pączki pieczone - 3647 przepisów (strona:136/244)

Muffiny z malinami i piernikami 86

napoju wkruszyłam także połowę małego piernika, który jako ostatni leżał na talerzyku po wizycie gości. Mleko było przepyszne! Jako że rodzinnie lubimy pierniki, następnego dnia w sklepie kupiłam kolejną paczkę. Część z nich została wykorzystana do dzisiejszego przepisu. I nie ma co ukrywać – te muffinki pachną już świętami. Chciałam także, aby mrożone maliny były w nich wspomnieniem słodkiego lata(...)Składniki na 12 sztuk 2 jajka 200 g gorzkiej czekolady 5-6 pierników w czekoladzie (mogą być z nadzieniem) 80 g masła 150 ml mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g brązowego cukru (nada karmelowego smaku 250 g mąki tortowej 1 szklanka mrożonych malin do dekoracji – czekolada, płatki suszonej róży, żurawina Wykonanie W rondelku o grubym dnie rozpuść

Raj dla Podniebienia
Sernik 3 sery z kajmakowym spodem 116

kajmakowym spodem. Twaróg, mascarpone i ricotta tworzą doskonałe połączenie, a kajmak wprowadza element fantastycznej słodyczy. Po prostu przepyszny Składniki na kajmakowy spód: 150 g masła 2 łyżki kajmaku 2 paczki (20 szt.) ciastek pepite beurre Masło rozpuszczam w rondelku i odstawiam do przestygnięcia. Ciastka blenduję i dodaję do przestygniętego masła, mieszam. Zmielone ciasteczka muszą pochłonąć masło i przyjąć postać mokrego(...)widzicie jeszcze w rondelku masło, dodajcie więcej ciasteczek. Następnie do ciasteczek dodaję masę kajmakową i całość dokładnie mieszam. Spód wykładam na blaszkę (30 x 35 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do lodówki. W tym czasie przygotowuję masę serową. Składniki na masę serową: 500 g zmielonego twarogu (może być z wiaderka) 250 g mascarpone 250 g ricotty 6 jajek

Słodki sentyment
Babeczki cherry w czekoladzie 81

trochę przesianej mąki, mieszaj delikatnie łyżką. Gdy wsypiesz resztę mąki i ciasto będzie jednolite kolorystycznie, rozłóż ciasto łyżką na dziesięć zagłębień w blaszce. Wstaw do piekarnika i piecz przez 15-16 minut w temperaturze 170°C. Po upieczeniu wyjmij z blaszki i odstaw do wystudzenia. Przygotuj nadzienie. Jedną wystudzoną babeczkę rozkrusz w dłoniach i wsyp do rondelka. Dodaj syrop wiśniowy(...)zagotuj. Wlej mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w wodzie i zaczekaj, aż utworzy się gęsty kisiel. Ostudź go, a następnie przełóż do rękawa cukierniczego z końcówką do nadziewania babeczek czy pączków i nadziej nim każdą z  9 babeczek (wbijaj końcówkę w wierzch babeczek). Czekoladę mleczną rozpuść np. w kąpieli wodnej i gdy lekko przestygnie obtaczaj w niej każdą nadzianą babeczkę (górę

Delicious Place
Wytrawny frgál na Lysej Horze 115

mąkę owsianą, a farsz o typowy dodatek dla tej części świata - fasolę. Składniki: - szklanka zmielonych płatków owsianych - szklanka mąki - 3/4 szklanki wody - 1/5 kostki margaryny - 1/4 kostki drożdży - mała paczka kapusty kiszonej - puszka fasoli  Wykonanie: Mąki mieszamy ze sobą, a drożdże rozrabiamy w odrobinie letniej wody. Margarynę roztapiamy i mieszamy z mąką. Dodajemy drożdże oraz resztę wody i ugniatamy(...)Kapustę płuczemy i kroimy, a następnie mieszamy ze zmiksowaną fasolą.  Kiedy ciasto wyrośnie wykładamy nim tortownicę zostawiając brzegi, a na środek kładziemy nasz farsz z kapusty i fasoli. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku jakieś 20 minut. To jest dobre w górach, że można wypić małe piwo i nie zostanie po niem nawet śladu w momencie kiedy będzie

Kryzysowa Książka Kucharska
Sałatka warzywna z kurczakiem i sosem musztardowym 158

kolację. Jeżeli lubicie lekko ostre smaki to sos musztardowy na pewno Wam przypadnie do gustu. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 4 Składniki: 100 g ryżu (2 paczki) 2 piersi z kurczaka (500 g) 2 duże pomidory sałata masłowa przyprawa do kurczaka 1 łyżka oliwy Sos: 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego(...)łyżki musztardy sarepskiej Przygotowanie: Ryż ugotować. Fileta z kurczaka oczyścić, skropić oliwą i posypać przyprawą do kurczaka. Mięso szczelnie zawinąć w papier do pieczeniapiec na patelni z obu stron (bez dodatkowego tłuszczu). Pokroić pomidora, sałatę i usmażone mięso. Marynata: Na patelni, na której smażony był kurczak podsmażyć przeciśnięty

KuchniaWeDwoje.pl
Polisada ze świeżymi truskawkami babci Basi 181

Sezon truskawkowy w pełni, więc czas, żeby przygotować pyszną Polisadę ze świeżymi truskawkami. Smaczny placek na biszkopcie. Najlepiej smakuje następnego dnia po schłodzeniu.   Pieczemy biszkopt z 5 jaj (patrz przepis na biszkopt babci Basi) wymiary blaszki : 21 x 35 cm . Składniki kremu : 1 kostka masła -250 g, (wyjęta wcześniej z lodówki , żeby masło było miękkie do zmiksowania ) Z pozostałych(...)produktów będziemy gotować budyń , który będziemy dodawać ( schłodzony ) do zmiksowanego masła. 2 szklanki mleka, 6 żółtek, 5 łyżek cukru, 2 łyżki średnio czubate mączki ziemniaczanej, 1 paczka cukru waniliowego, truskawki świeże, Składniki polewy błyszczącej : 125 g masła lub margaryny, 1/2 szklanki cukru pudru, 3-4 łyżki kakao, 1 łyżeczka żelatyny, 2-3 łyżki wrzątku.   Sposób przygotowania : Żółtka z cukrem

Pysznosci Babci Basi
KRUCHE CIASTECZKA 97

Polecam :) Do wycinania ciastek użyłam foremki od  Protonik , znajdziecie tam mnóstwo różnych kształtów foremek. Składniki: * 400 g mąki pszennej * 200 g masła * 2 jajka * 100 g cukru * 1 paczka cukru wanilinowego * szczypta soli  Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto, do połączenia. Ciast zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na około 1 godzinę. Po tym czasie wyjąć(...)części i każdą z nich rozwałkować na grubość ok. 5 mm (stolnicę bądź matę silikonową przed wałkowaniem ciasta oprószyć mąką). Wycinać ciasteczka, przełożyć je na blaszkę i piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180'C. Po upieczeniu wystudzić, przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku około 6-7 dni.  Jeszcze raz specjalnie podziękowania dla  Protonik

Zrób to smacznie
KRUCHE CIASTECZKA 171

Polecam :) Do wycinania ciastek użyłam foremki od  Protonik , znajdziecie tam mnóstwo różnych kształtów foremek. Składniki: * 400 g mąki pszennej * 200 g masła * 2 jajka * 100 g cukru * 1 paczka cukru wanilinowego * szczypta soli  Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto, do połączenia. Ciast zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na około 1 godzinę. Po tym czasie wyjąć(...)części i każdą z nich rozwałkować na grubość ok. 5 mm (stolnicę bądź matę silikonową przed wałkowaniem ciasta oprószyć mąką). Wycinać ciasteczka, przełożyć je na blaszkę i piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180'C. Po upieczeniu wystudzić, przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku około 6-7 dni.  Jeszcze raz specjalnie podziękowania dla  Protonik

Zrób to smacznie
Kremowy sernik z ricottą na herbatnikowym spodzie. 145

serka ricotta 1 kopiasta szklanka cukru 1 cukier waniliowy kilka kropli dowolnego ulubionego olejku np: pomarańczowego 1 budyń waniliowy Winiary 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 jajek 2 paczki herbatników  2 tabliczki czekolady mlecznej 1 łyżka masła wiórki kokosowe    Forma najlepiej tortownica kwadratowa 24/24  Wykonanie : Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy z cukrem(...)kogel mogel, następnie dodajemy ser , ser ricotta, budyń, mąkę ziemniaczaną i olejek.Mieszamy mikserem na średnich obrotach.Następnie partiami dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy łyżką.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i następnie ściśle obok siebie herbatniki. Wykładamy masę serową. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175/180 stopni i pieczemy około 60 minut. W moim piekarniku sernik się tyle piekł a Wasz może

Sama słodycz i szczypta chili
Oponki z serem na szybko 110

Oponki z serem, nazywane są czasem pączkami serowymi lub pączkami angielskimi. W każdym bądź razie, każdy zna ten smak i zazwyczaj kojarzy z Tłustym Czwartkiem. U mnie dziś po prostu, bez okazji- czyli coś słodkiego na szybko! Polecam również przepis na oponki (bez sera) na drożdżach Składniki: 1 kg mąki 1 kg białego sera 1 masło 6 jaj 1 szklanka(...)cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka sody oczyszczonej ½ torebki proszku do pieczenia cukier puder do posypki olej do smażenia Wykonanie: Wszystkie składniki połączyć ze sobą i zagnieść ciasto takie jak na pierogi.  Następnie ciasto rozwałkować na stolnicy, wycinać literatką kółka a środki np. kieliszkiem.  Rozgrzać dobrze olej w szerokimi rondlu, smażyć z obu stron na złoto. Po wystudzeniu

Tradycyjna Kuchnia
Faworki francuskie 128

Witajcie :) chociaż pewnie już macie dość pączków i faworków to może się skusicie na pyszne i lekkie          ciasteczka , szybko się je przygotowuje  , szczególnie gdy wpadną niespodziewani goście :)      Składniki : Ciasto francuskie  cukier puder do posypania Wykonanie : Ciasto rozwinąć , wykrawać po szerokości paski około 1,5 cm i długości  około(...)środku każdego paska zrobić nacięcie około 1,5 cm , jeden bok przełożyć przez dziurkę i uformować faworka. Piec w temperaturze 190 stopni na złoty kolor. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem  . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Ślimaczki z cynamonem czyli ciastka błyskawiczne 210

paczka gotowego francuskiego ciasta, rozwałkowanegobrązowy cukiercynamonprzygotowanie :ciasto rozwinąć, posypać równomiernie cukrem i cynamonem - kto lubi słodsze - sypie więcej. Zwinąć w ruloniki dwa długie boki ku sobie ( powstanie coś na kształt lornetki).Pokroić w "plasterki" grubości ok 1,5 cm. Każdy plasterek ciasta położyć pomiędzy dwie warstwy folii spożywczej i rozwałkować ma grubość ok. 0,5 cm. Przełożyć na blaszkę , piec

Stare Gary
BŁYSKAWICZNE, PYSZNE PIERNICZKI NA MĄCE ORKISZOWEJ 310

błyskawicznie się je przygotowuje. Ja testujac przygotowałam jedną porcję a za chwilę już miałam zarobione następne, tym razem z mniejszą ilością przyprawy korzennej (do pierwszych dałam 1/2 paczki-13g i były bardzo pikantne, drugą wersję zrobiłam z dodatkiem 8g przyprawy, dodałam także cynamon). Praca przy nich to czysta przyjemność, ciasto ma super konsystencję, jest bardzo delikatne i nic się(...)klei, nie musiałam ich podsypywać mąką. I co najważniejsze moje pierniczki były miękkie nie tylko od razu po upieczeniu, one są miękkie cały czas. Ponoć te pszenne (ja nie piekłam więc nie wiem) miękkie są od razu a później twardnieją i miękną dopiero po jakimś czasie. Moje wyszły pyszne, mięciutkie i bardzo wszystkim smakujące, mimo iż dotychczas woleli bardziej

Smaczne Zdrowe
Zdrowe i pyszne chipsy z soczewicy, ciecierzycy, warzyw i komosy ryżowej 101

sklepach i Biofamily Corners – znajdziecie w Empiku oraz Auchan Chrupki Calbee – znajdziecie wyłącznie w sklepie Piotr i Paweł Które chipsy i przekąski smakowały nam najbardziej? Szczerze… każda paczka była inna i miała naprawdę ciekawy smak. I co najważniejsze – są to przekąski: bez glutenu, bez sztucznych barwników, bez sztucznych aromatów i konserwantów, bez GMO i glutaminianu sodu(...)chipsy z quinoa z suszonymi pomidorami i pieczonym czosnkiem oraz po chipsy z quinoa o smaku kwaśnej śmietany i szczypiorku. Jako zaletę podawali wyrazisty, wyczuwalny smak i chrupkość. Ja osobiście i moi domownicy zachwyceni też jesteśmy chipsami Corners Pop. Te niepozorne rożki, to wspaniała przekąska dla każdego. Nie są smażone, a pieczone, są mocno chrupiące

Słodkie okruszki
Wegańskie batoniki jabłkowo-cynamonowe 250

Święta niestety już za nami, jednak powrót do rzeczywistości po kilku dniach błogiego lenistwa i zajadania się wyjątkowymi smakołykami, zdecydowanie nie należy do łatwych- szczególnie dla

peanutbuttermonster
Sernik kokosowo-cytrynowy dla Ewy Wachowicz 134

odcinków „Ewa gotuje” prawdopodobnie odcinek z moim sernikiem dyniowym odbędzie się 22 listopada, ale oczywiście, informację potwierdzę na blogu.           Składniki: spód: 1 paczka biszkoptów 1 łyzka wiórków kokosowych 4 łyżki likieru kokosowego 1 łyżka mielonych migdałów masa: 700g twarogu półtłustego mielonego 250g serka mascarpone 3 łyżki śmietanki kremówki 1/2 puszki mleka skondensowanego słodzonego(...)płatki migdałowe wiórki kokosowe Wykonanie: spod: biszkopty zblendować na piasek, zmieszać z likierem, migdałami, kokosem,(masa ciasteczkowa ma być wilgotna, nie sucha!) taką masą wyłożyć tortownicę wyścieloną papierem do pieczenia, spód podpiec przez 10minut w 180C masa: twaróg zmiksować z mascarpone, dodać mleko skondensowane, dodawać po jajku, potem żółtka, śmietankę, wanilię, sok z cytryny, likier, na sam koniec przesiać mąkę

Raj dla Podniebienia
Napoleonka bez pieczenia na herbatnikach 178

Napoleonka bez pieczenia na herbatnikach to wyśmienita propozycja na pyszne, szybkie i łatwe w wykonaniu ciasto, które dzieci pokochają (zresztą nie tylko one). Przygotowanie tego pysznego deseru zajmie około pół godziny, ale trzeba wykazać się odrobiną cierpliwości, gdyż jeśli chcemy, aby ładnie prezentowało się na talerzu, należy odczekać kilka godzin, aby masa budyniowa odpowiednio stężała. Nie raz jednak nie zachowywaliśmy(...)krakersów, wtedy deser otrzyma ciekawą słoną nutę, która bardzo dobrze komponuje się z tym deserem. [embed]https://youtu.be/soMDXPP1tF4[/embed] Składniki (na blaszkę o wymiarach 30x25 cm): około 2,5 paczki herbatników (250 g) 1200 ml mleka szklanka cukru 100 g mąki pszennej ( około pół szklanki) 100 g mąki ziemniaczanej (około pół szklanki) 100 g masła łyżka ekstraktu z wanilii

e-PrzepisyKulinarne
ciasto z delicjami 113

jajecznej dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy np. szpatułki. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22x32cm, miara dna, wyłożonej papierem do pieczenia -samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 40 min. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystudzenia. Wystudzony przekrawamy na dwa blaty. składniki na masę: 500 ml mleka 2 łyżki mąki orkiszowej(...)łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 200 g masła w temperaturze pokojowej dodatkowo: 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej lub do smaku ok. 40 g czekolady alkohol do smaku 1 duża paczka delicji np. wiśniowych wykonanie: 300 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy obie mąki i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i gotujemy, aż powstanie gęsty budyń

Domowy Smak Jedzenia
Gotowany Sernik Na Herbatnikach Z Borówkami 119

Kolejny przepis z borówkami. Pyszny, lekki serniczek bez pieczenia ma herbatnikach. Zróbcie koniecznie na weekend ;) Składniki na blaszkę 21 x 21 cm Spód ciasteczkowy: 170 g ciastek typu digestive lub herbatników 70 g masła Składniki na masę: 400 g sera twarogowego np. Mój ulubiony lub z Piątnicy 1/3 szkl cukru 80 g masła 2 jajka kl M 3 łyżki budyniu(...)cukru np. waniliowego 60 ml mleka masa z galaretki: 1/2 paczki galaretki truskawkowej (akurat taką miałam) 3-4 łyżeczki jogurtu naturalnego dodatkowo: kilkanaście herbatników około 100 g borówek Spód 1. Ciastka kruszymy i zalewamy roztopionym masłem. Całość mieszamy, aż utworzy się konsystencja "mokrego piasku". Tak przygotowanymi ciastkami wylepiamy blaszkę i chowamy do lodówki. Masa Serowa 2. W dużym garnku rozpuszczamy

Gotowanie...to proste !
Tarta z cukinią 118

rewelacyjna. Składniki: Spód z mojego ulubionego kruchego ciasta 200 g mąki pszennej, 125 g masła, szczypta soli, 2 łyżki zimnej wody Farsz 1 duża cukinia lub 2 mniejsze, pół paczki fety, 2-3 ząbki czosnku, 1 cebula, 3 jajka, 2-3 łyżki śmietany, bazylia ew. zioła prowansalskie, pieprz, g ałka muszkatołowa. Z mąki, zimnego masła, wody i szczypty soli wyrobić(...)kulę i wstawić do lodówki na około pół godziny (można na dłużej np. ciasto przygotować dzień wcześniej). Gotowym ciastem wylepić formę do tarty. Na ciasto położyć papier do pieczenia i obciążyć np. fasolą Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 10 minut Po tym czasie zdjąć obciążenie i piec jeszcze 5 minut. W międzyczasie przygotować farsz. Cukinię zetrzeć

Moja kraina smaków
Paszteciki drożdżowe ze szpinakiem 125

Kiedy rozczyn wyrośnie dodać go do mąki , wlać jaja roztarte z solą a następnie ubite z cukrem, roztopione masło, resztę mleka.Wyrobić ciasto i zostawić do wyrośnięcia. FARSZ: 1 paczka mrożonego szpinaku  sól, pieprz Szpinak rozmrozić, gotować na małym ogniu do całkowitego odparowania wody cały czas mieszając , doprawić do smaku. Partię ciasta drożdżowego wyjąć na stolnicę i rozwałkować(...)potem w kwadraty i każdy kwadrat przekoić na dwa trójkąty. Smarować szpinakiem i zwijać w wałeczki kształtując rogaliki. Posmarować rozmąconym jajkiem, chwilę zostawić na blaszce by podrosły i piec ok 20-30 min w temp

Z Marcepanem
Ciasto kostka alpejska w wersji wegańskiej 237

się zatrudniłam to mój szef miał dosłownie obsesję na punkcie tego ciasta i co piątek przez jakieś 3 lata kupował to ciasto (na przemian z pączkami). Początkowo wszyscy się cieszyli, bo piątunio i ciacho od szefa, ale po kilku latach już nawet nie sprawdzaliśmy co kupił bo było wiadomo, że alpejskie . Nie zrozumcie mnie źle, to jest naprawdę pyszne ciasto(...)niesamowicie słodkie i najnormalniej w świecie może się przejeść. Polecam je na specjalne okazje, idealnie sprawdzi się jako tort, bo tak naprawdę to ciasto się składa, i piecze tylko biszkopt. Pierwsza warstwa ciasta to biszkopt, potem warstwa kremu o smaku kawowego toffi z bezikami, a na to jeszcze idzie warstwa bitej śmietany- czysta rozpusta. Jest z nim trochę zabawy

greenscarf
Torcik z malinami 138

się na mnie podwójnie, ponieważ galaretka stygła mi chyba ze 3 godziny czyli czasu nie zaoszczędziłam w ogóle, a budyń wyszedł tak gęsty i zbity jakbym dorzuciła do niego paczkę żelatyny. Całe szczęście po 24 godzinach w lodówce smakowo wyszło rewelacyjnie. Ale morał tego taki, że czasami pójście na skróty to tak naprawdę nadkładanie dodatkowej drogi Torcik z malinami Składniki(...)cukru – 150 g maki pszennej – 2 łyżki kakao – 1,5 łyżki oleju – 1,5 łyżki wody – 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia – szczypta soli Całe jajka ubijamy wraz z solą i cukrem na gęstą i puszystą masę. Dodajemy olej oraz wodę i znów miksujemy. Na końcu dodajemy przesianą mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia

Relaxtime
MURZYNEK 565

Składniki:   1 i 1/2 łyżeczki kopiastej sody oczyszczonej 1 szklanka cukru  2 szklanki mąki 6 łyżeczek kakao 1/2 paczki margaryny rozpuszczonej 3 jajka 3/4 szklanki mleka surowego 2 cukry waniliowe 4 łyżki kopiaste dżemu z czarnej porzeczki Składniki polewy: 1 czekolada mleczna 1 czekolada gorzka 3 łyżki mleka Dodatki:   posypka owocowa Sposób wykonania: Mąkę, sodę oczyszczoną, cukier(...)kakao wymieszać razem na sucho.  Dodać mleko, rozpuszczoną margarynę, jajka, cukry waniliowe, dżem z czarnej porzeczki, zmiksować. Wlać do formy o średnicy 24 cm. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza około 40 minut.  Czekolady połamać na kawałki i razem z mlekiem rozpuścić w kąpieli wodnej. Rozsmarować na wierzchu ciasta. Gdy polewa lekko stężeje obsypać posypką owocową

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Tort pomarańczowo - kawowy 106

zimnej wody 3 łyżki rumu lub spirytusu kilka kropel aromatu pomarańczowego Poncz II: 150 ml gorącej wody 1,5 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 łyża rumu lub spirytusu Dodatkowo: 1 paczka okrągłych biszkoptów Dowolna dekoracja Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę na najwyższych obrotach miksera, a następnie wsypujemy cukier i miksujemy dalej jeszcze przez chwilę. Następnie zmniejszamy obroty(...)jednym żółtku, a gdy połączą się z pianą dosypujemy przesianą mąkę i budyń (zamiast mąki ziemniaczanej). Miksujemy jeszcze przez chwilę i przelewamy do tortownicy (26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 40 minut, następnie wyjmujemy tortownicę z ciastem z piekarnika i upuszczamy całość z wysokości ok. 60 cm. Wstawiamy ponownie

Czary - gary w kuchni
Mięso mielone zawijane w cukinię i boczek 172

sama prezentacja wygląda bardzo ciekawie. Nie należy do zbyt dietetycznych ale dzięki przygotowywaniu w piekarniku, też nie jest ogromną bombą kalorii ;) Zapraszam! Mielone zawijane w cukinii i boczku Składniki: paczka mięsa mielonego 1 średnia cukinia około 10 plasterków boczku sól, pieprz majeranek 2 łyżki śmietany garść poszatkowanej pietruszki Przygotowanie:  Mięso wymieszać z przyprawami, śmietaną i pietruszką. Boczek pokroić(...)paseczki. Z mięsa formować średnie porcje, owijać plasterkiem cukinii a następnie w plasterek boczku. Układać wszystko w naczyniu żaroodpornym posypanym odrobiną bułki tartej lub na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 180'C przez około 40 min. (aż boczek się zarumieni wedle upodobania bardziej lub mniej a po bokach mięso zmieni kolor) Gotowe! Podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą

Tagebuch po polsku