakowanie serka kremowego Apetina – Grillowana Papryka i Oliwki 1 łyżeczka tartego parmezanu 1-2 łyżeczki posiekanej drobno natki pietruszki sól, pieprz słodka papryka w proszku po 1 papryce(...)sobie kciukiem, zsuwając serek z łyżeczki). Rozprowadzamy delikatnie serek pod skórką. Odwracamy mięso na drugą stronę i ponownie wsuwamy 1 łyżeczkę serka. Podobnie postępujemy z resztą mięsa. Na 1 pałkę powinniśmy zużyć około 2 łyżeczki masy. Mięso układamy na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy z wierzchu niewielką ilością słodkiej papryki w proszku, rozcieramy delikatnie, uważając, by nie wypłynął

Smaki Na Talerzu
Warzywna potrawka z kurczaka 197

jest on w domu na obiad, to przyrządzam sobie smaczny sosik z mięsa kurzego. Wg mnie najlepiej pasuje do ziemniaków lub ryżu. Składniki na 3-4 porcje: 2 pałki z kurczaka – ugotowane z rosołu Dowolne warzywa – u mnie mrożonka jarzyn wiosennych hortex (marchewka, kalafior, fasola szparagowa, groszek, brukselka ), brukselki nie dodałam do dania, bo jej nie lubię. Można także wykorzystać

Fabryka pomysłów
Podsumowanie akcji Sztuka Mięsa 176

blog: malpandom.blogspot.com PIECZONA KARKÓWKA W ZIOŁACH autorka: JestesmyTymCoJemy | blog: Jesteśmy tym, co jemy... Pieczone kotlety schabowe autorka: Marikijka | blog: pyszne.blox.pl pieczona karkówka autorka: 6niebo | blog: szóste niebo Curry z kurczakiem na ostro autorka: Kulinarne Inspiracje | blog: Kulinarne Inspiracje Łopatka pieczona po staropolsku autorka: Aneta S | blog: Sprawdzone Przepisy Misiaczka Jednogarnkowe, kurczakowe i pomarańczowe. autorka: Angie123 | blog: I adore cinnamon Szynka(...)pieczarkowym autorka: Dagmara U stóp Benbulbena | blog: U stóp Benbulbena Czeskie smaki: Pieczeń wieprzowa à la Hospoda “U Kalicha” autorka: Dagmara U stóp Benbulbena | blog: U stóp Benbulbena Pałki z kurczaka w marynacie pomidorowo-sojowej autorka: pinkyyy | blog: Kucharka w baletkach Kurczak z nadzieniem a'la węgierskim autorka: alunek | blog: Życie zamknięte w smaku Kaczka z nadzieniem z jabłuszek pieczona

Kuchenna Kontrrewolucya

Proponowane wyszukiwania