pączki w piekarniku - 260 przepisów (strona:6/18)

Bułeczki drożdżowe z konfitura truskawkowa i kruszonka czyli Niedzielne Śniadanie odc.59 145

kawałków.  Z każdej formujemy placuszek, nakładamy po łyżeczce konfitury truskawkowej lub dżemu.  Zawijamy jak pączka i układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia łączeniem do dołu. Zostawiamy na 30 minut. Zagniatamy składniki kruszonki. Nagrzewamy w tym czasie piekarnik do 180 st.C. Kiedy piekarnik  się  nagrzeje wkładamy blaszkę.  Bułeczki można posmarować jajkiem lub maślanką

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasto ptysiowe – ptysie, eklerki i churros 326

zamrozić. Odmrażamy je w lodówce, a potem dodatkowo na 8-10 minut wkładamy do piekarnika ustawionego na 180⁰C żeby odparować z nich resztę wody pozostałą po mrożeniu. Smakują tak samo dobrze jak świeże.   CHURROS Możecie z tego ciasta usmażyć też churros, czyli hiszpańskie pączki. W szerokim garnku lub rondlu rozgrzewamy tłuszcz. Tłuszcz – jak do każdego głębokiego smażenia – musi(...)cukrem pudrem wymieszać. Churros – w dużo mniej tłustej i kalorycznej wersji – można też upiec . Wyciskamy paluszki ozdobną końcówką na papier do pieczenia, z zachowaniem odstępów. Pieczemy w piekarniku nagrzanym jak na ptysie – do 200⁰C przez 15-20minut, w zależności od ich grubości. Muszą się zezłocić i zrobić chrupkie. Przy ich pieczeniu zaglądnijcie do pieca dopiero po 15 minutach

Karo in the Kitchen
Niby Pączki jak Muffiny czyli poWeekendowe Lakocie odc.77 212

okularnikiem na stałe!!!) zdążyłam upiec śmieszne muffinki. S ame w sobie zwyczajne a jednak ciut pączkowe, oblane masłem i obsypane cynamonowym cukrem, przepyszne!!! Przepis pochodzi z Moich Wypieków . Niby Pączki jak Muffiny 1,75 szkl. mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia po 1/2 łyżeczki soli, gałki muszkatołowej i cynamonu 1/3 szkl. oleju 3/4 szkl. cukru 1 jajko(...)długo. Formę do muffinek ( u mnie babeczkowa silikonowa) napełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. Pieczemy ok 25 minut, do suchego patyczka. Jeszcze ciepłe wyjmujemy na kratkę i krótko obtaczamy w roztopionym maśle. Następnie dokładnie obsypujemy cukrem z cynamonem. A jeden z niby pączków pojechał dzisiaj jako część drugiego śniadania dla mojej małej prymuski

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pączki z czekoladą 176

Moje wypieki , przepis na krem to mój pomysł. Pączki najlepiej smakują tego samego dnia. Następnego dnia warto na 15 sek. włożyć do mikrofalówki przed podaniem (jeżeli planujemy, że część pączków ma być na dzień następny, nadziewajmy je i smarujmy w dniu podania, inaczej nadzienie wypłynie). listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='500 gr mąki u mnie(...)Ciasto odstawić na godzinę lub dwie w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Ja wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 30 st. na 30 min. Ponownie wyrobić ciasto, teraz już krótko. Stolnice wysypać mąką , ciasto rozwałkować na grubość około 1-1,3 cm, wykrawać ostrym narzędziem pączki o średnicy około 7 cm. Odstawić, na macie teflonowej lub papierze wysypanym mąką, w ciepłe

moj przepis na
Pączki tradycyjne z dżemem 181

żadnym razie nie wolno dodawać maki,bo pączki wyjdą twarde. Do tak wyrobionego ciasta dodajemy roztopione masło i wyrabiamy kolejnych 5 min. Tak przygotowane ciasto wykładamy do czystej misy, posmarowanej olejem i odstawiamy pod przykryciem na 2 godz do wyrośnięcia. Ciasto powinno potroić swoją objętość.  Ja użyłem piekarnika z funkcją do wyrastania ciasta i potrwało to 35 min. Wyrośnięte(...)posypujemy mąką, bo będzie paliła się podczas pieczenia) i odstawiamy na 30-60 min do wyrośnięcia. Muszą podwoić swą objętość.  Woreczek cukierniczy z długą tylką do nadziewania pączków/muffinek napełniamy dżemem.  Rozgrzewamy olej do 170 stopni (w takiej temperaturze wrzucony do oleju kawałeczek ciasta musi zacząć smażyć się, czyli otaczać się dookoła bąbelkami i zacząć brązowieć) i smażymy

Kuchnia Łukasza
Błyskawiczne faworki z ciasta francuskiego 390

przez dziurkę.  Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (wychodzą 2 blachy). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10-12 minut, aż się zrumienią.  Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem. Pyszne lekkie faworki gotowe -smacznego :) Zapraszam  też na  proste pączki z serka homogenizowanego    oraz ekspresowe pączki bananowe

Moje Kuchenne Rewelacje
Drożdżówki z owocami i kruszonką 173

każdy krążek nakładamy jagody, kilka kostek nektarynki i truskawkę.Zbieramy brzegi ciasta i sklejamy jak pączki.   Układamy sklejeniem do dołu na blaszce z papierem do pieczenia.Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia a następnie smarujemy roztrzepanym jajkiemi posypujemy kruszonką.   Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na ok. 20 minut.Rumiane - tzn. gotowe.   Drożdżówce możemy

Maminek kulinarny
Buchty- drożdżowe bułeczki. 231

części. Każdy kawałek ciasta spłaszczamy w dłoniach tworząc placuszek, nakładamy około łyżeczki powideł, sklejamy jak pączki i odkładamy sklejeniem do dołu. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i układamy bułeczki blisko siebie, bo w trakcie pieczenia buchty posklejają się ze sobą. Teraz rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C, rozpuszczamy 2 łyżki masła i pozwalamy bułeczkom trochę podrosnąć. Gdy piekarnik się już

Rozpustne gotowanie
Pączki z nierafinowanym olejem palmowym 192

sprawą fantastycznego sklepu z naturalnymi kosmetykami, który możecie odwiedzić tutaj:  ECOBEAUTY oraz za sprawą jego fantastycznej właścicielki, która o cudownym wpływie tego oleju na nasze ciała wie wszystko:) PĄCZKI Z OLEJEM PALMOWYM 1 kg mąki 4 żółtka 100 gram brązowego cukru 50 gram drożdży świeżych 500 ml mleka 100 ml nierafinowanego oleju palmowego sok i skórka z jednej cytryny(...)jeżeli chcecie aby "rośnięcie" przebiegło szybciej wstawcie miskę z ciastem do piekarnika nagrzanego do 35 stopni). Kiedy ciasto jest wyrośnięte delikatnie wyrabiam je jeszcze raz przez krótką chwilę. Następnie łyżką nabieram ciasto, rozpłaszczam na d ło ni i nakładam na krążek łyżeczkę konfitury. Całość dokładnie sklejam i formuję pączka. Odkładam na opruszoną mąką deskę. Kiedy wszystkie pączki są gotowe przykrywam

Magiczna kuchnia Darii
Dietetyczne pączki II 182

jednak wersja, którą zamieściłam na blogu nieco wcześniej bardziej przypadła mi do gustu.( http://mania-gotowania.blogspot.com/2013/06/dietetyczne-paczki-z-lukrem.html)Jest to moja subiektywna opinia, więc zachęcam do upieczenia obu wersjiJ.   Dietetyczne pączki II             Składniki: 200 twarogu mielonego 75 g jogurtu naturalnego 2 duże jajka 2 łyżki mleka w proszku 2 łyżki budyniu waniliowego 6 łyżek otrębów(...)cytrynowego Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175 stopni. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy ze słodzikiem. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Na końcu delikatnie łączymy masę z białkami. Ciasto przekładamy do formy na muffinki, którą wcześniej możemy wyłożyć papilotkami. Ciasto nakładamy do wysokości 2/3 wysokości papilotek. Pieczemy w temperaturze przez około 30 minut. Przestudzone pączki nadziewamy marmoladą

Mania Gotowania
Doughnats light 152

kolorowego to od razu chciałyby tego spróbować. Na dodatek, gdy powiedziałam dziecku, że to pączki, to tym bardziej prosiła mnie, żebyśmy podobne przyrządziły. Zainteresował mnie ten przepis również ze względu na to, że przeciwnie niż większość tego typu smakołyków nie jest smażony a pieczony w piekarniku. Dziś postanowiłam zrobić córeczce, ale nie tylko jej tą przyjemność i zabrałyśmy się

dom-agi.pl
Buchty z rabarbarem. 134

okrągły placuszek, nadziewamy 2-3 kawałkami rabarbaru z dżemem i zlepiamy jak pączki. Układamy w wyłożonej papierem formie (ja użyłam tortownicy o średnicy 28 cm) zlepieniem do dołu, mają być blisko siebie, by podczas pieczenia skleiły się. Odstawiamy na 20 minut do wyrośnięcia. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C, wyrośnięte bułeczki smarujemy połową porcji rozpuszczonego masła i pieczemy około

Rozpustne gotowanie
Klasyczne PTYSIE 386

Polskiego cukiernictwa. Ptysie to dość zapomniane wdzięczne smakołyki wyparte przez wszechobecne pączki. Magia ptysiowych przysmaków polega na połączenia lekkości i chrupkości samego ciasta z aromatycznym i intensywnym kremem który w swej prostocie urzeka :). Biorąc pod uwagę to że nie każdy może dysponować szerokim i pojemnym piekarnikiem, zrobimy małe ptysie. Świetnie sprawdzą się w tłusty czwartek jak i można je łatwo

Kuchnia PROzdrowotna
Mini ptysie / eklerki z bitą śmietaną 192

pieczenia, mini ptysie. Zachować odstęp, bo ptysie trochę urosną. Piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez ok 25-30 min (do złotego koloru). Wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno z mascarpone. Pod koniec ubijania dodać cukier i ekstrakt. Gotową śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką do nadziewania pączków. Nadziewać każdego ptysia. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

CookYourself
Pączki 160

pączki. Jeśli ja umiem, wy też umiecie. Nie jest trudne, ale robi cudowny bajzel w kuchni. Poczytałam, podpytałam babcię i znajomych cukierników, pokombinowałam i są. Pączki. Najlepsze pączki w internetach! Składniki: 1 szklanka mleka 50 g świeżych drożdży 3 łyżki cukru 500 g mąki tortowej 1 łyżka domowego cukru waniliowego (lub torebka sklepowego) 1 jajko 4 żółtka (pozostałe białka można(...)mocnego rumu (może być spirytus, jednak rum to lepszy smak) 1,5 litra oleju rzepakowego, ryżowego, koksowego lub palmowego marmolada lub konfitura do nadziewania, cukier puder lub lukier Nagrzewamy piekarnik do temperatury 30 stopni – tak robimy SPA dla zaczynu drożdżowego. Wyłączamy piekarnik. Do miski wlewamy podgrzane mleko, które ma być miło ciepłe, ale nie gorące. Do mleka dodajemy drożdże

ladykitchen

Proponowane wyszukiwania